5506
szerinted?!
-
polarka #4986 "Minden sejt álma, h két sejt lehessen." -
polarka #4985 A wikin szépen össze vannak gyűjtve a dolgok. -
polarka #4984 sztem elsősorban a rendszerességen múlik (pl. pótcselekvés esetén is rendszeres lesz) -
polarka #4983 Igen, ezek is zavaróak. -
#4982 ok. uj gondolat: Az élet értelme:D
nincs értelme, mintahogy a fogalom maga létezik csupán, igazából értelem nem létezik, ahogy a kávéfőzőnek sincs értelme, cak célja. ugyanígy za isklával. csak célja van. talán a cél és az értelem szinoníma lenne? nem hiszem , és mégis ha nagyon pontosak akarounk lenni, helyettesítenünk kell az "értelem" szót a "cél" szóval..
így hát nincs értelme, mint ahogy semmi másnak sem^^
(talán az a 3 marék proton, elektron, neutron, ami réégs régen kitalálta hogy "én bezony gondokodni fogok és érezni" szóval neki, miféle ceélja lehetett volna velünk, aaz magával. a tökéletesség elérése? ugyan..minek az? namindegy, ez csak ilyen kis utógondolat..) -
Fbn Lx #4981 Soha nem értettem, hogy hogyan lehet ilyesmire rászokni. szerencsére :D
Akkor csak nekünk nem megy? :D Mi velem a probléma? bármennyit szívok, nem leszek nikotinfüggő? gáz. o.O
fél éve elszívtam egy nap egy féldoboz cigit, utána nem éreztem, hogy megint kéne. aztán rá pár hónapra egy szivart. másnap is egy szivart. aztán másnap vízipipa, két tömés is. aztán utána 1-2 hét múlva megint pipa, és azóta már eltelt egy hónap, és azóta nem kívántam egyáltalán. Szivar két hónapja itt áll a fiókomban és nem érzem úgy, hogy rá kéne gyújtanom. Más miért érzi úgy? Vagy először válik pótcselekvéssé, és aztán alakul ki a fizikai? -
Fbn Lx #4980 amúgy nincs bajom a dohányosokkal, komolyan. Szivart még én is szívok néha, vízipipám is van. Csak két esetben tud felbaszni:
1. étteremben, vagy ilyesmi helyen, ahova amúgy is ritkán jutok el kajálás közben más füstjét kell nyelnem, és ha szólok, akkor még ő van felháborodva.
2. parkban, vagy olyan helyen ahol a friss levegőt élvezném az orrom alá fújják a füstöt. Persze ilyenkor egyszerűen arrébb megyek, inkább csak nem értem meg, hogy ez most miért jó. -
polarka #4979 Ezt az alapjáratban bunkókra és az általam ismert bunkókra (ismerősök) értem. Általában szóvá is szoktam tenni. Természetesen, ha konkrétan odahajol hozzám és belém fújja a füstöt (provokál), akkor orrba vágom.
Akkor az én és egynéhány ember genetikája már túlhaladhatott rajta. Sehol nem vágyom rá, h cigizzek. Kipróbáltam már - persze - kíváncsiságból. De mivel semmilyen jó érzéssel nem töltött el, ezért nem is vágyok rá. Azt viszont tudom, h ha annyit szívok, h rászokjak, akkor az elvonás miatt alapjáraton szarabbul érzem magam és ez alól adna megkönnyebbülést, ha elszívnék néhány szálat. Én úgy gondolom, h nem éri meg. Akiket ismerek, azoknak is a többsége sajnálja, h rászokott. -
#4978 most másról volt szó, de ez sem ugyanaz -
#4977 Most nem mindegy, hogy leütöd, vagy áthajtasz rajta autóval? :D -
#4976 nem ugyanaz -
#4975 "elgondolkodtató, hogy ha az orrod alá füstölnek és ezzel rocsolják az egészségedet, akkor te mért nem roncsolhatod cserébe az ő egészségüket ököllel? :D"
- vagy mondjuk gépjárművel. (?) -
Fbn Lx #4974 "- légyszíves, ha már azt a döntést hoztam, h nem dohányzok, akkor ne füstöljön már senki sem az orrom alá és rontsa az egészségem"
elgondolkodtató, hogy ha az orrod alá füstölnek és ezzel rocsolják az egészségedet, akkor te mért nem roncsolhatod cserébe az ő egészségüket ököllel? :D
na ok, nem gondoltam komolyan
De amúgy úgy gondolom azért vonz sokakat a cigi és úgy általában a füstölés, mert valahol genetikailag bennünk van. Ahonnan származunk, afrikai őseink már sok tízezer évvel ezelőtt is füstceremóniákat tartottak, valamint füstöltek különböző pszichedelikus hatású növényeket, rituálisan, vagy időtöltésként. ezt pótolja valahol a cigi. -
polarka #4973 Nem igazán tudom, h ez miért lett nekem címezve, de mindegy. Sajnos a véleményem/tapasztalataim/megfigyeléseim teljes kifejtésére, most nem szánhatok időt, mert (hosszúsága miatt) nem érek rá. Soz.
"...nem összeszedettek a gondolataim.XDXDxdáááááááá"
Igen, én is úgy vettem észre.
A Mo-n meglehetősen népszerű fölösleges tevékenységekhez: piálás és bagózás témához röviden annyit szólnék, h
- függőség (persze, h jó érzés)
- árt az egészségnek
- mindenki magának dönti el, h árt-e az egészségének
- az a baj, h a fiatalok általában ezt nem gondolják meg és csak ösztönösen követik a csordaszellemet
- sztem sokan közülük primitív is, h az élethez nélkülözhető dolgokhoz láncolják magukat
- légyszíves, ha már azt a döntést hoztam, h nem dohányzok, akkor ne füstöljön már senki sem az orrom alá és rontsa az egészségem, úgy hogy nem is élvezem, sőt még büdös is
- mellesleg a dohányzók többsége konkrétan, pontosan azt se tudja, h mit tesz (jól érzik magukat tőle és ennyiben hagyják)
- nehéz megszabadulni tőlük, mert a kultúrába is beleivódtak -
polarka #4972 Vagy te értelmezed rosszul.
Örülök neki, h te sem. -
#4971 volt 1 olyan estémm, mikor összehaverkodtunk 2en 3 másik emberrel, talán olyan 10h - 2-3h-ig velük lógtunk, elég gáz volt hogy énis túl sokat ittam,és kijött rajtam az a hihetetlen fáradtság, mert hát egy fesztivál nemcsak az ember testét de a lelkét is leterheliXD e bátyám mondott egy okos dolgot...ha már jó kedvem van és jól érzem magam, akkor iszogassak valami mást, narancsot vagy kólát vagy valamit, és ha már kezd elmúlni a hatása de még tart a buli, igyak még egy kicsit. ez volt nyáron. 1x volt alkalmam kiróbálni, szilveszterkor, és bejött. Azóta én sem rúgtam be egyébként.. -
#4970 T'om. -
debussy #4969 Ez nagyon hosszú magyarázgatást von maga után. Ne haragudj, de ehhez nincs túl sok kedvem.
Azt a pénzt, energiát, elroncsolt tüdő- és agysejteket másra is lehetne fordítani, ami építőbb jellegű stb, stb.
Egyáltalán nem ellened irányul ez, nem irányul ez senki ellen, csak nekem más a felfogásom, mint mondjuk neked. -
debussy #4968 Azokat kell leszólni, akik leszólják azokat, akik nem akarnak benne lenne az "ihb-bulikban", illetve nem kezdenek ráktenyésztésnek 15 évesen.
De én még csak véletlenül sem szeretnék prédikálni neked.
És szeretném hangsúlyozni, hogy itt a mértéktelenség elítéléséről van szó.
-
#4967 én azt nem értem h mér kell leszólni azt aki cigizik vagy be van baszva?
szilveszterkor voltam utoljára részeg és nekem se hiányzik. -
#4966 Na remek. Akkor hol a probléma? Ki írta, hogy nem tud választani, és uralkodni magán? -
debussy #4965 Hidd el, hogy megértjük, csak épp itt jön a fontos dolog: mi tudunk választani és uralkodni magunkon. Mellékvágányos időszakomban, én is többször átéltem, hogy egy cigi milyen jó lehet, de idén szilveszterkor más utat választottam.
Mondok mást is: múlt nyáron többször előfordult, hogy teljes éjjelek kiestek. Úgy voltam vele, ha nem is old meg semmit, de pár órára eltűnik a gond. Erről is leszoktam, átértékeltem, és nem éri meg, nem old meg semmit, ilyenek.
Az alkohol, meg a cigi, (ha az ember hosszabb távon keresi a társaságukat) akkor mindenkinek jó. (kivéve, aki allergiás rá, vagy ilyenek)
Szóval az a lényeg, hogy ez a szituáció nem arról szól, hogy mi nem tudunk valamit élvezni, és ezért cikizzük, akik tudják, hanem arról, hogy mi választottunk. -
Fbn Lx #4964 az a baj, hogy igazad van. -
#4963 fail xD -
Fbn Lx #4962 bassz be nyugodtan, np.
volt már 1-2 féléjszakás rosszullétem, miután eldöntöttem, hogy én bizony nagyon nem szeretem az alkoholt.
sörözni szeretek. azt mindenki szeret. -
#4961 Nem. Ők a maroknyi deviáns. :D -
#4960 mert ők normálisak? :) -
#4959 nem szoktam inni (réges rég ittam utoljára), de az a poén, hogy amikor már nem tudok rendesen menni, akkor is megvan a teljes ítélőképességem -
#4958 Semmi baj, mi sem értjük, hogy miért fintorog a nemdohányzó, amikor rámegy a füst. :) -
#4957 ezaz h nem érted.
bebaszni mér nem jó? örömödben bánatodban sose volt? -
Fbn Lx #4956 miről beszélsz?
a sör jó :) egy sör jó, meg két sör is jó, de bebaszni nem jó. vágod?
ja, a cigit tényleg soha nem fogom megérteni. A vízipipa jó, de mi az élvezetes egy szaros cigiben. -
#4955 akkor én vagány vagyok :| és egy egyszerű ember aki monoton életét néha feldobja egy hideg sörrel. de. néha olyan jól esik egy cigi vagy egy sör. leírhatatlan. de te ezt sose fogod megérti. nem is baj. -
#4954 Igaz, bár beszélgetni különösebb ok nélkül is lehet.
A közvetlen emberi kommunikáció önmagában is örömforrás lehet az ember életében.
"A testileg, lelkileg vagy szellemileg egymásra hangolódott emberek önkéntelenül átveszik egymás testtartását, viselkedését, mintegy tükrözik azt." -
Fbn Lx #4953 mert ugye az ordítozás a primitívebb embereknél is a dominancia jele, mint pl. a majmoknál, vagy nagyobb macskaféléknél.
ehhez hozzájön pl. a cigi szívása, ami valamiért egy általános elfogadott vagánysági jelkép. Aki képes füstöt eregetni, az már csak vagány lehet.
Az alkohol meg az egyszerű emberek szomorú monoton életének a feldobója. -
Fbn Lx #4952 azért nem figyelnek oda arra, amit mondani akarsz, mert nem vagy elég menő, és nem vagy eléggé rosszfiú.
azért lett belőle "egy ivós cigizős hangos plázás izé", mert a butább lányok a dominánskodni vágyó csoport tagjaira buknak, vagy éppen mert félnek, hogy mikor fogják kiélni magukat, ha nem fiatalon. -
#4951 1. nem csak "az osztálytárs"oénjait elemeztemXD
2. 2 napig bírtam: beszéd nélkül
3. a csajból végülis egy ivós cigizős hangos plázás izé lett.beolvasztották. mindegy végülis, az hogy nem befolyásoltam, egyáltalán nem negatív dolog. -
#4950 na és ő kitalálta hogy szeretne járni egy osztálytársammal, aki, bártalán ezt még ő sem tudja, de lehet hogy csak én feltételezek hülyeségeket,szal arra gondoltam hogy csak felejtésre kellett volna neki, igazából nem is szereti vagy ilyesmi... Na tehát azt mondta ez a lány, mitán elolvasta a tollra írt szöveget: Jó humora van? hát ez az utolsó mondta valahogy nem stimmel..(semelyik se, de mindegy) és ezek után, elkezdtem nézni, hogy a sok diák min is röhög valójában. meg a lány. az osztálytárs viccein röhög mint az állat, miközben én fogom a fejemet hogy mijen idétlen poén ez. szinte már tök mindegy hogy mint mondott neki, röhögött. de... rendben, tényleg nem vagyok vicces, de igazából senki, seeeenki sem vicces ebben az osztálybanXDXD ekkor elhatároztam, hogy nem fogok mindenféle hülyeségen röhögni, szinte már feleslegesen, csak a tényleg humoros dolgokon. 2 hét múlva a csaj meg is kérdezte hogy miért nem vagyok vidám már jóójóó ideje..namind1. Aztán arra is gondoltam, pl, hogy miért van az, hogy mások értelmetlen mondataira odafigyelnek, szinte már ugranak, függetlenül attól hogy a mondandó érdekes e vagy nem( az ugrálók alatt éppen lányokra gondolok), én meg hiiába ordítok be akár érdekes dolgot, vagy egyszerűen a KÉRDÉSÜKRE a választ, észre se vesznek. eztán, immáron megkérdőjelezve a beszéd értelmét, ezért erre is gondoltam : mikor már több napja azon filózok hogy mi a rák értelme van az életemnek, miért gondolkozok azon hogy mi a rák értelme van az életemnek, és hogyan kéne értelmet adni neki, akkor miért jön oda valaki és áll neki izomból megállás nélkül beszélni számítógépes játékokrólXD ezért, kitaláltam, hogy csak akkor szólok másokhoz, ha van mondanivalóm, vagy akarok tőlük valamit. kb 2 napig bírtam, aztán nekiálltam valami teljesen lényegtelen hülyeségről beszélni.
ennek az egésznek a lényege a következő: Ha csak lényeges dolgokról beszélünk...nem beszélünk senkivel? mi lényeges dolog? szal miközben csöndben maradok, azon gondolkozom, miért vagyok csöndben, és mi ami hogyan kéne számomra elfogadhatóan, de helyesen élnem ahhoz hogy jobb legyen nekem, milyen gondolatoknak kéne vezérelniükXDXDXD csöndben vagyok, és azon gondolkozom, hogyan szüntessem meg ezt az állapototXD áá tök furcsa hogy már majd 1 hónapja ezvan, és mikor leírom, rájövök, hogy értelmetlen, vagy csak nemtom leírni, nem összeszedettek a gondolataim.XDXDxdáááááááá -
#4949 akkor most halj: mostanában azon gondolkodom, mi lenne, ha csa akkor szólnék emberekhez, amikor van valami mondanivalóm... Egyszer, még februárban, kaptam egy tollat születésnapomra, meg egy étcsokit, tök örültem hogy gondoltak rám :D a tollra a következő van írva:
Tamás
Alaposan át gondolja döntéseit, komoly. Megfontoltságához illő jó humora van.
Persze sokan elolvasták ezt mikor meglátták hogy "neves" tollal írok, egy csaj akivel akkoriban járni akartam , mert új lány volt, és félt még kicsit a környezetétőlXD és nem akartam hogy abba a rossz társaságba kerüljön, ahol az emberek hangosan nevetnek, feltünőek, hülyék, enyhén kurvásak néha, és elég nagy parasztok, cigiznek és isznak.És főleg ezért:Mert szomorú volt. Azt akartam hogy a lehető legrosszabb társaságba kerüljön, amitől, akitől, tőlem, talán magába fordulna, kevés emberrel beszélgetne , vagy nem, sőt, nem kéne neki, de a lényeg ez lenne, erre szerettem volna rászoktatni: gondolkodásra., mindjárt foltyatomXD -
debussy #4948 Szerintem te alapvetően rosszul értelmezed ezt a gondolatot, illetve ezt a területet teljes egészében. Mondok valamit: én sem szeretnék vitát nyitni erről, hogy "magyarázzam az eget másoknak", de majd talán egyszer megérted, ha meg nem, akkor nem.
Ezzel én is lezárnám az egészet. -
polarka #4947 "...ez magától jön, nem te találod ki, mint cél."
Sztem ez csak rizsa, amit a művészek találnak ki magukról, h megpróbálják megkülönböztetni magukat és feljebbvalónak/érdekesebbnek/értékesebbnek tűnjenek. De ha logikailag vizsgálod, a mondat értelmileg ellentmond önmagának. Ez az én véleményem.
Nem szeretnék erről vitát nyitni, esetleg beszéld meg azzal, aki hozzám hasonló véleményen van és van kedve még többet itt gépelni a témáról.
Elfogadom, h te ez alapján a művészetet hú de különböző, önzetlen dolognak hiszed. Én nem.