Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ilyen dolgok egy sima kalandjátékban is vannak, és mégse RPG.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Én akkor is azt mondom, hogy a legjobb rpg az, aminek a legjobb története van, azt aláírom, hogy fontos a harcélmény, a fegyverek, a képességek, varázslatok, de ez tényleg csak annak a legfontosabb, aki csak a harcért játssza végig az rpg-ket. Enniy erõvel cod is lehetne...ott is vannak fegyverek...
Azt hiszem kicsit rosszul fejeztem ki magam, szóval manapság a játékok nagy többségé úgy készítik hogy épen csak valamennyi kihívás legyen benne az is inkább reflex vagy ügyesség ha lehet gondolkozni ne kelljen

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

gerey
off: A Diablo minden része a "csapkodásról" és a loot-ról szólt, ezt még a fejlesztõk sem tagadják, abban a játékban a történet mellékes, ott pont a loot és a harc ami lényeg.

Azt sem mondanám, hogy ez mostanában lett menõ. a D1 14 éves, a D2 meg múlt héten volt 10.

Nem azt mondom hogy az asztali vagy LARP minden elemét bele lehet vinni egy számítógépes játékba de könyörgöm azért a diablot aminek 99% harc
nem azt mondom hogy számítógépen valaha is meg lehet csinálni a végtelen lehetõségeket de azért mondjuk az nem elhanyagolható ha legalább van választási lehetõséged.. belevették azt hogy a társaid belepofáznak a döntésedbe "véleményük" van
vagy ott van pld a Vampire Bloodlines ami azon túl hogy bugos eszméletlenül poén lehetõségeket kínál a párbeszédekben
Szóval nem azt mondom hogy ugyan az mint asztalnál mert sose lesz olyan de azért ne vegyünk már egy kalap alá egy rendes játékot és egy hack and slasht (bár nem tudom milyen lesz a D3 de félek tõle hogy még inkább csapkodós lootolos hülyeségbe megy át, mert most ez a menõ

Hát hogy? PC-n (vagy konzolon) hogy csinálod meg mondjuk a Dragonlance Legendset, az idõutazásokkal együtt? Vagy egyáltalán milyen szabad választási lehetõséged van itt? Van a,b,c,d válasz, ami néha nem ugyanarra a végkifejletre mutat, de nem mindig. Nem tudod megcsinálni hogy vásárlás után pofánbaszod az árust és elszaladsz a kasszával meg a cuccokkal is. Ha kinyírsz vkit, 100 km-rõl is azonnal tudják hogy te voltál, ha beszólsz vkinek aki besértõdik, nem tudod odaküldeni a másik csapattagot hogy intézze õ a beszédet, mert azzal még szóba áll (sõt, egyáltalán nem is tudja hogy veled van). Ez is csak egy jobban megscriptelt HNS.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

wedge31
Karidat gondolom quasimodonak hivják...<#nevetes1>

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

^.-

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Hát én nem. 😊 Mondjuk a BG sztorija jó volt, meg az NWN, DAO is, de legkevésbé az érdekelt belõle, hanem hogy milyen frankó mágust tudok csinálni a karakterembõl.

A dio hack'n'slash, ahogy ez is. Attól hogy van 3-4 "választási" lehetõség mindenhol, aminek mind ugyanaz a vége, tökmindegy melyikre klikkelsz (1-2 kiveétellel), attól még nem lesz RPG. Sõt, ha végiggondoljuk, az összes számítógépes RPG tulajdonképp csak hack'n'slash, mind a harcra van kihegyezve, a szerepjátékot a karakterfejlesztés képviseli csak, az meg a dioban is megvan.

nem akarok falmet indítani de szerinted a szerepjáték az mitõl szerepjáték? szóval mitõl SZEREP??
ezek szerint a COD 6 is RPG hisz van benne harc és fejlõdõk is
attól hogy MMORPG nek meg RPG nek hívunk sok hülyeséget PC-n illetve konzolon azért nem ártana elgondolkozni azon hogy az RPG mint olyan honnan indult és azt kell hogy mondjam hogy nem attól RPG hogy loot meg karilap statok skillek meg az agyonvert denevérbõl kiesik egy full plate mail.. legalábbis nem így kéne lennie

http://www.gamekapocs.hu/hir/19674/Mass+Effect-szeru+beszelgetes+Dragon+Age+II-ben
Rpg-t nem csak a harcért és a fejlõdésért játszanak sokan, hanem magáért a történetért.
gerey
A Diablo sorozat nagy kedvencem, de nem nevezhetjük õket RPG-nek mivel külön kategóriát alkotnak, mépgpedig a hack and slash-t.

Miért, ez miben más? Van 3-4 "választási" lehetõség, aminek mind ugyanaz lesz az eredménye. Ennek mi értelme? RPG-t is a harc meg a fejlõdés miatt játszik az ember, nem a mesterkélt szövegklikkelgetés miatt.

BEAST
Az csak a szokásos reklámszöveg volt, így felhasználva a nagy elõd nevét. Viszont már csak pár év és talán kész lesz a Dragon Ages bg2 mod. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Csak a harc rendszeren ne nagyon változtassanak!
a DA-t nem úgy tervezték hogy az új baldur's gate (persze más világ)?
Vagy ezt csak a DA😮 -ra értették? Mindegy talán addig míg megjelenik kapunk igényes módokat még a DA😮 -hoz!
BEAST
Pedig afelé halad ez az egész. A végén még a Dio3 konkurenciája lesz a DA2. <#idiota>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Seth
Inkább várom a Dragon Age 2-t mint a Dio3-mat. Kicsit mélyebb rpg ez,mint az a klikkfeszt

PSN ID.: Beegabor

Ha jó lesz a dio3, akkor ez nem lesz baj.

Nagyon el fogják szúrni, véleményem szerint, ha ezen az útvonalon viszik tovább a DA2-t. A DA😮 azért volt jó, többek között, mert annyi fajjal végigjátszhattuk és ennek következményeképp 6 eredettörténetet kaptunk. Valamint az epikus, fordulatokkal teli cselekmény egyedi hangulatot varázsolt a DA😮-nak, sokak számára olyat, amit egyetlen addigi játék sem tudott nyújtani, ha ezt a nyomot követik a Bioware-osok akkor sok rajongójukról le kell majd mondaniuk, legalábbis ez az én véleményem.
Fantusz
Sokat ugyan nem tudhatunk a DA2-rõl, de nekem se szimpatikus, hogy a ME2 mintájára próbálják modernizálni.
A Mass Effect is egy jó játék, annak tervezik a harmadik részét, kár volt belevonni a Dragon Age-t a "filmszerû megvalósításba".
Nekem sokkal szimpatikusabb játék a DA, mint a ME2, s nem szándékozom újra indítani a másik topicban már remélhetõleg lezárult vitát, de én is azok közé tartozom, aki szerint a filmszerûsítés a játék lebutításával is párosult.
Valószínûleg ez lesz a magyarázata a gyors megjelenésnek: a meglévõ Mass Effect2 motorjára ráhúznak egy új bõrt, így gyorsan elkészülhet a Dragon Age2.

A történet lényegében még titok, az semmit nem jelent, hogy Hawke, Lothering-i mészárlás egyik túlélõje, Kirkwall városának bajnokává válni....
Ebbõl kiindulva még bármi megtörténhet, mégis azt sugallják, hogy nem sok köze lesz a történetnek az Origins eseményeihez... így lenne igazi meglepetés Morrigan visszatérése.

http://www.sg.hu/cikkek/75610/csak_emberek_lehetunk_a_dragon_age_2_ben

Sziasztok! Ha ez a hír igaz akkor nagyon nem leszek elégedett!
Mivel nem érdekel az a szinkron ami van a me1-2-ben mert annak idején baldur-nak és nwn-nek se volt oké hogy az régen volt de szerintem a fõhõs szinkronja elhanyagolható anélkül is bele lehet mélyülni a játékba. Az hogy most filmszerû ááá az legyen csak a Mass Effect a dao így jó ahogy van és kész!! Továbbá ha ragaszkodnak hozzá akkor legyen ugyanaz a férfi-nõi hangja mind a 3 fajnak...Pedig reménykedtem hogy esetleg kúnárit is kapunk választható fajnak!
ollie
én angolul játszottam, úgy meg eléggé egyértelmû volt a szöveg

volt ilyen, de hogy melyik arus, azt majd a wiki megmondja.

dragonage.wikia.com

Régebbi kérdésem nem lett megválaszolva !
Tud-e valaki olyan árust ahol sok " Fémszilánk " akár 99 db ( Metal shard ) van karomcsapdákhoz . Vagy olyan helyet ahol rentgeteg fémszilánk van ! Vagy legalább olyan árust akinél ujratermelõdik a cucc .
Dragon Age origins
wedge31
Nincs benne multi.

Hello azt szeretném kérdezni h a játékot online is lehet játszani?? Ha igen mikép tudom ? Szívesen megvenném de ha lehet multizni 1edül nem sok kedvem lenne tolni😛😄

proway
Hali. A DSC és a RTO dlc-k elõtt kell a patch-et felrakni?

MW2: Voxic \"Nézze, nem a pénz, vagy a hírnév az, ami engem motivál, hanem egyszerűen lenyűgöz a motor hangja...\"-Jean-Pierre Wimille

Jogos.
Awakening-ben sem magyarázták, hogy ha a fõhõs feláldozta magát a fõjáték végsõ csatájában, akkor hogy van életben a kiegben. Innentõl kezdve meg bármit megtehetnek

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

ratgab: viszont van egy ellentmodnás: Ha a denerimi csata elõestéjén nem ezt az opciót választottuk, hanem azt hogy Alistair vagy a fõhõs meghal, akkor nincs Morrigan-nek fia. Az már más kérdés, hogyha nem importálható, akkor úgy folytatják ahogy akarják.
hello mindenki

az awakening magyaritását valaki feltudna tenni vagy belinlkelni vagy elkuldeni?
[email protected]
koszonom
Ennél biztosabbat csak DA 2 megjelenése után tudok majd mondani :-D .

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Üdv, mindenkinek egy olyan kéréssel fordulok hozzátok hogy:
nem tudná valaki elküldeni nekem erre az email címre:[email protected]
a dragon age origins "singleplayer_hu-hu.tlk" és "singleplayer_hu-hu_f.tlk" fájljait?
A fõkönyvtárban a modules/singleplayer/data/talktables mappában található.
Elõre is köszönöm!
ratbag, egész hihetõ elképzelés...
Morrigan teóriára: Másik területen játszódik a játék, másik idõben. Szerintem Morrigan innentõl nehezen beépíthetõ, ellentétben a fiacskájával (aki szerintem akár a fõszereplõ is lehetne á la Kotor 1).

Nem február elseje?HA hinni lehet a híreknek az volt az Awakening borítóján.
wedge31
Márciusra készülj ne évekre.

Fantusz
Korai még a DA2-re készülni, jellemzõen néhány évig betart a hivatalos bejelentés után a megjelenés.
Az Origins is 5 évvel a beharangozó után került piacra, vagy egy másik cég klasszikusának folytatását is lehetne említeni, a Diablo3 megjelenlése is bizonytalan.

A karakter importálás jó ötlet, a Mass Effect1 sok gépre vissza került a második rész megjelenése elõtt, célzottan azért, hogy legyen importálható mentés.
A Mass Effect azonban eredetileg is triologiának lett tervezve, a Dragon Age-rõl nem jöttek ilyen hírek, hogy a majdani folytatás szorosan kapcsolódik a kezdõ történethez.
Az Awakeninggel is az volt a legfájóbb gond, hogy az alapjátékhoz lényegében semmi köze nem volt.
Az Origins története Morrigan köré lett építve, õt mondjuk luxus lett volna visszahozni egy rövid kiegészítõben, de egy második részt nehéz nélküle elképzelni.

Karakter import tényleg jó lenne, de kíváncsi vagyok hogy ha kijön egyszer elmenne gépemen talán ez az az pont amitõl félek a da2-tõl...
Talán csak a CoD 6-ot vártam ennyire, ha legalább olyan jó lesz, mint az elsõ rész, én emelem kalapom a Bioware-osok elõtt. Remélem karaktert lehet majd impertálni...
Elsõ trailer augusztus 17-én. És sokak sajnálatára én azt szûröm le a kis infóból, hogy régi megszokott "kamarásunkat" hátrahagyván új fõhös felemelkedésén kell ügyködni. Leírás alapján nekem kicsit olyan mass effect 2-höz hasonló a történet, de nehogy igazam legyen. Legyen olyan epikus, mint az elsõ rész (úristen még nem is volt idõm teljesen végigjátszani a játékot és már készül a 2. rész <#rolleyes>)

Divine Divinity 1-re vagy a 2-re gondolsz 😊
A divinity 2 -vel tavaly õsszel, a német verzióval játszottam, nagyon tetszett, bár nem egy mestermû, nem hasonlítható össze a dao-val.
Inkább olyan külsõ nézetes (tps) rpg-kalandjáték hasonló a oblivionhoz csak mesésebb környezetben. Játék eleje nekem valamiért nem annyira tetszett, de utána beindult. A történet elég jó csavaros, bár annak ellenére hogy végigjátszottam, nem értettem belõle semmit sem, ezért várom most tûkön ülve a magyarítást.
Lesz benne saját erõdöd, és játék felénél sárkánnyá is tudsz változni bár az átalakulás nem mindig lesz lehetséges.

Szerintem nagyon jó kis játék nem tudom van-e demo azt próbáld , de számomra akkor is morrowind az örök kedvenc.

Itt egy kis olvasni való róla:
http://rpgames.web4.hu/cikk/divine-divinity-2-vegigjatszas
a divine divinity-vel nem jáccik senki ? nagyon sztárolják a topicjában. én még nem próbáltam egyiket sem, sajnos nem volt rá idõm. de sort kerítek majd rá.

vélemények ?

Páncéltól fáradsz, meg néhány fenntartott spelltõl. Ez csak annyit jelent hogy ha mannát/staminát használsz, akkor ennyivel többet fog levonni belõle, alaptámadásra nyilván nem hat. Wade páncéljaiban van ami -fatigue, a superior bõrpáncél pl -25%, de azt nemtom ha az összérték mínuszban van, akkor csökken-e a manafogyasztás vagy 0 alá semmiképp nem megy.

Ha meghesszeli a blöki a fát, akkor kap +2 támadást arra a pályára.

Fantusz
Ezzel se foglalkoztam tudományosan, de kb. az a megoldás, amit leírtál: ha egy vért nagyon kifárasztja a karaktert adhatsz rá másikat.
Harcosoknál az erõt kell nyomni fel a csillagos égbe, elõbb-utóbb elbírja a nehézvértet, de a Halálosztó lemezvért nem túl jó.
Némi ügyesség és állóképesség harcosnak sem árt, sõt nálam a 16 dörzsöltség minden karakternél megvolt a taktikai lehetõségek miatt.
Állóképesség kényes pont, de ha spirit healer van veletek, s jól dolgozik a harcosok is képesek használni a speciális képességeiket úgy is, ha nincs az egekbe srófolva a willpower.

Páncéloknál érdemes a bonuszaira figyelmet fordítani, a Halálosztó lemezvért pl. csak ellenállásokra ad bonuszt (ezért nem tartom kivételesn jó páncélnak), a kamarás-parancsnoki set már állóképességre ad jókora bonuszt.
Nálam most Ogren viselte a kamarás setet, ami +50 állóképesség bonuszt jelentett, a Csigányzúzó is +100 állóképesség, s még a visszatöltésre kapott bonuszok.
Ennek azért van jelentõsége, mert a kifáradás, a képességek állóképességbõl levont értékét emelik - ezt nem érdemes, nem lehet az állóképességre adott pontokkal ellensúlyozni, inkább megfelelõ páncél viselésével.

Wade mester felülmúlhatatlan sárkánypáncélja valóban felülmúlhatatlan ebbõl a szempontból.
Bonuszt ad az állóképességre, állóképesség visszatöltésre, tûzellenállásra.
Szerencsevadászom közepes páncélba öltözve minuszos kifáradási értekkel harcolhatott (ehhez azért néhány pontot be kellett áldozni az erõre, hogy fel tudja venni).