18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • cikasz
  • Richardix
    Ha jól értem, sajnálsz a játékért kiadni 2-3 ezer forintot, és hetek óta itt fikázod minden apróságért, de azért neked tetszik a játék meg játszol vele...

"lopott az EA annyit h szarjak rájuk." Amilyen warez Matyinak tűnsz, kétlem, hogy az EA egy centtel is meglopott volna téged, már megbocsáss :D

Ami még tetszik:

"Másik így is van jogom kritizálni ami nem tetszik ez van."
    "tök ugyan az, persze aki szarik a környezetre azt jó hogy nem érdeklik az ilyenek."
    "hát igen nem lehet mindenki olyan igénytelen szar vagy hardcore platformkocka h a rendszeren kívül más se érdekelje."

Ezek után, hogy igazából teljesen kifikázod a játékot meg odabiggyeszted, hogy "nem állítom h szar egészébe, sőt ha ezt állítanám nem játszanék vele." a helyzet, hogy de igenis ÁLLÍTOD hogy szar az egész, mindenbe belekötsz, a játékmenetbe, a történetvezetésbe, a pályatervezésbe, a kasztrendszerbe, mindenbe! Ezek után meg ellentmondasz saját magadnak! vagy a pofád nagy, vagy az eszed kicsi, de szerintem inkább mind2!
  • Evoluti0N
    Kicsit OFF, de ami az új ME2 DLC-t illeti tuti nem fogsz csalódni. Összetett, nagyon jó a sztorija, újra találkozol Liarával (újra össze is lehet jönni vele - számomra nagyon zavaró volt az alapjátékban, h úgy rendezték le a Liarás ügyet, h a Shadow Brokerrel van elfoglalva és minket magasról leszar kb.) és beleillik abszolút a játékba. Messzemenően ez a legjobb DLC az összes közül.

Na de hogy a Dragon Age DLC témához is hozzászóljak. Van egy olyan érzésem, h a DA2-ben fény derül a dolgokra és ezzel a DLC-vel akarják elérni, h az emberek minél jobban várják a DA2-t :):
  • wedge31
    Nem, igy kussolni van jogod mert loptad a játékot, véleményed ezek után szart se ér...
  • mecsoka
    Tudtommal nem személyeskedtem veled, szóval te se tedd.
    Ajánlom hogy vegyél vissza az arcodból, 15évesen nem hiszem h bármit letettél volna az asztalra ami feljogosítana az ilyen hangnemre, ha már az alapvető illemszabályokkal nem vagy tisztában.
    Részemről befejeztem az offolást, a továbbiakban nem reagálok a hozzászólásaidra.
  • mecsoka
    Nem zavar ha valakinek van véleménye és esetleg nem értek egyet vele. De hetek óta fikázza a játékot, aminek nem látom értelmét. Hogy ezek után miért játszik még, nem tudom és nem is érdekel, de kicsit zavaró a kákán is csomót keresés és ha visszaolvasol nem én vagyok az egyetlen aki feladta a vele való társalgást mert nincs értelme az egésznek. És Paresnek írtam, hogy hagyja ő is , mert nincs értelme. A személyeskedésről nem is beszélve.
  • mecsoka
    Jah, értem. Tényleg hiba akkor (bár ettől függetlenül lehetséges h elutasítás ellenére éljen a karakter)
  • Murder3
    nem állítom h szar egészébe, sőt ha ezt állítanám nem játszanék vele.

• Murder3
    pl haveni romok->bracíliai romok....
    tök ugyan az, persze aki szarik a környezetre azt jó hogy nem érdeklik az ilyenek.
  • Murder3
    hát igen nem lehet mindenki olyan igénytelen szar vagy hardcore platformkocka h a rendszeren kívül más se érdekelje.
  • Murder3
    lopott az EA annyit h szarjak rájuk.
    sőt fizetek én más termékért és szoptam is már be velük.
    Másik így is van jogom kritizálni ami nem tetszik ez van.
  • Murder3
    lol az igénytelenség itt kezdődik...
  • Calver
    ismert bug, itt van kifejtve.
  • MerlinW
    Nem lesz.
  • wedge31
    Ez nem igy van, ha megvette joga van kritizálni mégha nem is értesz egyet vele, ha viszont lewarezolta akkor inkább kussoljon és lapitson mint szar a füben, mert csak egy idiota megy vissza reklamálni oda ahonnan lopott mert gondja van az ellopott cuccal.
  • JethroHUN
    de az az, hogy nem utasítottam el. Meg is van a vívmány, arról h elfogadtam... szóval a dlc a hibás. Csalódni fogsz ha voltak báriféle elvárásaid. Mert ez tényleg nem nagy szám, a ME2 dlc leszek kíváncsi... de ez alapján az is 0 közeli lehet :(
  • mecsoka
    Ha elutasítod nem biztos, hogy meghalsz mert lehet Alistair vagy Loghain feláldozza magát helyetted.
    Amúgy még nem játszottam vele, de ezek után nem biztos hogy akarok, nem akarok csalódni :P
  • mecsoka
    Felesleges ennél tovább foglalkozni vele és a véleményével, mert egyszerűen nem lehet komolyan venni a srácot, olyan dolgokba köt bele hogy el se hiszem.
    Mint már korábban is mondtam (neki is), nem muszáj ezzel játszani ha ennyi baja van vele. Nem kötelező.
  • JethroHUN
    "Ez ugye csak egy vicc?" Ez mondtam először amikor, most végig vittem a Witch Huntot. Én azt hittem, hogy majd mehetünk Morrigan után és akkor mondjuk ketten átkerülünk vmi teljesen más világba. Vagy valami hasonló.
    Hát nem, 4 nem is új terület...Rövid és értelmetlen... Még ha magyarul lett volna se derült volna ki semmi, arról hogy Morrigan most hova megy mit csinál... hát ezt kiadni utolsó dclnek, egy ilyen király játékhoz... Mint bmw után trabantot venni. +még hibás is, mert a párbeszéd szertint nem fogadtam el a rituáléját.. ami lehetetlen mert akkor most nem tudtam volna végig vinni ezt(ha meghal a kari ugye, tekintsünk kel a korábbi mentésektől) Eszmélésből importáltam a mentés.
  • Theron
    csá! magyarul nemlesz a witch hunt??

• Fantusz
    Szerinted van értelme grammot méterhez viszonyítani? (Dragon Age - Fallout3)

Bizonyos szintig tolerálom mások véleményét még akkor is, ha nem értek vele egyet, de amikor valaki a kákán is a csomót keresi azzal nem tudok mit kezdeni.
    Nekem is vannak negatív véleményeim a Dragon Age-t illetően (pontosabban az egész dlc rendszer nem tetszik, de ez van...).
    Vannak egész jó játékok, amelyek viszont különböző okoknál fogva nekem nem tetszenek, mégsem megyek azokba a topicokba megírni, hogy szerintem milyen sz*r a game - nem az én játékom, formáljanak róla véleményt azok, akik játszanak vele (mondjuk más lenne a helyzet, ha kötelezően játszanom kellene a FIFA-val, de gondolom senkit nem fenyegetnek retorziókkal, ha nem játszik a Dragon Age-vel)

Az összehasonlítósdihoz bekevert Far Cry 2, a fenti hasonlatban szerintem liter, no most akkor hasonlítsuk össze a grammot a métert és a litert: közös bennük, hogy mindegyik SI szabvány.
  • Pares
    Ez. Ha valaki egy ilyen RPG-nél ilyenekbe köt bele (ráadásul még igaza sincs), akkor kénytelen vagyok azt hinni, hogy hobbiból kötekedik.
  • Pares

Szarul vannak felépítve? Nem elég változatos? Nemtudom, hogy te mivel játszottál, de szerintem minden pálya elég változatos, sőt teljesen máshogy néz ki mind.

Meg azt írod, hogy lineáris történetvezetésre épít a Dragon Age? Hát fiacskám, te nagyon el vagy tévedve...

De tudod mit, nem is érdekel. Menj és verd ki a F3 500 négyzetkilométeres területére.

Egyébként még mindig nem tudom, mire gondoltad azt, hogy ismétlődő helyszínek, nem soroltál föl egyet sem (mert gyakorlatilag nem is lehet)...
  • mecsoka
    Ha egy rpg-nél az a legnagyobb problémád, hogy a(z) (amúgy szépen megmunkált) terep esetenként ismétlődik, ami lelohaszt és untat, ott elég nagy baj van.
    Mindegy, én betudom a korodnak...
  • Murder3
    nem kicsit lelohasztó mikor a játék során számtalan helyszínen ugyan azokba a sablon alagút/rom/kastélyba kell bemenni.

semmi változatosság a pályák meg szarul vannak felépítve.
    Eleve mondod h nem a nagy szabadságra épít hanem a TÖRTÉNET VEZETÉSRE.
    Épp ezért kellene sokkalta változatosabban kinéznie, mert egy F3 esetébe ahol mittomén hány km a bejárható alagutak meg pusztaság mérete, de ott az a lényege vmiylen szinten, itt meg mivel lényegébe egy lineáris történetvezetésre épít kellene sokkalta jobban erre koncentrálni.
    Most egy Far Cry 2 nem a legjobb példa erre, mert ott elég változatosak és igen nagy szabadság és terület van benne, de ahhoz hasonlítva egy lineáris vezetésű fps-nél fontosabb h egyedibb helyszínek legyenek.
    Itt is az lenne de ez édes kevés,ha már ilyen lett akkor főleg.

• Pares
    Nem értem, hogy miről beszélsz. Az alap játékban a területek mindegyike teljesen máshogy néz ki. Pl.: Brecilian Forest, Korcari Wilds, Ostagar, Lothering, Redcliffe, Denerim, Calenhad-tavi kikötő, Circle of Magi, Orzammar, Haven, stb. Ezek mind máshogy néznek ki, más látványvilággal. Abban igazad van, hogy a Fallout 3-ban rohadt nagy bejárható területek vannak, gyak. töltés nélkül, viszont cseppet sem változatossak. Washington D.C. egy rakat szürke rom, alatta ugyan úgy kinéző metróalagutak, a pusztaság meg szó szerint pusztaság, itt ott egy rom, a házak, amikbe bemehetsz, szinte kivétel nélkül mind ugyan úgy néznek ki (a családi házak, a középületek, a Vault-ok, stb.). Persze a Fallout 3 a története miatt se lehet nagyon változatos, ami nem baj, mert nekem az a játék is nagyon tetszett, de azért nem hasonlítanám a Dragon Age-hez. Különben is más jellegű játékok. Míg az F3 a nagy bejárható területekre koncentrál, addig a DA:O a remekül kidolgozott történetre és quest-ekre.
    És azért az had szögezzem le, hogy a Dragon Age történetileg, kidolgozottságban, és fantáziában (pl.: építészet, a történetek, meg úgy maga az egész univerzum) körberöhögi az F3-at. Az F3-meg bejárható területben meg a szabadságérzetben körözi fényévekre a DA:O-t. Amint már írtam, ez azért van, mert mindkét játék másra koncentrál. És ez így van jól. Ezért sem állják meg a helyüket az "érveid".
  • MerlinW
    A 20-23 reális. Tolvaj (zártörésért, csapda hatástalanításért kapja a legtöbb TP-t), harcos általában több ellenféllel kerül szembe mint a mágus, ezért logikusan több TP-t gyűjt.
  • zyndar
    Üdv Urak!
    Kérdés: Az alapjátékot átlag hanyas szinten "illik" befejezni? Első nekifutásra 23. szintű volt a tolvajom, most 20-as szint közepén volt a mágusom, kb. 5 melléküldi maradt megoldatlan. Ez elég nagy differencia.
  • Murder3
    ööööö már nem azért de ott az egész pusztaságot be lehet járni, amellet h vannak az elég unalmas metrók meg a pusztaságba sincs sok minden de ott van a szabadság lehetősége.
    én pl nagyon kevésszer használom a fast travellt.

Dragon age messze nem összefüggő.
    És ha már ilyen akkor elvárnám azt h ne legyen minden terükleten ugyna az a terep.
    Meg eleve aszondták h elég sokat dolgoztak a világon évekig, ennyire futotta?

de amúgy elég hülyeséget mondasz mert ha tényleg visszaolvasnál akkor azt is láthatnád h én a harcrendszert az elejétől pozitívan értékelem.
    Szóval ez a taktikai rpg-s duma elég ingatag.

És a 3. kérédsre is ugyan ez a válaszom.
    Épp a stílusa az ami bejön, csak ez az igénytelen körítés ami nem jön be....

• Calver
    pörgess vissza pár hozzászólást, és #13687-ben a videót hesszeld meg.
  • Evoluti0N
    Végigjátszottam a Witch Hunt-ot. Hát elég érdekes lett... :) Nagyon remélem, h a 2. részben válaszokat kapunk arra, h miért ment el Morrigan és pontosan miről is beszélt. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: Mindenféleképp az a verzió áll fenn, a DLC-ben, h megtagadtuk Morrigantől a gyerek dolgot, vagy ha olyan karit importál valaki, ahol csinált gyereket Morrigannak, vagy Alistairral "csináltatott" egyet, akkor máshogy történnek a dolgok a DLC-ben?
  • Calver
    Fallout 3, ahol a fél játékot azzal töltöd, h közel sem összefüggő metróalagutakban mászkálsz, valamint a helyszínek között fast travellel közlekedsz? és ez közel sem negatívum - de így van.

bár nem tudom miért állok le veled vitatkozni, már rég kiderült hogy vagy nagyon messzire gurult a gyógyszered, vagy a (taktikai) RPG műfajáról mint olyanról fingod sincs. (ha kevésbe kedves lennék megemlíteném a harmadik lehetőséget, miszerint elképesztően buta vagy, de nem szeretek személyeskedni, még ha jogos is lenne)

ó, még egy kérdés: ha ennyire nem jön be a Dragon Age (most nem válogatok külön hozzászólást, az elmúlt két oldalon kb mind ezt sugallja), akkor miért játszod?
    [apro]és most meg tehetnék egy olyan célzást, h menj inkább Hello Kitty Online-ozni, de az túl olcsó szöveg lenne...
  • Murder3
    de más ilyen játékokba legalább összefüggő helyzsíínek vannak nem loadingos szarok amik marha kicsit.
    pl egy fallout3-nál annyira nem zavart mert ott legalább mehetsz, de itt..
  • Fantusz
    A játékok legalább 98%-ánál ez így működik, a helyszíneket taxtura modulokból, ha úgy tetszik a darabokat újrafelhasználva rakják össze (nem is tudnék hirtelen a 2%-ból kalandjátékot mondani, ahol minden helyszín egyedi) - ezzel fölösleges volt a Dragon Age-t megtalálni.

A DLC uralom viszont többet visz, mint amennyit hoz, de ezen legfeljebb bosszankodhatunk, tenni ellene nem tudunk.
  • Caboose
    Jééé! Pedig én is kértem, hogy hadd menjek vele de engem lesz@rt magasról :D Úgy látszik nem elégítettem ki :D:D
  • Murder3
    úgy pl h fogták csináltak x helyszínt, amit felhasználtak y területeken.

pl van 10 helyszín amit 5 helyszín copyzásával lett belőle 10.
  • Calver
    megtaláltam közben youtube-on (még ha a srác karaktere úgy néz is ki mint egy rossz buzi), de ahogy elnézem van rá lehetőség h
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a kétlábú Morrigan-el menjen

így már mindjárt egészen befejezés szaga van a dolognak, már bánom h nem régi karakteremmel toltam
  • Pares
    Ezt meg hogy érted?
  • Caboose
    Semmit nem árul el, csak, hogy biztonságban van a gyerek blabla meg nem követhetjük. Magyarán semmi érdemleges.
  • ShaiHulud
    igen a morriganes folytatast a da2-ben vartam, meg a da2 bejelentese elott, amint az elvarhato lett volna.