Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Inkább mint az elfeket, akkor buktad Varathorn könyveit, elfgyökereit. De lehet az átkot feloldani is.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

böröczk
amúgy tanácsos alt-ot nyomni játék közben, minden kiír, jelez az utolsó papírfecniig.

Kumiho #2179

böröczk
jesszum, volt olyan elmebeteg, aki a farkasokat csapta le? : D

Kumiho #2179

Csacsi
van egy másik átjáró, ami "víz alá" visz át.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Nem találkoztam velük😞 full üres a rom
Calver
azt a zárt ajtót - már ha egyre gondolunk - úgy tudod majd kinyitni, h amikor lecsaptad kisfarkasékat (már ha õket csaptad le), akkor ott fogsz tudni kimenni, felesleges keringés nélkül.

"The trees move. Do you not see it?"

A vérfarkas tanya full üres😞
Már kiürítettem mindent a romokban de még semmi...😞
horthy: egy azt hiszem Caridin keresztútjánál, egy Ruck vázájában, egy pedig a Holtak Árkaiban, egy õséjfattyúnál.
Calver
a másik oldalról fogod tudni kinyitni - majd meglátod, ahogy haladsz a küldetéssel.

"The trees move. Do you not see it?"

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem Fehér agyaros küldit csinálom: bementem a romokba és találtam egy zárt ajtót, honnan tudok kulcsot szerezni hozzá???

Elõre is köszi
Van egy olyan misszió a mélyutakon ( Deep Roads ) aminek a cime a ( magyar forditás ) " A bámulatra méltó kéreglakó " . Megtaláltam a kard markolatját , gombját. Hol van a pengéje ? A kéreglakó sirja megvan Ortan Taig-nál . A nagypokot kinyirtam csak addig nem akarok továbmenni amig össze nem rakom a kardot ( ugy emlékszem a sirjánál kellet ) ! A mélyutakon hol van a többi része ? Mit nem vettem észre ?
Ser Cauthrien statjai szándékosan el vannak túlozva
Ezért õ a legkeményebb. A high dragonnál se kell harc, lehet a megszentségtelenítést is választani, és Flemeth leverése se kötelezõ. SC se lóg ki a sorból.

Ser Cauthrien jelentõs csapata pl. nem követi a játékost a teremen kívülre
Egy ajtóba lepakolt glyph of repulsiontól amúgy se tudná. 😊 Az összes sárkány elveszti a fonalat ha a tauntos tank jobbra-balra rohangál elõtte, a háttérbõl simán lenyilazható, csak idõ kérdése. Gaxkangnál más a helyzet, viszont elköveti azt a hibát hogy amikor csak lehet mágus formában feszít, így jól bûntethetõ MC-vel.

18 helyett 22-n kéne indulni, meg egy saccolt aranymennyiséget begurítani a zsebbe, és máris lehetne az eredeti játék végére optimalizálni. Nem hiszem hogy pont a készítõk nem tudnák mennyire jön ki az alapjáték. Sõt, már csak azért is erre kellett volna optimalizálni, mivel ez egy kieg, tehát feltételezhetõ hogy az alapjátékot is végigtoltad, a generált kari csak pótmegoldás. A pénz sokasága nem azért baj mert lehet belõle vásárolni és nemár, hanem mert minden bozótban hegyekben áll. Én pl. nem a kukába szoktam dobni a bankszámlámat, és a szomszédoknál se tapasztalom. 😊

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Fantusz
Már volt róla szó, hogy Ser Cauthrien statjai szándékosan el vannak túlozva - legyõzhetõ, de akkor kimarad egy mókásnak mondható küldetés.
Az Országgyûlés elõtt már nem mondható nehéz elélenfélnek, sõt igazából nem is szükséges a harc, meg lehet gyõzni (õ maga is tudja), hogy Loghain elárulta a királyát.

Az, hogy kinek melyik elti volt a legnehezebb ellenfél, sokmindentõl függ, fõleg a csapattagok lehetõsége határozza meg a taktikát.
Gaxkang ellen hatátos a manacsapás, de nem mindenki indul mágusokkal ellene.
Ide lehet számolni az AI butaságait, hibáit: Ser Cauthrien jelentõs csapata pl. nem követi a játékost a teremen kívülre, csupán egy mágus és a lovag az ellenfél a folyosón.
Flemeth nem hagyja el a magaslatot, tûz elleni védelemmel távolról levadászható, csak türelem kell hozzá.
Az Õssárkány pedig hajlamos beszorulni a sziklafal közé.

Az Awakening az alapjátéktól független, s importált ellenfelek valóban hatalmas elõnnyel indulhatnak, de indíthatsz új karaktert is.
Ekkor 18-as szinten kezdesz, 15 arannyal a zsebedben, üres hátizsákkal.
Rögtön nem érzed úgy, hogy fölöslegesen sok pénzed van, a törpének a vár felújításra, Sötét Farkasnak az összeesküvõl leleplezésére a játék elején egy kisebb vagyon elmegy, s még a szükséges gyógyitalokról, mana italokról nem is szólva.
Az Awakeningben rúnákat sem lehet vásárolni, neked kell azokat megcsinálni, ami ugyancsak jelentõs pénzekbe kerül, ráadásul még küldetésekhez is kérnek olyan dolgokat, amelyekhez kézmûveskedni kell(ene).

Az Originbõl importált 22-24-es szintû karakter kétségtelenül jelentõs elõnyökkel indul, nem választották ketté a két lehetséges karakter útját (ami igencsak bonyolult lenne)

Ez is igaz. Gaxkang, High Dragon, meg Flemeth akik kemények. Cauthrien-t kihagytam, majd lehet most megnézem mit tud.

Why so serious?

De, options menu.

Hali! Olyan problémám volna a játékkal, hogy 16:10 be csak 1920x1200 at enged állítani. Azt viszont nem bírja a karim. 😞 1680 ba vagy ilyesmibe ezt nem lehet belõni valahogy?

Gigabyte P55A-UD7, i7 860@4,4 ghz Saphire 5870

Még csak most kezdtem az Awakeninget, de azt vettem észre hogy inkább visszafejlõdés az alapjátékhoz képest. Nekem tetszett hogy a BG/NWN féle "minden bokorban 100 arany" után itt végre meg kell küzdeni a pénzért, így annak van értéke, az Awakeningben mintha visszatérnének a BG-hez, de rossz értelemben.

Gaxkang sztem elég könnyû, csak kell 1 mágus a csaptba mana clashhal. 2 clash + némi pofon és kész. Flemeth és a high dragon tauntos rohangálással inkább csak idõhúzás mint ellenfél. A legkomolyabb sztem a Ser Cauthrien. Stun az gyakorlatilag nem hat rá, 3x akkorát üt mint a legtáposabb 2H harcosom, és annyi a HP-ja mint egy sárkánynak (ember létére).

Fantusz
Az Archdemon a két sárkányhoz képest harmatgyenge, sõt a végsõ csata összes ellenfele könnyen hullik.
A játék három legerõsebb ellenfele: Gaxkang, Õssárkány, Flemeth.
Archdemon elleni harcnál, ha van a csapatban szerencsevadász a ballisztákkal hatékonyan lehet sebezni (beragad a katapult, s csak szerencsevadásuz képes megjavítani)

A lényeg, hogy különbözõ balzsamokat, elixíreket egyik ellenfél miatt sem érdemes gyártani, ami az elit ellenfelek ellen elegendõ lehet, annyi lootból összeszedhetõ.

Az Awakeningben küldetéshez kérnek majd Jóféle tûzbalzsamot, csakhogy az alapjátékban ilyen nincs, a kiegészítõben lesz lehetõség mindenféle kézmûves mesterséget ûzni, a rúna kovácsolástól méregkeverésen, bomba gyártáson át a fõzetek készítéséig - kár, hogy ezt nem az alapjátékba építették be, az Eszmélésbõl kilógnak ezek a mûveletek (bonyolult a játékidõhöz képest)

A többi joféle receptel is lehet igy üzletelni ( életpotion , balzsam stb ) ?? Ja és kinek lehet ezt a mana potiont a legdrágábban eladni ? Magyarul hol lehet a legtöbb pénzt keresni vele ??
Valami olyasmi. Potent lírium potion, a legnagyobb. Magyaításban az utolsó 2 egyaránt "jóféle" nevû, közben meg nem az.

A többi ellenfél meg még annyira se komoly.

A jóféle Liriumfözetre gondolsz aminek receptjét Denerimbe a Thedas csodái helyiség mágusárusai vagy 10 aranyért árulják ???
Hát az archdemon röhejesen gyenge egyébként szóval miatta felesleges.

Why so serious?

italok erõsebb változatai pedig igencsak drágák, s ha ráálsz ezek készítésére nagyon hamar elszegényedel.
Kivéve a legnagyobb (potent) mana potion, amibõl igencsak meggazdagszol. Egy 99-es pakk eladási ára 123 arany, ebbõl 22 arany a tiszta haszon. Líriumot a körmágusoknál, minden más hozzávalót denerimben a gnawing tavern fogadóban tudsz legolcsóbban beszerezni.

Saját felhasználásra legköltséghatékonyabb valóban a mini kiszerelésû pia, a nagyobbak ára exponenciálisan növekszik, ezért pazarlásra (= felhasználás 😊) a kicsik a legjobbak dömping mennyiségben.

Jaja, ráadásul az archdaemon meg (a fizikai közelharcot leszámítva) kizárólag szellemmel sebez, tehát nem olyan hülyeség kinyomni rá a védelmet. Viszont denerim ostrománál találsz egy 75% szellem res sapit, azzal 1 harcosnak (mondjuk a tank) el is intézted a rest. A többit meg ritkán sebzi meg, ha a háttérbõl lövöldöznek, harcossal meg elöl ugrálsz taunttal. Innen nézve viszont felesleges. Más ellenfél nem nagyon használ komoly mértékû szellem sebzést.

A legfontosabb recept a potent mana potion, azzal lehet végtelen pénzt termelni. Ha az megvan, onnan kezdve a lírium csempészet is filléres aprópénz. Felhasználási céllal viszont érdemes még minden mana és HP pia receptet beszerezni. Herbalismot értelemszerûen 4-esre ki kell maxolni, megéri.

Fantusz
Szerintem nem érdemes olyasmire költeni.
Sárkányok ellen (Flemeth és az Õssárkány) jól jöhet a tûzbalzsam, de annyit találni is lehet, amennyi elegendõ, a különbözõ kencék, balzsamok, italok erõsebb változatai pedig igencsak drágák, s ha ráálsz ezek készítésére nagyon hamar elszegényedel.

Jó példa a gyógyital és a lírium fõzet, amelyek legkisebb kiszerelése néhány garasból készíthetõ, de a hatékonyabbakat nagyon megdrágítja a tisztító adalék és a sûrítõ adalék.
Mágusoknak általában elég is a legkisebb üvegcse itóka (mágia értéktõl függ a hatékonyság), de szerencsevadászoknak kell a nagyobb dózis.
Kis adag gyógyital, kis adag lírium fõzet, gyógyital, lírium fõzet, s ha nagyon gazdagnak érzed magad legfeljebb a nagy adag gyógyital, amit érdemes gyártani - utóbbit inkább csak elõrelátóan az Awakeningre készülve.
A karakterek védelmét pedig a jól megválasztott felszereléssel teheted hatékonyabbá.

A természetbalzsam az ami a pokok savas támadásaitól véd ? Gondolom a szellembalzsam meg a várázslok szellem alapu támadásaitol véd ( rémálom stb )? Csak azért kérdezem mert megcsinálta Rogek-es liriumcsempészetet ( 45 gold profit )és be akarok vásárolni receptekbõl . Ki mit ajánl ?
Nagy thanks !!
A dörzsöltségtõl függ a ládanyitás elõrehaladottsága.
Nekem nem kell.

Egyébként visszatérve egy régebbi kérdésemre ! Mert ez nem lett konkrétan megválaszolva ! A szerencsevadászomnál melyik tulalydonságot kell növelnem a ládanyitogatáshoz ( ügyesség , dörzsöltség , akaraterõ ) ? Készülékek mestere tudás megvan , de ennek ellenére nem tudom minden ládát kinyitni . Mit fejlesszek Leilana-n ? Szintõl függ a láda nyitogató képzetség ?
Feladtam a mentést !!
C:\Users\<windows user name>\Documents\BioWare\Dragon Age\

Ok
köszönöm szépen!!
Én egy törpe kotorékkal kezdtem karriert a porvárosból . Már megvan mind a nyolc csapattag ! Ha neked ez jó 22 ora után végzek a melóból akkor este megprobálom átküldeni . Most a munkahelyemrõl irok .
Üdv!
C:dukemtum and settings\utána nálam a felhsz. nevem.\dokumentumok\Bioware\
és a charachters könyvtárban ami van minden.
Én a magyar nyelvû Dragon Age origins-t játszom . Nekem Redcliffe kastély a királyfi démonüzéséig van megcsinálva . Körmágusok tornya kitakaritva ! Brescilian Forest kitakaritva Elf-ek szövetségesek . Van 37 aranyam ! Csak azt nemtudom hova menti a gép és mit kell átküldeni . 22-ora után vagyok otthon !
Üdv!
Találkozott valaki már azzal, hogy egyik napról a másikra eltûntek a mentései? Legalább 20 órát toltam már bele megcsináltam a mágus tornyot, redclifet vagy hogyan kell írni és egyszerûen eltünt mindenem!! 😞
Tök ideg lettem, ez elõfordult már mással is??? Nem tudna valaki valamilyen mentést adni mert nagyon nincs kedvem a legelejérõl ujra kezdeni, akkor inkább hagyom az egészet!
hello emberek megvannak a magyar nyelvi fajlok felulirtam az angolt de meg mindig angol hol lehet nyelvet valtani?:S
Awakeningben már 3 specializácóra van lehetõség?

"Keeper makes an excellent third specialization for a traditional Caster-type Mage"

Fantusz
Egyszer a fõmágust kértem meg, hogy lépjen az Enyészetbe, segítsen. <#vigyor1>
Természetesen neki is üres az inventory-ja, ráadásul alig van támadó képessége, fõleg gyógyító-védelmezõ képességei vannak.
Ha a fõkarakter nem mágus valóban Morrigan, vagy Wynne átküldése kézenfekvõ.
Wynne is megoldja a feladatot, ha néhány támadó képességet kapott (fagycsapás, szikla ököl, fagykúp, lángcsapás, stb.), kétségtelen, hogy Morrigan hatékonyabb.

Jowan, illetve Irvin átküldésében az kihívás, hogy gyógyitalok, manaitalok nélkül sikerül-e legyõzni a démont (sokadik játéknál érdemes kipróbálni)

Nem nagyon érdemes Jowant küldeni, ha nem mágus karaktered van akkor Morrigant inkább. Vele gond nélkül megoldható.

Why so serious?

Szépen ragzod az magyrat.
Ha van egy minimális gyógyítási kapacitásod, akkor nem lesz különösebb gondod. Egy Drain Life vagy egy szimpla Heal megteszi, esetleg néhány ital. Nem nehéz küldetés, s ha akarod (feltéve, hogy a karaktered mágus, és te magad mész elintézni a dolgot), még az utolsó, a többinél valamivel neccesebb harcot is elkerülheted.
Nem kell hozzá sok felszerelés. Leszámítva persze a nehéz fokozatot, oda nem árt felkészülni.
Levertem a Redcliffe kastély démonõrségét bementem a királyfihoz ott is lepofoztam a megtémelyedett örséget . Volt két lehetõségem hogy az enyészetbe utazzak vérmágia ( Jowan ) Isolda urnõ feláldozásával vagy a körmágusok leküldenek egy mágust az enyészetbe aki megküzd a démonnal . Én a körmágusost választottam mivel már kitakaritottam a tornyukat . Egy baly volt leküldtem Jowan-t a vérmágust és se élet Potionja se Lirium italja nem volt . Miért többet kell hogy vásároljak ( pénz van dögivel )? Mit kell tudni errõl a misszióról ezt még nem csináltam meg ? Remélem nem vész el az enyészetben a mágusom mert néztem egy videot a youtube-n ott akit leküldtek smacázott egyet a démonnal .
akár...

Sheltem
Picit finomabban is fogalmazhatnál...

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Na leszopattam az archdemont. Morrigan gyerekével végül mi lesz, kiderül az Awakeningbõl? Nekem maga a csaj is gyanús, mintha maga Flemeth lenne.

20%-ot. Meg +25%-ot a blood ring. Viszont ha beöltözök nehézpáncélba (arcane warrior), akkor meg olyan fatiguet kapok hogy beszarok. Legalábbis manánál tuti, kérdés életbõl is számolja-e.