Guild Wars 1-2 MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JaSoN HuNTeR
Mit takarna szerintetek az End game? Mi lenne jó a játékba?

Hát én sok MMOban úgy éreztem amikor elértem a maximális szintet és cuccokat és kész vége.no endgame.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

SmylE
Vannak megint jó kis téli mini játékok, jp, feldíszített város.
KonoHUN
Lentebbi írásra csak annyit, hogy igaz nem teljesen ugyan az, de legjobb karakterteszt az spvp. Mindig is tank karikkal nyomultam, gondoltam itt mással leszek. Szerencsére hamar mondták haverok, hogy ne húzzak feleslegesen. Be is mentem mistbe jó 3 napra, igaz jól ment a ranger és engi is, de rá kellett jönnöm, hogy még mindig tankos a játékstílusom, így guardianra gyúrtam rá és nem is csalódok azóta sem. Nem kell misztifikálni a kariválasztást, tesztelni kell 😊

Egyébként amiért írni akartam, hogy az UDT magyar multigaming klán mmorpgben sokat tapasztalt, profibb tagokat keres hosszú távra Guild Wars 2ben. Jelenleg a Variance csapatát követve a Piken szerveren vagyunk megtalálhatóak. Állandó, remek társaság és teamspeak 3 szerver biztosított. Elérhetõségek az aláírásomban!

*** Underwater Demolition Team (2002) *** Honlap: www.udt.hu - Mail: info[kuki]udt.hu Aktív játék: Titanfall, Archeage (szervezés alatt)

SmylE
huhh, kijött egy vaskos patch: notes
Ez egy pöpet elavult a WR-rõl le kéne venni vagy 200-300 embert és áttolni piken square-ra mert Variance és Wariance is elköltözött.

A wr lehet pve szerver, de én valahogy az instákba se láttam több embert, sõt sehol nem láttam több embert mint ps-en. A wvw meg hát összehasonlíthatatlan. A következtetésem, hogy very high és very high között igen nagy különbségek lehetnek. De ez adódhat abból is, hogy mondjuk mondok egy számot high 10000 - 20000 very high 20001- 40000. Azaz very high a 20002 is de a 39998 -is. Na hát ha nem is ekkora a különbség wr és piken között de majdnem 😉

2 kérdés:
Hogy állsz az angollal?
Egyedül játszol-e?

Tatyla
már jó <#rolleyes>

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Ez már nem aktuális a VAR költözés miatt
Mit ír ki ?

dave9004
Én egy karit (engineert) toltam 50-ig, megálltam, majd 1,5 hónap szünet.
átgondoltam, olvasgattam, vegetáltam, majd most elementalist. nem töltök sok idõt játékkal mert melózok napi 10 órában, de élvezem minden percét az elével 😊
Tatyla
nem jók a linkek...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Velem ugyan ez volt. Aztán 1 karakterre (thief) focusáltam,felhúztam maxosra,és toltam a játékot. DE rájöttem,hogy kár volt. Jelenleg azért hagyták abba annyian a régiek közül, a játékot (legalább is az én ismerõseim körében), mert nincs igazi high end tartalom. Ami viszont változhat,ahogy a készítõk elmondták. Régóta 80as vagyok,és már több hónapja,hogy abbahagytuk a játékot.Több guildben is megfordultunk,ahol hasonló a helyzet,vagy csak pár ember online. Viszont mai napig,néha néha visszanézünk,de hamar elõjön ismételten az a monotonság,amire Te is gondolsz. Pihentesd egy kicsit,majd térj vissza,válasz 1 karit és csak azzal foglalkozz amig maxos nem lesz. Hidd el megéri,csak utána fogod igazán megunni.<#guluszem1>

Viszont, karácsonyra való tekintettel elég szép akciót találtam,ami érdekes lehet számotokra.

GW2
GEM

TVelvet
Pepita ugyan ez van velem. 😊
Lehet csak én küzdök ilyen problémával, vagy lehet többen, de azt tudom hogy ez miatt sikerült megunom/megutálnom a játékot. Egyszerûen nem érzem azt hogy nekem most kedvem van belépni... mert nem élvezem a játékot. Pedig mint mondtam, szép világa van, amit érdemes lenne felfedezni, amiben érdemes lenne játszani. De valamiért mégsem tudok, mert nem találom meg azt a karaktert amely számomra a legmegfelelõbb.

Nekem nem jár szabadnap a munkahelyemen mert, én egy teljes érték? szabad ember vagyok.

Egy hónap után eljutottam arra a szintre hogy kedvem sincs már belépni és játszani. Leginkább azért mert játékidõm felét azzal töltöttem hogy karaktereket készítettem, elvittem egy bizonyos szintig, majd töröltem mert nem tetszett ezért, azért. Van egy thiefem 60-as... rossz ordert választottam vele 30-ason (Durmand Priory-t)... így buktam egy jól kinézõ armort level 80-ra. Ez még nem is igazán baj... a baj azzal van hogy ezután kezdtem egy warriort, mellyel körül-belül egy hét alatt vagy még annyi se elértem a 44-es szintet. De aztán rájöttem, ez mégsem nekem való. Dungeonokben valahogy nem tetszett, WvW-n meg nem nagyon érnék vele semmit, mert nagyobb csatákban meghalna a gépem. Aztán kezdtem egy mesmert azt elvittem 22-es szintre, de aztán rájöttem nem nekem való karakter, pedig hm... hogy megterveztem mikor elkezdtem. 😊 A mesmert követte egy ranger, mely már a játék eleje óta nem igazán "jött be"... pedig más MMORPG-ben leginkább az íjász karaktereket preferáltam. No nem baj, gondoltam elviszem egy bizonyos szintig... elvittem 11-es szintre, de valamiért nem éreztem azt hogy nekem ezzel játszanom kellene. Aztán kezdtem egy elementalistot, hm... egész jó... csak ugye se dungeonokben, sem WvW-n és még PVP-n sem tudnám igazán jól használni magamat ismerve. Pedig egészen tetszik - eddig körül-belül minden karakterrõl ezt gondoltam amivel játszottam -... Aztán visszanéztem a rangeremre, elnéztem vele SPVP-re... csodák csodájára egészen jól játszom vele... WvW-ztem is ma nem keveset. Alapvetõen jó karakter lenne... de valamiért nem "vonz". Lehet azért mert már rohadtul unom a kezdõterületeket ? Nem tudom, jó kérdés. 😊
Sajnos számomra nem nyújt akkora élményt a játék mint másik számára. Mert az elején elrontottam azzal hogy mindig más és más karaktert kezdtem... ennek meg is lett az eredménye: unom a játékot, monotonná vált számomra. Pedig annyi jó dolog van benne. Nem tudom mit csináljak, nem tudom... azt hiszem, nekem ennyi volt. Egy hónapig is talán csak azért bírtam mert alapítottam egy guildet, amely Hál'Istennek egészen jól indult és egészen jó irányba tart jelenleg is. Sajnálnám itt hagyni mindezt, csak azért mert elb*szt*m azzal hogy nem tudok karaktert választani.
Talán az megoldás volna, ha szünetelnék a játékkal kicsit, összegyûjteném a gondolataimat, megtervezném alaposan a karaktert, és csak egyre koncentrálnék. Vagy tényleg hagyom a fenébe az egészet és megyek vissza singleplayerezni valamilyen Offline RPG-vel.

Nekem nem jár szabadnap a munkahelyemen mert, én egy teljes érték? szabad ember vagyok.

Running
JaSoN HuNTeR
Piken Square

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Nivea
hello!
Whiteside Ridge-on alig vannak aktiv emberek. Az lenne a kérdésem, hogy hova menjek ahol vannak?
Köszi elöre is

DummyBoy
Valszeg mert inkább PvE orientált a népesség, és mindenki instázik, stb, mert akkor kevesen vannak a "placcon" vagy WvW-n ...

Lehet úgy kellett volna meghirdetni anno Anetnek a szervereket, hogy a neve mellé tenni egy "preferred" tag-et, pl: WhiteSide Ridge (preferred 😛vE), Far Shiverpeaks (Preferred: WvW) stb ...

Akkor könnyebb lett volna a játékosoknak az elhelyezkedés ... Ettõl még kényelmesen lehetett volna WvW-zni pPvE szerveren is, csak tudta volna az ember mire számíthat ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

JaSoN HuNTeR
Azt én se értettem. De amikor én játszottam ott nem voltak valami sokan. Meg WvWni se lehet rendesen :S

Biztos vagy te ebben ? jelenlegi szerver státusz: very high...

Running
Sült hagymás vérem eladó, ezres per kila, egyétek. <#hehe>

Elolvastad a hozzászólásomat Running ?

Azt írtam, hogy szûk keresztmetszetben látom a dolgokat...
Azt is írtam, hogy egy pár külföldi és magyar klánnal beszélgettem...

" Persze az én meglátásom nem fedi a valóságot, a GW2 egy sikeres és népszerû játék, rengeteg játékossal. "

Meg ezt is... Erre szétsavazol mint ha egy idegbeteg hülye kölyök lennék, aki kardoskodik az igaza mellett. Nem mondtam egy szóval sem hogy tényeket írtam, csak azt hogy ezt látom magam körül.

Ennyi.
JaSoN HuNTeR

Karakterem.

JaSoN HuNTeR
Ezt honnan tudod? WvWn elég jó 😊 MElyik a legkissebb népességû? Honnan vannak az adatok?

Ahet
A szerver telítettségét jelzõ felirat, az aktuális _online_ játékosok számát mutatja.

The gods have disconnected you ...

Piken EUban a második legkisebb népességû szerver, ráadásul az unoffical rp szerver is.

spectRa xTra

JaSoN HuNTeR
Ne a Whitesiden játszatok. Ott tényleg kevés a player! Pikenen elég sokan vannak 😊

j0nNyKa
biztos nézik az aktívan bejelentkezett felhasználókat, másképp nem változna olyan gyakran
bár nagyon jó lenne tudni a konkrét algoritmust, mert perpill elég összevisszának tûnik, az tuti

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

A szerver populációt hogy mérik? Errõl lehet tudni valamit? Mert ha csak azt nézik, hogy hány account van azon a szerveren, az nem reális adat, mert lehet ennek a fele már 2 hónapja nem lépett be.
Errõl lehet tudni valamit?
Running
Lássuk csak, rálátásod van kb 10 csapatra, a tapasztalataidat leírtad konkrét tényként, miszerint a játék sok-sok playert veszített el. Én egy konkrét állapotot linkeltem be neked egy "off" idõszakról, miszerint a szerverek 70% full, a maradék közel tele van.
Ezek után konkrétan kijelented, hogy több az új játékos, ezzel igazolod az állításod, amely eleve sokat nem jelent hiszen nem látsz rá a 2x28 tagú szerverparkra, a több ezer guild állapotára és a guilden kívüliekre sem. Se logod, se semmi kézzel fogható adatod nincs, csak annyi, amennyit írtál, amely lássuk be, egy porszem se.
Nem vitatkozni szeretnék, csak érdekesnek találom a merészséged, hogy ennyi információból te konkrét tényeket szûrsz le és még le is mered írni, majd megvédeni, gondolom az életed árán is.

Jött még egy B2P játék(TSW) úgyhogy sokkal jobbra ne is számíts😊)
Az Amerikánók fullon vannak szerintem én is egyszer át fogok menni(gw1-ben is US voltam vége felé).
Viszont egyelõre szerintem populációra nem lehet panasz sem a játékra.Mivel ingyenes és bõven van free tartalom.Ennyi van így kell elfogadni 10 ezerért ennyi és ha az összeget nézzük akkor még sok is!
Amit meg tudunk és sokat írtuk,hogy ez a játék mellett elfér egy másik is,nincs ezzel gond:-)

Quest,dungeon ismétlés és Event biztos nem grind úgy ahogy írtad és a Pvp-ben sincs grind.
Mobok ölése a grind mikor az abból járó Exp.ponttal fejlõdik a karakter.Viszont,hogy '12 végén még itt tartunk Magyarok,hogy tárgyaljuk napokon keresztül mi az a grind az vicces.Vagyis az ha nem tudja valaki.

Az aktív játékosokat annyiban tudom megítélni ( nyilván szûk keresztmetszetben ), hogy több magyar / külföldi klán tagjaival beszélgettem, ahogy írtam. Mindenki azt mondta, hogy a 40-60-80 fõs guildjeikben 5-10 aktív ember maradt. Nálunk pl a 40 fõs klánunkban 5-6 ember maradt aktív játékos, a többiek 80-as karakterei csendben alszanak a rosterben. 😊 Egyszerûen nem játszanak. Hetek óta.

Persze az én meglátásom nem fedi a valóságot, a GW2 egy sikeres és népszerû játék, rengeteg játékossal. A postodban lévõ számok egy dolgot igazolnak... valamivel több új játékos jön, mint amennyi távozik...
Így utólag belecsöppenve és egyszerre átolvasva az egész hajcihõt, szerintem senki nem kötött beléd, személyeskedett vagy küldött el bárhova, csupán nem értettek veled egyet meg feltették az adekvát kérdést, hogy ha tételesen felsorolod, hogy mi miért nem tetszik, akkor miért játszol vagy egyáltalán foglalkozol vele. Semmi offenzívat nem éreztem benne, ízlésrõl meg nem lehet vitatkozni, ha ezek a dolgok nem tetszenek, akkor nem tetszenek.

Írtál viszont egy másik nagyobb lélegzetvételû hsz-t a grindrõl, amit bármilyen szögbõl is nézek, akkor sem bírom kiolvasni belõle, hogy miért grindelõs, csak azt terjengõs formában, hogy grindelõs és kész. Konkrét példát, érveket egy esetben sem írtál. Én pl. miután 80-as lett a második karakterem, 2 exoticot lecraftoltam neki, 2 exoticot megvettem karmából, 1-2 exoticot dungeon tokenbõl vásároltam, 1-et meg megvettem ah-ból, mindezt nulla kötelezõ munkának érzett idõráfordítással.

Nem mellesleg amúgy csak a topikban keletkezett fogalomzavart kellene rendbetenni. Klasszikus értelemben a grind az az, mikor más lehetõség nem lévén, monoton, repetitív módon, változatosság nélkül ugyanazt a feladatsort kell csinálni, pl. egyazon mobokat öldökölni. Viszont az itt látottak alapján néhányan ráhúznák a grind jelzõt még az olyan dolgokra is, mint a kvesztek teljesítése, spvp meccsek, dungeonok ismétlése, stb. Ne vicceljünk, ennyi erõvel lvl1-tõl grind van, mivel jobb esetben a "w"-vel mész elõre, az "1"-es skillel meg sebzel, vmint minden reggel begrindeled a reggelit, este meg a vacsorát. Ez nem más mint ideológia-gyártás az ízlés mögé.
Fent írtam, hogy milyen forrásokból, milyen változatosan lehet geart szerezni, amivel a "kötelezõ" legjobb gear játszi könnyedséggel meg is van. Ami ezután jöhet még az meg már csak a cicoma.

Szaruman
Hazudsz! Amerikában hajnali 1-3 között van az idõ 😛

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

ezt a megcsappant aktív létszám kijelentést én sem vágom😄

Running
Az érzéseid megcsalnak. Ma reggel 8:30-as állapot, szóval suli és munkaidõben:

A többi is full, csak nem fért ki, 2 szerver volt very highon:

Két szerver volt high-on:

És egy interjú részlete:
"A vártnál több ember volt a bétáinkon, többen játszottak már az elsõ nap és többen vették meg azóta is a játékot. A legutóbbi nagy novemberi hétvégénken – a hétvége csúcspontján, a teljes szerver sávszélességünk 90%-át használtuk, mivel ekkora volt az igény a belépõ játékosok részérõl. Elképesztõ volt ezt látni. Nem feltétlenül vártuk, hogy ekkora lesz és továbbra is növekszünk. Elképesztõ látni, ahogy rövid idõ alatt mennyire beleszeretnek a játékosok a játékba."

DummyBoy
WvW + közöd guild bandázások. Ennyi. Itt nincs endgame ... megmondták az elején 😊

lvl 20 körülig PVE-zgetek, addig minden faji terület más, majd utána már lehet menni WvW-zni, napi 1-2 óra játékkal 1,5 - 2 hónap alatt megvan a 80-as karakter, addigra van annyi karma és lóvé, hogy valami jobb 80-as geart megszerezzen neki az ember, és mivel sem a title-k, sem a skinek nem mozgatnak,így ha egy karakter eléri a 80-at, akkor kezdek egy másikat. Majd azzal megyek be, amivel éppen kedvem van játszani 😊 Ha meg nem tudok dönteni, akkor elõveszek egy kicsit.

Én nem vártam ezt a "remegek hogy játszhassak" érzést, én egy könnyed szórakozást kerestem, ami nem mellékesen havidíj mentes. Nem véletlenül írták, hogy a GW2 a "casualok" nagy kedvence lesz, hiszen apu 8 óra meló után beül, és 2 órát tolja a csihipuhit. Erre nincs jobb.

Ha a sztori érdekelne, nem ez lenne a nekem való játék, ha a HC raidek (mint pl: L2 Antharas és társai) akkor sem ... Viszont ezt már megjelenés elõtt lehetett tudni.

2x évesen tengernyi szabadidõvel még érdekes volt 4-6 órás ally szintû raideket nyomni, most max ha fizetnének akkor mennék ... Van 2 szabad órám, be kell osztani, nem érek rá 6-8 órákat bohóckodni a gép elõtt.

Egy kérdés akkor viszont: Raidek: többször olvastam, hogy az insták ismételgetése unalmas (?), kevés van (???),miért nincsennek naaagy, klán szintû (sárkányok?) Raidek ...

Ha az insták és a sárkányölések ismételgetése unalmas, akkor a Raidek ismételgetése mitõl nem lenne az? Mitõl lenne "más" vagy jobb? (Nem költõi a kérdés, nem is trollkodás, tényleg érdekelne!)

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

JaSoN HuNTeR
Lassan megvan az összes Exotic cuccom a Thiefnek. Kb ennyi.

Én most pihentetem pára napja kicsit, meglett a mainem 80-as, megcsináltam vele pár instát de a pve nem igazán érdekel ebben a játékban. Hétvégenként guildes WvW eventekre szoktam menni(vagyis most nem mert a fél guild máshova költözött tesztelni a többi szerveren a wvw-t), emellett meg spvp. Bár most sikerült össze tákolnom a rangeremnek és az engimnek az áhított cuccokat, még a mesmeremnek kéne a masquerade fejes, de ahoz még kell 10 pvp szint. Tervbe van véve még a mainemmel egy 100% map, de erre nem látok a közeljövõben sok esélyt. Várom az új karácsonyi eventeket 14-tõl meg a nagy pvp fejlesztést az új patchben, utána meglátjuk.

Én mindenesetre nem bánom egyáltalán hogy megvettem a játékot, nagyon jól el vagyok vele kazuár játékosként, fõleg, hogy nincs havidíj.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Kb ugyanez. Nincs endgame, aki nem szeret wvw-zni az hamar megunja.
Nem tudom ki hogyan látja, de a GW2-ben jelentõsen megcsappant a kezdetekben aktív játékosok száma. Sok emberrel beszélgettem mostanában, régi haverokkal, külföldiekkel más szerverekrõl is, ugyanez a helyzet. Nagyjából mindenki azt mondta, hogy a GW2 túl könnyû és nincs benne igazi cél. Sokan szeretnének igazi raideket például, nem ilyen " öljük meg a sárkányt századjára is " retket, hanem igazi, klán szintû kihívást. Klán eventeket, raideket nem is igazán lehet csinálni a játékban. Arra jó egy guild, hogy valami vicces legyen a neved mellé kiírva... Kb egy hónap alatt feltolsz 80-ra egy karaktert full exotic dungeon szettben, lehet még az ascended hátas is összejön. Ha tatásan játszol is, max 2 hónap... aztán meg azért jársz level 10-en a Fractals of the Mist-be, hogy essen gyûrû - hogy utána járhass a Fractals of the Mist-be. Esik exotic ? Ja egy account boundos kalapács a thiefednek ( akinek már amúgy is megvan a cucca ) 😄 😄 Én most itt tartok kb: Belépek, megyünk egy CoF-ot és kilépek... néha egy kis pvp. Nem akarom szidni a Gw2-t, mert egy könnyed szórakoztató játék, de amikor hazaérek nem remeg a kezem, hogy mikor léphetek már be.... Ti mit csináltok ? Érdekel a véleményetek a játék egészérõl így endgame szinten.
JaSoN HuNTeR
Sokat játszanak még az elsõ résszel? 😊

JaSoN HuNTeR
Van olyan aki még játszik az elsõ résszel?

Mi a helyzet ott?

frango
Igen lehet grindelni, meg farmolni... Az nagyobb probléma, hogy pl. wvw-n a csalókat nem lehet jelenteni. Lehet botokat, gold árusokat, sértõ neveseket stb. jelenteni, de a wvw-n csalókat nem...
Persze meg lehet jelölni másik opciót a reportban, de akkor parázhatsz, hogy rossz jelentésért még téged banolnak.

Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200

Omlás
Fõleg te ^^... <#mf2><#pias><#email><#banplz>

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Köszi.
Tehát mint, minden mmoban vannak napi teendõk. Ez a grind.
Fullos ruha + fegyó simán legyártható, csak a kinézete miatt kell dungeonba járni.

Egyre jobban tetszik ez a játék.
j0nNyKa
hazudsz, mindenki hazudik! <#idiota>

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Na mielõtt ismét megjelenek az emberek akik szerint én hazudok, meg mindenki hazudozik mert ez a játék egy grind feszt, leírom neked a választ és teljesen polkorekt módon.

1. Válasz. A Grind fogalma: Grind az mikor monoton módon, azért, hogy újabb contenteket megszerez, unalmas idegesítõ tevékenységet folytatsz rengetegszer ismételve. Példa: Ölöd a vaddisznót, hogy végre meg legyen a szint meg legyen az a tárgy ami csak a vaddisznóból esik. IRL példa: Egy sportoló mindennapi monoton edzése, egy szalag mellett való monoton munkavégzés.

Ilyen nincs, ismételni kell ugyan a dungeont, de egy teljes dunegon sethez 10*3 (30) run bõven sok abba már egy exotic fegyver is benne van (1 run kb 20-30-40 perc az csapat/insta/path függõ). De ha akarsz vehetsz karmából, az jön úgyis. Vagy lehet kivenni WvW badageból ami a WvW való öldöklésért meg felfedezgetésért jár. Esetleg eshet is dropba innen-onnan vagy pénzbõl tp-n ami meg egész jól jön instákból/WvW-rõl.

2. Válasz A Grind fogalma: Tevékenységek ismétlése valamilyen cél érdekében. Például: Dunegonok ismételt végigjátszása, mobok ölése. IRL példa: Evés, ivás, alvás, stb...

Igen van benne grind, nem fog semmi csak úgy az égbõl potyani a kezedbe. Tenni mindenért kell valami. De ez a grind nem nevezhetõ unalmasnak. Ami ismétlés van az sem eszement mennyiségû.

Így te választasz, hogy szerinted van -e grind a játékban vagy nincs. Én nem foglalok állást mert ha bármelyikre is azt mondanám, hogy az van majd jön a megmondó ember és jól kioszt, hogy lehetek olyan barom, hogy azt mondom, hogy nincs holott van, vagy van holott nincs. Így remélem teljesen polkorekt lett a válaszom. 😊