Mi az élet értelme
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Tehát azzal nem értettem egyet, hogy a mûvészet funkció nélküli.
(Erre jött késõbb az a gondolat, hogy ez is az evolúciót segíti. Nekem ez sem "tetszik" igazán.)
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Szerintem kezdj el vele barátkozni, mert igen ritka, hogy valami csak és kizárólag az _eredeti_ funkciójának megfelelõen mûködjön...
Gondolj pl arra a rendszertani besorolásra, hogy õsszájúak vs újszájúak. A törzsfejlõdés során felcserélõdött a száj és a végbélnyílás funkciója.
De a tüdõ is módosult úszóhólyag, a végtagok is módosult uszonyok, végtelenségig tudnám sorolni a példákat. Mondom, gyakorlatilag az a ritka, hogy valami az eredeti funkciója szerint mûködjön.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Tudatosan alkotunk és megfigyeljük a környezetünket, a múlt szellemi értékeit õrizzük. A világ felé fordulunk és kutatjuk azt. Szerintem nem kell magyarázni.
Nem gondolom, hogy a mûvészet melléktermék lenne. Szerintem a gondolkodás, és a beszéd velejárója. Ugyebár a társadalom kialakulása a gondolkodással és a beszéddel függ össze és egyben az érzelmek kifejezésével is, ami a mûvészet által történik. Tehát csak annyiban lehet velejáró, mint a beszéd, vagy a gondolkodás.
Elnézést a késésért, de meg kellett javítanom sürgõsen egy MP3 lejátszót.
És emellett rengeteg "mellékhatás" is van, egy csomó olyan dolog, ami a fõ funkció mellett, a szerv/szervrendszer felépítésébõl adódik. Pl a szédülés, vagy akár a drogok élvezete.
A mûvészetet mellékterméknek tekintem, a bonyolult agyunk következménye.
"Az emberi agy túl bonyolult ahhoz, hogy olyan primitív besorolást kapjon, mint bármelyik többi faj."
Hát, azért az agyunk leginkább csak mennyiségileg több az állatokénál, minõségileg alig-alig. Beszédközpontot tudom, hogy másnak nincs...és? Még mi?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Leginkább az elõítéleteimnek... :) De egyébként erõsen kisebbségben vagy, egyrészt itt, tudományos fórumon, de még SG-n is, ez is erõsen belejátszott.
Fogalmazásmód most már korrekt... :) De eddig sem a megfigyeléseddel volt baj, hanem hogy puffogtál, hogy a tudomány így meg úgy GV kérdésben, mikor a tudomány nem is állít semmit GV kérdésben, csak annyit, hogy érdekes jelenség, meg kéne vizsgálni. Meg van egy pár, meglehetõsen alaptalan hipotézis, hogy mi lehet az.
De mindegy, ezen sztem lépjünk túl. Korrekt magyarázat nincs rá, légbõl kapottat meg mindenki tud magának gyártani... Nem fogjuk itt megoldani ezt a problémát.
már balhéztak egyszer Zool-ék:D
+ a szõke haj és kék szem is az evolúció csodája:)
"az emberi léthez viszont mellékesen hozzá tartozik"
??
Épp azt mondogatjátok, hogy az egyetlen létcél az evolúció és a fennmaradás. De, mint mondtam, akkor mindennek konkrét funkciója kell, hogy legyen, tehát nem lehet olyan, hogy "mellékesen hozzátartozik".
Ergo, nálam már megdõlt ez a gondolat.
Ha jól tudom a szõkeség és az agysejtszám közt nincs összefüggés, ezért valószínûbbnek tartom, hogy ezek a fent említett elsõ kategóriába tartozó nõk szõkére festik a hajukat, hogy azok a "tipikus férfiak" jöhessenek és elõadhassák a megmentõ, majdénmegmondommitcsinálj,nekednemkellgondolkodni szerepét.
De nem téged akarlak bántani.
És hová teszed az olyan irodalmi alkotásokat, melyeknek nem a nõ elcsábítása a céljuk. (Bár nem gondolom, hogy egy értékes mûalkotás ennyit hordozna önmagában.)
az emberi léthez viszont mellékesen hozzá tartozik
Én nem gondolom, hogy így lenne...
Életünk egy része annyira földhöz ragadt és közönséges, hogy nem lehet, hogy mindez az evolúciót szolgálja. Másrészt ott van az e kis rész, ami viszont teljesen túlmutat minden létkérdésen, így nem hozhatjuk kapcsolatba csupán a biológiai fennmaradással.
Naná, hogy a túlélést segíti.
4569:
Hát szerintem részben igaz. A túléléshez tartozik az érzelem világ is, végül is már nem a legerõsebb pasi taglózza le a kõbunkójával a nõt, másképp mûködnek a dolgok.
Csak poén, mielõtt megsértõdnél!
Na meg fejleszti a kreativitást.
Ha valóban csak ennyi lenni az értelmünk, akkor például miért jött létre a mûvészet? Ez nem nagyon segíti a túlélést ilyen értelemben, sõt nagyon sok más is értelmét vesztené.
Az emberi agy túl bonyolult ahhoz, hogy olyan primitív besorolást kapjon, mint bármelyik többi faj.
És különben is, ha már föltesszük azt a kérdést, hogy "miért", akkor ott már kell lennie valaminek. (Bár lehet, hogy a kérdés nem helyes... /Tolsztoj/)
Egyébként ezt a hülyeségemnek, vagy az értelmes mivoltomnak köszönhettem?
Az a határozott véleményem, hogy a levegõ elektromos töltése okozott nálam pl. kék szikrák látását. Mindig vihar, vacak idõ elõtti napokban, pl. délelõtt kék szikrákat láttat velem az agyacskám, felhõ egy deka sem az égen, délután meg zutty jégesõ. Szerzett szenzibilitás volt idõleges szerintem. Magánvélemény és szubjektív tapasztalat.
Tessék mondani mérnökbácsi, mostmár jól fogalmazok?
Hát, végülis jól mûködik, nem? Nincs még egy faj, ami ilyen elterjedt lenne ezen a bolygón, ami gyakorlatilag _minden_ természeti viszonyhoz tud alkalmazkodni... És ez a fejlett agyunk eredménye.
Egyébként nekem meggyõzõdésem, hogy a tudat/öntudat is szükségszerû. Egy élõlénynek a világ pontosabb megértéséhez szükséges, hogy el tudja magát helyezni benne. Ehhez meg az kell, hogy különbséget tudjon tenni a világ többi része, és önmaga közt. Ami meg már öntudat.
DE az emberiség szituációja más szerintem. Csak azért lenne tudat, intelligencia, magas fokú tudomány, hogy minél hatékonyabb legyen a "túlélésünk"? (Mindegy is, hogy ez önzõ, vagy nem)
Persze az evolúció során volt már néhány zsákutca, de akkor ez a teljes élet zsákutcáját jelentené, ha csak nem nevezzük fejlõdésnek a technikai fejlõdést.
"Megvizsgálnál? Remélém ez nem "felkérés egy táncra"?"
:))) Szeretnéd? :)
Bevallom õszintén, most másodszor rémültem meg. De megnéztem az adatlapot, és megnyugodtam, már ki van töltve. Okozott néhány kellemetlen pillanatot, ahogy elképzeltem, hogy incselkedik velem egy férfi... :P :D
vörös lidérc jelenség tudományosan