Dragon Age
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Elõször is a stílusa miatt kedveljük...
Oghren egy iszákos, szabadszájú törpe, mókás figura.
Alistair visszahúzódó, sokszor gyámoltalannak tûnõ stílusa sokaknak nem tetszik (mellesleg a végén kiderül, hogy nem is gyámoltalan), speciális képzettsége mágusok ellen hatékony, Oghren viszont igazi tank, nagyot sebez, bírja az ütéseket, s ahogy említettem: jópofán bunkóskodik, mosolytfakasztó a strílusa.
A törpe csapatba vétele nem egyszerû, bár semmio ördöngõsség nincs benne, de kezdõ játékosoknam nem kézenfelvõ Ozammarban kezdeni, igaz ezt nem is tiltja semmi.
Oghren csak azt követõen csatalkozik, amikor megvan a küldetés Branka felkutatásához (elõtte is beszélhetsz vele, de elküld a jó fenébe).
Mélyutakon sok az elit ellenfél, nehéz csaták lehetnek, oda ajánlott megerõsödve lemerészkdeni, de meg lehet csinálni, hogy Oghren csatalkozása után másik helyszínen folytatod a játékot (ilyenkor annyi a hiba, hogy Ogren a fõkarakterrel nem áll szóba, "mire vársz kamarás, nem csevegni jöttem" beszólással próbál noszogatni Branka keresésére)
Why so serious?
Wynne 2 ponttal úgyis benne van a buffolásban, õt elviszem a hasteig, az még hasznos dolog. Alistair most kapott fasza páncélt a revenantoktól, tankolni sztem elég lesz, persze pajzsvédelmet feltolva.
Orzamarban még nem jártam, de Oghrent nagyon sztárolják mindenhol. Miben jobb Alistairnél?
Why so serious?
pf. Ja és a harcos mindenképp ottmarad 😉
Walking bomb : Spirit damage, ami mindenre hat. Valami brutálisan sebez, és kegyetlenül nagy kombó a virulent walking bombal.
A Sotc-t nem akarom kimaxolni egyáltalán. Ilyen 4-es területre ható spellekre úgy vettem észre nem lesz szükség.
Hanem:
1.lefagyasztani a bosst
2. prison = insta kill
3. b terv: death hex, minden találat kritikusnak számít, tehát elvileg törni fog
Az én buildem a "crowd control"-ról szól, vagy én nyomatom a cone of coldot vagy Morrigan ( aki miatt új karaktert kezdtem, ezúttal fickóval, általában azért indítok fõhõsnõt hogy legyen kit nézni , de most alapból van 😄 )
Gondolkodtam a waking nightmareben is, BG-ben, NWN-ben jó volt a Confusion, de itt ha rájuk rakok egy fireballt vagy vmit, máris mindenki rám rohan, azaz mintha a waking ott se lenne, így meg lófasz.
A sleep kb. csak emberekre jó, a húzósabb ellenfelek le se szarják, így nem tartom túl jónak. Morrigan kapott egyet, mert már 2 pontja volt abban az ágban, de 0-ról nem állnék neki fejleszteni.
A walking bomb is elgondolkodtató, 100+SP dmg (tudom, csak over time), viszont vulnerability + affliction hex mellett egész korrektnek tûnik 1 pontért. Láttam egy videot a youtubeon, ott sárkányölésre használták, eszerint nem olyan szar. Crushing prison hat sárkányra? Tudom nem immonilizálja, de a sebzés?
Awakeningben nagyon brutál lehet a blood mage + keeper spec kombó, replenishment + oak automatikusan feltankolja hullából az életet, amibõl lehet blood magiccel castolni.
Viszont a vulnerability és az affliction tuti összeadódnak . Elég gyorsan levertem a revenantot hardon amúgy ideje felét merengéssel töltötte.
mi ? 2x Aff. hex. összeadódik?!
zöld trutymó, affliction hex, flame blast, cone of cold, hullarobbantás? Így munkanélküliek lettek a harcosaim 😊)
Ebben már benne is van a válasz, fölösleges megvenni az alacsony szintû csapdák tervrajzát, mesteri csapdák már jók lehetnek, de szerintem még ezekkel sem éri meg piszmogni, ha nem ismered a játékot.
Negyedik végigjátszásom egy csapdázós szerencsevadász karakterrel csináltam, ami inkább a móka kedvéért ment, nem a hatékonyság miatt.
Az erõs csapdák készítéhez a skill pontokon túl nem kevés pénz is szükséges, csapdázós karakterrel a játékidõ lényegesen megnõ ( csapattagokat hátra hagyni - csapdákat élesíteni - csata - megmaradt csapdákat felszedni).
A kioldott csapdák gyengítik az ellenségeket, de ritkán halálosak - türelem kell az ilyen stílusú játékhoz, s nem kezdõ játékosnak való, egyetlen erõs csapda elkészítése több aranyba kerülhet, elsõ végigjátszásnál sokszor anyagi gondokkal küzdenek a játékosok.
Why so serious?
mindháromszor rendesen tudtam nevet adni az ebnek, kivéve most, de megoldottam a problémát, egy override-os mod tett be neki, kitöröltem szépen és elneveztem Fostost.
Kumiho #2179
Why so serious?
Már csak azé is zavar, mer lehet, hogy másba is be fog kavarni az a sok cucc..
Kumiho #2179
Why so serious?
Ezen lehetne vitázni, hogy jó-e így, vagy sem, de az biztos, hogy jelentõs könnyítés, minden szempontból az elsõ karakterrel a legnehezebb a játék (ismeretlenek a küldetések, elérhetetlenek a specializációk, stb)
Character respect addon lehetõvé teszi a stat pontok újra elosztását, ugyanakkor cheat, mert a kötelezõ képességeket, vagy a csapattagok specializációit is meg lehet változtatni (pl. Lelianaból dualos bérgyilkost csinálsz, a dualos átképzéssel nincs is gond, de elvileg a leányzó bárd, vagy Morrigan is lehet alakváltó helyett szellemgyógyító, Alitair bajnok, stb)
Legegyszerûbb megoldás, ha idõben felveszed a csapatba a tagokat, s te osztod szét a stat pontokat.
Alistir, Morrigan hamar csatlakozik, Sten és Leliana (nála szóba jöhet a mod, ha nagyon nem tetszik íjászként) 7-es szint elõtt beszervezhetõ, Wynne 8-as szinten még nem sok sallang képességet kap, de õt nagyon el tudja rontani a gép.
Oghrent nem egykönnyen lehet a csapatba venni, õt mondjuk nem is rontják el, de a beszólásai miatt volt olyan karakterem, amelyikkel Ozammarban kezdtem (küldetést csak a törpe csatlakozásáig csináltam ott), s Oghrennel mentem a Körtoronyba (Wynne mamának vittem egy respect italt, mert addigra elég furcsa képességei lettek)
Van rá valami mód, hogy változtassak a Mabari nevén? Mert valahogy sikerült elnyomni, és most Kutya lett -.-"
Valahol valamit átirkálni, vagy egyéb módon, ha tudtok rá megoldást, megköszönném. Mer ugyan nem nagyon használtam elõzõ játékaim során se, de azért mégis csak legyen má személye szegénynek.. : D
Kumiho #2179
Szóval ki hogy oldotta ezt meg ? Visszatöltés? Új karakter?
Megszereztem a blood mage specializációt, és rémülten látom hogy új végigjátszásomban is választható lett.
Ez mit jelent ? Hogyha megveszem a könyvet akkor onnantól kezdve a az elsõ szintû karaktereim arcane warriorok lehetnek ???!
Továbbá darkspawn ellen nem érdemes mérget használni mert elvileg nature dmg ellen bónuszuk van.
Olyan kérdésem lenne hogy: Awakening-be mekkora kell legyen Oghren törpe elfogadási szintje hogy meg tudjam csinálni neki a küldetést (A Felsis téma). Vagy nem az elfogadási szintõl függ???
Gyormenübe rekd ki a mérgeket, s a csata elõtt (közben) kattints rá, a hatás alatt a fegyveren jól létható bevonat képzõdik, illetve a gyorsmenün is követheted a hatóidõ múlását
(azoknál a karaktereknél, amelyeknek nem engedélyezett mérgek, fegyverbevonatok használata, az inventoriban homályos a megjelenítése az adott felszerelésnek)
A fegyverekre hogy tudom rárakni a mérgeket? van méregkeverésem nyomtam jobb klikk-et a mérgen ott use, de sehogy nem tudom a fegyverre húzni vagy rakni, hogy mûködik ez, csak bizonyos fegyverekre lehet(van ilyen kocka rúnáknak pl), bocs a nyomi kérdésért, de béna vagyok 😉
Egyszer kezdtem Ozammarban Oghren miatt, de ez nem kézenfekvõ, ha nem ismeri a játékos a terepet könnyen elcseszheti a legjobb üzletet, a líriumhoz szükséges arany nélkül.
Azokat a csapattagokat, akikre számít a játékos érdemes minél hamarabb csapatba venni - Wynne nem élharcos, de jó taktikai beállítással a harcosokat hatékonyan támogatja, azok nem gyógyitalok vedelésével töltik a csatát.
Nem kötelezõ healert vinni a csapatban, de lebecsülni sem kell az öreglány tudását, s jól fejlesztve a harcból is részt vállal.
Túl késõn csapatba véve viszont nagy eséllyel kap haszontalan képességeket, amin segyíthet ugyan a respecialization addon, ennél nagyobb gond, ha a játélosnak hiányzik a healer, szenved nélküle.
Az ostagari torony tetején lévõ ogre az elsõ játékban volt igazán kemény ellenfél, késõbb már bármilyen csapatnak rutinfeladat volt a legmagasabb nehézségi fokozaton is.
Ugyanez elmondható a többi ellenfélre, azzal a kitétellel, hogy vannak helyek, ahová bizonyos szint elõtt nem érdemes menni.
A Körtorony küldetést nyugodtan el lehet kezdeni 8-as szinten, s 10-es szintre végzel vele (Lotheringnek vége), az elfeknél lévõ síroknál viszont nincs értelme 12-es szint alatt a Bosszúállókkal kötekedni.
Mélyutakon rengeteg az elit ellenfél, ráadásul hosszú a pálya, nem véletlenül javasoljuk, hogy ez maradnon a végére.
Elsõ végigjátszásnaál valószínûleg sok mellékküldetés kimarad, még akkor is, ha a játékos rendszeresen olvassa a feljegyzéseket.
A játékban sok a rejtett küldetés, figyelmesen át kell vizsgálni a terepet (bal Ctrl), és rendszeresen olvasni a feljegyzéseket.
Wynne a mágusoknál áll be, viszont onnan kijönni nem tudsz amíg Uldredet le nem gyakod, szal ne nagyon siesd el!. Amúgy se nagy szám, csak gygógyítani tud, meg earthquake. A spirit healer spelljei közt van egy revive, amivel fel lehet támasztani harcban is a hullát, de 2 perc a cooldownja, tehát arra ne építs hogy folyamatosan élesztgetni fogsz vele, csak végszükségben jó.
A lírium bizniszbe beszállni csak akkor tudsz ha kipucoltad a mágustornyot, és a mágusokkal haverkodsz a végén.
Orzamart általában mindenhol a végére ajánlják, mert sokkal húzósabb arcok vannak ott. A líriumbiznisz lehet hogy már a bejáratnál elérhetõ (még nem voltam ott), talán azt a részét ajánlják hamarabb.
Pedig az, 1 mana clash + pofon és fekszik. Uldred meg le se szarja a clasht.
Redcliffben az XP maximalizálás véljából mindenkit kinyírtam védekezéskor, Storm of Century oszt hajrá. 😊
A Körtoronyba felkészülten kell menni, de érdemes minél hamarabb megcsinálni a küldetést, sok stat bonuszt össze lehet szedni az Enyészetben.
A lustaságdémon sem könnyebb ellenfél, mit a vérmágus, de mindkettõ legyõzhetõ, ha jó a csapatod, s taktikusan játszol.
A Körtoronyba szóló küldetéseknek pontosan az a lényege, hogy azokat csak akkor tudod megcsinálni, ha a tornyot már kitakarítottad, s a mágusok életben vannak.
Nem nevezném hibának, de vannak a játékban olyan átfedések, amelyek okozhatnak kellemtlenséget, de elakadást nem.
Redliffeben több küldetés is van, amiért elõnyösebb oda késõbb ellátodatni, bár meheszt Lotheringbõl azonnal is a faluba.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Semmi gond, ha békésen sikerül, de meg is ölheted, csakhogy ennél a törpénél van Sten kardja.
Elakadást nem okoz, de hangulatosabb úgy dumálni vele, hogy tudod, hogy a kard nála van.
A másik a sokat emlegetett ördögûzés - nem feltétlenül teszik egyértelmûvé, hogy a Körtoronyból kellene segítséget kérni, de így megkímélheted a nõt, és a gyereket is, ellenben ha Jowan végzi a szertartást, valamelyiket fel kell áldozni