63345
  • spybot919
    Én azt nem értem hogy például felmegyek olyan szervere ami nem telített csak magas a populáció és a char terület 1-15ig üres. majdnem a human is. Ha már nem desolation játszik az embere ne is számitson cooperativ küldetésekre?:S
  • spybot919
    Nekem 4670 em van de az még pve-be is csak 30fps-t produkál.
  • Nazarov77
    Nekem is "szutyok" 4850em van és az elég GWhez magas grafikai beállítások mellett. Erős intel proci mellett WVWn nagy ostromoknál van 15-18 FPSem, máshol meg 70-80.

Nyáron a régi AMD athlon x2 5600+os procimmal volt 25-30 átlag fpsem és nagy ostromnál 2-4.
  • Smithwarden
    Pontosan.
    Az Arenanet szerint.
  • Mc Wolfy
    szóval az nem jó, ha már valami jutalmat is kapunk, csak mert ott játszunk minden nap? :D
  • Smithwarden
    De az nagyon neeem jooo.
    Mivel akkor mar ertelmetlen es veget nem ero grindelesse fajul a jatek...
  • Mc Wolfy
    gw1-ben is meglévő jelenség volt ez a "buborékolás". a skillek nem mentek el, csak az ikonjuk villogott.

wvwvel kapcsolatban pedig azt várom, hogy végre valami értelmesre is föl lehessen használni a badgeket. pl ascended cuccot venni belőle, vagy valami legendary szerű fegyvert... mert az vicces, hogy béna páncél skinre lehet becserélni, aminek a statjával rendelkező armort karmából is meg lehet venni templomokban... meg asszem dungenből is jön, de abban így első tikkre nem vagyok biztos.
  • SmylE
    Ahogy olvasom ők csak a culling kiiktatását nevezik teljesítmény növelésnek, bár nem venném rossz néven, ha az állandósult skill és megjelenítési lagokat megszüntetnék. Ha jól tudom ez amiatt van, hogy túlterheltek a szerverek. Csak azt nem tudom ez korábban miért nem volt ennyire jellemző. Talán mert azóta is bele-bele nyúltak a culling-ba? Mert nem úgy működik ez se mint korábban. Több karaktert jelenít meg mint régebben.
  • RolandSz

Sziasztok!

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem 3. éves pszichológus hallgatója vagyok, s Személyiségpszichológiai Kutatásomhoz keresek kitöltőket!

Szakdolgozatom a motiváció és a személyiség főbb dimenzióit vizsgálja; s az online videojáték szokásokra is rákérdez (mindenképp értékes számomra a kitöltésed, nem számít, hogy szoktál-e játszani).

Természetesen a legnagyobb hozzájárulást a kitöltés jelenti, de a ha megosztjátok ismerőseitekkel, azzal legalább annyira támogathattok! Maga a kérdőív nem tart sokáig (Kb. 8-14 perc), de az adatok megléte kulcsfontosságú a munkám szempontjából.

Hálás vagyok a kitöltésért, s További kellemes játékot és napot kívánok nektek!

https://docs.google.com/forms/d/1zk2S9SAj4ZGs2qEM37rX6G-2LNVEdsFqkqo4RTfuzwI/viewform
  • spybot919
    Arra én is.
    Viszont van itt valaki aki nem high populációs szerveren játszik? kellene pve-társ mert egyedül unalmas a fejlődés :(
  • t0xikus
    végre wvwvwv rank, culling javítás, teljesítménynövekedés (hiszem ha látom). jóez:)
  • Running
    Ez a nagy www update patch, tele pve tartalommal? Basszus, ebből nagy dühöngés lesz megint a fórumokon....
  • Mc Wolfy
    kíváncsian várjuk. remélem nem csak üres update lesz némi botoxszal
  • Mephike
    A március 26.-i update várható tartalma.
  • Kryon
    A fogyasztást azonos teljesítményű kártyáknál érdemes összehasonlítani. Főleg olyan esetben számít, amikor olyasmit csinálsz a gépen ami kevésbé terheli a vga-t. Ekkor jön elő az energiatakarékos funkciók előnye és nem hiszem hogy csak játszol a gépen.

Az időtállóságot pedig nem arra értettem, hogy meddig bírja. Ez amúgy sem Ati Nvidia függő, mert ők csak a GPU-t tervezik benne, még csak nem is ők gyártják. Vannak gyártói referencia kártyák, de a többség nem hiszem, hogy olyat használ. A jövőben megjelenő játékokra értettem, mivel az új generációs konzolokban AMD lesz, a játékgyártók arra fognak optimalizálni (abban van a pénz), PC-re pedig onnan veszik át. Innen azt hiszem érthető, hogy a következő években csak az fog direkt nVidiára optimalizálni, akit ők szponzorálnak.

Ettől függetlenül az újabb mmo-kban egy picit jobb az nVidia, de nem annyival, hogy Ati kártyával játszhatatlan lenne. Általában driver gondok szoktak lenni, az meg mindkét gyártóra jellemző. Egy időben jellemzőbb volt Ati-ra, hogy a régebbi kártyákról "megfeledkezett", de miután vélhetően jó sokáig a GCN-re épül majd az összes új kártyájuk ezért a jövőben nem hinném, hogy ezzel gond lesz.
  • JaSoN HuNTeR #57184
    Amúgy évente egyszer érdemes kitakarítani a gépet, bár én unokatesómét múltkor szétszedtem, egy kb 2002 konfig[Minden tökéletesen megy még benne] , Olyan poros volt hogy több marékkal szedtem ki belőle a piszkot mégis ment és nem is melegedett[csak belekukkantottam mert mondtam évek óta nem szedte szét].
  • JaSoN HuNTeR #57183
    jól bírják ezek. Nekem már nagyon sok féle volt és egyik se ment tönkre,[ AMD és Nvidia se], pedig én sokszor játszok.

Amúgy én használtam vettem.

Én mindig azt veszem ami ér/értek arányba a legjobb 50e forint körül.
  • SmylE
    Nem kell ebből vallási háborút csinálni. Ez a táblázat semmit nem mond önmagában. Azonos teljesítményű kártyák fogyasztásának összevetésének már több értelme lenne, beleértve azok ár/érték arányát is. Az se derül ki, hogy milyen metódus alapján és környezetben lettek mérve, mennyire hitelesek az adatok összehasonlítás szempontjából.

Rossz szériát nyilván minden kártyából kilehet fogni, és minden gyártónak van olcsó megoldása is, ami nyilván sokszor nem olyan minőségű mint a drágábbak típusok. Ilyen alapon én is érvelhetnék azzal, hogy milyen érdekes, hogy a 4850-esemnek mégsincs semmi baja azóta se, pedig egy idő elteltével már meg kellett volna adnia magát, hisz nem mai darab, és újonnan vettem mikor még gyártották, ami nem tegnap volt.
    Én nem vagyok elkötelezve egyik gyártónál se, volt nvidiám is. Számomra az a fontos, hogy adott időben melyiket érdemesebb venni. Ha ez közbe netán megváltozott volna, akkor kész vagyok elfogadni, de ilyet még egyelőre nem olvastam, illetve ugyanazokat a kártyákat látom kb mint 1 éve..
  • Smithwarden
    Oke.
    Es en azt irtam, hogy MINDEN amd/ati kartya meghal 2-3 ev utan? :p
  • JaSoN HuNTeR #57180
    4850 kártyám 2008as és semmi baja nincs. Pedig én szoktam hajtani :D
  • Smithwarden
    "alacsony fogyasztás"
    "2x annyit fogyaszt mint az ati"
    Ne regi kartyakat hasonlits mar ossze az ujakkal...

"időtállóság" Jah. :p
    Egyszer vettem gepekbe 10 darab ATI/AMD-t kb 2-3 eve (5850), abbol mar 3 kifingott (4. most haldoklik) pedig nem voltak agyonhasznalva.
    Nvidia kartyaknal a sajat tapasztalat, hogy inkabb csak kb 4-5 ev utan kezdik megadni magukat.
    Es ezutan is aranylag nagy esellyel javithatoak nem tul dragan a garancia lejartaval.
    Prohardveren / hardverapron van egy srac aki VGA-kat javit es a legtobb ATI-ra azt irja, ha barmi baja van akkor sajna kuka, de Nvidiaknal megoldhato a legtobb hiba. Egyszeruen igy vannak osszerakva. :p

"általános számításokban mutatott teljesítmény"
    Nekem is volt jo ATI-m es a legtobb jateknal hajamra kenhettem a szamitasi es tesztprogramokban elert szep teljesitmenyt ha gameknel nem jott ki rendesen. :p
    Ugyanaz van mint 6-8 magos processzoroknal. Ha ugy irjak meg a jatekokat, hogy 2-4 magot hasznaljon erosen, akkor kb semmit nem er a sok mag.

Ettol fuggetlenul nem mondom, hogy nagy gaz az AMD/ATI.
    Par ismerosom elvan vele. Olcsobbak is picit ar/teljesitmenyben mint az NV-k (nem veletlen). :p :)
    En biztos maradok Nvidia-nal egyelore.
    Vegyetek AMD-t. :)
    Jo dolog a konkurencia, mivel akkor megy az arharc is. Olcsobban tudom majd megvenni a kovetkezo Nvidiamat. :)
  • TomStorm
    Mondjuk ebben a játékban még DX10/11 sincs:D
  • TomStorm
    Tress FX,ATI újdonság meg mindent visz.Az újabb játékoknál lesz minőség ha továbbra is alkalmazni fogják.
  • TomStorm
    Nekem best texture on+ultra és fut szépen,semmi hiba,kártya hűvös,halk,ingame beállítás minden működik.Pedig szr@r ATI egyesek szerint...
    GTX 690 na az jó,azt én is megvenném,az alatt semelyiket.
    Minden Geforce túl van árazva,nem éri megvenni.Logo-t játékok elején felejtsétek el,ha jó a PC akkor mind1 mit mutogatnak logo-t az elején.
  • Kryon
    Az a helyzet, hogy az újabb mmo-kat elsősorban nVidiára optimalizálják, miután a cég rendszerint megtámogatja ezért a fejlesztőket, mivel az új konzolokról lecsúsztak így ezen a piacon nyomulnak.
    Ezért aztán az mmok általában jobban mennek GF-on. Eközben az AMD jócskán megelőzte már műszakilag az nVidiát, így technikai paraméterei alapján az Ati kártyák sokkal többet tudnak és kevesebbet is fogyasztanak. Ráadásul az új konzolokról portolt játékokban is vélhetően jobbak lesznek, mert alapvetően ugyanaz a hardver (GCN).

Ezek után döntse el mindenki, mi a fontosabb neki. +5 fps, meg valami lényegtelen nVidiás extra, vagy az alacsony fogyasztás az időtállóság, általános számításokban mutatott teljesítmény. Szerintem középkategóriában (HD7850 vagy 560 Ti) vagy fölötte nem nagyon van észrevehető különbség, nyers erőből megesznek mindent a kártyák, inkább belépő szinten lehet érdemes jobban megfontolni, mivel akarsz játszani, mert ott már előjönnek a különbségek, GW2-ben SWTOR-ban egyértelműen a GF-ok előnyére.
  • spybot919
    Bocsánat elnéztem 1számot akkor rendben van :D
  • spybot919
    Ezt még utoljára leírnám :)
    http://www.tomshardware.com/reviews/crysis-3-performance-benchmark-gaming,3451-5.html
    Teszt alapján ajánlottátok 650 ti-t viszont érdekes hogy az alúl marad a radeon hd7850 1gb vel szemben holott az 28.000ft os vga. Hogy lehetséges ez ?:D
  • TomStorm
    ok köszi
  • Omlás
  • HyperMonkey
    Dehogy frissítettem. Még egy kicsit régebbi Voodoo 2-es driver van fent :)

Na de ne offoljuk szét a topicot, neked jó tapasztalataid vannak az Ati kártyákkal, nekem meg felemás, így nem tudom nyugodt szívvel ajánlani senkinek.
  • Omlás
    Játszom az említett játékokkal és a leírt problémákat nem tapasztaltam :] Drivert esetleg frissítettél mostanában ? ;]
  • HyperMonkey
    Nem hallomás, tapasztalat. Barátnőmnek GF van, nekem ATI. És ahol nekem van gond, ott nála nincs. A forced AA pl GF-nél minden gammánál működik, Atinál 10-ből kettőnél. Aztán csak hogy a legfrissebbet említsem, a Simcity-ben ha Ati kártyád van és a VGA beállítások nem defaulton vannak akkor fehéres-átlátszós izé lesz az egész. GF-nél ilyen nincs. A játék beépített AA-ja nem a legjobb (supersampling minek ugye), de VGA-nál meg nem tolhatod rá mert szar lesz az egész. A v-sync meg egyszerűen nem hat a gammák nagy részére.
  • mordawn
    15,3 giga
  • TomStorm
    Mennyi a játék mérete most?Megvettem ezt is újra de kliens már itt sincs meg.Köszi!
  • Omlás

Azért ez nem teljesen igaz, nem árt figyelni hány AMD Gaming Evolved logóval ellátott játék jelent meg mostanában (nem kis címek).

"Pedig az köztudott, hogy az Ati kártyákkal több a gond." ez lassan inkább "urban legend" kategória mint valóság... vannak szoftveres problémák de ugyanúgy vannak szoftveres problémák a zöldekénél is ... felesleges ezen vitázni ... van millió teszt benchmark utána lehet járni mindenki megtudja találni neki mi a legjobb, ha akarja :].

A "hallottam" meg "szomszéd" mondta információkat meg mindennek mondanám csak használhatónak nem...
    Egy dolog, hogy a zöldeket favorizálod de ha valamiről gőzöd nincs legalább ne írj róla véleményt ;]
  • HyperMonkey
    Pedig az köztudott, hogy az Ati kártyákkal több a gond. Főleg mert a mai napog nem teljesen jók a driverei. És egy AA vagy v-sync működési anomália nem apróbb dolog.

De nem akarok vitázni, tanácsot kértek és mondtam egy véleményt. Én Ati kártyát soha többé nem akarok venni.
  • SmylE
    Én már azzal se értek egyet, hogy az Ati kártyákkal általába véve sokkal több gond lenne mint az Nvidiával, viszont őszintén szólva nem igazán izgatna fel, ha valami apróbb dolog nem úgy működne vele ahogy kell, ha közbe fele annyit fogyaszt és sokkal kevésbé melegszik. Ergó jóval halkabb hűtés is elég rá, vagy elmegy passzívban. Utálom a zajt. Bár a 4850 amim most van még, szintén nem egy hűvös kártya, de mégis passzívba hajtom, de azért nem szívesen fűtetek el vele egy csomó plusz áramot feleslegesen.

Kicsit más - csak érdekességként sok órányi wvw alatt logoltam a cpu és gpu terhelést, itt az eredmény, ha valakit érdekel: google docs táblázat
    Vga: Ati 4850, Cpu: Core2Duo E8400 (3GHz)
  • Caliph
    16kártya tesztje crysis 3-al
  • JaSoN HuNTeR #57161
    Akkor 7770 mindenképpen.
  • HyperMonkey
    Igen de a TI drágább. Neki 30-40 között kell, a TI 40-50 között van általában. De a TI a nyerőbb egyértelmű.