Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sok ufójelenséget is GV-nek tartanak, így lehet egy kicsit több is....
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Ettõl nem lettem okosabb....nem reprodukálható, de elfogadható....oké, nekem ezen nem sikerült eligazodni.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
ez csak Mo-n 100.000 ember, hát elég nagy szám(szerintem túl sok)
de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ez csak egy természeti jelenség
amire egyelõre nincs tudományos magyarázat. A sima villámlásra már van,
a gömbvillámra is lesz.
Ha küldetéstudatot érzel a dologgal kapcsolatban, vedd fel a kapcsolatot
valódi tudósokkal, kutatókkal, akiknek ez a szakterülete, ne pedig hétköznapi orvosokkal, akiknek a legkisebb bajuk is ezerszer több ennél.
Építõmérnök...milyen kár, hogy az emberi test felépítése nem éppen ez a kategória.
Csak nehezményeztem, hogy az elején lehülyéztél. Onnantól kezdve, kicsit más hangnemet használtam, sajnálom. Kicsit "sokat kaptam" ehhez hasonló véleményeket, azért reagálom le érzékenyen néha. Ezt készséggel beismerem.
Megvizsgálnál? Remélém ez nem "felkérés egy táncra"?<#puszi>#puszi><#nevetes1>#nevetes1>
Ekkor ezt nevezhetjük "eredmény"-nek
"vagy nem."
Ezt meg "vélemény"-nek.
Nem a személytõl lesz valami tudományos, hanem a módszertantól, amivel az eredményt kaptuk. Pont ez a lényege. Ha a "tudós" nem az elvárható gondossággal végzi a kísérletet, akkor az a kísérlet értéktelen.
Ha Pista bácsi disznyóganajozási kísérlete megfelel a kritériumoknak, akkor az meg tudományos eredmény. Ennyi.
Ja, a kritériumok (sokadszor, bár lehet, hogy konkrétan neked még egyszer sem):
A tudományos módszer
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Nem tudom, hogy mit vársz tõlünk... Mit csináljak? Én szívesen megvizsgállak, csak hát én építõmérnök vagyok, sokkal elõrébb nem leszünk tõle... :D
De édes vagy, a lényeg, hogy a GV-rõl nem tudtok meg semmit, az ember is lényeg, nem?
Jól adod a fanatista tudóst. Még nem dõltem be a látszatnak...Pesti vagy?
Arról van szó, hogy mit lehet tudományosnak tekinteni, és mit nem. Rendkívüli eseményre vonatkozó szubjektív, egyéni tapasztalatot _soha_ nem lehet tudományosnak tekinteni.
Ez így megint értelmetlen, a "reprodukálható" szónak így nincs értelme.
Ha valaki azt állítja, hogy van valamilyen képessége, ami másnak nincs, akkor tessék megmutatni. Stabilan. Reprodukálhatóan. Vizsgálhatóan.
Na itt szoktak jönni a problémák...
Nyilván tõled nem kérem, hogy mutasd meg a gömbvillámot, de ha valaki azt mondja, hogy képes a levitációra, akkor mutassa meg. Ha nem tudja ellenõrzött körülmények közt elõadni, akkor sajnos én sem tudom megváltoztatni a véleményem, hogy hazudott a levitációról. E'vvan.
"Légyszíííí, csak annyit, hogy legalább abban nem kételkedsz, hohy van GV és LEHET, hogy nálam is volt!!!!"
Ja, ebbõl ne csinálj ügyet. Az lényegtelen, hogy mit hiszek. A lényeg, hogy ebbõl az esetbõl sem tudtunk meg többet a GVokról...
Van humorérzéked?
Légyszíííí, csak annyit, hogy legalább abban nem kételkedsz, hohy van GV és LEHET, hogy nálam is volt!!!!<#nyes>#nyes>
Viszont én pontosan rá tudok mutatni, mi az, ami idegesít: ez a maszatolás, ahogy összemosod a szezont a faszommal, a tudományosan nem vizsgálható jelenséget a szar magyar egészségüggyel... Ez nem vita, ez faszreszelés.
Ott hazudtál? Azért vagyok annyira értelmes, hogy feltûnt....
Mi a véleményed olyan képességekrõl, amik vannak egyes embereknek, de nem mindenkinek? Nem reprodukálható. Ha van ilyen nem érdekelne, csak azért, mert te, vagy más nem tudja?
"Mi az hogy objektív tapasztalat?"
Az, hogy ha mondasz valamit, akkor az alapján _én is_ meg tudom csinálni.
Legyen ez az az állítás akár, hogy az elejtett kõ lefelé esik, vagy legyen szó a halottak szellemeirõl, de MEGFIGYELÕTÕL FÜGGETLEN, és REPRODUKÁLHATÓ legyen a jelenség, amire az állítás vonatkozik. Ha nem az, akkor a tapasztalat nem tekinthetõ tudományos vizsgálatnak, tudományos következtetés nem vonható le belõle.
Ebben mi az, ami téged sért? Mi az ebben a dologban az, ami bántja a kis lelked? Rohadtul nem értem...
"Mi a fenéért én tehetek róla, hogy nincsenek megfelelõ mérõmûszereim? Ha megtehettem volna, rég megmértem volna itt mindent, meg magamat is átvizsgáltam volna, csak hogy véget vessek a találgatásoknak. Na ezt spec elhiheted."
Igen, és képzeld, a világon még senkinél nem volt fizikai labor, aki gömbvillámot látott. EZÉRT NEM TUDUNK RÓLA SEMMIT. SENKI nem tudta még megvizsgálni, ezért NINCS róla tudományos elmélet. Minden gömbvillámos elmélet ezoteria, varázslás, parajelenség kategória, PONT EZÉRT, mert MINDEN információnk egyedi, anekdotális, szubjektív.
"Hát ha nincs tudományos eredmény a GV-rõl, ha van, akkoris létezõ jelenség, ezt azért nem vitatja senki."
Így van.
"Mellesleg, nem hiszem el, hogy annyi idõs vagy, amennyinek az adatlapon írtad magad. Hány éves vagy?"
De, pontos az információ. Idén leszek 28.
Mi a fenéért én tehetek róla, hogy nincsenek megfelelõ mérõmûszereim? Ha megtehettem volna, rég megmértem volna itt mindent, meg magamat is átvizsgáltam volna, csak hogy véget vessek a találgatásoknak. Na ezt spec elhiheted. De már nem érdekel.
Én felfogom, hogy te ragaszkodsz ahhoz, hogy mûszerekkel mérhetõek legyenek a dolgok. Te felfogod, hogy vannak olyan energiák, olyan dolgok, amelyeket a mai mûszerekkel még nem tudunk mérni? Pl azt a tudomány sem vitatja, hogy van erõmezõnk, de mérni még nem tudja biztosan, ha jól tudom.
Hát ha nincs tudományos eredmény a GV-rõl, ha van, akkoris létezõ jelenség, ezt azért nem vitatja senki. Vagy igen? Lehet, ez neked csak elmélkedés, nekem realitás. A különbség ennyi.
Ja az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy bár akkor nem foglalkoztak velem a fejreesés után 1,5 évvel, na meg a GV után csak megCT-tek és baromira semmi szervi problémát nem találtak, EEG-n sem, nyaki röntgenen sem. Más vizsgálatot nem végeztek. Kíváncsi vagyok rá, hogy még mindig az e a vélemény, hogy "baj van a fejemmel, az agyammal"? Szerintem nincs.
Mellesleg, nem hiszem el, hogy annyi idõs vagy, amennyinek az adatlapon írtad magad. Hány éves vagy?
Mi köze ennek ahhoz, hogy a tudomány az objektív tapasztalatok összessége? Ez definíció szinten kizár minden gömbvillámmal kapcsolatos elmélkedést, mert a gömbvillámról NINCS objektív tapasztalat.
Ha ezt nem fogod fel, akkor visszavonom az elõzõ jelzõt.
Vagy nem? Mellesleg örülj, hogy nem taliztál még GV-vel, nem túl kellemesek az utóhatásai. Egyébként azt olvastam több helyen is, hogy a GV parajelenség, mert totál nem ismerik a természetét, mindig más hatást fejt ki...stb.
Igen, entrópia = káosz = rend hiánya = rendezetlenség :)
Még csak nem is az a lényeg, hogy a jég bonyolultabb, mint a víz. Lehetne hideg + meleg víz vs langyos víz is.
Igazából a rendszert minimálisan leíró információ mennyisége a lényeg. Ha a víz egységesen 20C fok, akkor alacsony az entrópia. Ha a víz fele 15C, a másik fele 25C (még nem egyenlítõdött ki), akkor magasabb.
ami egy szimmetriasértés ám. Az entrópia naná, hogy csökkent,
a jég bonyolultabb mint a víz. De amúgy értem amit mondasz, és elismerem:)
Az entrópia éppen a rendezettség. A káosz az pont az entrópia ellentéte.
azaz rendetlenség nõ:)"
Ezért gondolom, hogy nem túl pontos egy rendszer entrópiáját kizárólag termodinamikai szempontokból értelmezni.
Pl (tekintsük ezeket zárt rendszereknek):
Egy pohár 5C-os víz entrópiája X.
Ha a víz egy része jég, akkor a rendszer entrópiája X+Y. Jég elolvad, megint X.
Ehhez képest egy pohár 5C-os benzint hová tennél az entrópia skálán? (Most attól tekintsünk el, hogy más a fajhõ, más a fagypont. Legyenek termodinamikailag egyenértékûek.)
Ilyenkor melyiket tekintenéd rendezettebnek?
Én egyértelmûen a benzint. Bonyolultabb molekula, vegyi szinten több benne a "kráft".
csak az amcsiknak kellett egy jó cím..)
Jön befelé az energia, vannak dolgok, amik jobban elnyelik, magasabb energiaszintre kerülnek, vannak amik nem. Ha egyenletes lenne minden cucc energiaszintje, akkor lenne maximális az entrópia. Így, hogy vannak alacsony és magas energiaszintû dolgok, így alacsony. És a betáplált energiával egyre csökken.
Mondjuk maga az entrópia fogalom termodinamikára vonatkozik, de áttételesen szerintem kémia-biokémia területre is illene alkalmazni, egy kovalens kötés is energiaszint, ráadásul még több is, mint a hõmérsékletbõl származó.
Illetve atomi szintre is kiterjeszthetõ, egy nehéz elem sokkal több energiát "tartalmaz", mint egy könnyû.
Na mindegy, nem errõl volt szó.
lentebb a könyv, tessék elolvasni
ez a bácsi írta
viszont az entrópia lokálisan és globálisan is nõ,
(csak kivételes esetekben csökken, de ez már termodinamika)
azaz rendetlenség nõ:)
Rossz beidegzõdés... sokat vitatkoztam már kreacionistákkal, akiknek ez az egyik fõ érvük, hogy az élet ellentmond az entrópia-elvnek.
Mindegy, ne is törõdj vele... :)
(A megbundázott Világegyetem)
az összes eshetõséget kifejti..
direkt még a nagy hülyeségeket is, pl. szimulált univerzum:)
(bár az NWO topikos pajtiknak ez a kedvence:)))
Ha magára hagysz egy zárt rendszert, akkor valóban nõ az entrópia.
De a Föld minden, csak nem zárt, és nem magára hagyott. Sõt a nap, áramlik befelé az energia, hatására az anyag egyre bonyolultabb alakzatokba rendezõdik. Pont hogy csökken az entrópia. Itt, lokálisan.
nézhetem összességében a plútón is
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
de ha globálisan nézed elkerülhetetlen az élet kialakulása
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
ha élõlénnyel nézed, max úgy önzõ hogy a másikat megeszik, csak nem errõl van szó :)
Wheeler egy ilyennel magyarázta az univerzum keletkezését..ráadásul
önmagába záródó oksági hurokkal, melynek alapja a két-rés interferencia kísérlet volt
az univerzum önmagát magyarázza
+ vallás meg ilyenek
verseny az életért, ebbõl egyenesen következik az evolúció, amibõl
meg a fejlettebb létformák:) ajaj..