5506
szerinted?!
  • Tetsuo
    ertem en, epp ezert hoztam fel (ellenpeldanak), ha nem is minden szimbiota, de sok van, ami nem kepes szaporodni pl nemely tipusu parazitak gazdatest nelkul..
    Amit leirtal, az nem mindig igaz, vagyis nem lehet 1 abszolut feltetele az elet definiciojaban..
  • NeverwinterKING
    másba rakja bele a petéket.
  • polarka
    Egyébként a fürkészdarázs hernyókba petézik. Tudnának a hernyók nélkül is szaporodni?
  • Aquir
    szimbiota rohattul nem azt jelenti hogy a másik nélkül nem tud szaporodni de ez ne zavarjon téged
    kár hogy példaként említettem az egyik leglényegesebb elemet, de mondom ezek az apróságok ne is zavarjanak
  • Tetsuo
    Azert nem osztja mindenki ezt a nezetet.. LOL
    E-logika szerint 1ik szimbiota sem eloleny.
  • debussy
    A vírusok maguk nem. A gazdaszervezet sejtjeit "kényszerítik", hogy hibás kód segítségével őket sokszorosítsák.
  • NeverwinterKING
    a vírusok nem osztódnak?
  • Aquir
    Ezért nem élőlények a vírusok pl, mert nem tudnak önállóan szaporodni. Ezek csak önállóságra szert tett örökítőanyag-részletek.
  • NeverwinterKING
    aha értem. tehát képes lesz szaporodni(reprodukálódni). hiszen azért él minden élőlény h ezt tegye. fajfenntartás. megint ennél mert egy kacsán a témánál vagyunk. mert egy kacsának nem tudsz olyan értelmet adni h boldog legyen vagy hogy elérje az álmait. hiszen az csak egy egyszerű kacsa. és az se jó szerintem, hogy a kacsa azért é h mi megegyük. hiszen a vadkacsák előbb itt voltak mint mi. talán :D na majd még írok most megyek enni
  • qetuol
    nem feltétlenül teljesen egyformák, hanem éppen annyira egyformák, hogy a reprodukált egyed (amit az anyaegyed(ek) "csináltak magukból") is rendelkezzen az életre jellemző tulajdonságokkal
  • NeverwinterKING
    a reprodukálás azt jelenti h egy élőlény(vagy bármi más) ugyanolyat csinál magából? külsőre,belsőre egyformák lesznek?
  • NeverwinterKING
    ezeknek a felét nem értem :P
    de azért köszi :D
  • qetuol
    "Az élet olyan önálló ágens, vagy multi-ágens rendszer, mely képes továbbszaporítani magát és legalább egy termodinamikus munkakört véghezvinni. " (Stuart Kauffman-tól)
  • Aquir
    "Az élet különlegesen szerveződött anyagcsere, az állandóság és variáció képessége, ezek szervezett kölcsönös kapcsolata, a homeosztázis esszenciális, ezen túl az információtartalom és a szaporodás szemiesszenciális tényezők."

"Az élőlények vagy élő organizmusok („élő szervezetek”) életjelenségeket mutató, önazonosságukat fenntartó (homeosztatikus), önmagukról reprodukálható információt hordozó, termodinamikailag nyílt, disszipatív (energiát szétszóró), evolúcióra alkalmas rendszerek."
    Wikipedia
  • NeverwinterKING
    mért mi az élet definíciója?
  • qetuol
    perszehogy, hiszen az élet definícójában van benne, hogy reprodukálják magukat az egyedek.
  • polarka
    Végül is ebben a témában nem túl sok újat lehet mondani...
    Egy ideje új info nem merült fel, amivel új gondolatokat lehetne alkotni, tudtommal.
  • Aquir
    ezek a magyarázatok már sokszor voltak itt :)
  • polarka
    Ez bennem is felmerült már és hallottam másoktól is.
    Ezt továbbgondolva: Az ön- és fajfenntartás, amihez a fejlődés/alkalmazkodás maga is szükséges. És a természetben megfigyelhető, h az élet mindig a terjeszkedés és a létfenntartás szerint cselekszik.
  • htr93
    osho szerint az élet célja a lét maga.
  • polarka
    Sztem:
    1. igaza van
    2. hit és hozzáállás kérdése; elfogadható
  • NeverwinterKING
    most olvastam és gondoltam megosztom veletek:

az emberi élet lényegét a szükségszerűség és szabadság, az eleve elrendelt kötöttség és a változás ellentétében látja Goethe
    lehet h nem az élet értelme de azért ez is érdekes.
    és még a Faustban is van egy érdekes gondolat: szabad földön, szabad néppel alakítani a valóságot. ez az élet célja s egyben a cél megvalósítása a mű szerint.
  • polarka
    Itt van ez a hozzáállás is.
  • sz4bolcs
    Igen, pont 22-nél van egy nagyon király basszeres rész. De ahogy olvasgattam a kommenteket, más is megjegyezte, szóval nem csak nekem tűnt föl:

"nem tudom, mi a bajoktok a zenei alap, nagyon-nagyon jó, olyan basszus groove megy alatta, ami ritka a magyar zenében"

"azért a basszus nagyon adja a groove-ot :D"

Nem tudom, mi az a basszus groove, de szerintem én is arra gondolok.
  • dronkZero
    Már milyen basszert? Van benne később valami érdekes az első 20 másodperc után?
  • Christiansen
    asssztakurva, ez nagyon betett ótejóóóég
  • NeverwinterKING
    ték^^
  • NeverwinterKING
  • Pluskast
    Szerintem meg az élet értelme (célja), hogy boldog és elégedett legyél. Azt, hogy ezt, hogy vagy képes elérni, milyen módon az csak az egyéntől függ. Lehet ez a munka a szerelem a család a sok pénz a barátok, utazás stb vagy ezen dolgok összesége. Szerintem akkor értelmetlen az élet, ha boldogtalanok vagyunk, ha csak úgy élünk bele és nincsenek céljaink. Bár hozzá tenném (személy szerint én így látom), hogy ha ezeket nem tudod senkivel sem megosztani és nincs senki aki melletted van, hogy akár az örömödet vagy a bánatodat megoszd akkor nincs semmi értelme az egésznek..
  • NeverwinterKING
    utólag is bsz :)
  • sz4bolcs
    "Öregszünk, közeleg a halál." -Ikkjú Szódzsun. :-)
  • sz4bolcs
    Nem fake dátumot írtam. Ma van a szülinapom-pom-pom-pom-poropompom. (24) :D:D:D

Figyeljétek a basszert! xD
  • Aquir
    gyötrődsz
  • polarka
    És ha fake dátumot írt be?:)
  • sz4bolcs
    O!! :-) Köszi, hogy gondoltál rám.
  • Aquir
    happybirthday
  • sz4bolcs
    WTF? :D
  • Aquir
    HBD
  • polarka
    Gondoltam a #4985-ben levő linket elolvasod, ha érdekel a téma (mert ott is szóba kerül, amit felvetettél). Nekem egyelőre nincsen rá türelmem, csak futólag beleolvastam néhány érdekesebb dologba. De ott van köztük az "értelem és a cél szinonima"-s fejtegetésed. Meg lényegében mindenféle hozzáállás fel van sorolva, azoktól különbet én még nem olvastam.
    Lehet válogatni:)
  • htr93
    csodálatos. akár az én hszemre is kommentelhettél volna akkor már:P