Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
😄DDDDDDDDDDDDD

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

sz4bolcs
Most komolyan, ha annyira a szívügyed lenne, akkor nem keresnél ilyen kifogásokat, vagy legalább erõsebb lenne a kíváncsiságod a fájdalomtól való félelemnél. Sok tiszteletreméltó tudomány papja melegedett a máglyákon csak azért, mert a hitnél többre tartotta az igazságot.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
"Pain is temporary, glory is forever." <#idiota>

Anaid
Elõzõekben feltett tanácsra: Miért nem jelentkezek egy laborba tesztalanynak, meg vizsgálatokra...
Nos igen egyszerû és emberi oka van, hogy nem jelentkezek: Bár meg voltam döbbenve és lehet tudományosan kétséges, de az a szubjektív tapasztalatom életem elsõ EEG-s vizsgálatáról, hogy miközben végezték fájdalmaim voltak. CT után meg úgy fájt a fejem, hogy életem során második alkalommal elsírtam magam a fájdalomtól. Aszem ember nem szívesen jelentkezne önként olyasmikre, amirõl az a személyes tapasztalata, hogy fáj, de kib....tt módon. Meg voltam lepõdve, mindenhol azt hallottam, hogy ezen vizsgálatok "fájdalommentesek". Hát nekem fájt vmiért. Csak ennyi.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

dronkZero
Oh, duplaposzt, bocs... Baszaxik a wifi...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
"ha megnézzük az atomi méreteket, azon a szinten hatalmasak a távolságok, furcsaképp hasonlóan viselkedik egy atommag és a körülötte keringõ elektronok, a napunkhoz és a körülötte keringõ bolygókhoz."

Nem akarok nagyon belegázolni a lelkivilágodba, de azzal ugye tisztában vagy, hogy azért az elektron keringése az olyan, hogy van egy gömbhéj az atommag körül bizonyos távolságban, ahol az elektron x valószínûséggel megtalálható. Nem ám szépen futja a köröket, hanem egyszerre mindenhol ott van, de igazából sehol sem.

Biztos vagy te benne, hogy a bolygók is olyan nagyon hasonlóan mûködnek? A Vénusz helye azért eléggé konkrétan szemmel is látható. Ja, hát nem beszélve a Földrõl...

Szal nem érzem túl találónak az analógiát...

dronkZero
"ha megnézzük az atomi méreteket, azon a szinten hatalmasak a távolságok, furcsaképp hasonlóan viselkedik egy atommag és a körülötte keringõ elektronok, a napunkhoz és a körülötte keringõ bolygókhoz."

Nem akarok nagyon belegázolni a lelkivilágodba, de azzal ugye tisztában vagy, hogy azért az elektron keringése az olyan, hogy van egy gömbhéj az atommag körül bizonyos távolságban, ahol az elektron x valószínûséggel megtalálható. Nemám szépen futja a köröket, hanem egyszerre mindenhol ott van, de igazából sehol sem.

Biztos vagy te benne, hogy a bolygók is olyan nagyon hasonlóan mûködnek? A Vénusz helye azért eléggé konkrétan szemmel is látható. Ja, hát nem beszélve a Földrõl...

Aquir
Népességcsökkentés, fúziós energia, technológiai fejlesztések
amíg valami olyat nem csinálunk,ami tisztább mint a környezet 😊 (mert még így is vissza kéne pumpálni azt a széntöbbletet amit Eddig pumpáltunk a légkörbe... addig marad az üvegházunk)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

sz4bolcs
Erre van egy aranyos idézetem:

"-Az lenne a kérdésem hogy van-e tudomásotok olyan csapatról aki egy kisebb teljesen önellátó élettér kialakításában munkálkodik?

-Igen.. Az egész világ ilyen 😊 Csak még nem tudja."

Aquir
a mûvészet az ember legbensõjének kifejezése. Erre van, és hidd el, nélküle szürkébb lenne a világ

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
ez a civilizált ember miatt van. Már nem tudnál semmit kezdeni az erdõkben

Aquir
Energia.
Az hogy 1 nap alatt a bolygó másik felén lezavarj egy tárgyalást (Globalizáció) és vissza is érj estére ez ma lehetséges. Csak éppen nem kevés energiába kerül. Le lehetne mondani róla? Le, persze, nyugodtan. Csakhogy a globalizáció nem visszafele fejlõdik..
Ehhez az Atomenergia szükséges, enélkül nagyon hamar hoppon maradna az emberiség

sz4bolcs
Amit itt felsoroltál, azokat éppen lehet mûvészi szinten ûzni.

NeverwinterKING
ha az élet értelme nem a létfenntartás és a szaporodás hanem egy magasabb cél és a mûvészet sem elhanyagolható tudomány(sztem nyugodtan nevezhetem annak) akkor felmerül a kérdés h minden egyes haszontalan dolog, tárgy fontos-e? gondolok itt arra h millió féle autó, motor, repülõ van már. ezek nélkül is meg lennénk, csak már a civilizáció miatt kellenek. talán ezek dolgok arra vannak h az életet kitöltsék és legyen vmi értelme (😄).
vagy pont azér találtuk ki ezeket h a célt amit kitûztünk magunk elé megvalósítsuk.
vagy ez mind csak az elkényelmesedett ember miatt van? mert ha bele gondolunk az õsembernek se volt mobilja meg buszbérlete még is élt.

\"You are fucking crazy people!\"

NeverwinterKING
a mûvészet arra van h elviseljük azt a tényt hogy nem tudjuk mi az élet értelme 😄

\"You are fucking crazy people!\"

Anaid
Megszeppenve kérdezem, mert tényleg nem akarok vitát, de pl. az óriásteknõs kivétel? Márhogy élethossz tekintetében.
Másik kérdés: mi van, ha nem mi találjuk meg õket, hanem fordítva? Például meghajlítják a teret és hipp, hopp megnéznek minket?

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Anaid
na ebben legalább maximálisan egyet értünk, én sem akarok szerelmes lenni. Eldöntöttem. Majd meglátjuk, az élet közbeszól-e.

sz4bolcs
Én még szívvel sem akarok szerelmes lenni. :-)

VRSDM
a szerelem 😊

amúgy viccet félretéve. van egy érdekes dolog amit most elmesélek... 😊

ha megnézzük az atomi méreteket, azon a szinten hatalmasak a távolságok, furcsaképp hasonlóan viselkedik egy atommag és a körülötte keringõ elektronok, a napunkhoz és a körülötte keringõ bolygókhoz.

amennyiben minket elér egy nagy meteor, akkor a naprendeszerünk kampó.
de ha mi vizsgálunk egy atomot elektronmikrszokóppal akkor annak az atomnak is kampó...

ergó. ha ezt a hasonlóságot vesszük alapul akkor minden atom egy külön naprendszer, így mi is egy atom része vagyunk tulajdonképpen. és ahhoz hogy az ember eljusson pl. egy másik naprendszerbe, fénysebességgel kéne utazzon hogy esélye legyen, namost ez lehetetlen ugye. (mai ésszel)

ez azért van így megalkotva hogy véletlen se tudjuk pl. megnézni a felettünk lévõ életformákat.

érdekes továbbá az idõ kérdése, ahogy haladunk a méretekben lefelé úgy lesz egyre rövidebb az élet. egy bálna sokáig él, míg egy szúnyog kevés ideig és így tovább...

amíg mi az atomunkban élünk évmilliárdokon át, az a fentebbi (nagyobb) életformának, csak egy pillanat, pl. amíg elejti a tollját, mi a tollban voltunk egy atom csupán, és ezzel a felsõbb életforma milliárdnyi galaxist irtott ki, azonban ez a mi mértékünkel nézni évmilliárd 😊 hoppá.

szóval az idõnk meg van számlálva, a kérdés hogy rájön-e erre az emberiség és képes lesz-e felülmúlni önmagán és kapcsolatot teremteni egy másik életformával (ami az elméletem alapján ugye lehetetlen)

ez csak az én véleményem a világról 😊 jó filozofálgatást 😛

u dont have to listen anybody else but me

Anaid
Nem ér, ironizálni én szoktam!!!<#nyes>
Az érzelmek lényegesek számomra is, de nem mindig egyezik a "szív" meg az "ész" szava. Néha nem tudom, melyikre hallgassak. Nem lehet csak erre, mag csak arra. Csapongok, de valszeg más is, nem csak én.
Sokminden érdekel. Hit, mûvészet, tudomány, de szelektálok.
Hogy is mondják, az ember hol az eszét használja, hol meg a szívére hallgasson. Ésszel még senki nem lett pl. szerelmes.

sz4bolcs
Szólj, ha sikerül. :-)

sz4bolcs
Én úgy érzem, hogy így van. Már erre az érzésre is többet adok, mint hogy racionálisan megmagyarázzam, hogy miért gondolom így.

sz4bolcs
Cirka annyi beírásodból, ahányat elolvastam. :-)
A helyzetedhez jobbulást kívánok.
Az meg elég irónikus, hogy ne vonhatnék le ilyen következtetéseket. Majd a következõ 'jelenésnél' megbeszéljük, ki milyen következtetéseket von le. :-)

Anaid
És tényleg érzelem központúbb vagy?

Christiansen
azzal kezdem.. 😄dd

még gyakorlom😄

sz4bolcs
áááá megvan a tökéletes módszer a váltáshot!!!

Koncentrálj a melleire!!! xDDDD

...na de tényleg kitaláltam egy könnyû módszert.

Zárd ki a látómezõdbõl, tudatodból, akárhonnan a testét, és koncentrálj egyedül arra a lábfejére, amin forog. Csak a lábfején kell meglátni hogy másik irányba forog, és utána automatikusan az egész figurát úgy fogod látni.

Anaid
Cirka mennyi beírásból vontad le ezt a következtetést?
Logikai rejtvényekben vagyok a legjobb. És a logikai rejtvényeket szeretem a legjobban.
Az, hogy kicsit csapongok, lehet annak is köszönhetõ, hogy baromi nehéz helyzetben vagyok jelenleg és kicsit ideges vagyok szinte folyamatosan.
Pár nap alapján nem nagyon vonhatsz le ilyen következtetéseket. Egyébként érzelmes vagyok, még ha ez nem is nagyon jött le, nagyon jól rajzolok, imádok énekelni, de matekból se voltam rossz meg ráadásul szerettem is. A fizikát meg pont nem.

sz4bolcs
Ahogy Anaid is írja, eröltetõs módszerrel is el lehet érni, hogy másik felé forogjon. El kell képzelni, hogy nézhet az alak, ha az ellenkezõ irányba forog, és akkor egy idõ után arra áll rá a szemed. Engem hátráltat, ha becsukom a szemem, mert ha meglátom újra ezt a figurát akkor minden esetben jobbrafele forog.

sz4bolcs
Igen, én is éppen ezen gondolkodtam. A logika nem az erõssége, akkor valósszínûleg jobbos. :-)))

Anaid
Hát nemtom, én csak nézem, nem koncentrálok, hogy erre forogjon, meg arra. Passz. Valszeg - mivel szöveges tesztek alapján is kevert vagyok -onnan eredhet, de mindez csak vélemény, nem tudományos tény. Kéretik csak szubjektív véleményként értékelni.

Christiansen
azok könnyûek, de ez régen se ment és most se,
pedig még olyat is kitaláltam, hogy szem becsuk és elképzelem
másik irányba forogni, és amikor megvan kinyit és lám...paff

Anaid
Szerintem én sem tudatosan váltogatom. Az elõbb, beszélgetés után ahogy megnéztem pl. az óramutató járásával ellenkezõen forgott, utána ahogy bambultam meg fordítva. Valaki azt mondta, hogy ez helyzetfüggõ is lehet, hogy az adott pillanatban az a domináns, a következõben meg a másik. Lehet, hogy attól is függ, hogy az ember milyen jellegû dologra figyel, pl. igyekszik racionálisan gondolkodni, vagy éppen intuitívabb. Fene tudja, csak találgatok, de érdekes.

Christiansen
az ilyen csapongó gondolatok is (amiktõl Dronk és Aquir kikészülne😊
azt támasztják alá, hogy jobb féltekés😄

sz4bolcs
Biztos tudod váltogatni, a sima képeknél, amiket 'többféleképp' lehet értelmezni azoknál is tudod váltogatni, hogy melyiket látod.

sz4bolcs
Már csak az érdekel, hogy akkor mi alapján írtad ezt:

"Nõ létemre nekem állítólag pont az az agyféltekém a dominánsabb, amelyik zömében a férfiaknál szokott dominálni, nem a nõknél, hát gyártás közben lehet fényt kaptam..."

ha késõbb kiderült, hogy nálad a jobbos a domináns.

miközben utolsó csavarként azt is írod, hogy az emberek zöme bal féltekés nemre való tekintet nélkül. xDDD

Christiansen
nekem:
A jobb félteke tulajdonságai: érzelmes, részleteket nélkülözõ figyelem, képzelõerõ, szimbólumok és képek, filozófia és vallás, hit, fantázia alapú, heves, kreatív.

és nem tudom váltogatni :C

Anaid
Éredekes cikk, még nem olvastam. Akkor inkább kihagyom a biztos vizsgálgatást, nem kell altató.

sz4bolcs
Én azt elhiszem neked, csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a forgóábrás teszt egyiket sem támasztja alá.

sz4bolcs
Tök jó váltogatni, hogy merrefele forogjon. :-))

Anaid
Az emberek zöme bal féltekés nemre tekintet nélkül.
Én meg a kevés keverthez tartozok és nem csak a forgóábrás teszt alapján. Bocs.

sz4bolcs
Itt a cikk róla.

sz4bolcs
A forgóábrás teszt ugyan nagyon érdekes, de 'hoax'.

sz4bolcs
Igen, de nálam meg a nõi a domináns agyféltek, úgyhogy szívtátok. :-))

Anaid
Amennyire én tudom a bal a "racionalitás", a jobb az "érzelmek" tömören megfogalmazva.
Egyébként a teljes igazság az, hogy ún. kevert vagyok. "azt veszem elõ, amelyik éppen kell".<#nyes> Néha jobbra forog nekem az ábra, néha balra. Tudod, a forgóábrás teszt....

Na ezt most már tényleg kikérem magamnak 😊

Az emberi agyról van néhány fogalmam, de mondjuk egy gorilla agyáról, már nem bocsátkoznék hosszasabb vitába. Egy biztos: Bonyolultabb az agyunk szerkezete, mint mondtam már.
Tehát: majom kontra ember
Az ember jobb kifejezõképességgel bír és itt nem csak a beszédre gondolok. Összetettebb az érzelemvilága és a tárgyhasználata. DE fölösleges ezeket részletezni, mivel, a majom nem tud beszélni, és nem olyan tanulékony, mint az ember. Ezt sok kísérlet is bizonyította. A beszédközpont bõven elég, hogy szakadékot képezzen egy ember és egy majom közt.

A másik gondolatodhoz: "Csak épp minden állat a maga szintjén teszi ezt."
Pont ebben rejlik a kulcs. Túl magas szinten állunk. Minek, ha csak a fajfenntartás a cél? Többrõl kell szólnia.

Bocs a helytelen kifejezésért. Tehát a gondolkodás és a beszéd közül nem mondhatjuk, hogy melyikre alakult ki a készség hamarabb. Egymást "okozták" (talán ez így jobb szó), egymásból következtek, ahogy a kifejezés, és ezáltal a mûvészet is. Örülök, hogy te sem kicsinyíted le egy funkciós tényezõre 😊

Anaid
"Nem azért élek a Földön, hogy megfeleljek a Te
elvárásaidnak, és Te sem azért jöttél a világra,
hogy az én elképzelésem szerint élj. S ha mégis
egyszer találkozunk, az egy nagyszerû érzés."

Nem személyesen neked szól, csak általánosan bepötyögtem.

Christiansen
a nõi agyféltekében vannak a táskák, a pletyi meg a született feleségek
szereplõi😄😄_😄

htr93
na hogy van ez, gondolom a domináns férfi agy fél teke az amivel az ember gondolkszik és nem mûvészkedik, nemdebár ugyebár, vagy esetleg tévednék?

dronkZero
Ne egy rovarral hasonlítgasd. Hasonlítgasd csimpánzzal, gorillával, fõemlõssel. Nincs értelme olyan fejlõdési ághoz hasonlítani magunkat, amiktõl irtózatosan távol állunk.
Ember vs állatvilágról volt szó. A gorilla illetve csimpánz már éppen állatvilág. Ha a különbséget keresed, itt kell megmutatnod...
Én csak az agytérfogatról és a beszédközpontról tudok, ha tudsz még valamirõl, ne tartsd magadban!

"Tudatosan alkotunk és megfigyeljük a környezetünket, a múlt szellemi értékeit õrizzük. A világ felé fordulunk és kutatjuk azt. Szerintem nem kell magyarázni."

De, kell. Leginkább azt, hogy mit akartál ezzel mondani. Ezek nem egyedülálló dolgok. Csak épp minden állat a maga szintjén teszi ezt. Lényeges különbség nincs, csak mennyiségi. (De, a beszéd nagyon lényeges, de az egyértelmû, attól tekintsünk el)

"Nem gondolom, hogy a mûvészet melléktermék lenne. Szerintem a gondolkodás, és a beszéd velejárója."

Mondj szinonímát a "velejárója" szór! Mellékterméke? 😛 😄

Én is ezt mondom, hogy egy "hozadék", a bonyolult agyunk következménye, de nem túlélést segítõ funkció, sõt, önmagában nem is funkció.