5506
szerinted?!
-
#4946 nem is szeretem a puncsot :| -
#4945 sok a duma puncsfejek -
debussy #4944 A "cél nélkül való"-dolgot ne szó szerint értsd. A lényeg, hogy csak Van a művészet, csak Átadod magad, csak Kifejezel, csak Befogadsz.
És nem ülsz, hogy na akkor most versbe foglalom, hogy hej de szomorú vagyok, mert ez magától jön, nem te találod ki, mint cél. -
polarka #4943 Pár hsz.-sal lentebb ugyanezt fejtegettük...
Én nem hiszek a művészet céltalanságában és az önzetlenségre se hiszem, h túl sok példa lenne. Ejh, de még hányszor felhasználták gondolatok kifejezésére, pénzkeresésre, szórakoztatásra, saját kíváncsiság kielégítésére, unaloműzésre... stb. -
debussy #4942 Szerintem nem egészen érted... (Egyébként a bicikli sem fecseg a hasznos hatásáról, mégis hasznos)
Ez azt jelenti, hogy nincs "elrendeltetett emberi cél", hanem csak mi adunk (vagy nem) a saját életünknek.
Legvégül pedig magunk között szólva:
„Legvégül pedig magunk között szólva: az emberiség semmi mást nem talált fel önzetlenül, csak a művészi képet, s az emberi létnek talán csakugyan nincs más értelme, minthogy műalkotásokat hozzunk létre, hogy művészi tevékenységet folytassunk, amely cél nélkül való és önzetlen. Talán épp ebben mutatkozik meg, hogy Isten a maga képére és hasonlatosságára teremtett bennünket." (Andrej Tarkovszkij) -
polarka #4941 Igen. Még én sem hallottam egy nem-embert sem a célról és az értelemről fecsegni. De sztem ezen nincsen semmi meglepő. -
debussy #4940 Egy érdekes dolog:
A cél és az értelem emberi fogalom
Szóval, értitek -
polarka #4939 Nem. Azokról max. Ámor ugrik be. -
polarka #4938 Jóvanna:) Én még csak most olvastam másodszor... -
#4937 ezt már 8000ren benyögték a topicba^^
egyébként, már gondolkodtam ezen..ez a topic más filozófikus témát is magába foglal vagy konkrétan ezt? mert hogy mindenről beszéltünk már, az állatok életéről, az univerzumről, zenéről, az agy nem látható részeiről, az újjászületésről, mindenrőlXD -
#4936 Biztos te is a fütyis pufi angyalokhoz szoktál. :D -
polarka #4935 Hiába keressük az élet értelmét, ha nincs is neki :) -
polarka #4934 Mostanában az eredeti kép is beugrik róla...
De se gondolkodónak se angyalnak nem tűnik (hagyományos értelemben). Csak vmi anime/fantasy alaknak (mellesleg a Diabloból van, tehát nem csoda). -
#4933 akkor nem is fog megérkezni -
#4932 ezaz h nem tudom mit várok. -
Fbn Lx #4931 értelmetlen kérdések esetében csak saját igazságod lehet. -
#4930 Miért, mit vársz? Valami tudományos választ? Akkor ott az evolúciós megközelítés. Ha meg másikat, akkor hallgass háre krisnára. :-) -
#4929 olvastam már párat. az a baj mindegyikbe van egy kis igazság de teljesen egyik se jó. lehet kicsit telhetetlen vagyok :D -
#4928 Most épp ezt olvasgatom. -
#4927 5000 hozzászólás közt csak találsz valami választ, ami tetszik.
Ha nem is az élet értelmét, de nagybetűs igazságokat azért szoktak osztogatni. -
#4926 hehe. de ha tudják mér titkolják? mér nem osztják meg a pórnéppel? -
#4925 Haha, kedves. :-)
Én csak gyűjtögetek, aztán elfelejtem őket.
Miért nem kérdezel inkább olyat, aki tudja? Titokban sorban állnának, hogy meghallgasd őket. -
#4924 király, 2 büntetőpont és nem tölthetek fel képet..
egyébként, a másik poén amit felfogok a forura tölteni..egy kép, ..ma reggel felszállok a buszra, és az 150 magas 12éves kisgyerek(kb)), felszáll a buszra egy gázmaszkbanXDXDXDXD lefényképeztem természetesen -
#4923 -
eddig egyszerűen ő a legjobb karakter akit láttam eddig
-
#4921 szted mi az élet értelme?
azért téged kérdezlek mer tudom h sok mindent tudsz.
más topikokba láttam miket írtál. :P -
#4920 ááááááááá -
#4919 A jobb oldali nem szem. Éppen feltette a lábát az asztalra. xD -
Fbn Lx #4918 nagyon nem. én ha nem is nyúlnak, de valami absztrakt állatfejnek láttam, a két nagy szem miatt. -
#4917 én is gondolkodtam egy darabot azon hogy hogyan láthatsz benne nyulatXD
de rájöttem, egyébként tényleg egész nyúl lett ez a paintos rajzXD, grat.
szal télleg nem látni hogy ez egy gondolkodó angyal?XD -
polarka #4916 Hát igen x)
Nem tagadom. Született tehetség vagyok -
#4915 Én is nyusziszemnek láttam. :) -
#4914 így már értem h te mit láttál nyuszinak :D -
debussy #4913 Nagyon művészi :)
htr93, szerintem érezd magad megtisztelve, hogy polarka betekintés engedett az alkotói világába :) -
polarka #4912 -
polarka #4911 Akárhányszor ránézek elsőnek egy nyuszi jut eszembe -
polarka #4910 A meditálló emberkék is sztem igazából "csak" a fejletlenebb rétegek feletti kontrollt próbálják kiterjeszteni.
Pl. mutattak olyanokat, akik felmelegítik a bőrüket a tudatukkal, stb (ti is tudtok hasonló példákat).
Sztem nem lehetetlen, "csak" a motorikus funkciókat kell késztetni a "parancs" kiadására. -
polarka #4909 Ez súrolja ezt az ösztön vs. fejletteb réteg témát. -
debussy #4908 Na igen, ez érdekes dolog. Mondjuk vegyünk egy pánikhelyzetet...
Szerintem is az ösztönök fognak iránytani, ha nem tudjuk kontroll alá vonni őket. És még egy fontos tényező: a szervezet. Pl megemelkedik az adrenalin szint teljesen megváltoznak az energiafelhasználási viszonyok, a vérkeringés meg minden. -
debussy #4907 Miért tetted be ilyen nagyban a nyusziszemet? :P