Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
rá, bár úgy alapból kevésbe kerülnek... 30%-ot vagy mennyit lekap blood magic a varázslatok költségébõl.

"The trees move. Do you not see it?"

Az érdekes mert eleve a kétkezes fegyverek sebzése nagyobb, meg van olyan kétkezes képesség ami még növeli is a sebzést. Nekem most 18as szinten Alistair sebez 60 körül, Sten meg 70-80at. Nem sokkal több de borzasztó nagyokat critel. Awakening végére meg Oghren osztott nálam 250-300 közötti criticalokat amit egykezes fegyverrel megközelíteni se tudsz. Cserébe az egykezes viszont gyorsabb.

Why so serious?

Healthbõl castolt varázslatokra (blood magic) is rápakolódik a fatigue?

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Hát nemtom, nekem az 1kezes is kb. ugyanakkorát sebez mint a 2H (50 vs 53-59), és még pajzsa is van, egyáltalán nem gyõzött meg a 2H. Talán a magasabb páncélátütés a 130 goldos kalapáccsal ami mellette szólhat.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Persuasion = (25 * Coercion_Tier) + (Cunning - 10)
Intimidation = (25 * Coercion_Tier) + (Strength - 10)

// Coercion_Tier = 1-4, ahány pontot raktál rá.

Gyakorlatilag egy deka cunning nem kell hozzá, mert a circle towerben össze lehet szedni vagy 5-öt, alapból meg 10-12-rõl indulsz. Hiába kened a cunningot, olyan keveset számít bónuszba, hogy nem oszt, nem szoroz. 4-es coercionnal minden lerendezhetõ.

4-es coercion kell a líriumos balhéhoz, 3-assal csak egyet tudsz lealkudni az árból. Mondjuk az egész biznisz lófasz a potion gyártáshoz képest.

Egyik cucc se kell, az elf lamúrosokat le lehet rendezni 2-3-as coercionnal is.

Tolvajnak kell 4-es ládanyitogatás, meg vagy 20 cunning a legjobb ládákhoz.

Fantusz
Két tõrhöz viszont nem számít be a dörzsöltség, a tõr (és az íj) sebzését az ügyesség módosítja.
A szerencsevadász passzív képessége (halálos) azoknál a fegyvereknél (kard, buzogány, fejsze) teszi lehetõvé a dörzsöltségbõl származó módosítók figyelembe vételét, amelyeknek egyébként az erõ a módosítója.

Nem lehet véletlen, hogy a mágusok képesek hatalmas sebzésekre, néhány pont a willpowerre, 16 dörzsöltség, a többi mehet mind a mágiára.
Õket az íjászok követik a gyilkos lövéssel, náluk az ügyességet lehet az egekbe tornázni.
Kétkezes fegyverrel meg sem lehet közelíteni egy jól fejlesztett íjász által kilõtt nyílveszzõ maximális sebzését, de ez nem jelenti azt, hogy fölé-alá rendelt viszony lehetne felállítani a karakterek között (íjásszal pl. nehéz játszani a hatalas sebzés ellenére)

Dualos harcosról még annyit, hogy aki ilyet szeretne indítani, s nem szeretne stat pontok újra elosztásával belenyúlni a játékba, a városi elf erre lett kitalálva.
Induló képessége az alap befolyásolás, és a pillangó vágás.

Két tõrrel aprítok, kell a francnak kard. Elfem kezében még hülyén is festene hogy a kardok nagyobbak mint õ. 😊 Harci technikáim valóban nemigen vannak, de cserébe a passzív képességeimmel és backstabbel megoldok mindent és a willpower-re se kell pontokat pazarolnom.

Why so serious?

Fantusz
Dualos harcossal is szórakoztató a játék, bõven belefér neki a 36 ügyesség.
Szerencsevadásznak is szüksége van fölöslegesnek vélt képességekre, pl. erõre, ha két karddal szeretne aprítani.
Hiába lesz a dörzsöltség a sebzésmódosító, a kard felvételéhet kell az erõ, az igen hasznos passzív képességek miatt pedig sokáig alig tud harci technikát tanulni.
Harcos ezzel szemben 15-16-os szintre kitanulhatja a dualos fegyverforgatás trükkjeit: félelmetes harcos lehet, aki jó eséllyel tér ki a támadások elõl, villámgyors ütésekkel sorozza az ellenfelet.

Egyetlen hátránya van a pajzos és a kétkezes fegyvert forgató harcostársaival szemben: a dualos harcosnak nincs ledöntéssel szembeni képessége, míg a másik kettõt a pajzsfal illetve a rettenthetetlenség védi.

Jah az megvan azóta, de feljebb, már nem viszem, elég neki a 26 DEX. Dualos harcosnak meg szerintem ebben a játékban nem nagyon van értelme mert ahhoz 36ig fel kell vinni a dexterity-jét. Akkor meg már inkább egy jó kis backstabber ládanyitogató rogue aki strength helyett a cunning-jával sebez.

Why so serious?

Igazad lehet. 😄
Én inkább nem respeceltem Alistairt, maradt egykezes harcos, majd harcosommal úgyis kétkezes leszek. Lassan ütnek tényleg, de ha talál akkor oda is üt de nagyot. 😄

Why so serious?

böröczk
hidd el, hogy irritált volna, ha elsõ végigjátszáskor nem tudsz elég meggyõzõ lenni, és neked esik, majd elrabol egy jó 20 percet az életedbõl 😄D... ja nem is, mer kb 4x töltöttem vissza : D
én Alibabára nyomtam egy respec pósönt, de ennek ellenére nem õt viszem, egy-két küldinél, ahol meg tudom magam kedveltetni vele (pl Connor gyerek megmentése), és kb 25 a dexterity-je, elég nagyokat sebez kétkezesként, annál elég gáz, ha nem talál be egy ütés, ugyanis fél órájába telik suhintani egyet : D

Kumiho #2179

Fantusz
Alistair, ha maradt pajzsos védelmezõ a képességek miatt 26 ügyességre lesz szüksége...

Kétkezes fegyverrel harcolók (Oghren, Sten) esetében ajánlott kb 20 pontig feltornázni az ügyességet, annak ellenére, hogy ennek a kasztnak a fejlesztéséhez nem kellene erre pontot áldozni.
Alacsony ügyességgel ezek a harcosok kiábrándítóak lehetnek (példa Sten a játék elején), a találati arányon túl a védelmet is növeli az ügyesség.

Dualos karaktereknek a kettõs fegyver mestere képesség elsajátításának feltétele a 36 ügyesség, több ezeknek sem kell (harcosokról van szó).

Fantusz
Eladhatod a felsorolt kacatokat, egyiknek sincs haszna.

A dörzsöltség kevés, ha készülékek mestere képességgel sem tud minden (egyébként nyitható) zárat feltörni Leliana.

Az ügyesség az íj és a tõr sebzésmódosítója, dualos szerencsevadásznál érdemes elõre gondolkozni: szándékában áll-e két karddal a kézben harcolni (tõr helyett).
Megvan erre a lehetõség (kettõs fegyver mestere), s a szerencsevadász képességcsoportból felvett képességgel az erõ helyett a dörzsöltség lehet a sebzésmódosító, ami így egyértelmúen a legfontosabb tulajdonság lesz.
Íjászoknak, tõrrel harcolóknak, az ügyesség a legfontosabb, dörzsöltség néhány képességhez szükséges (zárnyitás, lopakodás, lopás), de a sebzést nem növeli.

A meggyõzés módosítója szintén a dörzsöltség (megfélemlítésé az erõ), magas dörzsöltség mellé lehet elegendõ alacsonyabb szintû befolyásolás, errõl elvileg kellene lenni képletnek, hogy is számolja a gép, de ilyesmivel nem érdemes vacakolni, játszani kell, nem tudományos számolásokat végezni <#vigyor1>

Megcsináltam a körmágusokat és az elf-eket csatlakoztak a kamarásokhoz ! 36 gold-om van már csk 14-et összeszedni az Orzamar porváros negyedében lévõ Rogek lirium csempész missziójához ami már nem lesz gond ! Azt szeretném megkérdezni hogy a maximális profithoz elég-e a haladó befolyásolás képzetség vagy kéne egy szakértõi III. szintû befolyásolás beszéd képesség ?

Másik kérdésem rentgeteg cuccom van a táborban lévõ ládában és szelektálni akarok !
A wikipédián kerestem az item-ek között : üres perhgament
vérfarkasbõr
személyes iratok
kereskedelmi kivonat
ezüstkehely
csicsás váza

A kereskedelmi kivonatra és a személyes iratokra lesz-e szüksége valakinek valami melléküldetésben és az üres pergament-re ?
Mert ha nem akkor eladnám öket .

A farkasbõrt olvastam a wikin csak az elf táborban lesz szükség rá a játékban a fiatal szerelmesek összehozásában . De külön a vérfarkasbörre lesz-e valakinek szüksége valami melléküldetésben ?

Ezüstkehely csicsás váza hova kell ?
van rentgeteg ékkövem de azt majd beledobálom a törpék dobozába a táborba ha majd csatlakoznak !

Leliana nyitogatja nekem a ládákat megvan hozzá a készülékek mestere tudás is ennek ellenére nem tudja mindegyik ládát kinyitni . Miért mi kell még hozzá ? Dörzsöltség vagy ügyesség , pontosan mi befojásolja a láda nyitogató képességet ?

Engem nem irritált, rendkívül meggyõzõen mondtam neki hogy "ne balhézz, Loghain egy köcsög" és egy pillanat alatt a legjobb barátok lettünk.

Why so serious?

A strength is beleszámít hogy milyen eséllyel talál a közelharci fegyver. Alistair-nek most van úgy 40 strengthje mellé talán 20 dexterity-je és az ütései 90 százaléka talál. Ettõl függetlenül azért nem árt valamennyit harcosnak is adni a DEX-re de azért érdemes a strengthet meg a constot fejleszteni fõleg.

Why so serious?

böröczk
szerintem az ügyesség se árt az erõ mellett, ugyanis úgy elég kis eséllyel talál. Mondjuk nem értem, mer nekem 13-as szinten sebez annyit a kétkezes, mint amit Te írtál, és neked gondolom, a játék végén sebeznek annyit.

Kumiho #2179

böröczk
én inkább majd legyilkolom, xp : D
meg irritáló

Kumiho #2179

Awakeningbe mit érdemes átvinni? Rúna, pénz azt tudom, azonkívül? Herbalism recepteket ott is lehet kapni? A greater grounding pia receptje az alapjátékban ugyanis bug miatt nem spawnol.

Én meg elsõre megadtam magam és nem értettem mi a baja ott mindenkinek. 😄 Egyébként egy igen szórakoztató küldi jön utána ahol majd szökni kell. Ez esetben Landsmeet elõtt találkozol a csajjal újra de ott meg már nem muszáj vele harcolni, meg lehet gyõzni, hogy Loghain egy köcsög. 😊

Why so serious?

A hadseregeét lenyomtam 1 stormmal, az nem volt gond. Viszont a csapatot nem tudtam úgy gyógyítani ahogy az lecsalta az életüket (150-es ütések, miközben a csak STR-re gyúrt harcosaim is alig sebeznek 50-et, emellé még 3400 HP, stun leszarás). A végén futkározás lett belõle, ami eléggé lehangoló (bár van ahol a summonnal való ajtócsukogatást ajánlják 😄). Most hack'n'slash vagy RPG? Ha HNS, akkor nehogymár lesebezzen a szoba túloldalán is bicskával, csak mert 2 perce mikor elkezdte az ütést mg ott voltam. Ha meg RPG, akkor ne kelljen már csaló ellenfelek elõl futkosni, legyen már reális megoldás is.

2 kezes harcosnak mennyit kéne sebeznie amúgy? Az egy vicc hogy Alistair karddal-pajzzsal kb. ugyanannyit sebez (50) mint a 2H harcosaim (53, 59), pedig a legtápabb cuccokban járnak, gyakorlatilag csak STR-re vannak gyúrva.

böröczk
há én normálon is beleszakadtam : D
ezúttal megnézem, mi van, ha nem gyakom le elsõ találkakor (ami nem kevés idõbe telik, fõleg a kellemes kis hadseregét is belevéve -.-")

Kumiho #2179

Gaxkang viszont tök könnyû volt Szõr Köcsöghöz képest, 2 mana clash meg némi saller oszt viszlát.

Na megvolt a parlamenti választás, kiesett a fidesz, bekerült Alistair. 😊

Calver
a wikia ebben téved amúgy, de az kétségtelen h az übertáp verziója Nightmare-en egy rohadtul szórakoztató harc tud lenni <#vigyor1>

"The trees move. Do you not see it?"

A wikia szerint meg könnyebb itt legyõzni. Hát nemtom, én már nem fogom megtudni. 😊

Fantusz
Ser Cauthrien-t az elsõ találkozáskor nem érdemes megtámadni.
Eltúlzott statjai vannak, ennek ellnére legyõzhetõ, csak akkor kimarad a játék egyik mókás küldetése (szabadítás).
Ser Cauthrien késõbb ismét utunkba áll, de ekkor már normálizált képességekkel, s arra is lesz lehetõség, hogy meggyõzzük a harc szükségtelenségérõl.

Ez de nem nagyon csaló... 3400 HP, 150-es sebzések, para explo kb. 1.5 secig van rajta... Jó geci volt leverni fél HP-ról 1 szem életben maradt mágussal.

format c:\

😊

Colt17
Hello!Szegény karakterem elég csúnyára sikeredett, de már nem akarom ujrakezdeni 😄.Késõbb nem lehet rajta állitani?Mod?Vagy valami?

Nemtom, nekem simán behalt. Mágussal minden pontot magicre kell tolni, különben sokszor leszarják a spelljeit. Az ilyen pirosokra mindig stunlock kell, aztán majd csak behal vmitõl: spell, kard, stb.

Ezt a küldetést csinálom, elkészítettem a cuccot, de mire visszamegyek a haldokló köcsöghöz, már senki sincs ott. Hol lehet leadni a questet?

böröczk
ha cigányt gyûjtenél neki, azé nem biztos, hogy fizetne : D
de ja, nem kapsz sokat a csigányoké, az olyan lagymatag, vicces küldi, de cukik az állatkák : D

Kumiho #2179

Bocs a kérdésért, de én most tartok Jarvia kisasszony kinyírásánál, de hiába a gólem stb. simán legyaláz...hiába fagyasztom nem halálozik tõle aztán secpec lekaszabol..nincs valami ötlatatek hogyan nyírjam ki? köszi
vasziszdasz: "cigányt"? egyébként elvileg mindegyikért 12 ezüstöt ad csak
ME 2 magyar fordítása nagyon el volt cseszve, ráadásul egy csomó mindent másképp fordítottak mint az elsõ részben ami meg fõleg nevetséges...

Why so serious?

Juteszembe, begyûjtöttem minden cigányt a cigányárusnak, jutalom meg sehol, nem kéne ennek adnia valamit nekem?

böröczk
ps: azért mondom, mert pl mass effect 2-nél fél órát volt magyarul fent, majd uninstall, és eredeti telepít..
de ennél s játéknál szerintem nagyon ráhibáztak, és igényesebb bármelyiknél.

Kumiho #2179

böröczk
fu, elsõ játék, ahol szerintem baromi jó lett a magyarítás. : D Egy-két fõbb név fordítását leszámítva, szerintem irtó igényes, és helyenként még viccesebb az eredeti nyelvnél, lsd csigány : D

Kumiho #2179

Utolsó? Csak 1 van.

Hm...Érdekes lesz. Én már várom. 😊 Bár remélem nem olyan rövid lesz mint az utolsó kieg.....

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

Itt a trailer, ha valaki még nem látta: http://dragonage.bioware.com/lelianas_song/
Passz. Vmi DLC amit nem raktál újra?

Az a problémám, h amióta felraktam a win7-et és a formatálás miatt kimentettem, majd visszaraktam a mentéseket, a képek a mentéseknél meg a pillanatképeknél szürkék. Újraraktam a gémet, valamint új játékot is kezdtem és ott is ugyanez a helyzet. Nem tudtok erre vmi megoldást?
Egészen addig amíg nem kell rákeresned valamire a neten. Akkor aztán gondolkodhasz hogy mit is keresel eppen.

Fantusz
Magyarítással semmi gond, jól sikerült.
Az nem a magyarítás hibája, hogy a játékban viszonylag könnyen el lehet menni lényeges apróságok mellett.
Tab-ot lenyomva érdemes átpásztázni a területeket, nincs-e valami rejtett objektum a közelben.
Természetesen én is böngésztem a dragon age wiki-t, de küldetéseket sorozatosan onnan kilesni nem látom értelmét.
Többszöri végigjátszás alatt sikerült talán minden küldetést megcsinálnom, sok a rejtett küldetés a játékban, még a legerõsebb ellenfél, Gaxkang felfedéséhez is jelentéktelen papírfecniket kell összegyûjtögetni.

Eredeti, vagy "virágbolti" játéknál a beállításoknál van lehetõség angol-magyar feliratot választani (természetesen csak akkor, ha bent van a játékban a magyar felirat - nem kell leszólni a magyarítást, de akinek nem tetszik, egyszerûen visszaválthat angolra.

Angolul játszom, csak lehetett volna magyarul is telepíteni a kieget. Ott volt a magyar zászló. De több ismerõsöm is játszik vele magyarul és elég jónak tûnik a fordítás az elbeszéléseik alapján.

Why so serious?

Közben másik irányból közelítve meglett: "drifters cache", hát erre a magyar (félre)fordításból rá nem jöttem volna.

Pl. itt ez a "portyázók kincse" küldetés, ami azt írja a talált szövegek alapján megtudtam hol a kincs (tudja a faszom), most milyen címen keressek rá a wikian? Magyarul tuti nem.