Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Dragon Age originbe hogy van ez az erõ modositó vagy kifáradási tényezõ ? Hogy legyen egyensulyba a karakterem ? Nem akarom hogy kifuladjanak egy két kardcsapás után a harcosaim és bénázzanak a harctéren ? Akaraterõnek van-e szerepe a kifáradásban ez az én Sten-emnél 20-as értéken van ? Egyáltalán mik szolnak bele az egyensulyba amire külön a program is felhivja a figyelmet milyen értékekre kell odafigyelni a karakterfejlesztésnél ?
Pl: A 38-as erelyû értékü Stent-re érdemes-e rárakni olyan nehézvért-et amihez pont 38-as erõ kell ( mondjuk a halálosztot ha még jól emlékszem a nevére a Brescilian Forest sirjaibol ) ? Mi baja lesz belõle kifárad ? Vagy inkább maradjon rajta vörösacél láncing amihez csak 28-as erõ kell ? Vagy még rá kell gyurni a 38-as erõre vagy 4-6 egységet ?
Hátha valaki magyarítja! Remélem. Már ha egyáltalán lehetséges. Ha nem akkor marad a szótárazás.

Fantusz
Meg van zavarodva a kutya, vagy illemtanóráról kimaradt? <#vigyor1>
Esetleg a fa kitért a támadás elõl, s megpróbálja hátba támadni a blökit <#eplus2>

Fantusz
Magyarokkal szeretnek kivételezni a játékgyártók, a Bioware sem akart kivétel lenni <#szomoru1>

A DLC mellesleg használható magyar nyelvû alapjátékkal csak annyi kavarás lesz, hogy az inventory magyar, a többi felirat angol.

Metal Shard-ot ( fémszilánk csapdákhoz ) hol lehet vásárolni nagy mennyiségben ( dragon age origin verziónál ) ?? Rájöttem hogyha végigfuttatom a Revenant-ot egy nagy karomcsapda mezõn egész szépen lemennek az életpontjai . Primitiv megoldás de beválik és nem is drága csak még idõben Lotheringbe meg kell vásárolni a Large claw trap ( nagy karomcsapda ) tervet . Brescilian Forest-be igy szereztem meg az õsi sirokba elrejtett páncél set-et .
böröczk
Tényleg, mit is ír ki? Valami oylasmit, hogy egyedi tájékozódási pont, pillanatnyilag nincs jelentõsége, vagy valami hasonlót. Most ebbõl melyik az a rész, hogy hóúgyoztasd le a kutyáddal a fát? : D

Kumiho #2179

ollie
Ja, hogy arról van szó. Egy csomó területen - kb. az összesen - vannak ilyen fák, és nagyon egyszerû rájönni, mert kiírja, ha ráböksz egy ilyen fára.

tegla
Én igen 😊

Redcliffben a malomnál fent az egyik fát is meg lehet jelölni 😛

Azt mesélik, ha Chuck Norris betesz a dvd lejátszóba egy szalámit, akkor visszatudja nézni a disznóvágást......:D

ollie
Mire?

böröczk
uristen, ki az, aki erre magától rájött...

Kumiho #2179

tegla
Démonméreg elég jó szellemsebzést nyom ha jól emlékszem,próbáld ki.

Azt mesélik, ha Chuck Norris betesz a dvd lejátszóba egy szalámit, akkor visszatudja nézni a disznóvágást......:D

-méregbõl olyan kell ami nem nature dmg hanem spirit pl.

Sziasztok!
Most nézem megjelent a Leliana's song DLC és azt írja a játékon belül, hogy magyarul,lengyelül és mittudomén hány nyelven még nem elérhetõ és így fel sem rakható a játékra. Fasza. Ezt most miért kellett? Miért nem csinálták meg magyarul is? Szemétség.

Van-e valami jó méreg vagy amit fegyverre kenve sérül nagyon a Revenant !
Vagy valami bomba amit hozzádobhatok és nagyon sérül tüle ?
Kösz a gyors választ!!!!!!
tegla
Ha felemeled a tekintetedet;a bannerban ott van,hogy "SPECIALIZÁLÓDÁS".
A "Reaver" a "Lélekfaló" és láthatod hol és kinél tanulható.

Ha karaktered stat oldalát megnézed ott a különbözõ tulajdonságokra(erõ,dörzsöltség,stb)ráviszed a kurzort és már ki is irja melyik kasztnak mibe számit bele egy-egy alaptulajdonsága.

Helló!

Két kérdésem lenne:
- Melyik karaktertõl tanulhatom meg a lélekfalóságot?
- Melyik tulajdonság növeli az állóképességet?

Ennyi lenne, létszi válaszoljatok!
Egyrészt, másrészt pedig kitûnõ reformer...
Azt olvastam a wikipedia-n hogy Lord Pyral Harrowmont csak akkor lesz erõs ha Branka-t életben hagyom az üllöjével . Meg azt irta hogy Branka nélkül megmérgezik Harrowmont-ot a Bhelen rajongok . Szoval én nem akartam több törpbõl átalakult golem-et ezért zétvertem az üllöt . Bhelen herceg-rõl meg azt irja a wikipedia hogy bekeményit kicsit zsarnok lesz .
Fantusz
Van mögöttem néhány végigjátszás, s szándékosan nem fejtem ki a véleményemet egyik királyjelölt mellett sem.
A szerepjátszásnak nem része a "jövõbe látás", elrontani nem tudod vele a játékot, ha felvállalod a döntéseidet, csak arra kell törekedned, hogy a szerepen belül logikus legyen a döntésed.

Mindkét királyból lehet erõs uralkodó (jó király mást jelent), ugyanakkor nekem volt olyan végigjátszásom, ahol tudtam (az elõzõek tapasztalatából), hogy a választottam gyenge uralkodó lesz, de a döntéseim után az volt a logikus, hogy õ kapja a koronát.
Ugyanõ lehetett volna erõs király is, de ahhoz egy olyan döntést kellett volna hozni, ami a karakterhez nem illõ lett volna.

Mindezt persze a sokadik végigjátszáskor tudtam már a játék vége elõtt, egyébként engem szórakoztatott, hogy mi is lesz a finálé utáni sorsa a szereplõknek...

A semmi üllöjét megsemmesitettem ! Nemtom jo döntés volt-e ? Ja Bhelen vagy Harrowmont volna-e jobb uralkodo csak ezt venném alapul család ide vagy oda ?
Fantusz
Ennek a játéknak az lenne a lényege, hogy a te döntéseid is hatással vannak a jövõre, hogy milyen következményekkel járhatnak, arról vannak hírek a fórumokon, de nem igazán illene ezeket figyelembe venni.

Kotorék törpével játszva a nõvéred Bhelen herceg ágyasa, a fia idõvel Ozammar trónkövetelõje lehet - támogathatod Harrovont, de milyen logika alapján?
Az, hogy Bhelen hazudik, elegendõ arra, hogy a saját családod érdekeivel is szembenálló döntéseket hozz?
Próbáld beleélni magad a szerepbe, s dönts úgy ahogy valóban döntenél, ne azokkal a következményekkel foglalkozz, amelyeket a fórumokon olvashattál.

A játék úgy van felépítve, hogy a különbözõ karakterek nem ismerhetnek meg minden részletet, így egy ember, vagy elf Ozammarban teljesen idegenül kapkodhatja a fejét, de a két törpe is csak a saját elõtörténetébõl meríthet.
Kotoréknak semmi köze az uralkodói viszályokhoz, amíg a fõkarakter Ozammarba visszatérve meglepõdhet a nõvére viselt dolgain, ennek ellenére az õ döntése a szabadabb, törpe nemesnek teljesen logikátlan Bhelen herceget támogatni (hogy miért az elõtörténetbõl egyértelmû), bár a lehetõség nincs kizárva.

Sok mellékesnek tûnõ döntésed is befolyásolhatja a jövõt, a törpék esetében a legfontosabb a Semmi üllõjének sorsa.

Calver
a te játékod, dönts úgy, ahogy jónak érzed, majd a legvégén kiderülnek a következmények <#hawaii>
viszont a káptalant én nem ajánlanám, max ha NAGYON utálod szegény törpöket <#gonosz1>

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
én meg pont hogy teljesen jókisfiút nem tudok játszani, bár annyira nem is akarok... mindig semleges, "no-nonsense" figura lesz a vége, még ha ez játéktól függõen máshogy is jön ki - pl Mass Effect 1-2-ben soha nem volt paragon/renegát skálák között nagy különbség, de ugyanazzal a stílussal KotOR-ban sikerült teljesen sötét oldalon lévõ fõhõst alkotni, míg Jade Empire-ben kész kis angyal lett a karakterem <#vigyor1>
DAO ilyen szinten vegyesfelvágott volt - mágusokat eszem ágában sem volt bántani, még ha tényleg szánalmasak is voltak a börtönükben (tápos szövegséges, na meg fõkarim is az volt), de pl Isolde-ból csont nélkül... khmmm... egy komponens lett Jowan vérmágiájához - logikátlan döntés lenne fõkarakter szemszögébõl mágusokhoz rohangálni (még ha a játék büntetlenül meg is engedte, ami szvsz kihagyott ziccer volt), mert hát mi van ha addig kicsi Connor elszabadul, na meg ott volt az is, hogy biza a ház úrnõje tisztában volt vele h a tûzzel játszik... bár ezen kívül azt hiszem máshol jófiúskodtam, kisfarkasok járták még meg, meg Brother Genitivi lett "meggyõzve" arról h hallgasson <#rolleyes>

Kinyirtam Brankát ugy hogy végeztem elõbb a Golemjeivel megvédve saját Golemeimet és eggyüt a golemekkel már könnyen le lehetet gyürni brankát .
csak most jön a következõ kérdésem : ki legyen Orzamar királya ?
Rajtam mulik . Ki kit javasol ?
Ha Bhelen-t választom vérpadra küldi Lord Pyral Harrowmont-ot . Ha meg Harrovont-nak adom a koronát akkor Bhelen Aeducan pankrációt rendez a gyülekezetben . Nem tudom mi lesz kotorék növéremmel ha Harrovont kapja a koronát ? Tényleg ki volna a jobb Orzamarnak ? Ja és egy másik kérdés legyen-e káptalan Orzamar-ba ? Vagy megkiméljem a lakosságot a vallásháborutol ?
Calver
paralysis explosion 10-bõl 9-szer megfogja, onnantól kezdve meg játék határok nélkül következik <#vigyor1>

Fantusz
Branka kedvenc szórakozása az osztódás <#vigyor1>
Elég nehéz megakadályozni, hogy líriumhoz jusson, de meg kell próbálni, s ha megjelennek az alteregoi, akkor is lehetõleg az eredetit ütni tovább.
Törpe lévén alapból van némi mágia ellenálléása, ráadásul elit, úgyhogy mágusoknak inkább támogatóként érdemes csatába szállni.
Oghrennek kötelezõ a részvétel, ajánlott lehet Palát bevinni a személyes küldetése miatt, bár a gólemet elég könnyen lecsaphatják, Alistair starpabíróbb, de neki nincs feladata sz üllõnél.

Mindenképpen kemény csata lesz, azzal meg csak nehezebb lehet, ha a fagykúppal a saját csapat tagjait fagyasztja a mágus, ezt a spellt érdemes a taktikából kivenni, s irányított karakterekkel alkalmazni.

Törpöket elég rövid idõre fogja meg és hajlamosek néha teljesen resistelni de azért érdemes valóban megpróbálni.

Why so serious?

wedge31
Fagyaszd le, az mindenki ellen bejött nekem.

A fagykúp a játék legjobb spellje szvsz...

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Varázslatok? Semmilyenek. 😊 Törp, szóval elég jól bírja a mágiát. Állíts rá egy tankot, az lefoglalja, a többiekkel meg gyorsan csapd agyon a csatlósait.

Why so serious?

Branka ellen milyen varázslatok hatékonyak ? Összeségében mit nem bir Branka ? Kettõsfegyverest állitsak ellene ? Magyarán hogy nyirjam ki Brankát milyen csapattal , taktikával , fegyverzettel stb ?? A 3 ellenséges golem eléggé zavar a végsõ harcban .
Lenyomod a szellemeket, rákúrsz egyet az üllõkre, aztán ismétlés. Pár kör és kifexik. Ne lvl0 karakterekkel menj oda.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Gubberx

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Elakadtam az Anvil of the Void ( Semmi üllöje ) pályán . Van egy csapda amin van négy üllõ . Mind a négy üllöt szellemharcosok védik . Láttam hogy néha lehet kapcsolgatni az üllöket ha már nincs elötte szellemharcos . Hogyan kell semlegesiteni ezt a csapdát ? Mi a taktikája ??
Tehát nincs rá gyógymód 😞 Na mindegy, igy is megéri. Azért kösz

AMD Athlon II x4 635 2.90GHz ATI HD5670 1Gb 4Gb DDR3 ram

Jaj de jó ezt olvasni, már azt hittem csak én vagyok rosszul összerakva. 😄 Üdv a klubban!
Fable-ben volt ez nagyon látványos, amikor a gonosz karakternek nõni kezd a szarva....na hát az enyémnek mindig visszafejlõdött..<#buck>
Igen én is mindig így járok rpg-kben, hogy namost akkor egy görény, orgyilkos, számító dög karaktert csinálok, és már az elsõ gonosz lépést se tudom megtenni, vagy az elsõ pár után megint elkezdek jó döntéseket hozni. Ez van... Gyárilag nem tudok sze..mét lenni. Ez nem feltétlen elõny a mai világban...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ha színes csíkok, akkor gyanítom a videókártyád haldoklik... (esetleg lehet, hogy túlmelegedés)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Üdv!
Végre kipróbálhattam a Dragon Age-t, de sajna van egy olyan problémám vele, hogy kb. 10-15 perc játék után villog, csíkozódik a képernyõ. Erre nincs valami megoldás?

AMD Athlon II x4 635 2.90GHz ATI HD5670 1Gb 4Gb DDR3 ram

böröczk
: D
jó hát én nem bántok farkaskákat, se egyéb állati élõlényeket, még a legkótsogebb karakterrel sem : D
bár a legjobb, hogy mindig nekiálltam valami überszemét, megagalád, hiperaljas karakter gyártásának, aztán mégis valahogy állandóan átfordult jó nénibe : D

Kumiho #2179

Hát ez az alap játék. Azért kipróbálom.
Köszi.
A játék sajna nem bolti, de ez van.
Hát ez a megoldás.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Fantusz
Az éjfattyú krónikák virágbolti példányainál fordul elõ, hogy sötét a képernyõ, csak hang van.

Arra a megoldás:
Locate AddIns.xml in "C:/(Username)/Documents/Bioware/Dragon Age/Settings" and edit it using WordPad or any XML editor. Replace all RequiresAuthorization="1" with RequiresAuthorization="0".

Alapjátéknál ilyen hibáról nem hallottam, de a warezes dolgoknál bármi megtörténhet, ha a crack, patch viszonya nem ideális.

Üdv mindenkinek!
Van 1 olyan problémám, hogy a bejelentkezõ videó nem látszik (hang és felirat van), de ami nagyobb probléma, hogy a karakter generálásná sem látszik semmi, csak a lehetõségek, meg a csúszka, de sajna a karakter sehol (elvileg a bal oldalon kellene lennie, mint a legtöbb hasonló gammában, de itt csak feketeség, mint az intrónál). Random kinézettel elindítottam, más graf. probléma egyenlõre nincs, de azért mégse az igazi így. Újraraktam, drivert frissítettem, de a probléma ugyanaz maradt. Pedig a gépnek bírnia kéne: AMD Athlon 60 X2 5000+, 4G ram, Radeon HD 4670. Ja és 64 bites win7
A játék sajna nem bolti, de ez van. Van valakinek tippje? Bocsi, ha már valaki kérdezte volna, de átnéztem már néhány oldalnyi kommentet és nem találtam hasonlót (a villogó fákat kivéve)
Calver
elmebeteg? <#rinya>
az elején jófiúskodni akartam. tényleg. csak az 5. támadásuk után valahol elszakadt a cérna, és megváltozott csöppet a véleményem - abba az irányba, h nincs az az isten h ezeket a rohadékokat én életben hagyom <#vigyor1>

Az a legjobb, akkor csak a Lex Luthort meg a hülye fáit kell leverni.

Why so serious?

böröczk
ja, nem úgy értettem, én a békés, átokfeloldós megoldást választottam.

Kumiho #2179

Viszont a farkasirtás után Zathrian felbukkan az archdemonnál segítõnek. Nem mintha kéne, de lehetõség. 😊

Fantusz
Adott a lehetõség az elfek, vagy a vérfarkasok kiirtására, de bármelyiket választod, gonosz cselekedet.
Ennél a küldetésnél is fontos a meggyõzõ képesség, az átok viszonylag békés megtöréséhez.

Fantusz
Awakening-ben rengeteg aranyat el lehet verni csak a rúnákra.
Ebbõl a szempontból a mágusok kiesnek, bár ez talán hibaként is felróható, de inkább azzel próbálják kiegyenkíteni azt, hogy a mágusok nagyon erõsek lettek.

Kizárólag novicius rúnákat lehet vásárolni, ezekbõl mire páratlan rúnákat készítesz, egy kisebb vagyon rámehet.
Harcosoknak, szerencsevadászoknak fegyverekbe és páncélokba is 3-3 rúnát tehetnek 300-400 aranyat lazán el lehet rúnázni.

A mai napig megúsztam hiba nélkül az Awakeninget, de most sikerült belefutnom az ismert bugba: az összes felszerelésemet elnyelte a Bûverdõben lévõ barlang - visszatöltöm, megyek cucc nélkül...