18612
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS |
Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE |
| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK | |
-
Pares #13643 Ja tényleg... Elfelejtettem az időeltolódást... -
#13642 holnap, gondolom délutáni órákban, mivel a tengerentúlon még fél 10 sincs... bár nem tudom ezelőtti DLC-k milyen időzítéssel jöttek. -
#13641 Igaz, az a biztos hogy jövö március elött jön és angol nyelv lesz benne. -
MrAndree #13640 nyilván nem azt akarják, hogy újra megvedd. Ez azoknak készül akik eddig nem vették meg a játékot, így most nekik nem kell mindent egyesével hanem egyben az egészet. Kényelmesebb. -
ratgab #13639 Még egyáltalán nem biztos, hogy lesz belőle magyar változat... Gyakorlatilag a tartalmán kívül még semmit nem lehet tudni, se dátumot, se nyelvet! -
Pares #13638 Nem ma kéne kijönnie a Witch Hunt-nak? -
Anonymusx #13637 Remélem ebbe magyar lesz az eddig le nem fordított dlc-ék is, akkor megveszem.
Azért elég lehúzós ez a kiadó. Vedd meg a játékot,vedd meg a kieget, vedd meg a kis 1-2 órás dlc-ét amiből egy pár nem is magyar, és elég drága, vedd meg a belőle készűlt fantasy könyvet, majd vedd meg az egészet egyben!!
Még jó hogy nem vettem meg 7-8 ezerért a játékot, csak az alapot 2000 ft-ért, de hát így se érte meg, ha megjelenik az Ultimate magyar nyelven.
-
ratgab #13636 Na erre vártam én ez a must have! -
Swarczi #13635 Hát nemtom, gyakorlatilag a harcosokat az első végigjátszásban is csak arra használtam, hogy a legyengült ellent lecsapják. Első végigjátszásban a csatamágusom sebzése a teljes sebzés 73%-át tette ki. -
#13634 Azert az arcane warrior elegge utokepes tud lenni kozelharcban, igaz nem veszi fel a versenyt egy dualwield warriorral, de oda tud sozni egy-egy szep nagyot karddal vagy nagyobb bicskaval, ha a helyzet megkivanja :) -
Swarczi #13633 Igazából én sem veszem nagy hasznát a szerencsevadászoknak a csapatban, csk a zárak kinyitására jók(sztem). Más szerepjátékokban legalább ezt sikeresen megoldották zárnyitó varázslatokkal. Emellett ha már a kasztok keverésénél járunk(pallossal hadakozó varázslók és hasonlók) ilyet már láttunk több szerepjátékban. Itt viszont a kerettörténet miatt ez nemigazán kivitelezhető-lévén a mágusok egy HARCI kaszt által ellenörzött tornyokban elzárva élnek, és a templomosok nemigazán örülnének egy olyan mágusnak, aki alájuk pörköl egy combos tűzlabdával, majd egy karddal levágja őket. Nem is beszélve arról hogy itt a legtöbb mágus örül, ha képes uralkodni az erején és nem szálja meg egy démon, nemhogy még közelharcot tanuljon(mondjuk attól még megtanulhattak volna valami zárnyitó varázst). -
#13632 Ez lesz a Dragon Age: Origins - Ultimate Editionban.
n/a THE STONE PRISONER
n/a WARDEN'S KEEP
n/a RETURN TO OSTAGAR
n/a DRAGON AGE: ORIGINS - AWAKENING
n/a FEASTDAY COMBO PACK
n/a THE DARKSPWAN CHRONICLES
n/a LELIANA'S SONG
n/a THE GOLEMS OF AMGARRAK
n/a WITCH HUNT
-
mecsoka #13631 Az biztos! Néha nem is viszek tankot magammal, csak egy mágust 3szerencsevadászt és gyorsabban, könnyebben végzünk az ellenséggel, mint tankokkal. -
#13630 így viszont érdekes h a harcos az pl mért nem tudja szétroncsolni a zárakat és így betörni egy egy zárt ládát vagy ajtót?
mert ha a jelenlegi logikát követjük akkor ez meg egy zártörés lenne harcos módra.
-
#13629 nem azt mondom h felesleges a kaszt csak haszontalan így.
nem elég kidolgozottak a skillek, és pl a zárfeltörés meg 1 értékes vonalat pl elvesz.
-
MrAndree #13628 Akkor lenne jó ha kaszt specifikus meggyőzés skillek lennének. Harcos megfélemlít, rogue megdumál, mágus meg mondjuk mágiával alkot valamit. :) -
ShaiHulud #13627 mondjuk azt jol megodlotak hogy str-bol tud vele a harcos MEGFELELMITENI, de meggyozni nem tud:) de ugye azert irtam oda, mert rpg-kre jellemzoen a rogue/thief karakter a nagydumas. -
MrAndree #13626 Az utolsónak miért kéne rogue specifikusnak lennie? Egy harcos is lehet meggyőző. :) -
ShaiHulud #13625 trap,poison, coercion pl. -
Richardix #13624 elsorolnád, konkrétan mit? Szerintem a lopáson, és a zártörésen kívül nincs ilyen. -
MrAndree #13623 Én szeretem, duplatőrös duelist-assassin azért baromi erős tud ám lenni. Meg a törékeny elf lánykám kezében igen hülyén festene egy kétkezes kard. -
#13622 nem csak azt, a képzettségek felét minimum only szerencsevadásznak kellet volna.
-
#13621 mert megtanulható, csak akkor a zárfeltörés mért nem?
na ez a hülyeség.
eleve csak 1 skill helyet foglal a zárfeltörés.
Látszik h a szerencsevadász elég kidolgozatlan lényegébe értelmetlen klassz.
Ahhoz h értelmesnek nézzen ki túlságosan összecsapott és kidolgozatlan a skillrendszerje.
-
Richardix #13620 csatlakozom!
Szerintem úgy kellett volna, hogy a lopást és a zártörést egybeolvasztják, és Rogue képességgé teszik. Így nem lesz kevésbé kivitelezhető a képességek fejlesztése, és értelmesebb is lenne. -
MrAndree #13619 Szerintem inkább az marhaság, hogy a harcos is tud lopni. -
#13618 így is van és ki mondta h a da-ról beszélek?:)
egyébként azt neked is be kell ismerned, h a szerencsevadász zárnyitása elég marhaság.
ugyan olyan képzettség mint a lopás például.
-
MrAndree #13617 Mivel a mágia nem létező dolog (legalábbis ritkán futok bele tűzlabdákat hajigáló emberekbe a buszmegállóban) így nyilván olyan szabályai vannak amilyet az adott világ megalkotója elképzel. A Dragon Age világa direkt olyanra lett megalkotva, hogy a hagyományos fantasy világokat kedvelőknek kedvezzenek vele. Amiben ládát nyitni egy rogue tud, kétméteres pallossal hadonászni meg egy harcos. Hogy ez jó-e így vagy sem az nyilván egy hossza vita tárgya lehetne. De így van és kész. :)
Nyilván egy olyan világban ahol mágus az lehet aki mondjuk iszik a Mágia Forrása nevű kútból ott előfordulhatnak harcos-mágusok mivel a mágiát nem tanulnia kellett. De DA világában elég egyértelmű, hogy mágus az lesz aki egész életében keményen erre készül így valóban nehezen lehetne mellett harcos is. -
#13616 ez szimplán világfüggő.
a fantasy világok, kreált világok,kreált történelem,kreált szabályok.
a fantasy fő szabálya a határtalan fantázia, ami sajna nem igen látszik a ami játékokon.
még egyszer ráveszem magam egy kisregényre....:D
szóval nézzük az általad említett esetet.
pl a dragon age világába ez az állapot áll fenn, rendben.
De most alkotok egy mini fanatsy világot felületesen.direkt hülye nevekkel élek:D
Szóval:
Alcapónia világába vagyunk, e világ igen bizarr világ, nicnsennek kontinensek csak kissebb,nagyobb szigetek amik a levegőbe, üres térbe lebegnek.A világ millió dimenzió összedőlt egyvelege ezért szigetek sokaságának véget nem érő, mindenféle rendszertől mentes világ ez.
Mindenféle lény van itt:ember,ork..stb,stb.
....
jó ugorjunk ez a világ, jönnek a harcok és országok is alakultak háborúk is voltak stbstb....
ezek jelenleg lényegtelenek és ugorjunk a kasztok kialakulásához.
itt is legyen a szokásos 3 kaszt.
most a mágust elemezzük ki.
Előtörténet a mágia kialakulásáról.
(most megpróbálok ien regényesen fogalmazni:D)...A mágia az "Isteni Toronyból" fakad, ebbe a világba.A világ mágiája az isteni tornyba gyűlt össze,senki nem tudja az eredetét, a mágus és varázsló iskolák e torony köré épültek.
....
És akkor itt átugorjuk a felesleget.
Az országok ebbe a világba képeznek harci varázslókat,támogató varázslókat,gyógyító varázslókat.
Ezeket a hadseregbe használják,ám rájöttek hogy ha a mágusokat harcos kiképzésnek vetik alá és vegyítik a varázstudományokkal akkor olyan erőfölényre tesznek szert hogy leigázhatják a többi országot....
itt jön a kérdés h hát itt nem könyvekből évek alatt tanulják meg a varázslást?
Igenis meg nem is...nyilván a könyvekbe az összefoglalt tudás ott van, ám ebbe a világba a toronyba lévő kristályból készült főzetek és gyógyszerek segítségével a mágia erősíthető és adható.
nyilván kell a tanulás,hogy a varázslatokat végrehajtsa ám semmi akadálya nincs annak h vérbeli harci kiképzést is kapjanak.
na msot egy fapados akármit összeszedtem remélem érthető h mire akarok kilyukadni.
-
#13615 Akkor rossz embernek válaszoltam , de a lényeg ugyanaz.
Nem azt irom, hogy tápos egy páncélos mágus hanem azt még mindig fenttartom, hogy egy harcos nem 1-2 hónap,év alatt tanulja meg , hogy hogyan harcoljon és a mágus sem, hogy hogyan varázsoljon.
A kettő együtt nem megy mert akkor egyikben sem lesz jó!
Tehát az szabja meg az egészet, hogy pl. egy felderitő ne járjon már páncélban mert felzavarja a felderitendőket és ez ép ésszel is igy van.
És egy nyeszlett mágus aki az élete javarészét könyvek felett görnyedve tölti szintén ne ugráljon a csatában nehézpénzélzatban kardal és pajzsal!! -
#13614 1 én nem firtattam hogy hülyeség a mágia zárnyitás, 2 én nem is erről beszéltem.
az a helyzet h megint kisregényt tudnék írni arról h miről is beszéltem.
ok akkor megkérek mindenkit h figyelmesen olvassa végig amit most írok h ne legyenek félreértések.
Először is:
Kezdtem azzal hogy sztem hülyeség h a zárnyitás egy szerencsevadász exkluzív skill, mikor pl a lopás,csapdakészítés...stb meg képzettség amit minden típusú kari megtanulhat.
Ez több szempontból is fasság.
1.Így ha nicsn szerencsevadász a csapatba akkor a zárt ajtók,ládák bármikat nem tudod kinyitni.
nem nagy trauma mert általában semmi érdemes nincs bennük, de van 1 pár kivétel.
az lett volna a logikus ha képzettségnek rakják ezt is h ne legyen szivató bizonyos helyzetekbe.
vagy akkor bármikor váltogatni lehetne a csapatot, de nem lehet.
Egyébként amiket a mágusokhoz fűztem hozzá.
Van ez az ősi szokás a fantasy játékokba, hogy van 3 kaszt.
Harcos,Mágus és kém/bérgyilkos/szerencsevadász/felderítő....
a harcos tud páncélt viselni,kardokat,pajzsokat meg efféléket.
mágus tud varázsolni,köpenyt visel és bot az ezköz.
a felderítő meg könnyű páncélzat,íjak és tőrök kisseb fegyvereket visel.
a kasztoknak továbbá van ez a típus speckójuk.
harcos az a tank,mágus supporter míg a felderítő meg ien lesből támadó hátranyilazó cuccos.
a gond az h ezekhez nem kéne ennyire ragaszkodni.
Nem lehet elszakadni attól, ah már rpg-ről beszélünk h a karakterek abszolút testreszabhatóak legyenek?
Az h a mágus pl nem viselhet páncélt,nem harcolhat úgy mint egy harcos ez egy fasság.
Mért ne?
Mi szabja meg azt h egy fantasy játék elszakadjon a sablonoktól és merjen vmi ujjat alkotni?
Most erre a legegyszerűbb válasz h hát ez op lenn..blablalba...
Balansz tényező egy single játéknál...ergó rpg-knél telibefosósak.
egy mmo-nál megértem persze ott se lenne nagy munka, de ott még erre lehet fogni meg a manapság híres kevés munka sok pénz felfogásra is.
Egy fantasy világba nem hiszem el h a készítők kreativitása ne terjed tovább a sablon kasztokon...vagy ha igen akkor meg beszarik...meg a lehúzós felfogás itt is nagyon szépen arat.
kéretik figyelmesen átolvasni és nem téves információt leszűrni belőle!!!
-
Dave8814 #13613 Na az akkor szépen megölné az egész játékot. Mert ha a harcosom tud varázsolni, akkor viszek négy harcost azt beabálom az egészet. Mert a szerencse vadász szerintem nem sokat ér a zárfeltörésen, meg a hátba támadáson kívül. Örökké meghal, és ha egyedül marad, tuti bukás, de mikor a tankom élte túl, még le tudott vágni öt szörnyet. Szval nem véletlenül vannak MÁGUSOK, HARCOSOK, és nem vmi keverék... -
Richardix #13612 oké, Oblivionban is van pl zárnyitó varázslat, de itt nincs, és ez a lényeg! Mellesleg, sztem nem hasztalanok a szerencsevadászok, ha jól felépített, akkor nagyon kemény ellenfelek. Persze... minek egy szerencsevadász, ha vihetünk egy komplett arzenált felvonultató mágust is?
Én azt, hogy a mágusok nem képesek zártörésre a játék részének tekintem, amivel együtt kell élni. A modok megváltoztatják ezeket. fújj!
Mellesleg, Oblivionban /Fallout 3-ban se használtam modokat, sehol nem szeretem őket! -
#13611 (A)D&D-ben is volt mágusoknak Knock nevű varázslata, amivel zárt ajtókat/ládákat simán ki tudták nyitni, szóval annyira nem röhejes. (ennek következménye mondjuk az volt, h senki nem cipelt magával egy "felesleges" tolvajt, mert hát... minek?)
olyan szempontból megértem az egyet nem értést, h a készítők úgy gondolták, cipelj magaddal tolvajt zárakat nyitni - olyan szempontból meg nem, h gyakorlatilag semmit nem érnek, valamint a két tolvaj karakter közül az egyik mérhetetlenül idegesítő, a másik meg a tegnapi ebédet akarja kavargatni...
ettől függetlenül én sem használtam ezt a modot, pusztán azért mert felesleges - a ládákban területenként van durván 2 arany, ami nagyon finoman fogalmazva is max zsebpénznek jó. -
Richardix #13610 LetheNE, de nincs így... az ilyen modolások meg szvsz baromságok, pláne RPG-knél... -
#13609 Azért ne mert vagy mágiát tanulsz rengeteg időn keresztül vagy harcot (Több évtizedig tarthat). A kettő együtt nem megy!
A mágia pedig sokmindenre jó. Miért ne lehetne zárak hatástalanitására kifejleszteni egyet? Látszik, hogy nem igazán érted a mágiát. -
#13608 "ennyi erővel már harcos is tudjon varázsolni, és a mágusok is tudjanak a bot mellé pajzsot hordani.."
igen miért is ne?
Egyébként ha lenne egy rpg amibe így lenne mi lenne vele a baj?
semmi, izgalmasabb lenne változatosabb nem csak a szokásos száz éve egymásra épülő kasztok meg fajok, reformok mindenhova kellenek.
Mellesleg ezzel nem a fantasy rpg-k megölésére mennének, bár a nevébe benne van h nem tudom mért kell kötődni az eddigi szabályrendszerekhez.
ha még értesz h miről vakogok.
-
#13607 engem nem érdekel ha van arra mód hogy szerencsevadász nélkül ki tudjam nyitogatni a zárt cuccokat akkor még csalást is elfogadok.
egyébként az a röhejes h a zárnyitás nem alapképzettség hanem szerencsevadász skill....
miközbe a lopás meg effélék képzetségbe vannak...
-
Richardix #13606 eleve a játék modolása az... sztem feldúlja a rendszert benne... a zárnyitás a szerencsevadász kiváltsága, tetszik vagy sem, és ezzel csak azt érjük el, hogy ennek a kasztnak alig lesz értelme. ennyi erővel már harcos is tudjon varázsolni, és a mágusok is tudjanak a bot mellé pajzsot hordani... mer miért is ne? -
#13605 A mágusnak miért röhejes? -
Richardix #13604 harcosnak zárnyitó varázslat... ez enyhén szólva is röhejes (nem mintha a mágusnak nem lenne az)