Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Nos igen egyszerû és emberi oka van, hogy nem jelentkezek: Bár meg voltam döbbenve és lehet tudományosan kétséges, de az a szubjektív tapasztalatom életem elsõ EEG-s vizsgálatáról, hogy miközben végezték fájdalmaim voltak. CT után meg úgy fájt a fejem, hogy életem során második alkalommal elsírtam magam a fájdalomtól. Aszem ember nem szívesen jelentkezne önként olyasmikre, amirõl az a személyes tapasztalata, hogy fáj, de kib....tt módon. Meg voltam lepõdve, mindenhol azt hallottam, hogy ezen vizsgálatok "fájdalommentesek". Hát nekem fájt vmiért. Csak ennyi.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Nem akarok nagyon belegázolni a lelkivilágodba, de azzal ugye tisztában vagy, hogy azért az elektron keringése az olyan, hogy van egy gömbhéj az atommag körül bizonyos távolságban, ahol az elektron x valószínûséggel megtalálható. Nem ám szépen futja a köröket, hanem egyszerre mindenhol ott van, de igazából sehol sem.
Biztos vagy te benne, hogy a bolygók is olyan nagyon hasonlóan mûködnek? A Vénusz helye azért eléggé konkrétan szemmel is látható. Ja, hát nem beszélve a Földrõl...
Szal nem érzem túl találónak az analógiát...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Nem akarok nagyon belegázolni a lelkivilágodba, de azzal ugye tisztában vagy, hogy azért az elektron keringése az olyan, hogy van egy gömbhéj az atommag körül bizonyos távolságban, ahol az elektron x valószínûséggel megtalálható. Nemám szépen futja a köröket, hanem egyszerre mindenhol ott van, de igazából sehol sem.
Biztos vagy te benne, hogy a bolygók is olyan nagyon hasonlóan mûködnek? A Vénusz helye azért eléggé konkrétan szemmel is látható. Ja, hát nem beszélve a Földrõl...
amíg valami olyat nem csinálunk,ami tisztább mint a környezet 😊 (mert még így is vissza kéne pumpálni azt a széntöbbletet amit Eddig pumpáltunk a légkörbe... addig marad az üvegházunk)
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
"-Az lenne a kérdésem hogy van-e tudomásotok olyan csapatról aki egy kisebb teljesen önellátó élettér kialakításában munkálkodik?
-Igen.. Az egész világ ilyen 😊 Csak még nem tudja."
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Az hogy 1 nap alatt a bolygó másik felén lezavarj egy tárgyalást (Globalizáció) és vissza is érj estére ez ma lehetséges. Csak éppen nem kevés energiába kerül. Le lehetne mondani róla? Le, persze, nyugodtan. Csakhogy a globalizáció nem visszafele fejlõdik..
Ehhez az Atomenergia szükséges, enélkül nagyon hamar hoppon maradna az emberiség
vagy pont azér találtuk ki ezeket h a célt amit kitûztünk magunk elé megvalósítsuk.
vagy ez mind csak az elkényelmesedett ember miatt van? mert ha bele gondolunk az õsembernek se volt mobilja meg buszbérlete még is élt.
\"You are fucking crazy people!\"
\"You are fucking crazy people!\"
Másik kérdés: mi van, ha nem mi találjuk meg õket, hanem fordítva? Például meghajlítják a teret és hipp, hopp megnéznek minket?
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
amúgy viccet félretéve. van egy érdekes dolog amit most elmesélek... 😊
ha megnézzük az atomi méreteket, azon a szinten hatalmasak a távolságok, furcsaképp hasonlóan viselkedik egy atommag és a körülötte keringõ elektronok, a napunkhoz és a körülötte keringõ bolygókhoz.
amennyiben minket elér egy nagy meteor, akkor a naprendeszerünk kampó.
de ha mi vizsgálunk egy atomot elektronmikrszokóppal akkor annak az atomnak is kampó...
ergó. ha ezt a hasonlóságot vesszük alapul akkor minden atom egy külön naprendszer, így mi is egy atom része vagyunk tulajdonképpen. és ahhoz hogy az ember eljusson pl. egy másik naprendszerbe, fénysebességgel kéne utazzon hogy esélye legyen, namost ez lehetetlen ugye. (mai ésszel)
ez azért van így megalkotva hogy véletlen se tudjuk pl. megnézni a felettünk lévõ életformákat.
érdekes továbbá az idõ kérdése, ahogy haladunk a méretekben lefelé úgy lesz egyre rövidebb az élet. egy bálna sokáig él, míg egy szúnyog kevés ideig és így tovább...
amíg mi az atomunkban élünk évmilliárdokon át, az a fentebbi (nagyobb) életformának, csak egy pillanat, pl. amíg elejti a tollját, mi a tollban voltunk egy atom csupán, és ezzel a felsõbb életforma milliárdnyi galaxist irtott ki, azonban ez a mi mértékünkel nézni évmilliárd 😊 hoppá.
szóval az idõnk meg van számlálva, a kérdés hogy rájön-e erre az emberiség és képes lesz-e felülmúlni önmagán és kapcsolatot teremteni egy másik életformával (ami az elméletem alapján ugye lehetetlen)
ez csak az én véleményem a világról 😊 jó filozofálgatást 😛
u dont have to listen anybody else but me
Az érzelmek lényegesek számomra is, de nem mindig egyezik a "szív" meg az "ész" szava. Néha nem tudom, melyikre hallgassak. Nem lehet csak erre, mag csak arra. Csapongok, de valszeg más is, nem csak én.
Sokminden érdekel. Hit, mûvészet, tudomány, de szelektálok.
Hogy is mondják, az ember hol az eszét használja, hol meg a szívére hallgasson. Ésszel még senki nem lett pl. szerelmes.
A helyzetedhez jobbulást kívánok.
Az meg elég irónikus, hogy ne vonhatnék le ilyen következtetéseket. Majd a következõ 'jelenésnél' megbeszéljük, ki milyen következtetéseket von le. :-)
Koncentrálj a melleire!!! xDDDD
...na de tényleg kitaláltam egy könnyû módszert.
Zárd ki a látómezõdbõl, tudatodból, akárhonnan a testét, és koncentrálj egyedül arra a lábfejére, amin forog. Csak a lábfején kell meglátni hogy másik irányba forog, és utána automatikusan az egész figurát úgy fogod látni.
Logikai rejtvényekben vagyok a legjobb. És a logikai rejtvényeket szeretem a legjobban.
Az, hogy kicsit csapongok, lehet annak is köszönhetõ, hogy baromi nehéz helyzetben vagyok jelenleg és kicsit ideges vagyok szinte folyamatosan.
Pár nap alapján nem nagyon vonhatsz le ilyen következtetéseket. Egyébként érzelmes vagyok, még ha ez nem is nagyon jött le, nagyon jól rajzolok, imádok énekelni, de matekból se voltam rossz meg ráadásul szerettem is. A fizikát meg pont nem.
pedig még olyat is kitaláltam, hogy szem becsuk és elképzelem
másik irányba forogni, és amikor megvan kinyit és lám...paff
azt támasztják alá, hogy jobb féltekés😄
"Nõ létemre nekem állítólag pont az az agyféltekém a dominánsabb, amelyik zömében a férfiaknál szokott dominálni, nem a nõknél, hát gyártás közben lehet fényt kaptam..."
ha késõbb kiderült, hogy nálad a jobbos a domináns.
miközben utolsó csavarként azt is írod, hogy az emberek zöme bal féltekés nemre való tekintet nélkül. xDDD
A jobb félteke tulajdonságai: érzelmes, részleteket nélkülözõ figyelem, képzelõerõ, szimbólumok és képek, filozófia és vallás, hit, fantázia alapú, heves, kreatív.
és nem tudom váltogatni :C
Én meg a kevés keverthez tartozok és nem csak a forgóábrás teszt alapján. Bocs.
Egyébként a teljes igazság az, hogy ún. kevert vagyok. "azt veszem elõ, amelyik éppen kell".<#nyes>#nyes> Néha jobbra forog nekem az ábra, néha balra. Tudod, a forgóábrás teszt....
Tehát: majom kontra ember
Az ember jobb kifejezõképességgel bír és itt nem csak a beszédre gondolok. Összetettebb az érzelemvilága és a tárgyhasználata. DE fölösleges ezeket részletezni, mivel, a majom nem tud beszélni, és nem olyan tanulékony, mint az ember. Ezt sok kísérlet is bizonyította. A beszédközpont bõven elég, hogy szakadékot képezzen egy ember és egy majom közt.
A másik gondolatodhoz: "Csak épp minden állat a maga szintjén teszi ezt."
Pont ebben rejlik a kulcs. Túl magas szinten állunk. Minek, ha csak a fajfenntartás a cél? Többrõl kell szólnia.
Bocs a helytelen kifejezésért. Tehát a gondolkodás és a beszéd közül nem mondhatjuk, hogy melyikre alakult ki a készség hamarabb. Egymást "okozták" (talán ez így jobb szó), egymásból következtek, ahogy a kifejezés, és ezáltal a mûvészet is. Örülök, hogy te sem kicsinyíted le egy funkciós tényezõre 😊
elvárásaidnak, és Te sem azért jöttél a világra,
hogy az én elképzelésem szerint élj. S ha mégis
egyszer találkozunk, az egy nagyszerû érzés."
Nem személyesen neked szól, csak általánosan bepötyögtem.
Ember vs állatvilágról volt szó. A gorilla illetve csimpánz már éppen állatvilág. Ha a különbséget keresed, itt kell megmutatnod...
Én csak az agytérfogatról és a beszédközpontról tudok, ha tudsz még valamirõl, ne tartsd magadban!
"Tudatosan alkotunk és megfigyeljük a környezetünket, a múlt szellemi értékeit õrizzük. A világ felé fordulunk és kutatjuk azt. Szerintem nem kell magyarázni."
De, kell. Leginkább azt, hogy mit akartál ezzel mondani. Ezek nem egyedülálló dolgok. Csak épp minden állat a maga szintjén teszi ezt. Lényeges különbség nincs, csak mennyiségi. (De, a beszéd nagyon lényeges, de az egyértelmû, attól tekintsünk el)
"Nem gondolom, hogy a mûvészet melléktermék lenne. Szerintem a gondolkodás, és a beszéd velejárója."
Mondj szinonímát a "velejárója" szór! Mellékterméke? 😛 😄
Én is ezt mondom, hogy egy "hozadék", a bonyolult agyunk következménye, de nem túlélést segítõ funkció, sõt, önmagában nem is funkció.