Dragon Age
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"The trees move. Do you not see it?"
Why so serious?
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Intimidation = (25 * Coercion_Tier) + (Strength - 10)
// Coercion_Tier = 1-4, ahány pontot raktál rá.
Gyakorlatilag egy deka cunning nem kell hozzá, mert a circle towerben össze lehet szedni vagy 5-öt, alapból meg 10-12-rõl indulsz. Hiába kened a cunningot, olyan keveset számít bónuszba, hogy nem oszt, nem szoroz. 4-es coercionnal minden lerendezhetõ.
Egyik cucc se kell, az elf lamúrosokat le lehet rendezni 2-3-as coercionnal is.
Tolvajnak kell 4-es ládanyitogatás, meg vagy 20 cunning a legjobb ládákhoz.
A szerencsevadász passzív képessége (halálos) azoknál a fegyvereknél (kard, buzogány, fejsze) teszi lehetõvé a dörzsöltségbõl származó módosítók figyelembe vételét, amelyeknek egyébként az erõ a módosítója.
Nem lehet véletlen, hogy a mágusok képesek hatalmas sebzésekre, néhány pont a willpowerre, 16 dörzsöltség, a többi mehet mind a mágiára.
Õket az íjászok követik a gyilkos lövéssel, náluk az ügyességet lehet az egekbe tornázni.
Kétkezes fegyverrel meg sem lehet közelíteni egy jól fejlesztett íjász által kilõtt nyílveszzõ maximális sebzését, de ez nem jelenti azt, hogy fölé-alá rendelt viszony lehetne felállítani a karakterek között (íjásszal pl. nehéz játszani a hatalas sebzés ellenére)
Dualos harcosról még annyit, hogy aki ilyet szeretne indítani, s nem szeretne stat pontok újra elosztásával belenyúlni a játékba, a városi elf erre lett kitalálva.
Induló képessége az alap befolyásolás, és a pillangó vágás.
Why so serious?
Szerencsevadásznak is szüksége van fölöslegesnek vélt képességekre, pl. erõre, ha két karddal szeretne aprítani.
Hiába lesz a dörzsöltség a sebzésmódosító, a kard felvételéhet kell az erõ, az igen hasznos passzív képességek miatt pedig sokáig alig tud harci technikát tanulni.
Harcos ezzel szemben 15-16-os szintre kitanulhatja a dualos fegyverforgatás trükkjeit: félelmetes harcos lehet, aki jó eséllyel tér ki a támadások elõl, villámgyors ütésekkel sorozza az ellenfelet.
Egyetlen hátránya van a pajzos és a kétkezes fegyvert forgató harcostársaival szemben: a dualos harcosnak nincs ledöntéssel szembeni képessége, míg a másik kettõt a pajzsfal illetve a rettenthetetlenség védi.
Why so serious?
Én inkább nem respeceltem Alistairt, maradt egykezes harcos, majd harcosommal úgyis kétkezes leszek. Lassan ütnek tényleg, de ha talál akkor oda is üt de nagyot. 😄
Why so serious?
én Alibabára nyomtam egy respec pósönt, de ennek ellenére nem õt viszem, egy-két küldinél, ahol meg tudom magam kedveltetni vele (pl Connor gyerek megmentése), és kb 25 a dexterity-je, elég nagyokat sebez kétkezesként, annál elég gáz, ha nem talál be egy ütés, ugyanis fél órájába telik suhintani egyet : D
Kumiho #2179
Kétkezes fegyverrel harcolók (Oghren, Sten) esetében ajánlott kb 20 pontig feltornázni az ügyességet, annak ellenére, hogy ennek a kasztnak a fejlesztéséhez nem kellene erre pontot áldozni.
Alacsony ügyességgel ezek a harcosok kiábrándítóak lehetnek (példa Sten a játék elején), a találati arányon túl a védelmet is növeli az ügyesség.
Dualos karaktereknek a kettõs fegyver mestere képesség elsajátításának feltétele a 36 ügyesség, több ezeknek sem kell (harcosokról van szó).
A dörzsöltség kevés, ha készülékek mestere képességgel sem tud minden (egyébként nyitható) zárat feltörni Leliana.
Az ügyesség az íj és a tõr sebzésmódosítója, dualos szerencsevadásznál érdemes elõre gondolkozni: szándékában áll-e két karddal a kézben harcolni (tõr helyett).
Megvan erre a lehetõség (kettõs fegyver mestere), s a szerencsevadász képességcsoportból felvett képességgel az erõ helyett a dörzsöltség lehet a sebzésmódosító, ami így egyértelmúen a legfontosabb tulajdonság lesz.
Íjászoknak, tõrrel harcolóknak, az ügyesség a legfontosabb, dörzsöltség néhány képességhez szükséges (zárnyitás, lopakodás, lopás), de a sebzést nem növeli.
A meggyõzés módosítója szintén a dörzsöltség (megfélemlítésé az erõ), magas dörzsöltség mellé lehet elegendõ alacsonyabb szintû befolyásolás, errõl elvileg kellene lenni képletnek, hogy is számolja a gép, de ilyesmivel nem érdemes vacakolni, játszani kell, nem tudományos számolásokat végezni <#vigyor1>#vigyor1>
Másik kérdésem rentgeteg cuccom van a táborban lévõ ládában és szelektálni akarok !
A wikipédián kerestem az item-ek között : üres perhgament
vérfarkasbõr
személyes iratok
kereskedelmi kivonat
ezüstkehely
csicsás váza
A kereskedelmi kivonatra és a személyes iratokra lesz-e szüksége valakinek valami melléküldetésben és az üres pergament-re ?
Mert ha nem akkor eladnám öket .
A farkasbõrt olvastam a wikin csak az elf táborban lesz szükség rá a játékban a fiatal szerelmesek összehozásában . De külön a vérfarkasbörre lesz-e valakinek szüksége valami melléküldetésben ?
Ezüstkehely csicsás váza hova kell ?
van rentgeteg ékkövem de azt majd beledobálom a törpék dobozába a táborba ha majd csatlakoznak !
Leliana nyitogatja nekem a ládákat megvan hozzá a készülékek mestere tudás is ennek ellenére nem tudja mindegyik ládát kinyitni . Miért mi kell még hozzá ? Dörzsöltség vagy ügyesség , pontosan mi befojásolja a láda nyitogató képességet ?
Why so serious?
Why so serious?
Kumiho #2179
Why so serious?
2 kezes harcosnak mennyit kéne sebeznie amúgy? Az egy vicc hogy Alistair karddal-pajzzsal kb. ugyanannyit sebez (50) mint a 2H harcosaim (53, 59), pedig a legtápabb cuccokban járnak, gyakorlatilag csak STR-re vannak gyúrva.
ezúttal megnézem, mi van, ha nem gyakom le elsõ találkakor (ami nem kevés idõbe telik, fõleg a kellemes kis hadseregét is belevéve -.-")
Kumiho #2179
"The trees move. Do you not see it?"
Eltúlzott statjai vannak, ennek ellnére legyõzhetõ, csak akkor kimarad a játék egyik mókás küldetése (szabadítás).
Ser Cauthrien késõbb ismét utunkba áll, de ekkor már normálizált képességekkel, s arra is lesz lehetõség, hogy meggyõzzük a harc szükségtelenségérõl.
😊
de ja, nem kapsz sokat a csigányoké, az olyan lagymatag, vicces küldi, de cukik az állatkák : D
Kumiho #2179
Why so serious?
de ennél s játéknál szerintem nagyon ráhibáztak, és igényesebb bármelyiknél.
Kumiho #2179
Kumiho #2179
Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676
Az nem a magyarítás hibája, hogy a játékban viszonylag könnyen el lehet menni lényeges apróságok mellett.
Tab-ot lenyomva érdemes átpásztázni a területeket, nincs-e valami rejtett objektum a közelben.
Természetesen én is böngésztem a dragon age wiki-t, de küldetéseket sorozatosan onnan kilesni nem látom értelmét.
Többszöri végigjátszás alatt sikerült talán minden küldetést megcsinálnom, sok a rejtett küldetés a játékban, még a legerõsebb ellenfél, Gaxkang felfedéséhez is jelentéktelen papírfecniket kell összegyûjtögetni.
Eredeti, vagy "virágbolti" játéknál a beállításoknál van lehetõség angol-magyar feliratot választani (természetesen csak akkor, ha bent van a játékban a magyar felirat - nem kell leszólni a magyarítást, de akinek nem tetszik, egyszerûen visszaválthat angolra.
Why so serious?