Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mirõl beszélsz?
a sör jó :) egy sör jó, meg két sör is jó, de bebaszni nem jó. vágod?
ja, a cigit tényleg soha nem fogom megérteni. A vízipipa jó, de mi az élvezetes egy szaros cigiben.
NeverwinterKING
akkor én vagány vagyok :| és egy egyszerû ember aki monoton életét néha feldobja egy hideg sörrel. de. néha olyan jól esik egy cigi vagy egy sör. leírhatatlan. de te ezt sose fogod megérti. nem is baj.

\"You are fucking crazy people!\"

Aquir
Igaz, bár beszélgetni különösebb ok nélkül is lehet.
A közvetlen emberi kommunikáció önmagában is örömforrás lehet az ember életében.
"A testileg, lelkileg vagy szellemileg egymásra hangolódott emberek önkéntelenül átveszik egymás testtartását, viselkedését, mintegy tükrözik azt."

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

mert ugye az ordítozás a primitívebb embereknél is a dominancia jele, mint pl. a majmoknál, vagy nagyobb macskaféléknél.
ehhez hozzájön pl. a cigi szívása, ami valamiért egy általános elfogadott vagánysági jelkép. Aki képes füstöt eregetni, az már csak vagány lehet.
Az alkohol meg az egyszerû emberek szomorú monoton életének a feldobója.
azért nem figyelnek oda arra, amit mondani akarsz, mert nem vagy elég menõ, és nem vagy eléggé rosszfiú.

azért lett belõle "egy ivós cigizõs hangos plázás izé", mert a butább lányok a dominánskodni vágyó csoport tagjaira buknak, vagy éppen mert félnek, hogy mikor fogják kiélni magukat, ha nem fiatalon.
htr93
1. nem csak "az osztálytárs"oénjait elemeztemXD
2. 2 napig bírtam: beszéd nélkül
3. a csajból végülis egy ivós cigizõs hangos plázás izé lett.beolvasztották. mindegy végülis, az hogy nem befolyásoltam, egyáltalán nem negatív dolog.

htr93
na és õ kitalálta hogy szeretne járni egy osztálytársammal, aki, bártalán ezt még õ sem tudja, de lehet hogy csak én feltételezek hülyeségeket,szal arra gondoltam hogy csak felejtésre kellett volna neki, igazából nem is szereti vagy ilyesmi... Na tehát azt mondta ez a lány, mitán elolvasta a tollra írt szöveget: Jó humora van? hát ez az utolsó mondta valahogy nem stimmel..(semelyik se, de mindegy) és ezek után, elkezdtem nézni, hogy a sok diák min is röhög valójában. meg a lány. az osztálytárs viccein röhög mint az állat, miközben én fogom a fejemet hogy mijen idétlen poén ez. szinte már tök mindegy hogy mint mondott neki, röhögött. de... rendben, tényleg nem vagyok vicces, de igazából senki, seeeenki sem vicces ebben az osztálybanXDXD ekkor elhatároztam, hogy nem fogok mindenféle hülyeségen röhögni, szinte már feleslegesen, csak a tényleg humoros dolgokon. 2 hét múlva a csaj meg is kérdezte hogy miért nem vagyok vidám már jóójóó ideje..namind1. Aztán arra is gondoltam, pl, hogy miért van az, hogy mások értelmetlen mondataira odafigyelnek, szinte már ugranak, függetlenül attól hogy a mondandó érdekes e vagy nem( az ugrálók alatt éppen lányokra gondolok), én meg hiiába ordítok be akár érdekes dolgot, vagy egyszerûen a KÉRDÉSÜKRE a választ, észre se vesznek. eztán, immáron megkérdõjelezve a beszéd értelmét, ezért erre is gondoltam : mikor már több napja azon filózok hogy mi a rák értelme van az életemnek, miért gondolkozok azon hogy mi a rák értelme van az életemnek, és hogyan kéne értelmet adni neki, akkor miért jön oda valaki és áll neki izomból megállás nélkül beszélni számítógépes játékokrólXD ezért, kitaláltam, hogy csak akkor szólok másokhoz, ha van mondanivalóm, vagy akarok tõlük valamit. kb 2 napig bírtam, aztán nekiálltam valami teljesen lényegtelen hülyeségrõl beszélni.

ennek az egésznek a lényege a következõ: Ha csak lényeges dolgokról beszélünk...nem beszélünk senkivel? mi lényeges dolog? szal miközben csöndben maradok, azon gondolkozom, miért vagyok csöndben, és mi ami hogyan kéne számomra elfogadhatóan, de helyesen élnem ahhoz hogy jobb legyen nekem, milyen gondolatoknak kéne vezérelniükXDXDXD csöndben vagyok, és azon gondolkozom, hogyan szüntessem meg ezt az állapototXD áá tök furcsa hogy már majd 1 hónapja ezvan, és mikor leírom, rájövök, hogy értelmetlen, vagy csak nemtom leírni, nem összeszedettek a gondolataim.XDXDxdáááááááá

htr93
akkor most halj: mostanában azon gondolkodom, mi lenne, ha csa akkor szólnék emberekhez, amikor van valami mondanivalóm... Egyszer, még februárban, kaptam egy tollat születésnapomra, meg egy étcsokit, tök örültem hogy gondoltak rám :D a tollra a következõ van írva:
Tamás
Alaposan át gondolja döntéseit, komoly. Megfontoltságához illõ jó humora van.
Persze sokan elolvasták ezt mikor meglátták hogy "neves" tollal írok, egy csaj akivel akkoriban járni akartam , mert új lány volt, és félt még kicsit a környezetétõlXD és nem akartam hogy abba a rossz társaságba kerüljön, ahol az emberek hangosan nevetnek, feltünõek, hülyék, enyhén kurvásak néha, és elég nagy parasztok, cigiznek és isznak.És fõleg ezért:Mert szomorú volt. Azt akartam hogy a lehetõ legrosszabb társaságba kerüljön, amitõl, akitõl, tõlem, talán magába fordulna, kevés emberrel beszélgetne , vagy nem, sõt, nem kéne neki, de a lényeg ez lenne, erre szerettem volna rászoktatni: gondolkodásra., mindjárt foltyatomXD

Szerintem te alapvetõen rosszul értelmezed ezt a gondolatot, illetve ezt a területet teljes egészében. Mondok valamit: én sem szeretnék vitát nyitni errõl, hogy "magyarázzam az eget másoknak", de majd talán egyszer megérted, ha meg nem, akkor nem.

Ezzel én is lezárnám az egészet.

"...ez magától jön, nem te találod ki, mint cél."
Sztem ez csak rizsa, amit a mûvészek találnak ki magukról, h megpróbálják megkülönböztetni magukat és feljebbvalónak/érdekesebbnek/értékesebbnek tûnjenek. De ha logikailag vizsgálod, a mondat értelmileg ellentmond önmagának. Ez az én véleményem.
Nem szeretnék errõl vitát nyitni, esetleg beszéld meg azzal, aki hozzám hasonló véleményen van és van kedve még többet itt gépelni a témáról.

Elfogadom, h te ez alapján a mûvészetet hú de különbözõ, önzetlen dolognak hiszed. Én nem.

Aquir
nem is szeretem a puncsot :|

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Voldi
sok a duma puncsfejek

A "cél nélkül való"-dolgot ne szó szerint értsd. A lényeg, hogy csak Van a mûvészet, csak Átadod magad, csak Kifejezel, csak Befogadsz.
És nem ülsz, hogy na akkor most versbe foglalom, hogy hej de szomorú vagyok, mert ez magától jön, nem te találod ki, mint cél.

Pár hsz.-sal lentebb ugyanezt fejtegettük...

Én nem hiszek a mûvészet céltalanságában és az önzetlenségre se hiszem, h túl sok példa lenne. Ejh, de még hányszor felhasználták gondolatok kifejezésére, pénzkeresésre, szórakoztatásra, saját kíváncsiság kielégítésére, unalomûzésre... stb.

Szerintem nem egészen érted... (Egyébként a bicikli sem fecseg a hasznos hatásáról, mégis hasznos)
Ez azt jelenti, hogy nincs "elrendeltetett emberi cél", hanem csak mi adunk (vagy nem) a saját életünknek.

Legvégül pedig magunk között szólva:
„Legvégül pedig magunk között szólva: az emberiség semmi mást nem talált fel önzetlenül, csak a mûvészi képet, s az emberi létnek talán csakugyan nincs más értelme, minthogy mûalkotásokat hozzunk létre, hogy mûvészi tevékenységet folytassunk, amely cél nélkül való és önzetlen. Talán épp ebben mutatkozik meg, hogy Isten a maga képére és hasonlatosságára teremtett bennünket." (Andrej Tarkovszkij)

Igen. Még én sem hallottam egy nem-embert sem a célról és az értelemrõl fecsegni. De sztem ezen nincsen semmi meglepõ.

Egy érdekes dolog:
A cél és az értelem emberi fogalom
Szóval, értitek

Nem. Azokról max. Ámor ugrik be.

Jóvanna:) Én még csak most olvastam másodszor...

htr93
ezt már 8000ren benyögték a topicba^^
egyébként, már gondolkodtam ezen..ez a topic más filozófikus témát is magába foglal vagy konkrétan ezt? mert hogy mindenrõl beszéltünk már, az állatok életérõl, az univerzumrõl, zenérõl, az agy nem látható részeirõl, az újjászületésrõl, mindenrõlXD

sz4bolcs
Biztos te is a fütyis pufi angyalokhoz szoktál. :D

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Hiába keressük az élet értelmét, ha nincs is neki :)

Mostanában az eredeti kép is beugrik róla...
De se gondolkodónak se angyalnak nem tûnik (hagyományos értelemben). Csak vmi anime/fantasy alaknak (mellesleg a Diabloból van, tehát nem csoda).

Aquir
akkor nem is fog megérkezni <#zavart1>

NeverwinterKING
ezaz h nem tudom mit várok.

értelmetlen kérdések esetében csak saját igazságod lehet.
sz4bolcs
Miért, mit vársz? Valami tudományos választ? Akkor ott az evolúciós megközelítés. Ha meg másikat, akkor hallgass háre krisnára. :-)

NeverwinterKING
olvastam már párat. az a baj mindegyikbe van egy kis igazság de teljesen egyik se jó. lehet kicsit telhetetlen vagyok :D

sz4bolcs
Most épp ezt olvasgatom.

sz4bolcs
5000 hozzászólás közt csak találsz valami választ, ami tetszik.
Ha nem is az élet értelmét, de nagybetûs igazságokat azért szoktak osztogatni.

NeverwinterKING
hehe. de ha tudják mér titkolják? mér nem osztják meg a pórnéppel?

sz4bolcs
Haha, kedves. :-)

Én csak gyûjtögetek, aztán elfelejtem õket.

Miért nem kérdezel inkább olyat, aki tudja? Titokban sorban állnának, hogy meghallgasd õket.

htr93
király, 2 büntetõpont és nem tölthetek fel képet..
egyébként, a másik poén amit felfogok a forura tölteni..egy kép, ..ma reggel felszállok a buszra, és az 150 magas 12éves kisgyerek(kb)), felszáll a buszra egy gázmaszkbanXDXDXDXD lefényképeztem természetesen

htr93

htr93

eddig egyszerûen õ a legjobb karakter akit láttam eddig

NeverwinterKING
szted mi az élet értelme?
azért téged kérdezlek mer tudom h sok mindent tudsz.
más topikokba láttam miket írtál. :P

htr93
ááááááááá

sz4bolcs
A jobb oldali nem szem. Éppen feltette a lábát az asztalra. xD

nagyon nem. én ha nem is nyúlnak, de valami absztrakt állatfejnek láttam, a két nagy szem miatt.
htr93
én is gondolkodtam egy darabot azon hogy hogyan láthatsz benne nyulatXD
de rájöttem, egyébként tényleg egész nyúl lett ez a paintos rajzXD, grat.

szal télleg nem látni hogy ez egy gondolkodó angyal?XD

Hát igen x)
Nem tagadom. Született tehetség vagyok<#miaz>

sz4bolcs
Én is nyusziszemnek láttam. :)

NeverwinterKING
így már értem h te mit láttál nyuszinak :D

Nagyon mûvészi :)

htr93, szerintem érezd magad megtisztelve, hogy polarka betekintés engedett az alkotói világába :)

<#hehe> Akárhányszor ránézek elsõnek egy nyuszi jut eszembe<#vigyor2>

A meditálló emberkék is sztem igazából "csak" a fejletlenebb rétegek feletti kontrollt próbálják kiterjeszteni.

Pl. mutattak olyanokat, akik felmelegítik a bõrüket a tudatukkal, stb (ti is tudtok hasonló példákat).
Sztem nem lehetetlen, "csak" a motorikus funkciókat kell késztetni a "parancs" kiadására.

Na igen, ez érdekes dolog. Mondjuk vegyünk egy pánikhelyzetet...
Szerintem is az ösztönök fognak iránytani, ha nem tudjuk kontroll alá vonni õket. És még egy fontos tényezõ: a szervezet. Pl megemelkedik az adrenalin szint teljesen megváltoznak az energiafelhasználási viszonyok, a vérkeringés meg minden.

Miért tetted be ilyen nagyban a nyusziszemet? :P