1917
  • Encore
    Persze hogy úgy építik amit mondanki akarok már egy ideje az az hogy a készítők ITT így csinálták meg és ez nem bug. Ennyi
  • Agamemnon
    Jól van, most aztán tényleg sikerült egy értelmes vitatémát találni...
    Szavazást ne indítsunk?

Ja, amúgy lehet volt olyan circletem, de lehet hogy nem. Igazából nem vettem észre ezeknek a dolgoknak a hatását. Persze, a csapatodra hatókat jelzi a portrén, de nem lesz kétszer olyan erős, nem látsz jóval messzebbre, nem tudsz jóval pontosabban lőni...
  • Tono34
    Szerintem a föld alatti bázisokat úgy építik, hogy a falak a plafonig vannak. :)
  • Encore
    Nem kell tartani a plafont semminek mert ez lent van a földalatt és egy bazi nagy üreg vagy bánya tehát nem kell hogy megtartsa, legalábbis szerintem.
  • TreDoR
    Thx! Egyébként elvileg a psionic-ok egyik circlet-je arra képes, hogy amelyik ellenfelet látja a psionic, azt blokkolja és ettől pontatlanabbul lő az ellen.
  • Agamemnon
    A cultistáknak hagyj meg némi területet, különben átveszik egy-két bázisod irányítását... Amúgy egy kis idő múlva tudsz a cultista területekre is mission-t nyomni. Szóval nem lehet elfoglalni az egész földet, de nem is ez a játék célja. Amúgy idővel terjeszkedni kezdenek, és majd támadnak is, csak várd ki a végét. AMúgy túl sok problémád nem lesz velük, nem olyan komoly ellenfelek. Igazából nincs is olyan ebben a játékban, ha van egy kis türelmed próbálgatni a fegyvereket.

Én kikutattam mindent, de ha jól emlékszem (mert említésre méltónak sem találtam a pszihonic fegyvereket) csak egy támadást blokkoló fegyver volt (ami egy lövés idejéig leblokkolta az ellent), ami egy kicsit is hasonlított az elmekontrollra, meg valami összezavaró, aminek hatására mindenkit lőne, de nem is próbáltam ki őket. Ha már látom az ellenfelet, és távol van, akkor sniper, és meghalt, ha közel, akkor meg XM8 meg géppuska, és meghal.
  • TreDoR
    Most mit csináljak? Időnként igyis órák telnek el a küldetések között. Már enyém teljes Európa, Dél-Amerikából 2 rész van (ezeket csinálom most), Afrika 2-3 rész, Észak-Amerikában még terjeszkednem kell, Ázsiában is, és Ausztráliá-ba még be se tettem a lábam, de ilyen ütemben 1 hét alatt mindent beveszek. Volt, hogy 5 perc alatt (a valós időben) 3 küldetést vettem be, mert semmilyen ellenállásba nem ütköztem, csak bementem emberért és vissza a leszálló egységhez. (a töltés miatt volt 5 perc). Tényleg és mi a helyzet ezekkel a nyomi cultistákkal? 3 területük van az egész Föld-ön, de még egyszerse támadtak meg, és én se tudok mission-t kérni az ő területükre. Azt hittem fognak terjeszkedni, nekem meg vissza kell vernem őket. És ha elfoglalom az egész Föld-et akkor már nem tudok majd küldetésekre menni? És akkor mi lesz? Várom a játék végét v. mi?
  • TreDoR
    Nincs elmekontroll fegyver?
  • Agamemnon
    Ja, és a fejlesztésektől ne várj túl sokat, se pszihó fejlesztésektől, se a kiborg fejlesztésektől. Az implantok max adnak 1-2 plusz pontot a tulajdonságokhoz, a pszihók meg valamilyen bónuszt adnak a csapatnak (már akit lát az adott pszihó). De semmi olyan őrületesen jó nincs. Én egyetlen pszihó fegyvert sem használtam egyetlen egyszer sem. :-( Hol vannak a régi szép idők, amikor a saját irányítható rakétájával felrobbantottam az irányításom alá vont idegent????!!!!
  • Agamemnon
    Nem lesz magasabb, csak ez a három knowledge épület van. De örülök, hogy ez is elég lett végül.

Én azoknak a küldetéseknek neki sem álltam már egy jó ideje, ahol alien-t kellett fogni. Vársz egy kicsit, és ad helyette egy másik küldetést.

Amúgy szerintem kicsit gyorsan nyomod a játékot, ha még az űrhajó elött mindent elfoglalsz. Utána nagyon unatkozni fogsz, ha nem hagysz semmit a földből. Én legalábbis mindig kutatgattam, meg gyártogattam a küldetések között.

A "meddig ér a plafon"-os vitába annyit szólnék, hogy én a föld alatti rész alsó szintjén (tehát a föld alatti rész volt két szintes!) kaptam be a falon át/fölött (mindenki válasszon kedve szerint) küldött gránátot. Ami a fal fölött nem tud átmenni, mert akkor az első szint padlója nem létezik, márpedig én jártam rajta... persze, lehet, hogy az épp' egy egyszintű bunker volt, és nem kétszintű... ki a fene figyelte? örültem, hogy még nyitva tudom tartani a szemem, és nem csukott szemmel próbálom, csak a hangokra hivatkozva végigvinni a pályát (amiből már csináltam vagy 50-et)...

És a játék legvége felé én is kaptam kikötős pályát!!! Kettőt is! Tiszta happy voltam, hogy új dolgokat láthatok. Azon sem mérgelődtem, hogy betett egy daruba, 7 emelet magasan...
  • TreDoR
    Hát, ez mégse jött be, össze kell kötni a főbázissal, na m1, azért a college-k megteszik a hatásukat
  • TreDoR
    Tényleg, lesz a college-nél magasabb knowledge szintet adó épület? Mert akkor azt gyorsan kikutatom és teleépitem vele a bázisokat
  • TreDoR
    Thx mindnekinek a ufo-tipusú közgáz oktatást A tippek nélkül lehet feladtam volna
  • TreDoR
    NA mostmár megy szépen felfelé a nyersanyag kitermelés, még akkor is 200-300-at kapok ha bekapcsolom az összes kutatást (még a lézert is ). De azért a biztonság kedvéért építek még pár tucat college-t
  • TreDoR
    Aham! Már csak azt nem tudom, hogy akkor mi tartja a plafont, ha a falak nem Bocs! Tudom, hogy ez a game nem a realizmusáról hires, de azért a lebegő plafon nekem túlzás
  • TreDoR
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! NEM kell bekötni a bázisokat a főbázisba!!!!! Elég csak ha 2-2 bázis van egybekötve!!! Igy is müxenek a bányák, az építkezés, a kutatás, meg minden és egy csomó nyersanyagot meg lehet spórolni!!!
  • Encore
    A falon gránát átlövés a föld alatti mission-okban nem bug, ott a falak nem érnek fel a plafonig és simán át tudja dobni fölötte én is gyakran csináltam azt.
  • TreDoR
    Egyébként az nem gáz, hogy mire leér az 1. alien űrhajó, már elfoglaltam az egész földet, és még medium páncélom sincs, se add-on-om, se 1. szintű implantátumom, stb.?
  • TreDoR
    Még egy kis bug:

• TreDoR
    Azt se tudom mi az

De remélem ha az alien űrhajó leszáll lesz benne vagy 50 idegen, mindegyiken bio páncél és fejlett idegen plazma fegyver Mert különben hp vesztés nélkül megzabálom őket, úgy, hogy csak késsel meg szamuráj karddal megyek
  • Tono34
    Az airgun nem jó erre a célra?
  • TreDoR
    Már xm8-al se tudok akkorát belelőni egy alienbe, hogy ne dögöljön bele (pedig single lövésen van) Mehetek késsel De lassan már az is túl erős lesz
  • TreDoR
    A kutatások meg le vannak ****-va! Kinek kellenek, úgysem jutok el sose odáig, hogy implantokat v. medium páncélt gyártsak, akkor meg minek erőlködjek
  • TreDoR
    Na! Leállitottam az összes kutatást (kivéve a lapután, mert az ingyen van ), és felhúzok college-ket az összes bázison amihez akárcsak 1 mine is tartozik, egy kocka se fog szabadon maradni (persze az összes többi épületet lerombolom). Ha így se lesz elég feladom!
  • TreDoR
    a www.ufo-aftermath.com sem megy Juj mitörtént
  • peter01
    Vki nagyon szereti az ufo-t
  • Henty
    Még az afterlight honlapja sem megy:)

www.ufo-afterlight.com
  • peter01
    http://www.ufo-aftershock.com nekem se jó.
  • Tono34
    Ez egy Bug, szép nagy és bosszantó. A másik, amkior átlőnek pl a vasúti kocsikon.

A honlap nekem se megy most, biztos elégedetlen játékos leállította :)
  • TreDoR
    ThX a segítséget! Akkor majd leszedek mindent, viszont akkor megint heteket várhatok egy-egy kutatásra, na m1 ez van.

Egyébként az mi, hogy mikor lemegyek földalatti bázisokat bevenni egy local cyborg megfogja és átküldi a gránátvetővel a gránátot a fal felett? Én meg csak nézek, hogy a ....-ba küldi át a plafonon, hogy vissza is jön, és le is sebez (pedig másik teremben vagyok).

Egyébént nekem napok óta nem jön be ez az oldal:

http://www.ufo-aftershock.com

Nektek megy?
  • kHares
    Wargotok ellen pár headsot a L115A1 sniper rifle-ből esetleg pár .50 caliberes mesterlövész, ezek álltalában megállítják(energiacuccokat most fejlesztem). Mondjuk én a weaponrebalance moddal nyomom, lehet ezek a fegyverek nincsenek az alapban. De legalább lett egy kis kihívás a wargotok megjelenésével, az alapjátékhoz képest föl lett húzva az ellenálásuk nagyjából 10-20%-al minden kategóriában, meg a fegyvereik is pontosabbak.
  • lammaer
    A wargot powerarmorok ellen az energiafegyverek a nyerők, azok ellen a legkissebb a páncélzata azt hiszem. Sniperekkel érdemes fejlövésre menni, ha van sonic mesterlövészpuskád akkor azzal, ha nincs, akkor páncéltörő lövedékkel megtöltött normál mesterlövészfegyverekkel.

A másik gyenge pontja a pontosság (ez egyébként igaz az összes wargotra, csak közelről jók) - a power armor nagyon rosszul céloz, és szerencsére nem területreható fegyvere van: szóval ha meglátod szépen hasalj le, és adj neki össztüzet: nagyon ritkán fog eltalálni. A géppuskák is jól irtják, mert ha még csak 50-100-at is sebez egy lövedék rajta, egy sorozatból az is 250-500 sebzés. Gét géppuskás remekül ellesz vele... tartsd együtt az embereidet és vedd őssztűz alá. Rakétákkal nem érdemes bajlódni, sajnos nagyon pontatlanok mivel lassúak - még a power armor is simán elgyalogol előlük.

Nekem több bajom volt a gránátvetős wargotokkal, nagy területre hat az az átkozott plazmagránát. Na meg az, hogy a bázisos küldetésben átlőnek a falon... grrr... szerencsére ők sem valami jól céloznak, szóval 6-ból 1-szer találnak el, ha nem futok el amikor látom hogy jön az áldás.
  • lammaer
    A 4. tipp a kulcs. Nekem például gyakorlatilag az egész Földön csak két helyen volt alien resource: angliában és indiában (meg 1-2 elszórt tartomány, minimális bevétellel). Namost: ezen a két bázison semmi mást nem épitettem csak colleget... ahogy megy fel a knowledge, egyre brutálisabb bónusz jár a termelésre... gyakorlatilag ez a 6 bánya (asszem 3-3 india/anglia) ellátta a teljes gazdaságomat alien nyersanyaggal az egész játék folyamán olyan mértékben, hogy brutális készletem lett a végére.

Szóval ne sajnáld a laborokat meg gyárakat, a kulcs a knowledge.

Másik: az utakal tényleg csinján kell bánni, és jól meggondolni hova rakod le. Érdemes a tengeri összeköttetéseket favorizálni, ugyanis a hajóút is csak 1 útnak számit, függetlenül attól hogy esetleg átéri a fél Földgolyót..
  • hapi
    -Amelyik anyagból kevés van, kérj attól a néptől akinek abból sok van.
    -Ha nem vagy jóban velünk adj nekik olyan anyagot amiből neked sok van.
    -jobban nől a kapcsolatotok ha olyan anyagot adsz nekik amiből nekik nincs
    -azokra a bázisokra ahol termelnek a hiányzó anyagból csak college-t építs minden mást bonts le. Ha van már kettő akkor bontsd le a scoolt vagy libraryt és annak a helyére is építs colleget.

Én is majdnem csődbe mentem Veteránon már azt hittem abba kell hagynom de ezekkel a tippekkel sikerült kilábalnom a bajból.
    Most 40000 és 20000 van az anyagokból, a hiányzóból csak 1000 és -4 és +8 között változik.
    Most már a megfelelő anyaggal úgy megtudom vesztegetni a népeket hogy 12-es szintű embereket kínálnak komoly felszereléssel. (2-es szintű cyborg felszerelés, mikor még 1-es szintűt sem tudok gyártani.
  • Agamemnon
    Valóban nem tudom miért kell ilyen szinten a gazdasággal foglalkozni... Az utak hihetetlen mértékben fogyasztják a nyersanyagot. A knowledge level egy kicsit emel a bányákból származó bevételen, de ha nincs mindegyikből elég, akkor azon hiába emel... Próbáld meg könnyebb fokozaton, hátha akkor marad nyersanyagod. A sztori miatt tényleg érdemes végigvinni. Szóval kitartás. Nézd át mégegyszer, hátha van valahol még egy-két fölösleges utad, amiket lezárhatsz... vagy keress hozzá valami cheat-et.

jano1, igen, a wargotok általában együtt támadnak, és 8-10-en, szóval rendesen küldeni kell feléjük az ólmot, hogy ne érjenek el hozzád. Még szerencse, hogy elég pontatlanul céloznak. Álj be egy sortűzhöz, és várd meg míg elédsétálnak, ha másként nem megy...
  • TreDoR
    Hát, sehogyse tudok odáid eljutni, hogy legyártsam az első implant-okat . Hiába álitottam le néhány kutatást, és húztam fel college-ket olyan bázisokon amihez több bánya tartozik, sehogyse kapok nyersanyagot. Csak zuhan lefele, lassan teljesen offon lesz minden. Király ahogy megcsinálták, ezért a ...-ért kell feladnom a gamet, és nem azért mert szarrá vernek, hanem mert csődbe megyek... NC!
  • jano1
    Az a baj hogy többen vannak és ha meglátnak egyszerre ugranak nekem.Azért próbálkozon.Thx.
  • Agamemnon
    Nem tudom, hogy van-e igazán hatásos fegyver ellenük. Egyszerűen csak jó a páncélzatuk, és sok az életpontjuk... 2 sniper, meg egy géppuska már megállítja... De ha kitartóan lövöd, akkor előbb utóbb megdöglik :-)
  • TreDoR
    ThX!
  • jano1
    Majd megtámadnak. Addig semmit nem kell tenned.Csinálj meg minnél több küldetést,hogy az embereid minél magsabb szintűek legyenek.