Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sztem inkább zavaró a magyarosítás, én már bánom hogy azt választottam telepítéskor. Mindig úgy kell találgatni hogy egy adott cucc/ellenfél épp melyiknek felel meg a leírásokban, valamint az animációk szövegezése gyakorlatilag nem létezik, angol verzióban rendesen megjelenik felül az aktuális felirat, magyarban meg a végén, fél perces késéssel az utolsó mondat. Így még angolul sincs esélyed követni ha esetleg nem érted mit mondanak.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Mint sokminden más. Fél éve dobozos Windows 7-et láttam angol árlistában magyar OEM áron (50%). De az EA ezen felül is cigánykodik, sokkal drágábbanadják a gamét kelet-EU-ban mint a nyugat-EU-ban. Az 576 azóta önálló EA disztribútor (nem kell nagykertõl vásárolnia, közvetleneül az EA-tól vehet), mióta befenyítette õket hogy akkor inkább angliából vásárol, amit mint EU tagok simán megtehetnek a magyarok is külön tarha nélkül. Persze eladni már õk is magyar áron akarnak. 😊

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Ja, csak akkor nyugodt szívvel magyaríthatna, másrészt meg ha az angol awakeningemen lett volna magyar felirat akkor lehet alapjátékon is lenne.

Why so serious?

Gubberx
tudom, ezt csak azért linkeltem hogy magyarul kapható, nem azért hogy itt vegye meg mert olcsó...

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Külföldrõl rendelve feleennyibe kerül...

Why so serious?

A vicces, hogy még az Angliából rendelt Awakeningben is van magyar felirat... 😄

Why so serious?

Gubberx
magyarul kapható: Dragon Age

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Bizonyára boltban vetted a játékot, ami eleve magyar feliratos...

Sikerült megoldanom a magyarítást.
A menü ,inventory ilyenek magyarítva vannak de a felirat nem .
Ezek nem lettek magyarítva?
G
Az a baj, hogy elfben csak ez a változata van a ruhának. De nem baj, vegyük úgy, hogy szegénynek beszorult a feje a szoláriumba egyik nap. Meg leszedtem az oracle rucit is, Morrigannek jól áll a fekete változat. 😄

Why so serious?

böröczk
á jézusom, "gyorsan végigszaladni rajta", szerintem ez pont nem az a játék, eszembe nem jutna ilyen, még ha századjára is játszom... egyébként az awakeninget tudomásom szerint el lehet kezdeni az alap végigvitele nélkül is, új karakterrel.

Kumiho #2179

böröczk
jo ez a triniti szerkó, csak a kivágásnál a bõrszín kicsit elüt a fejétõ, én ezé adtam rá a gallérosat : D
amúgy nem sovány az arca, csak túl közerrõ fotózta, én a szemüdõkét tettem volna kicsit távolabb a szemétõl, dehát ennyi baja lehet nõ nemû csatlósai kültakarója mellett : D

Kumiho #2179

Valaki segítsen <#integet2>
Attól függ miben. Líriumot a Circle Towerben, üveget, kellékanyagokat meg a Denerimi kocsmában kell venni (bár üvegben olcsóbbak a törpék, csak azért a minimális különbségért nem éri meg a rohangálás). Ebbõl gyártasz potent mana potiont, aztán tökmindegy lesz ki mit mennyiért árul.

Egyébként ki a legolcsobb boltos a játékban . Én idáig az Orzamar küzrendü negyedében lévõ Figor-t találtam annak ( jo mondjuk nem jártam be az egész játékot ). Leadtam neki a páncélomat és tõle tudtam visszavásárolni a legolcsobban ! Sokkal olcsobban mint a táborban lévõ kereskedõ tõrpétõl !
Sziasztok
A magyar fájlokat hova kell másolni?
Kiegészítõ is fenn van, így nem olyan egyértelmû.
Kipróbáltam a vérmágiát - és hát nem estem hanyatt tõle. A legfontosabb spellje a blood wound, papíron jól hangzik a 0.6-os szorzójával ((100+SP)*0.6), csakhogy ez DOT, kb. 10 secre elnyújtva (elvileg 20 secig hat, de a sebzés megáll kb. félúton, onnantól csak stun van), valamint a stunját mintha többen leszarnák mint a mass parát. Igaz szinte instant elcastolni, míg a mass para 2 sec. Mindezt 3 spellpontért. Nem mondom hogy ennél szarabbat nem láttam, de többet vártam volna, fõleg ahhoz képest hogy szinte mindenhol sztárolják.

Van 3 elköltetlen skillpontom, de nem tudom mire pakoljam. Eddig a blood magic volt a tuti ötlet, de nem nagyon tetszik. Eddig ezek vannak (csak a végét írom, úgyis egyértelmû hogy az elõtte levõk is):
- Blizzard
- Thunderstorm
- Heal
- Rune of repulsion
- Dispel magic
- Mana clash
- Mass paralysis
Mivel 17-es szinten vagyok, várható még kb. 3 pont (vagy 8, ha elfgyökérrel csítelek, de nem visz rá a lélek).

Talán direkt sebzés hiányzik a legjobban, mindig azt veszem észre hogy hiába a cold + light ág, állandóan csak dekkolok a cooldownra várva. Talán fireballra kéne beruházni? Kapok hozzá egy flame blastot is, de az nemtom mire jó. A cone of cold / shock 50-70-es magasságban sebez, ez meg olyan 25-öket, ami sztem elég lol, leírása alapján pont ugyanannyit kéne mint a másik 2 tölcséres. Ez másnál is ilyen szar?

Közben felbukkant itt a kocsmában, de nem akar beállni a brigádba, épp azért néztem vissza ide hátha vki írt róla, ezek szerint még odébb lesz. Mi a csatlakozás feltétele? Pándélokkal jól állok, már Alistairt meg Stent bekonzerveztem (Juggernaut, Wade S. Dragonbone), tudtommal ezek a legjobbak, vagy nem?

A stun rúnák összeadódnak? Ha 3-at teszek egy fegyóba, akkor 3x akkora eséllyel stunol?

Fantusz
A jó öreg Oghren a kocsmában tölti a napot (és a sört), de fölösleges a közelébe menni, amíg magától nem dönt úgy, hogy a kamarásokkal tart.
A kocsmában szóba elegyedve vele elég durván elküld a fenébe.
A legmókásabb karakter az egész csapatból (persze biztos van, akinek nem bejövõs), igazi "paraszthumora" van.
A csatlakozásnál azonnal hozza a formát, amikor részegen elénk áll, fogalma sincs arról, hogy valójában kiket is keres: magas, köpcös, alacsony, karcsú az illetõ, csak az biztos, hogy szürke kamarás <#vigyor1>
Tanknak kiváló a törpe, persze normális páncélba kell öltöztetni, s jó fegyvert adni a kezébe.
Faji bonusza a mágiával szembeni ellenállás, rettenthetetlenség (fenntartott képesség) a ledöntések ellen véd, spacialitása a tomboló, berzerker képessége megnöveli a támadóerejét - arra kell figyelni, hogy bár fenntartott képességnek számít, de nem állandó hatású, kb. 20-30 másodperc az örjöngés (taktikában beállítható, hogy minden csata elõtt berzerkerrel indít a törpe)

Elõször teljesítened kell Harrowmont nagyúr, vagy Behlen herceg elsõ küldetését, azután Jarvia kartelljét kell kiiktatnod, majd amikor a mélyutakra készülsz, a bejáratnál fogsz vele találkozni.
Ezt az Oghren gyereket hol találom Orzammarban? Épp ott tartok, de már szívesen megszabadulnék a favored giftjeitõl, amikkel tele a zsák.

Jók ezek a kivégzések. 😊

Why so serious?

Gubberx
😄

City elf szegény, nem a legjobb körülmények között élt eddig, amiatt lehet. 😄

Why so serious?

én most fogok vele jáccani. leírnád részletesen hogy te miket használsz az alapjátékhoz ?

Gubberx
elég soványka és beesett az arca, rendesen eteted? 😄

Elfem:

Aki egy csöppet alacsony. 😄

Why so serious?

Jatssz legkonnyebb fokozaton, az feler egy cheattel. 😊

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

rage
Szerintem trainer van ilyen.

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Csacsi
Tehát, akkor nincs cheat, amivel minden statomat százra tudom tenni. Illetve a képességeket meg maximálizálni. 😞

Kár..

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Az erõt beszámolja a coercion megfélemlítéshez.

Potiongyártással pénzt, elfgyökérrel XP-t tudsz termelni végtelenített formában. Gyári trainer.

Csacsi
Én inkább arra gondoltam, hogy kipróbálhassam például azt, hogy sok helyen a meggyõzést alkalmazom, ahhoz meg nem árt nem csak az erõt, meg az ügyességet emelni.

Ezért lenne jó, egy olyan karakter, ami mindenben a maxon van, aztán hajrá, "gyorsan" végigszaladnék mégegyszer.

Aztán jöhetne az Awekening 😊

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

gerey
Állítsd be a legkönnyebb nehézségi fokra, annál nagyobb könnyítés nem igen kell, fõleg ha fent vannak a javítások, könnyítenek a játékon nagy mértékben.

Sziasztok magyar nyelvet tartalmazza a játék ?
Vagy a magyar nyelvû kiadás t kell venni?
G
Csacsi
Nah a végére értem. Nincsen véletlenül valami olyan kód, amivel minden statot kimaxolhatok, hogy mégegyszer nekiessek, hogy megismerhessek más dolgokat is, viszont egyszerûbb dolgom legyen?

Köszi elõre is.

Szegény mágusom merevgörcsöt kapott párbeszéd közben. Vagy nemtom mit de az biztos, hogy érdekes arcot vág...

Why so serious?

Fantusz
Nem böngésztem statisztikákat, de szerintem nem növeli a szövetségesek erejét az adomány, a játékosnak adtak egy lehetõséget, hogy a fölösleges cuccait XP-re váltsa.
Ezzel nincs is gond, a haszontalan novicius rúnákat, drágaköveket, növényeket nyugodtan dobd a ládába, de azzal bohóckodni, hogy elfgyökereket tömegét vásárolni az elfektõl, amjd nekik visszaadni azt, nem érdemes (ezt a lehetõséget nagyon elszámolták, sok XP-t lehet vele szerezni, de minek?)

Denerim ostrománál láthatsz majd videobejátszásokat a felvonuló seregekrõl, de nektek a feladat a Vetérdémon megölése lesz, amiért a torony tetejére kell feljutnotok a kis csapatoddal (játék, de aranyosan megható rész, amikor kiválasztod a csapatodat, s a többiek egyenként elköszönnek, sok sikert kívánnak, s õk védik majd a városkaput)
Ahogy haladtok elõre lesz rá lehetáõség, hogy a szövetségesek közül egy kisebb csapatot segítségül hívj, de totál fölösleges, irányítani nem tudod õket, s minden bizonnyal van némi optimazilátlanság is: a végsõ csatában érezhetõen könnyen hullanak az éjfattyúk.
A torony tetején a Vezérdémon se a félelmetes erejével tûnik ki, inkább az lehet gond, hogy kiül nehezen elérhetõ placcokra, onnan köpköd, beragadnak a balliszták (szerencsevadász talán meg tudja javítani), türelemjáték a csata, ide esetleg jöhetnek íjászok, mágusok, esetleg gólemek, de ha nem hívsz senkit akkor is ott lesznek a csapatvezetõk (elf helytartõ, fõmágus, stb)

A játék igazi csúcspontja nem a Vezérdémon legyõzése, a végén szembesülhetsz vele, hogy milyen következményei lettek a cselekedeteidnek, mivé lesznek a harcostársaid, mi történik azokkal az emberekkel, akiknek segítettél.

(az Awakening egy másik történet, oda viszont nagyon jól jöhet, ha át tudsz vinni némi extra aranyat, rúnákat, italokat)

gerey
A kinézetükön, -cuccon- nem változtat.

Na itt azt irod hogy területenként be lehet hivni öket a csatába ! Na akkor nem fárasztásként kérdem jobb cuccokal , felszereléssel stb jönnek-e a szövetségesek vagy képességekkel ha adok nekik runát , gyémántot stb-t ? Vagy csak az xp-t nõvelem vele ? Csak azért kérdem mert még a játék elején vagyok és ugy állok a dolgokhoz . Egyébként meg szeretem tuningolni a dolgokat . Lepusztult ruházatu fegyverzetû szövetségesek helyett szivesen látnék erõs csapatot !
Fantusz
Egyszerûen nem éri meg foglalkozni az egésszel.
Normálisan játszva is el lehet érni 20-22-es szintre a végsõ csata elõtt, gond nélkül legyõzhetõ a Vezérdémon, teljesen értelmetlen dolog az XP miatt ügyeskedni.
Annyira nincs szükség a szövetségesekre, hogy sokan be sem hívják õket, a saját csapatukkal megoldható a feladat (területenként be lehet hívni egy-egy kis csapatot, ha szükséges).

Itt még azt is figyelembe lehet venni, ha az alapjáték végigjátszása után az Awakening-el is játszani szeretnél, ott jól fog jönni kezdésnek 100-200 arany, nem érdemes elfgyökerekre elherdálni.

Dehát ha tényleg nincs jelentõsége a végsõ csatára nézve ( nemtudom miért nem csinálták ugy a progit akik irták ) nem lesz tölük jobb a szövetségesünk . Akkor jobban megéri eladni a runákat és a drágaköveket eladni és olcso elfgyökereket venni .
Fantusz
Nem tudom mennyi XP-t ad, ki sem próbáltam, de állítólag aránytalanul sokat, az effgyökeret pedig filléreklért megveheted, korlátlanul.
Mi ez, ha nem cheat? <#vigyor1>
Próbálj meg 100x99 drágakövet bedobni a törpék ládájába<#eplus2>

gerey
Asszem csak 89es pakk a max amit egyben be tudsz adni, de szerintem igen. De nem szoktam használni nagyon, majd egyszer kipróbálom.

Ha viszek az elfek ládájába 100x 99-es pakk elfrootot, akkor 100x 880 XP-t kapok?

Csak azért vettettem fel a témát mert ugy hittem hogy a törpék majd jobb páncélokba és fegyverekkek vonolnak fel a harcban a várázslok is jobbak lesznek a harcban ( cuccok , varázserõ stb ) meg persze az elfek is .
Gubberx
Na én tegnap leszedtem vagy 2 GB anyagot dragon age nexus-ról és belezúdítottam a gaméba 😄 egész jó most így újra tolni.

Fantusz
A szövetségeseid a végsõ csatába felvonulnak, harcolnak, de ezekrõl a harcokról csak videobejátszást láthatsz, nem hiszem, hogy lesz jelentõsége annak, hogy mennyire támogattad õket.
Talán annyi a jelentõsége, hogy a ládákba dobált cuccokért XP-t kapsz, tehát a csapatod elvileg erõsödik, gyakorlatilag ezzel is ügyeskedésre sarkallják a játékost.
Magam részérõl nem foglalkoztam vele, de itt a fórumon is volt téma, hogy az elfeknél megvásrolt elf gyökeret az elfek ládáiba bedobva aránytalanul magas XP-t lehet begyûjteni, ugyanez drágakövekkel, rúnákkal már nem kivitelezhetõ.

Fölösleges rúnákat, drágaköveket bedobhatod a ládákba XP-ért, de az se baj, ha eladod, nincs olyan alternatíva, hogy a rossziul felszerelt szövetségesek elbukják a csatát.
Kizárólag tõled és a csapatodtól függ a csata végkimenetele, s a saját sorsodról is dönthetsz (túléled, vagy meghalsz)

gerey
Itt le van írva minden szövetségesrõl mint tudsz adni neki, és mit "kapsz" érte cserébe. Azt már mindenki maga dönti el, hogy megéri neki avagy sem.

Igazából a legkönnyebb módja ez a max. szint elérésének, mivel az elf táborban végtelen mennyiségben tudsz venni elfroot-ot.

Igen a gyüjtésre gondoltam a szövetségeseknek ! Valaki azt irta a forumon hogy növekednek a képességeik a szövetségeseknek a végsõ csatában ha cuccokat kapnak . Csak még azt nemtudom hogy és miként ?