63345
  • Nikosi
    Hát azért ez egy kicsit sarkos volt. Mintha azt mondaná az ember, hogy egy RTS játékban nem kellene gondolkodni, csak egy körökre osztottban. De van az érvelés mögött van igazság. Bár ha én komolyabb szellemi tevékenységet akarok folytatni játékosan, akkor nem egy mmo-val fog leülni játszani, hanem valami tényleg logikai játékkal. :)
  • Nephin
    Értem. A Lotro valóban az a fullstatikus mmo még, mikor skillhasználat közben - nagyon ritka kivételtől eltekintve - állnod kell egy helyben. A Lotro és a Tera közöttiek (amik neked nagyjából kimaradtak) ezen már változtattak és egyetértek, erre szükség volt. Sajnos az én ízlésemhez képest mostanában túlságosan átesnek a ló másik oldalára (Tera és főleg a Neverwinter stb.) és itt jön az, amit gseldon írt.
  • Nephin
    Ez remek megfogalmazás volt és a PvE-re is megfelel, szerintem.
  • Nikosi
    Lehet, de én nálam egy igen hosszú mmo generáció kimaradt. nagyon régen Ragnarok online (2d), L2, wow azt csak 2 hónapig. Abban az időben még igencsak statikus volt minden ott mit számított mit csinálók a támadásnál úgyis megállt a karakter egy helyben. Mint például a lotro amit csak érintőlegesen kipróbáltam. Ott a fenét érdekelte az egér. Ezért nálam egy komoly időszak kimaradt mmo ügyileg, lehet ott is volt ilyen két gombos dolog, de ha volt nem igazán érdekelhetett, se szükségem sem volt rá. Úgymond a GW2-vel tértem vissza az mmo-k világába, már ha a world of tanks-ot nem számítjuk annak.
  • gseldon
    Kizárólag PVP szempontból (mert lássuk be, PVE-ben oly mindegy):

Alapvetően a két iskola (hagyományos sok-skill polip mód, ill, akció-alapú kevés skill, kevés gomb, nincs target) közti különbség az, hogy az első taktikusabb, reaktív harcot eredményez, melyik skill-t milyen szituációban kell használni (stun stb.), "gondolkodós" lesz tőle a harc, amely egy minimális IQ és agyműködést feltételez. Az akció-orientált ellenben olyan, mintha Counter-Strike-oznál, gondolkodás helyett reflexekre nevel, nincs benne taktikusság, csak maximum 2 gomb (egéren lehetőleg) nyomogatása miközben körbe-körbe ugrándozik az ellenfél körül, hogy cserébe őt ne lehessen eltalálni... Hát ez utóbbi nekem sem jön be.
  • Nikosi
    Én nem követelek ilyet meg mire fel is tenném, ki vagyok én, hogy bármit is követelhessek, csak megjegyeztem, hogy kipróbáltam olyan játékokat ahol kevesebb skill van, más az irányítás és nekem jobban bejöttek irányításilag mint a GW2. Nem keveslettem skilleket és nem hiányoltam, hogy nincs 1x skillem egyszer a képernyőn és jobban tetszett az egér felhasználásának módja.

De ki, hogy szereti ez szerintem mindenki egyénileg eldöntheti. Nekem GW2 irányítása kicsit kényelmetlen, másnak nem. De lehet sok skillel is szar valami és lehet kevesebb skillel is jó szerintem ez önmagában nem mérvadó. Nem a skillek számától lesz egy harcrendszer jól vagy rossz.
  • MaRee
    Amúgy ha GW2-höz polipnak kell lenni akkor nem tudom minek kell mondjuk egy wowhoz ahol ezerféle skillt kell nyomkodni ilyen meg olyan billenytű kombinációval, vagy mondjuk egy AoC ahol egy skill (kombó) elütéséhez betanult sorrendben kell lenyomni akár 3-4 gombot is.
  • Nephin
    Hmm. Hány mmo-val játszottál eddig? Semmi hátsó szándék nincs a kérdésben, csak kevésre tippelek, ha az egérfutás ismeretlen volt és ez meg is magyarázza bizonyos fokig, miért tetszik jobban az akció: nem szoktad meg a hagyományosat. :)
  • MaRee
    Pedig ez minden mmo-ban így van (vagy legalábbis a többségben).
  • Nephin
    Nem elvárás, mezei irodai egéren is van 3-4 gomb, amit már konfigurálhatsz. Ha zavar a polipság, akkor költhetsz rá és nem kell polipkodni. :D A játékok viszont nem követelik meg és elég furcsa azt várni el egy játéktól, hogy mivel nem szeretünk polipkodni, legyen csak 5 skillünk...
  • Nikosi
    Na ez egy fokkal jobb mint az auto mozgás r-el. Ezt például nem tudtam, de még ez sem tűnik túl kényelmesnek de valamit javít a helyzet megítélésén.
  • Nephin
    Ez sem egészen igaz. Valaki már írta valamelyik topikban, most nincs időm megkeresni, hogy pl. az SWTOR-os 4 skillbar tele van és majdnem minden skillt használ egy tank pl. tankoláskor adott szituációban. Én is majdnem mindent használok dps-ként, egy-két skill van, amit ritkán.
  • semo1
    http://www.logitech.com/hu-hu/product/performance-mouse-mx?crid=7

Normális egér kell, és nem leszel polip.
  • Nikosi
    Persze aki nyert a lottón az vehet egeret 30-ezerért. :) Na de ne legyen ez már elvárás egy játékhoz :)
  • Nikosi
    Másrészt attól jó egy harcrendszer, hogy 28 ezer skillből választhatsz? Mikor éles helyzetben maximum ha egy alap támadáson és védekezésen kívűl maximum 2-3-at használsz. Na akkor minek a százezer sikk combatba?

Jó tudom a mágia használó kasztok más tészták bár ott se hiszem, hogy 4-5-nél + 2 alap több kellene.
  • Nephin
    Ezt nem egészen értem. Láttál már pl. Razer Nagát? Van rajta több, mint egy tucat konfigurálható gomb, akár az egész GW2-es skillbar ráfér... Egyáltalán nem kell csak nézegetni az egérrel. :)
  • MaRee
    Ha egyszerre nyomod a két egérgombot magától fut a karakter és akkor nem kell az iránygombot nyomni.
  • Nikosi
    Nem vicc. Mert hiába tudsz támadni mozgás közben. Mert ugye nézzük csak a dolgot:

1. Egy kézzel irányítod a karaktert WSAD
    2. Másik kéz az egéren és forgatod a nézetet.
    3. Amikor támadsz felemeled legalább egy ujjad wsad-ről és megnyomsz egy 1 gombot. Ergo mozgás abba marad (tudom r gomb és automatikusan fut, na de az meg elégé kontrollálatlan és kényelmetlen, meg idétlen is szerintem.)
    4. Ráadásul egy 6,7,8,9-es gombot nem is olyan egyszerű elérni azaz az összes iránygombot fel kell engedjed olyankor. Ráadásul alapértelmezetten dodge v-n van hát az sem a kényelem netovábbja.

Tudom át lehet konfigurálni a kiosztást. de könyörgöm minek 10 skill. Mért nem lehet ebből kettőt az egérgombokra bindelni. Ja azért mert itt nincs combat és non combat mód, de mért is nincsen? Tudom így írták meg kész. De ne mond nekem, hogy a GW2 irányítása kényelemes és jól eltalált, mert ez a módszer félúton van a régi statikus és az új dinamikus trend között. Másrészt szerintem 6 gombos skill + 2 az egér jobb/bal gombján egy egy maximálisan elég kell legyen, többre nincs szükség. De nem is a skill számmal van baj hanem azzal, hogy itt az egér kamaraforgatásra van kizárólag korlátoztatva, erősen lebutított felhasználási funkció ez. Vagy inkább úgy mondom, hogy nagyon is old school felhasználása ez ennek az eszköznek.
  • Chris
    Ugyanezen akadtam fent. :D Jézusom, a 10 db skill sok? Mi volna az ideális, jobb egérgomb kis ütés, bal egérgomb nagy ütés, de csakis ha lehet az egérrel targetelni? :D
  • t0xikus
    azért elég vicc,h van akinek ez a pár gomb sok a gw2ben:DDD
  • Nephin
    Frango: :D

Nikosi: persze, ez a trend, ezért mondtam, hogy vagy megszokom, vagy nem :) Nem kell dobókockás stílus, az eddigi normál működés/targetelés teljesen megfelel (és ebbe még a GW2-es dodge is belefér, sőt, az pozitív pluszt adott hozzá) ;)

(Nyilván itt is van megszokás-faktor, úgyhogy esélyt kap a trendi módszer is, aztán majd kiderül. Az eddigi próbálkozások nagyon nem jöttek be, az ESO-nál és a Wildstarnál talán jobb lesz a dolog.)
  • Nikosi
    Értem mi zavar, de szerintem ne akarj egy mmo-ba dobókockás stílust. Ahol van időd kigondolni mit is tegyél, mert ugye ez mégiscsak egy játék, ahol nem állhatunk le percekre morfondírozni, hogy hát mondjuk a karját vágjam meg vagy a fejét vágjam le. Viszont ilyen szemszögből a statikus harcrendszerek rosszak voltak, mert ugye megpróbálták visszaadni a dobókockás hatást egy környezetben amit valójában nem arra terveztek.

Ez olyan mintha egy civilization szintű körökre osztott stratégiai játékot akarnánk multiplayerbe játszani a neten, lehet de a multi nem erre van kitalálva, kényelmetlen lesz és nehezen élvezhető.
    Meglátásom szerint az új trend az action based, harcrendszerek megjelenésével kezd az irányítás a megfelelő irányba mozdulni.

A harcrendszernek és az irányításnak meg szerintem semmi köze, hogy mennyire tudja valaki beleélni magát egy világba és mennyire képes abban szerepjátékosként játszani. Ahhoz, hogy egy mmo-t szerepjátékként játszhass olyan lore kell olyan világ és háttér amibe bele tudod képzelni magad. Ez az én véleményem erről.
  • frango
    Te most a Neverwinter-ről beszélsz. De nem ez volt a téma...
    Tehát neked akkor az az RPG amiben nincs ugrás, nincs kitérés és csak normal attack van. Értem. Milyen RPG játékkal szoktál játszani? GW2 az megfelel neked?
  • Nephin
    *sigh*

Jó, akkor most ha leírom például azt, hogy zavar, hogy ahová nézek, oda ütök, meg pattogok jobbra-balra, meg fél percig ugrál és üt-vág a karakter egy skill lenyomása után, mint a Neverwinterben stbstb, és azt, hogy ez mennyire kizökkent az esetleg meglévő rpg-feelingből, akkor közelebb jutsz ahhoz, miért zavar a dolog?

Ugye nem, mert téged nem zavar és visszaírnál, hogy ezek mennyire nem befolyásolják az RPG-t, mert neked nem befolyásolja és nem tudod átérezni, hogy nekem miért, mert téged nem zavar és loop on. :D

Hát ennyi, feleslegesen nem koptatom a billentyűzetet, főleg nem munkahelyen munka helyett és egy olyan topikban, ahol mindez off és ráadásul még mindig egyéni szocproblem. :D
  • frango
    Igen, ezt a legkönnyebb, hogy: " Te ezt úgy se érted!". Egy kérdésre se voltál képes válaszolni...
  • Nephin
    Nem akarok a témán lovagolni, mert elég off, ha téged nem zavar, nem fogod érteni, hogy engem miért zavar és valózínűleg leírni sem vagyok képes úgy, hogy átmenjen a dolog. Mondtam, egyéni szocproblem, vagy megszokom, vagy jön a megszökés. :D
  • foxxi
    OFF

Az baj :( Pedig mi/én is jobban élvezem, ha pölö leülünk egy egész estére és valaki belekezd a mesélésbe, majd előkerül a papír és a toll. Vagy leülünk társasozni pölö a : Warhammer: Chaos in the Old World -el és megpróbáljuk egymást jól átverni War: COW

Sokkal jobb a grafika és az AI se hülye. De igen, ehhez Jó társaság kell. Viszont már van hogy én is unom a virtuális közösségeket és a benne lévő, néha "életképtelen" embereket. AHogy mondtad, egyéni szocprobl
  • frango
    De miért vonod össze az "akcióirányítást" meg az egyszerűsítések/egyszerűsödések-et?
    Mi köze van az RPG-nek a target rendszerhez? Attól még lehet RPG, hogy más a target rendszer...
  • Nephin
    Hát ez az, nem is érted, miért gond! :D

Foxxi: wtb barátok, akik az itt élnek irl csoport és a szerepjátékoznak csoport közös halmazába tartoznak :D
  • foxxi
    Én ismerem a legjobb RPG-t, ugy hívják hogy telefon. Azon hívom a haverokat hogy üljünk össze egy jó kis papír alapú játszadozáshoz. Gombokat se kell nyomogatni, nem is konzol, és ronya sincs
  • BEAST #57329
    Az rpgnek hol van köze ahhoz hogy mennyi akció lehet a játékban?
  • Nephin
    Nekem nem tetszik. :) Ha akciójátékozni akarnék, vennék egy konzolt és ott ugrálnék egy akciójátékban. De nem akarok. :) Egy mmoRPG (hangsúly az RPG-n, még akkor is, ha elég ritkán van igazi rpg az mmokban) nekem nem ezt jelenti. Ez van, egyéni szocproblem. :)
  • frango
    Ezt úgy mondod, mintha olyan rossz lenne ez...
  • Droughert
    az "itt" az azt jelenti, hogy "ott"...
  • Nephin
    Sajnos - akár közéjük tartozol konkrétan te is, akár nem - a konzolosok sokan vannak, az akcióirányítás fog elterjedni, ugyanúgy, mint ahogy az egyszerűsítések/egyszerűsödések is elterjedtek a játékokban. Hüpp.
  • Droughert
    Pedig sokszor sokkal kényelmesebb, kézre állóbb az akció alapú, pl tankként nem kell a tabbal vacakolnod, hogy target-et válts, elég rá fordulnod és már is azt ütöd. Ezekkel együtt a boss fightok is sokkal dinamikusabbak, összetettebbek, és mint más mmo-ban itt is használnod kell a skilleket, nem elég spamelned a bal gombos auto attackot. Érdemes megnézni 1-2 lvl60-as insta videót, elég nehéz, és összetett boss harcok vannak vannak, rengeteget kell helyezkedni, healerként ennyit más mmo-ben nem mozogtam mint itt.
  • Nikosi
    Hát én nagyon nem vagyok konzol generáció, de nekem igenis kell az akció irányítás és nem akarok soha többet összevissza gombokat nyomkodni 1-9-18 és x darabot. :D

Másrészt amúgy ha nem arra kell figyelnem, hogy milyen gombot is nyomkodjak, sokkal jobban tudok figyelni arra, hogy mit is csinálok. Meg persze a karakter mozgását is jobban lehet koordinálni, egy egyszerűbb kevés gombos irányítás mellett. Végül pedig a legfontosabb, én használni akarom az egeret és nem csak egy kameramozgató koloncnak, és nem kattintgatni akarok vele mint egy RTS játékban. :)
  • Nephin
    "Aki meg igazi Tera szerű akció alapú irányítást akar "

Konzolgenerációóóó! :D Kell a frásznak akcióirányítás egy MMORPG-be, elég az a multis akciójáték/hekkendszless Neverwinter-utánzatba... :P Szerintem :P
  • Nikosi
    Na akkor én is leírok egy kis segítséget mivel játszottam/játszok GW2-vel és játszottam/játszok még a Tera-val is.

A GW2 és Terat összehasonlítva szinte mindenben a GW2 nyer számomra egy dologban nem. Az pedig az irányítás és a harcrendszer. Tehát ha Tera-val játszottál és tetszett a harcrendszer akkor azt sajnos hiányolnod kell GW2-ben. Ebből az aspektusból a Tera egy non targeting akció alapú rendszer, a GW2 targeting alapú kicsit akciósított hagyományos harcrendszer. Nekem sajnos annyira a GW2 harcrendszere/irányítása nem jött be, hiába lehet mozgás közben is lövöldözni, ütni, stb mint Teraban. Ahhoz, hogy ezt értelmesen csináld szerintem 4 kéz is kevés lesz. Az egér itt csak "dísz" a kamerát mozgatod vele és punkt, minden támadás gombra indul. Summa summarum a Tera harcrendszere sokkal élvezhetőbb és jobb szerintem.

Másrészről minden másban sokkal jobb mint a Tera, bár a játék alapvetően solo-ban nem nyújt nagy élvezetet főleg nem hosszú távon, ez egy tipikus social játék, egy baráti társasággal élvezhető igazán.

Pár dolog:
    - Fejlődés szerintem nem lassabb mint Tera sőt talán kicsit gyorsabbnak is tűnt nekem. 1 hónap kényelmes játék és van egy 80-as karid, full exotic gearben, talán az ékszereket "nehezebb " kicsit összeszedni, most már talán azt sem hiszen lehet karmából venni. Napi 1-3 óra bőven elég, de ha még craftolsz is akkor ez rövidebb lehet, mert a craftolásért igen szép xp mennyiséget kapsz.

- Szép nagy felfedezhető terület van, bár magányosan a felfedezés számomra elégé unalmasa lett egy idő múlva. 80-as szinthez a fele táj is elég lesz, vagy akár 1/3-is ha dungeonokat is csinálsz, komoly mennyiségű xp jön azokból is.

- Nem kell megfeszülni a maximál gearért, rengeteg módon hozzá juthatsz:
    1. lehet karmából . Ha csinálód a dinamikus eventeket és szíveket napi/havi küldiket, akkor jön rogyásig 80-ra lesz elég egy majdnem fullos ruházatra, talán már ékszert is lehet venni belőle akkor még arra is.
    2. Dungeonból tokenért. Na ez dungeon farm jellegű, de nem kell eszement mennyiség ebből sem. Mivel a dungeonok gyorsan kivégezhetők 3 path az napi 180 token, egy teljes set talán 1500 körül van. Persze ha lesz rá türelmed, hogy csapatot vadász magadnak, illetve ha konversz helyről akarsz kivenni geart.
    3. Badage-ből wvwvw-ről ami itt gyakorlatilag az open world pvp. Esik szépen és most már sok félét lehet így is venni.
    4. AH-ból aranyért vásárolva.
    5. Kapsz egy jó párat a felfedezésekért is, ha nem is egy komplet set de majdnem összejön abból is.
    6 Craftolhatsz is egy set-et magadnak akár.

- Rengeteg skin van, színezheted a páncélod, ez nagyon ötletes és egész szép karaktereket tudsz gyártani, de sok azért szerintem a nem túl szép skinű ruha is. Például szerintem a hosszú szoknyák, kabátok futás animációja ocsmány lett, ezért dobtam az összes ilyen ruhámat, mert állva jól nézet ki benne a karakter, de amint megmozdult jaj.

Azokat amiket előttem leírtak, mint időközönként megjelenő nagy word bossok (sárkányok, akármik), dinamikus eventek, jumping puzzle, stb... nem írom le.

- wvwvw ez az open world pvp. Akár első színtől is mehetsz felszintez megkapsz minden skillt stb., de a geared az azt hiszem nem skálázódik talán. Itt is igaz az, hogy soloban nem lesz túl élvezetes, mert ugye azt se tudod mi történik körülötted. Elindulsz egy commander után aztán megy a zerg, meg a tyú-tyú train, csapongsz össze vissza, nem látod a tervet csak sodor az ár. Na de ha már mondjuk egy 10-20 fős csapattal játszol ts meg minden úgy tud igazán élvezetes lenni.

- Nem lehet elvenni senki elől se a lootot, se a nyersanyag lelőhelyeket, mind perszonálisan jelenek meg. Nem kell partyba menned, ha ketten soloban üttök le egy mobot akkor is kapsz lootot és xp-t is persze ehhez azért egyetlen csapásnál többet kell bevinni. Ráadásul egyikőtöknek sem lesz kevesebb/kisebb a loot, sem az xp.

Na ez volt eddig a pozitívum, de sajnos vannak negatív aspektusok is mondjuk ez személyes vélemény lehet más máshogy látja, de azért ezt is leírom, mert azért van itt probléma is ám amit nem lenne jó ha szőnyeg alá söpörnénk.

- Dedikált szerepkörök hiánya. Ez sokan pozitívan értelmezik szerintem meg több mint 6 hónap játék, 4,5 fullos karakter után kijelentem (sok dungeon volt benne), hogy nem. Nincs dedikált healer, sem dps, sem tank. Ez igaz hiszen több kasztból is lehet helaert csinálni, szinte bármelyik kasztból lehet dps, de tank senkiből. Ergo van dps és van helaer de nincs tank. Mivel az agro random néha nem volt erre is példa, elégé hektikus szervezetlen és lutri a csapat játék. Ha puggal mész azaz nem ismerősökkel akkor sajnos sok negatív élményben lesz részed, mivel senki nem tudja mit is kellene csinálnia, azaz nem fog csapatként szuperálni az öt ember, sajna. Ráadásul igenis szükség lenne igazi tank típusú karakterre, de ez az én magán véleményem, mert ez a "random" agros dolog idegesítővé vált számomra. A lényeg kitolni minél nagyobb dps, hogy minél gyorsabban feküdjenek a mobok/bossok mert ugye tank az nincs, plusz valaki lökdösse közeben a a hp-t felfelé. Ráadásul a bossok egy jó része csak azért nehéz mert eszméletlen mennyiségű hp-ja van és ordenáré nagyokat üt.

- Skinből van rengeteg de a főleg a fegyverekre igaz, hogy egyik ocsmányabb mint a másik. Sajna néha a kevesebb több lenne, mert ki a fene akar egy olyan karddal rohangálni ami mintha rongy darabokkal lenne körbetekerve, vagy úgy néz ki mint egy faág, vagy olyan tőrrel mint egy jégcsap, stb... A legendaryk meg tisztelet a kevés kivételnek a legocsmányabbak.

- Ha vége a szintezésnek meg van a teljes exotic gear és a skin-t is belőted véglegesre, akkor ott igazából véget ér a játék egy solo játékosnak. Ergo igenis ez csak és kizárólag csapatban élvezetes hosszabb távon. Puggal rémálom a dungeonok jó része, a fractal detto stb...

- Nincs dungeon csapat finder beépítve. Külső honlap van, de a játékon belül world chatbe írogatva tudsz csak csapatra találni, illetve csapatot szervezni egy egy dungeonra, fractálra stb... Ez számomra egy ordító hiba, ami ráadásul mindenhol máshol meg tudtak oldani itt nem értem miért nem. Vagyis sejtem mivel ugye nincs szerepkőr, így nehéz lenne összerakni egy csapatott, de hát ami így van az meg szerintem egy kalap kaka. Ha nem konversz helyre akarsz menni, akkor készülj fel igen hosszú várakozásra is esetleg. Amíg szépen spameled a chatet illetve azt figyeled nem -e keres valaki oda embert. Esetleg használhatód a rajongók által összerakott dungeon findes web lapot nem tudom mi a címe, de hát ez sem a kényelem netovábbja. Mert ott is ugye utána wisperrelni kell még a játékban.

- Dungeonok jók de hosszú távon unalmasak. Mivel sok kiegyensúlyozatlan volt, nem tudom mi változott az utóbbi időben. De vannak eszement nehezek, meg vannak elégé könnyűek. Ráadásul nem a színt a mérvadó ilyen esetben. Lehet egy kisebb színtű insta nagyon nehéz még egy magasabb meg rém könnyű. A fractal jó meg ötletes, de hosszabb távon megunható, és ráadásul ott is a random faktor bejátszik. Mert vannak nagyon idegesítő és túlságosan is nehéz fraktálok, és vannak könnyűek is kiosztás meg random, hogy mit fogtok kapni. A fraktálok kb 30-50% pedig puggal egyszerűen megoldhatatlan, mert nagyon is kell hozzá a ts és a így kialakítható összhang.

-WvWvW folyamatosan pofozgatják, most már sokkal jobb, de mint mondtam csak és kizárólag csapattársakkal élvezhető, magányosan egy keszekusza valami lesz csak.

-Spvp hát. Nekem kicsit unalmas ez a kontrol pont foglalgatás, de főleg hát az irányítás miatt nekem nem jött be igazán. Plusz ugyan állandóan balance-olgatnak, de azért még nagyon messze vannak az optimálistól szerintem.

- Ha szeretsz kraftolni és azt árulgatni, akkor ez nem fog tetszeni. Itta kraft gyakorlatilag semmire nem jó. Kivéve ha ocsmány legendary fegyvert akarsz (ami ha jól tudom csak a skin és animáció tekintetében tér el egy exotictól). Bevételt nem fogsz termelni, eladni nem lehet semmit szinte csak veszteségesen. Kraftolni pedig tudsz ugyan páncélt fegyvert, de nem túl szépek és kevés fajta van mármint maxosban (80-as) pontosan egy.

- Van még egy csomó dolog ami hiányzik. Például Guildház, guild vs guild, deatmatch alapú spvp, stb.. Ezek amik hirtelen beugrottak

Összességében szerintem megéri az árát, mert bőven nyújt annyi szórakozást fölég komótos játékkal, hogy 6 hónapig élvezd, így utólag nem bántam meg, de ha jobban megtolod akkor elég hamar megunhatod. Mondjuk havidíjat azt nem fizetnék érte az tuti. Sajnos a wvwvw pedig tényleg csak egy összejáró nagyobb társasággal élvezetes, ha van ilyen akkor élvezni fogod, ha nem akkor nem fog szórakoztató lenni egyáltalán a wvwvw. De mondom, ha egy Tera szerű irányítást vagy harcrendszert vársz akkor nem fog tetszeni a játék ez bizton merem állítani. Nekem mondjuk még a Neverwinter irányítása is jobban tetszett. Aki meg igazi Tera szerű akció alapú irányítást akar a Tera hibái és idegesítő manga grafikája nélkül annak meg kell várnia az Elder Scroll Online-t.

UI.: Lehet nyugodtan savazni, de szerintem nem szabad elhallgatni a játék komolyabb hiányosságait és problémáit sem.
  • SmylE
    Ja, a nagy boss world eventek kihagytam. Az hasonlít leginkább a wow-os raidekre, csak kevesebb taktika kell hozzá, de nem is kell hozzá saját csapat, bárki csatlakozhat. Néhány óránként indul egész nap. És nem meghatározott tokeneket ad, hanem random egész cuccokat. Ezekből a chest-ekből nekem szinte sosem esett számomra semmi használható, de fejlődésre és egy kis pénz keresetnek egész jó.