63345
-
#57319 Ja, az nálunk kb 10 perc után bebugolt, így nem tudtuk megcsinálni. Utána hagytam is a francba az egészet. Végeredményben számomra egy nagy csalódás volt ez az 1 napos dungeon event. -
#57318 Érdekes olvasni, hogy más emberek mennyire másképp játszanak. Szerintem nem a játék nyugdíjas, hanem az aki így játszik vele, mert lehet komolyabban is tolni. Senkinek a segge alá nincs odatolva a maxos kari, full cuccokkal, és utána is lehet élvezni és kihívásokat találni a játékban, ha már ezek megvannak. Hálistennek ehhez kevesebbet kell grindelni mint más játékban, és nem kell még +2 karit felhúzni hozzá mint L2-ben.
Ami wow-ban a raid, az itt a wvw, csak ebben a játékban nincs annyi eszköz ami segíti a nagyobb csapat tevékenységét, viszont itt nincs is dedikált healer, debuffer ami miatt pl nagyon fontos lenne, hogy legyen.
Alapvetően téves az az elgondolás, hogy a wvw szóló játékmód, mert nem az. Ezt kár is negatívumként felhozni. Ha valaki emiatt csalódik és menekül el, az nem a játék hibája szerintem. Ugyanakkor a wvw az ami biztosítja a folyamatos kihívást és változatosságot a játékban (ahogy wow-ban a raid-ek). Számos (külföldi) hardcore játékost ismertem meg benne akik nagyon sokat tesznek a szerverért, irányítják az egész szerver fő wvw hadműveleteit, ill. nagyban hozzájárulnak annak sikeréhez, és nagyon értik a dolgukat. Örömmel játszik velük az ember. Persze a "nyugdíjas" játékos ebből nem lát semmit mikor benéz wvw-re, mert azt se tudja mi történik a 3+1 mapon, vagy hogy egyáltalán történik valami.
Ha csak dungeon-öznék, akkor tuti már én is eluntam volna az egészet.
És mostmár végre minden típusú gear elérhető wvw badge-ekért is, tehát nem muszáj mellette dungen-özni is. A wvw túlmutat még a wow-os raid-eken is játékos mennyiségben és taktikában, de egész más is.
L2-vel összehasonlítva a legnagyobb pozitívum szerintem az, hogy itt nem kell fél évig unalmasan repetitive grindelni hozzá éjjel-nappal, hogy meglegyen a gear-ed, vagy olyan guild-el rendelkezned aki mindenben támogat. Nem is beszélve az utálatos küzdést más játékosokkal ugyanazon a területen, mobok elhappolását, az ezek miatti folyamatos pk-kat, basztatásokat. Rühelltem. A küldetések is sokkal érdekesebbek, és számos group world event van. Nem olyan unalmas a fejlődés. -
HyperMonkey #57317 Akkor jól sejtettem, tényleg működik a game skill felismerő rendszere -
Evoluti0N #57316 Ez a tatás, nyugdíjas kifejezés tökéletes rá. :D Naponta 2-3 órát játszok, de van amikor pár napot ki is hagyok. Azt a 2-3 órát mindig nagyon élvezem és mivel nincs havidíj ezért nem azon töröm folyamatosan a fejem, amikor nem játszom, hogy megint csak b@szom el a pénzt. Ha 24/7 játszanám, akkor biztos, hogy beleunnék gyorsan, de a mostani mennyiséggel biztos, hogy még hónapokig - ha elég gyakran jönnek érdekes frissítések, akkor évekig - el leszek vele :). -
t0xikus #57315 " 60%-ban skill, mennyire vagy jó / okos a karakter illetve gear összeállítás során és 40% szerencse hogy kikkel fújt össze a szél egy csapatba." én mai nap realizáltam, hogy szerintem beraktak vmi scriptet a játékba,h ha meglátják,h toxikus nevű játékos csatlakozott be spvp-re, azt csak a bénák közé lehet rakni:D -
Xorax #57314 Hello. Régebben is beszéltünk már erről, azóta sem változott semmi. A Gw2 egy kedves tatás, nyugdíjas játék...
- PVE: Mehetsz Fractalozni ( egy dungeon ami egyre nehezebb lesz ahogy szinteződik felfelé, gyúrhatsz gear-re ami direkt ide jó ), vagy mehetsz más dungeonokba geart / skineket farmolni, szivecskéket csinálgatni az npc-knek, eventezhetsz. A lényeg, hogy a GW2-ben kb fél év után eljutsz oda, hogy már csak azért lépsz be mert van néhány haverod a TS-en akivel szivesen elhülyülsz, de a 112-edjére lefutott dungeon vagy 364-edjére letolt event már már nem érdekel és mind a 4-5 karaktered full exoticban feszít a bejelentkező képernyőn hiperszuper skinekkel. :) Hogy mi ezzel a baj ? Semmi az ég világon, mert ez a játékot casual játékosoknak készítették akik napi 1-2 órát akarnak eltölteni vele és nem 10x éves srácoknak akik napi 16 órában ölik a vaddisznókat. :D Skill számít meg az agy, hogyan raktad össze a karaktered. Persze 15 perc google után némi angol nyelvtudással tuti buildeket / javaslatokat találhatsz a GW2 saját fórumán.
- WvW: A WvW állandó móka ha szereted, de sokan " menekülnek " onnan is. A legtöbb 3 perces kalandnak az a vége, hogy belefutsz egy 50-100 fős zergbe, csak piros neveket látsz a horizonton... :D A többit gondolom kitalálod... Persze van aki szervezetten / kötél idegekkel tolja azt is és teljesen jól elvan vele, így van ez jól. Van várfoglalás / harc nyílt téren / esélyesen, esélytelenül / meg persze rohangálás fejetlen csirke módjára mert azt sem tudod merre vagy éppen...
- PVP: Egész jó, pár meccset letolsz egy este, néha örülsz néha sírsz. Maradandó károsodást nem okoz fejben mert nem törik a gear és nem kell a pálya elejéről visszafutnod mint a WvW-ben sok esetben. :) 60%-ban skill, mennyire vagy jó / okos a karakter illetve gear összeállítás során és 40% szerencse hogy kikkel fújt össze a szél egy csapatba. Ha nem vagy szerencsés akkor borzalmas ganking van, 5-en ütnek egyzerre amíg a társaid valahol fűszálakat számolnak, ha szerencsés vagy te csinálod ugyanezt. Alapvetően szórakoztató...
Szóval a Gw2-ben nincs ilyen " ultimate " goal hogy te legyél a világhírű raid vezér akinek tier 714-es gear-je van és saját honlapot csináltak a rajongói. :D Ez egy kedves játék ahol sok humorral és ötlettel oldották meg a szórakoztatást... de napi 2 óra tökéletesen elég belőle. :)
-
MaRee #57313 Hogy lásd is hogy néznek ki a dolgok, így talán könnyebb dönteni majd.
Pár random videó:
[URL=http://www.youtube.com/watch?v=0Mr2WaRGtow]80-as dragon "raid"[/URL]
WvW várostrom
spvp
Dungeont nem linkelek mert elég hosszúak, pár beletekergetésből meg úgyse lehet semmit látni.
-
HyperMonkey #57312 A Tera-ban van raid. De az egy iszonyat monoton és repetitív grindfest a GW2-höz képest. A harcrendszere jobb, legalább is nekem az jobban bejön.
Viszont „endgame” pvp itt is van. Ez a wvw (World vs World), a szerverek közötti harc külön erre a célra készített területeken. 3 szerver harcolhat egymás ellen. Van tömegmészárlás, ostrom, várvédés stb. De ezeket a többiek (Running pl) jobban be tudják neked mutatni, nekem a wvw nem jött be. Ha bemész erre a wvw-re, a game felszintez lvl80-ra, de a gear az lesz ami alapból rajtad van. Az spvp-ben kapsz lvl80-as geart amit bármikor ingyen cserélhetsz stb. Úgy állítod össze a skilleket, gear-t, fegyvereket ahogy akarod. Ez is egy külön területen zajlik, és egy spvp „előszobából” indul ahol be tudsz jelentkezni, átszabni a karakteredet. Ez a Heart of the Mist. Ide alapból egy exotic (a játék legjobb szintű felszerelése) felszereléssel kerülsz be. A wvw-re abban a cuccban mész, ami a pve világban rajtad van, itt alapból nem kapsz külön erre felszerelést. Erre a wvw-re lehet szervezetten menni, akár klánnal is. Biztos jó móka, de amennyit én láttam belőle nekem nem tetszett. De pve raid nincs, és szerintem jó darabig nem is lesz. A játék úgy van felépítve, hogy lvl80-on se tudsz többet csinálni mit lvl20-on, de lvl20-on se tudsz kevesebbet csinálni mint lvl80-on. Szóval nincs az a határ hogy elértem ezt és innentől egy erősebb, eddig sosem látott tartalomhoz férsz hozzá.
-
#57311 Na most ennek függvényében már nagyából átlátom a dolgot... Ismételten fel kell hoznom de a 2 hetes Tera próbálkozásom alatt ezt nagyából átéltem amiket itt összefoglaltál. Nem mondom,hogy nem tetszett... De éreztem hogy hiányzik valami. Közel sem jutottam el a végéig,de nagyon nem is inspirált semmi. Jobb szerettem az MMO-k végén az esetleges hirtelen PVP esetenként PK akciókat. Ezeket lehet hiányolnám... :( -
HyperMonkey #57310 * 5 fősnél nagyobb lészámú szervezett dungeonok nincsenek a játékban, tehát mondhatni hogy nincs endgame. -
HyperMonkey #57309 Nincs az a hagyományosan értendő endgame. Nincs olyan benne hogy … na elértem a max szintet, elkezdek gearelődni raidre, ugyanis nincs raid. 5 fős instáknak vannak explorable (HC) módjai, amit leginkább lvl80-on érdemes csinálni, bár jópár instának az exp módjaiba be lehet menni jóval lvl80 előtt. Az 5 fősnél nagyobb harcok csak a spontán szerveződő world bossok, sárkányok amiket már előttem is írtak. De ezek pofonegyszerűek, odamentek és ütitek amíg meg nem döglik. Fősnél nagyobb lészámú szervezett dungeonok nincsenek a játékban, tehát mondhatni hogy nincs endgame. -
#57308 Magyarán gw2 be nincs,(vagy hiányos) az endgame,+ raidek sincsenek?! -
HyperMonkey #57307 Sokan (bevallom köztük én is) egy olyan MMO-t vártak, ami leüti a wow-ot a trónról.
Ezt úgy értem hogy ugyanazok lesznek benne csak szebben / jobban megoldva.
Endgame, raidek főleg.
-
#57306 Érdekes,és tanulságos amit írtál,de én sosem wowoztam. Mit értesz itt wow 2.0 alatt? -
HyperMonkey #57305 Még valami... Talán a legfontosabb!!!
Ha WoW 2.0-t vársz, nagyot fogsz csalódni. Ezt egy pillanatra se feledd. A fejlesztők is megmondták, ez nem WoW és nem is akar az lenni! -
HyperMonkey #57304 Azért itt sem tökéletes minden. Ez a küldetésrendszer amit írtak, más mint a wowban pl. De összességében annyi a különbség hogy hogyan kapod meg a küldetést. A wowban odamész egy felkiáltójeles NPC-hez, felveszed a küldit hogy ölj meg 15 malacot. Itt ha a küldis NPC környékére érsz, megjelenik egy üres barna szív a küldetéssel, amiben nincs olyan hogy ölj meg 15 malacot, de a lényege ugyanaz, ölj addig amíg a küldi jelző csík megtelik. Persze van más tipusú is, de kb ugyanazok mint az összes MMO-ban, csak a küldetés felvétele más, az elvégzése nem nagyon.
2 hét alatt valóban nem érhetsz el mindent, van egy „fő cél” hogy felfedezd a teljes map-ot. Ez annyi tesz, hogy minden külön térképen meg kell csinálni az összes küldetést, különböző (a mapon is jelzett) pontokat kell felfedezni, és van minden map-on egy ügyességi rész. Van jópár Vista-nak nevezett hely. Ezek nagy többségben nehezen megközelíthető helyek, sziklákra felugrálni, rejtett útvonalon megközelíteni stb. Emellett vannak a mapokon ún Skill pont helyek. Ezeket is jelzi a map, a lényege hogy ezeket a pontokat megcsinálva jutsz azokhoz a skill pontokhoz, amikből a skilleket veszed. Ezeket általában egy vagy több, az átlagosnál erősebb mobok őrzik, de van amit csak „használni” kell. Ezen kívül vannak waypoint-ok elszórva a mapon, amikhez teleportálhatsz ha nincs kedved mászkálni (nem ingyen ugye). Ha az előbb felsoroltakat mind megcsinálod, akkor az adott térkép kész van, jöhet a reward. Ezt minden térképen meg kell csinálni (a wvw mapokat is beleértve) a 100% map completion-höz.
Tudsz napi és havi (pvp és pve) küldetéseket csinálni, amiért xp, karma (később elmondom), item és laurel pont járhat. A laurel pontokért szintén nagyon jó cuccokat vehetsz az új (baszottul hangulatos) instához, mert oda majd kell. Karmáért a kisebb mapokon vehetsz fegyvert, mindenféle apróságot, ruhát. De… Van egy Orr szigetnek nevezett hely, ami elég durva. Sok a mob, nagyok, erősek, viszont ezen a 3 részből álló Orr szigeten lévő karma vendoroktól nagyon jó geart vehetsz. A dologban az a jóság, hogy nem vagy rákényszerítve az insta farmra. Az insták explorable módja (wow HC mód kb) ad tokeneket amiből fegyvert, geart vehetsz ki. De ilyen statokkal rendelkező cuccokat vehetsz AH-ban, craftolhasz és karma pontból is vehetsz ki, és a 3 frakció egyikéhez csatlakozva is frakcióhoz tartozó felszerelés.
Ami nagyon jó még, hogy nincs annyira megkötve a kasztok szerepe. Nincs dedikált tank-healer-dps felállás. Illetve erre lehet törekedni (nagy HP-s előre, klottyos hátra) de ez nem működik mindig úgy, mert nincs kifejezetten aggrógenerálás (taunt a’la wow), a harc kaotikus, figyelmet igényel.
A sztori viszonylag érdekes, semmi különös. Viszont elvisz érdekes helyekre, instákba stb. A játék leginkább a gear és fegyverek kinézetéről szól, hiszen geart sok helyről szerezhetsz, a különlegesebb kinézetért meg kell szenvedni. A legtöbbjük szerintem ronda, ez ez szubjektív.
Összegezve jelenleg szerintem a legjobb MMO, megvan benne minden amit más MMO nyújt (sőt). Többet számít a skill mint a kifarmolt gear sok esetben, és vannak nagyon hangulatos momentumok benne. Ha valakinek több pénze van, nem lesz erősebb, max szebb, több karaktert csinálhat, nagyobb lehet a bank slotja stb. Tehát semmiféle játékmenetet komolyabban érintő dolgot nem tudsz megvenni ezekért a mikrotranzakciós dolgokkal. A pvp-ől nyilatkozni nem tudok, az spvp (wow BG) nagyon jó, a wvw engem nem mozgat. Vannak jumping puzzle-k, amik még sokszor Lara Croft-on is kifognának.
Érdemes belevágni, sok a teendő (persze egy idő után eléred a maxot és akkor olyan sok dolgot nem tudsz csinálni. A wow-os raid itt nincs, csak eventek és world boss, ami nem igazán igényel taktikát. Az biztos, ha szereted az MMO-kat, ebben nem fogsz csalódni.
-
#57303 ja és én: 2-3 hónap után beleuntam és visszatértem másik mmo-ba (lotro)
haveromék akik elég jól bírták meló/suli mellett, ők kb februárban jutottak el oda, hogy már csak wvw-ben találják meg ami nekik tetszik. mostanában be se lépkednek már. -
#57302 azért várd meg amíg más is beírja véleményét, volt itt vita nem kicsi, hogy kinek éri meg a játék és kinek nem.
Még csak egy oldalt láttál a véleményekből :) -
#57301 Na lehet nap végén megveszem... :) AMíg dolgozok addig gondolkodom rajta. Végülis negatívumot egyáltalán nem hoztatok fel... -
#57300 Mivel később is visszamehetsz kis szintű terepekre, ezért a quest xp-t a szintedhez mérten kapod. pl. lvl 10 en kapsz érte 400-500xp. míg ha azt 70-80 on csináltad volna adna 4500-4800 at. -
t0xikus #57299 nem lesz gond a fejlődéssel. se nem gyors, se nem lassú:) -
#57298 És a fejlődés mennyire gyors? Hamar el lehet érni a maximum szintet? Vagy van időm megismerni a játékot,gondolok most arra,hogy nem lépek 6 szintet egy quest elvégzése után? Mert az annyira nem szimpatikus. Nem akarok példálozni és tudom,hogy nem ide tartozik ezért csak a téma miatt hozom fel de pl a Tera az ilyen. -
#57297 Ládákból ugyanúgy eshet booster, és ha most kezded akkor mit számít az xp boostol valaki vagy se, én megvettem használtan 4500 simán megérte, face-n gimbinél elég sokan árulják, hogy ha nem akarsz teljes árat adni érte -
MaRee #57296 Emiatt ne aggódj, nem pay 2 win játék, és mindent meg vehetsz ingame goldért is amiért fizetni lehet (általában ezek ruhák skinek stb, sok haszontalan dolog). -
t0xikus #57295 hidd el,h minimális előnyre lehet csak szert tenni. eleve ingame goldért is tudsz gemet venni. boostereket meg kaphatsz anélkül is -
#57294 Jó de érted mire gondolok. Hiába teszek bele időt,ha másnak több a pénze,időt spórol vele... Ergó úgy előz ki,hogy semmit nem csinál... Gondolom xp boost,minden van... -
t0xikus #57293 van, de nem szükséges. -
#57292 Hmm... Köszi srácok,kedvcsinálónak ez igen jó volt... Egyetlen gondom van még,olvastam hogy nem elég megvenni a játékot... Van benne mikrotranzakció lehetőség is... Ez tényleg igaz? -
MaRee #57291 Vannak dungeonok, asszem vagy 10 darab. Ezeknek van story illetve explorable módja, az utóbbi a nehezebb, lvl 80-as mód.
Ezeken kívül vannak dinamikus eventek minden területen szintezés közben amik ismételhetőek, pl óriás / farkas falka támadta meg a falut, meg kell menteni, vagy egy karavánt kell elkísérni egyik városból a másikba és megvédeni, stb. Ezekhez általában sok játékos összegyűlik, minél többen vagytok, annál nehezebb lesz. Vannak sárkány eventek is, ezek lvl 80-asok, össznépi sárkány gyilkolás, kb raid szerű.
A questek nem olyanok mint a megszokott wow-féle felkiáltó jeles embernél felveszem és go, hanem területenként vannak küldetések amiben minden játékos részt vesz.Ezek néha több részesek, és a fentebb említett eventekhez vezetnek.
Azt nem mondanám hogy el lehet érni 2 hét alatt mindent, nekem a szintezés is kb 2 hónap volt. Sok mindent lehet csinálni, spvp-zni, tournamentezni, wvw-zni, "raidelni", dungeonokat nyomni, eventeket csinálni, craftokat felhúzni.. És évente többször vannak epic eventek, amihez az egész szerver összefog hogy csinálják. -
t0xikus #57290 "Amikor megjelent a játék azt hallottam hogy 2 hét alatt el lehet érni benne mindent" aki 2 hét alatt elért benne mindent, az azt fogja mondani,h unalmas. és már rég itt sír, vagy máshol más még nem megjelent játékért remeg és isteníti. emberi játékidő mellett 2 hét alatt még távol leszel a "mindentől". -
#57289 ÉS milyen a PVE része a játéknak? Vannak katakombák? Eventek? Milyenek a questek? Amikor megjelent a játék azt hallottam hogy 2 hét alatt el lehet érni benne mindent,azután unalmas. Azóta el telt egy kis idő... Mi változott azóta? -
MaRee #57288 Outdoor pvp a szintezős mapokon nincsen. Van structured pvp ami wowos aréna/battleground szerű csapatjáték, illetve van world vs world ami négy nagy térképen folyik itt egész szerverek harcolnak egymás ellen, várakat, területeket kell foglalni. -
#57287 Sziasztok! Érdeklődni szeretnék,hogy milyen a játékban a pvp? Lehet PK-nzi? mint L2 ben,vagy csak előre megbeszélt duelről van szó? Keresgettem videókat youtube-on,de nem tudtam kihámozni hogy melyik verzió érvényes :) -
#57286 a béka, végén a ládából -
#57285 kicsoda? valamelyik boss? -
#57284 nekem kidobta első körben a kétkezes kard skint :D jól el is adtam -
#57283 A poénon kívül, azért ez a különböző dolgok fontossági sorrendjét is tükrözi az anetnél, hogy összetudnak rakni egy ekkora pályát bossokkal, mindennel, 1 napért, miközben ugyanakkor olyan játék hibákat se képesek kijavítani amik kezdetektől fogva benne vannak a játékban. Sokkal jobban örültem, ha ehelyett kijavítanak mondjuk 15 fontosabb hibát.
Arról már nem is beszélek, hogy egy egész szint letolása után adott egy 1 pontot vagy hogy, nem tudom pontosan, és 50 kellett volna egy szaros skin-ért... de a gw2 tényleg nem grindfest játék. hagyjuk már.. -
#57282 A játékoknak nem kell megnyitni semmilyen bejövő portot, mivel nem látsz el szerver funkciókat. -
#57281 Akkor jó. -
Sotyka #57280 Úgy néz ki hogy egy reinstall megoldotta a dolgokat, (ámbár még csak letöltésnél tartok, de egyenlőre be engedett loggolni!