63345
  • JaSoN HuNTeR #57159
    GTX 650 ti a sima 650 nem jó.
  • JaSoN HuNTeR #57158
    1440xHigh grafikába
  • JaSoN HuNTeR #57157
    szutykos 4850el csak WvW játszhatatlan ha nagy csatában vagyok. Szóval azért annyira nem rossz.
  • HyperMonkey
    Igen, ebben igazad van (a játék hibája is). De ezen nem tudsz változtatni. Melyiket választanád?

1. Talán a játékot minősíti a dolog, de AMD kártyával játék közben sok a gond.
    2. Fizetnek az nvidia gyártói hogy nvidia optimized legyen.

A felhasználó szempontjából mindegy mi a háttérsztori. Az érdekli hogy jól megy vele a játéka vagy sem. Akár a gyártókat, akár a játékot minősíti, a végeredmény hogy a játékok nagy többsége az nvidiát részesíti előnyben. És ez a lényeg gamer szemszögből.
  • SmylE
    Nem azért, de ez inkább a játékot minősíti, nem a kártyát, nemde?! Persze cserébe biztos nem kevés támogatást kaptak érte a gyártótól, pláne, ha a játékindításkor is ott díszeleg az nvidia logó.
    Egyforma áron és hasonló teljesítményben én biztos nem vennék elavult technológiás nvidia kártyát ami 2x annyit fogyaszt mint az ati, de cserébe legalább fűt mint egy kazán..
  • Mc Wolfy
    wvwn nem véletlen szoktak menni scepter-shield kombóval, staffnál pedig nem a dmg a fontos, hanem a fal és a buffos karika :)
  • Shaenis
    érdekes mérések a guardian DPS-ről:

http://www.guildwars2guru.com/topic/70080-guardian-effective-dps-tests/

kimutatták azt (amit a gyakorlatból eddig is éreztem) hogy a scepterrel majdnem akkora dps-t ki lehet tolni, mint a greatsword-del, a staff pedig egy kalap sz*r
  • HyperMonkey
    GTX650 pl nem rossz választás. De ha nem ragaszkodsz a nagy neves márkékhoz akkor 45 körül ennek TI változata is belefér.
  • HyperMonkey
    Igen, mondhatni szakértője vagyok a témának eltaláltad. és akkor se javaslom az AMD (ha neked így jobban esik) kártyákat. Az AA és V-Sync kezelő modulja például pocsék, sok játék egyszerűen figyelembe se veszi. Példa erre a tera. Hiába kapcsolod be a v-sync-et, nem hat. A config file-ban kellett true-ra átírnom hogy működjön. Az SWTOR-ban nem működik az AA, a Bioware bevallotta hogy sry ATI (AMD) kártyán ezt a modult nem tesztelte, majd foglalkoznak vele stb...
  • Mc Wolfy
    30-40k környékén milyen vidi kártya éri meg és miért? ha már épp ez a téma már egy hete :)
  • JaSoN HuNTeR #57149
    Te biztos egy szakértő lehetsz hogyha ilyeneket feltételezel hogy a játékok nem szeretik az ATI-t.

Nem is létezik már ATI csak AMD.

spybot: Tök mind1 melyiket veszed ezekből amit leírtam..
  • JaSoN HuNTeR #57148
    7850 tökéletes választás. De a 7770 is. De elvileg a héten jön a 7790 az is jó választás.

Nvidia Akkor Geforce 650Ti vagy efelett.
  • HyperMonkey
    Attól függ mennyit szánsz az új VGA-ra. De nem ATI-t veszel ha rám hallgatsz. A játékok legnagyobb része nem szereti, sőt olyan game is van amit ATI-kon nem is teszteltek kiadás előtt (SWTOR pl).
    A legtöbb grafikai bug ATI kártyákon jön elő. Nálam pl (HD6850) a SimCity-be ha bekapcsolom az AA-t a VGA-nál, pocsék lesz a kép. Geforce-nál nem. És sorolhatnám...
  • Mc Wolfy

t2 bounty sikeresen teljesítve :)
  • Shaenis
    ha maradni akarsz ati-nél, akkor hd7770 már nem rossz, és az nem drága
  • spybot919
    Ti milyen vga-t ajánlanátok a gépembe erre a konfigra?
  • spybot919
    Azt nem vettem az maradtt előző gépből ,tervezek még venni 4gb ramot még +ba meg új vga-t ehavi fizuból. De a processzoral nekem semmi bajom. a játék bőven elvan vele 40%on használja és 40fok körül van. korrekt
  • JaSoN HuNTeR #57142
    Hd4670 nem az AMD kártya. Erősebb AMD vagy Nvidiát vegyél.AMD 5850+ vagy geforce 460+
  • HyperMonkey
    Jah basszus nem is figyeltem, HD4670? Miért ilyet vettél egy új gépbe? Az én 6850-esem is megreccen néha, cimbora Geforce kártyája (560TI) viszont simán viszi a nagyobb megmozdulásokat is.
  • Smithwarden
    A VGA mellett ez a processzor sem volt tul jo dontes.
    Persze ha nem volt tul sok penzed a cuccokra akkor oke, de akkor nem is varhatsz nagy teljesitmenyt.
    De nem is irok tobbet a hardverekrol, mert itt tobbszor is kiveseztuk ezt a temat...
  • Running
    4670?? Az 5850-esem 3 éves, mégis mit vártál a tiédtől?
  • HyperMonkey
    HHiba volt az ATI kártya. Ahogy a legtöbb gamma, ez sem szereti az ATI kártyát. Sokaknak jó ATI-val is, de a legtöbb probléma ATI kártyákon jön elő. Én is benyeltem sajna :(
  • spybot919
    Sziasztok. Megjött az új gépem. A következő configal: AMX FX6100 (6magos) , 4GB 1600Mhz, Hd4670
    Mégsem tudok 30fps nél többet kipaszírozni gw2 ről Pve-ben. WvW -t meg se mertem nézni. Valakinek ötlet? Feladatkezelőből megnézve nem használja ki se a ramom se a processzorom. Én videokártyára gyanakszom.
  • Shaenis
    Guardian pve ranged set: scepter + torch a legjobb dps. Staffet csak wvw-re használom néha a symbol of swiftness és az empower miatt, de pl ostromnál falakról leszedni ágyúkat szintén jobban lehet scepterrel. Warrior rangednek jobban szeretem a longbowt az aoe miatt.

A kérdésre visszatérve, nehéz döntés, mert mind a kettő nagyon jól használható, sokoldalú. Nekem guardian a mainem, de warrior a második fő karim, mind a kettővel naponta járok cofba és hotwbe. Szivem szerint azt mondanám hogy inkább gyűjtsd össze a goldot a plusz kari slotra és húzd fel mindkettőt, megéri. Ha muszáj választani, akkor a guardiant javaslom, mert jobban lehet vele szólózni, szintezés közben is határozottan előnyben van a guard a warihoz képest.
  • metalbull1
    nem is staffot kell használniranged dpsre :D hanem sceptert
  • HyperMonkey
    Legyél warrior. Sok helyzetben csak távolról lehet sebezni a bossokat, a warrior puskával fasza, a guardian staffal meg gagyi :)
  • metalbull1
    próbáld ki mindkettőt pvpn, akár mobok ellen is kitudod próbálni, minden fegyót minden traitet, minden skillt...
  • JaSoN HuNTeR #57132
    Hónapok óta nem tudom eldönteni hogy Warriort vagy Guardiant indítsak... Már csak egy helyem van a karakterlistába[Egyenlőre nem veszek slottot]. Nekem igazából mindkettő tetszik de egyenlőre még nem tudtam eldönteni hogy melyik lenne jobb nekem! :S Szerintetek?
  • Mc Wolfy
    az tény, viszont csúcsidőben viszonylag nehéz üres várat foglalni, főleg seafarer és vizuna ellen, akik délelőtt is 2X akkora sereggel vannak, mint mi délután. kb 200 badget szedtünk fejenként az ott töltött pár óra alatt, amíg támadtunk és védtünk, meg új rekordot döntöttünk, kb olyan 6-7 gold értékben esett cucc. :)
    és már a sikeres támadás előtt is 2X majdnem bevettük, csak pár warrior folyamatosan élesztette a lordot, szóval akkor vezettem neki a sereget kamuból egy másik várnak, amikor arra kimentek védeni, akkor pedig port haza és be SM-be. az ott maradt védő sereg pedig alig volt nagyobb mint mi, úgy már nem volt nehéz beszedni. (pride)
  • t0xikus
    majdnem üres várat a legjobb elfoglalni:D persze hozzáteszem,h helyzetfelismerés az jó volt. mármint,h mikor érdemes bemenni:)
  • HyperMonkey
    Engem speciel nem érdekel a wvw egy kicsit sem, de ti azért toljátok ezerrel. Ettől függetlenül jó látni hogy "kalandozó hadjáratunktól európa rettegett" :)

Még1x gracca!
  • Mc Wolfy
    Volt már pár ember akit érdekelt, és azóta velünk játszik, mások pedig időnként becsatlakoznak hozzánk. egyeseknek pedig tetszik, hogy itt szinte korlátlan mennyiségű haverral elmehetsz örömködni egyet, nem mint máshol, ahol 5 fő a limit. arról nem is beszélve, hogy itt sosem történik 2x ugyanaz
    aki meg egyáltalán nem akar wvwzni, hátha az is örömmel látja, hogy kicsiny hazánk harcos fiai és lányai is érnek el sikereket. :)

U.I.: meg nem uccsósorban nekem is dagad a mellem, hogy beszedtem azt a vackot, amikor már a többi komrád föladta :P
  • SmylE
    Srácok. Az utolsó maintenance patch óta nem szórakoznak nálatok a gombok? Nekem azóta sokszor nem reagálnak a mozgás gombok, vagy nem azt csinálják amit kell... wtf
    Elsősorban wvw-n vagyok, de nem csak nagy csata közben van ez.
  • HyperMonkey
    Vin Diesel lenne az a Win. Csak a nyerés szó benne maradt az agyamban :)
  • HyperMonkey
    Ahogy Win Diesel mondta a halálos iram 1-ben: Mindegy mennyivel nyersz. Ha nyersz, nyersz :)
  • t0xikus
    hozzáteszem tegnapi sm bevétel főleg azért ment simán,m wchez csaltuk a nép nagy részét a fő csapattal:)
  • HyperMonkey
    ...ja és az élesztésem rövidebb ideig tart.
  • HyperMonkey
    Most melóban vagyok így nem tudok konkrét buildet linkelni neked, de HP-ra és healeingre van főleg rakva a trait. És van valamennyi condi dmg-re. A gear meg toughness, healing. A slot skillek well-ek (condiból boon-t csinál a társakon, a másik meg boon-ból condit az ellenen, és egy aoe félesztő skill). Arra kapok bónuszt hogy élesztés közben kevesebbet sérülök és a felélesztett tag nagyobb HP-val kel. Valamint a life siphon skilljeim healelik a többieket, és a well-ek (így a condibó boon és az aoe healem) ground targetelősek, így nem kell odarohanni ha bajság van hanem oda teszem le ahová kell.
  • Mephike
    Bnőm is necroval játszik, és ugyanezt a ruhát hordja, másfajta fejessel. De ezzel a maszkkal tényleg eléggé szigorúan néz ki a karid. A support builded miből áll ha nem titok?
  • HyperMonkey
    Én most váltottam necrora. Support build és beteg a kinézete :)