Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sztem:
1. igaza van
2. hit és hozzáállás kérdése; elfogadható

NeverwinterKING
most olvastam és gondoltam megosztom veletek:

az emberi élet lényegét a szükségszerûség és szabadság, az eleve elrendelt kötöttség és a változás ellentétében látja Goethe
lehet h nem az élet értelme de azért ez is érdekes.
és még a Faustban is van egy érdekes gondolat: szabad földön, szabad néppel alakítani a valóságot. ez az élet célja s egyben a cél megvalósítása a mû szerint.

\"You are fucking crazy people!\"

Itt van ez a hozzáállás is.

sz4bolcs
Igen, pont 22-nél van egy nagyon király basszeres rész. De ahogy olvasgattam a kommenteket, más is megjegyezte, szóval nem csak nekem tûnt föl:

"nem tudom, mi a bajoktok a zenei alap, nagyon-nagyon jó, olyan basszus groove megy alatta, ami ritka a magyar zenében"

"azért a basszus nagyon adja a groove-ot :D"

Nem tudom, mi az a basszus groove, de szerintem én is arra gondolok.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

dronkZero
Már milyen basszert? Van benne késõbb valami érdekes az elsõ 20 másodperc után?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Christiansen
asssztakurva, ez nagyon betett ótejóóóég

NeverwinterKING
ték^^

NeverwinterKING
<#eljen>

Pluskast
Szerintem meg az élet értelme (célja), hogy boldog és elégedett legyél. Azt, hogy ezt, hogy vagy képes elérni, milyen módon az csak az egyéntõl függ. Lehet ez a munka a szerelem a család a sok pénz a barátok, utazás stb vagy ezen dolgok összesége. Szerintem akkor értelmetlen az élet, ha boldogtalanok vagyunk, ha csak úgy élünk bele és nincsenek céljaink. Bár hozzá tenném (személy szerint én így látom), hogy ha ezeket nem tudod senkivel sem megosztani és nincs senki aki melletted van, hogy akár az örömödet vagy a bánatodat megoszd akkor nincs semmi értelme az egésznek..

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

NeverwinterKING
utólag is bsz :)

sz4bolcs
"Öregszünk, közeleg a halál." -Ikkjú Szódzsun. :-)

sz4bolcs
Nem fake dátumot írtam. Ma van a szülinapom-pom-pom-pom-poropompom. (24) :D:D:D

Figyeljétek a basszert! xD

Aquir
gyötrõdsz

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

És ha fake dátumot írt be?:)

sz4bolcs
O!! :-) Köszi, hogy gondoltál rám.

Aquir
happybirthday

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

sz4bolcs
WTF? :D

Aquir
HBD

Gondoltam a #4985-ben levõ linket elolvasod, ha érdekel a téma (mert ott is szóba kerül, amit felvetettél). Nekem egyelõre nincsen rá türelmem, csak futólag beleolvastam néhány érdekesebb dologba. De ott van köztük az "értelem és a cél szinonima"-s fejtegetésed. Meg lényegében mindenféle hozzáállás fel van sorolva, azoktól különbet én még nem olvastam.
Lehet válogatni:)

htr93
csodálatos. akár az én hszemre is kommentelhettél volna akkor már:P

"Minden sejt álma, h két sejt lehessen."

A wikin szépen össze vannak gyûjtve a dolgok.

sztem elsõsorban a rendszerességen múlik (pl. pótcselekvés esetén is rendszeres lesz)

Igen, ezek is zavaróak.

htr93
ok. uj gondolat: Az élet értelme:D

nincs értelme, mintahogy a fogalom maga létezik csupán, igazából értelem nem létezik, ahogy a kávéfõzõnek sincs értelme, cak célja. ugyanígy za isklával. csak célja van. talán a cél és az értelem szinoníma lenne? nem hiszem , és mégis ha nagyon pontosak akarounk lenni, helyettesítenünk kell az "értelem" szót a "cél" szóval..

így hát nincs értelme, mint ahogy semmi másnak sem^^

(talán az a 3 marék proton, elektron, neutron, ami réégs régen kitalálta hogy "én bezony gondokodni fogok és érezni" szóval neki, miféle ceélja lehetett volna velünk, aaz magával. a tökéletesség elérése? ugyan..minek az? namindegy, ez csak ilyen kis utógondolat..)

Soha nem értettem, hogy hogyan lehet ilyesmire rászokni. szerencsére :D
Akkor csak nekünk nem megy? :D Mi velem a probléma? bármennyit szívok, nem leszek nikotinfüggõ? gáz. o.O
fél éve elszívtam egy nap egy féldoboz cigit, utána nem éreztem, hogy megint kéne. aztán rá pár hónapra egy szivart. másnap is egy szivart. aztán másnap vízipipa, két tömés is. aztán utána 1-2 hét múlva megint pipa, és azóta már eltelt egy hónap, és azóta nem kívántam egyáltalán. Szivar két hónapja itt áll a fiókomban és nem érzem úgy, hogy rá kéne gyújtanom. Más miért érzi úgy? Vagy elõször válik pótcselekvéssé, és aztán alakul ki a fizikai?
amúgy nincs bajom a dohányosokkal, komolyan. Szivart még én is szívok néha, vízipipám is van. Csak két esetben tud felbaszni:
1. étteremben, vagy ilyesmi helyen, ahova amúgy is ritkán jutok el kajálás közben más füstjét kell nyelnem, és ha szólok, akkor még õ van felháborodva.
2. parkban, vagy olyan helyen ahol a friss levegõt élvezném az orrom alá fújják a füstöt. Persze ilyenkor egyszerûen arrébb megyek, inkább csak nem értem meg, hogy ez most miért jó.
Ezt az alapjáratban bunkókra és az általam ismert bunkókra (ismerõsök) értem. Általában szóvá is szoktam tenni. Természetesen, ha konkrétan odahajol hozzám és belém fújja a füstöt (provokál), akkor orrba vágom.

Akkor az én és egynéhány ember genetikája már túlhaladhatott rajta. Sehol nem vágyom rá, h cigizzek. Kipróbáltam már - persze - kíváncsiságból. De mivel semmilyen jó érzéssel nem töltött el, ezért nem is vágyok rá. Azt viszont tudom, h ha annyit szívok, h rászokjak, akkor az elvonás miatt alapjáraton szarabbul érzem magam és ez alól adna megkönnyebbülést, ha elszívnék néhány szálat. Én úgy gondolom, h nem éri meg. Akiket ismerek, azoknak is a többsége sajnálja, h rászokott.

Aquir
most másról volt szó, de ez sem ugyanaz <#zavart1>

sz4bolcs
Most nem mindegy, hogy leütöd, vagy áthajtasz rajta autóval? :D

Aquir
nem ugyanaz <#zavart1>

sz4bolcs
"elgondolkodtató, hogy ha az orrod alá füstölnek és ezzel rocsolják az egészségedet, akkor te mért nem roncsolhatod cserébe az õ egészségüket ököllel? :D"
- vagy mondjuk gépjármûvel. (?)

"- légyszíves, ha már azt a döntést hoztam, h nem dohányzok, akkor ne füstöljön már senki sem az orrom alá és rontsa az egészségem"

elgondolkodtató, hogy ha az orrod alá füstölnek és ezzel rocsolják az egészségedet, akkor te mért nem roncsolhatod cserébe az õ egészségüket ököllel? :D
na ok, nem gondoltam komolyan

De amúgy úgy gondolom azért vonz sokakat a cigi és úgy általában a füstölés, mert valahol genetikailag bennünk van. Ahonnan származunk, afrikai õseink már sok tízezer évvel ezelõtt is füstceremóniákat tartottak, valamint füstöltek különbözõ pszichedelikus hatású növényeket, rituálisan, vagy idõtöltésként. ezt pótolja valahol a cigi.
Nem igazán tudom, h ez miért lett nekem címezve, de mindegy. Sajnos a véleményem/tapasztalataim/megfigyeléseim teljes kifejtésére, most nem szánhatok idõt, mert (hosszúsága miatt) nem érek rá. Soz.

"...nem összeszedettek a gondolataim.XDXDxdáááááááá"
Igen, én is úgy vettem észre.

A Mo-n meglehetõsen népszerû fölösleges tevékenységekhez: piálás és bagózás témához röviden annyit szólnék, h
- függõség (persze, h jó érzés)
- árt az egészségnek
- mindenki magának dönti el, h árt-e az egészségének
- az a baj, h a fiatalok általában ezt nem gondolják meg és csak ösztönösen követik a csordaszellemet
- sztem sokan közülük primitív is, h az élethez nélkülözhetõ dolgokhoz láncolják magukat
- légyszíves, ha már azt a döntést hoztam, h nem dohányzok, akkor ne füstöljön már senki sem az orrom alá és rontsa az egészségem, úgy hogy nem is élvezem, sõt még büdös is
- mellesleg a dohányzók többsége konkrétan, pontosan azt se tudja, h mit tesz (jól érzik magukat tõle és ennyiben hagyják)
- nehéz megszabadulni tõlük, mert a kultúrába is beleivódtak

Vagy te értelmezed rosszul.
Örülök neki, h te sem.

htr93
volt 1 olyan estémm, mikor összehaverkodtunk 2en 3 másik emberrel, talán olyan 10h - 2-3h-ig velük lógtunk, elég gáz volt hogy énis túl sokat ittam,és kijött rajtam az a hihetetlen fáradtság, mert hát egy fesztivál nemcsak az ember testét de a lelkét is leterheliXD e bátyám mondott egy okos dolgot...ha már jó kedvem van és jól érzem magam, akkor iszogassak valami mást, narancsot vagy kólát vagy valamit, és ha már kezd elmúlni a hatása de még tart a buli, igyak még egy kicsit. ez volt nyáron. 1x volt alkalmam kiróbálni, szilveszterkor, és bejött. Azóta én sem rúgtam be egyébként..

htr93
T'om.

Ez nagyon hosszú magyarázgatást von maga után. Ne haragudj, de ehhez nincs túl sok kedvem.
Azt a pénzt, energiát, elroncsolt tüdõ- és agysejteket másra is lehetne fordítani, ami építõbb jellegû stb, stb.
Egyáltalán nem ellened irányul ez, nem irányul ez senki ellen, csak nekem más a felfogásom, mint mondjuk neked.

Azokat kell leszólni, akik leszólják azokat, akik nem akarnak benne lenne az "ihb-bulikban", illetve nem kezdenek ráktenyésztésnek 15 évesen.
De én még csak véletlenül sem szeretnék prédikálni neked.
És szeretném hangsúlyozni, hogy itt a mértéktelenség elítélésérõl van szó.

NeverwinterKING
én azt nem értem h mér kell leszólni azt aki cigizik vagy be van baszva?
szilveszterkor voltam utoljára részeg és nekem se hiányzik.

sz4bolcs
Na remek. Akkor hol a probléma? Ki írta, hogy nem tud választani, és uralkodni magán?

Hidd el, hogy megértjük, csak épp itt jön a fontos dolog: mi tudunk választani és uralkodni magunkon. Mellékvágányos idõszakomban, én is többször átéltem, hogy egy cigi milyen jó lehet, de idén szilveszterkor más utat választottam.
Mondok mást is: múlt nyáron többször elõfordult, hogy teljes éjjelek kiestek. Úgy voltam vele, ha nem is old meg semmit, de pár órára eltûnik a gond. Errõl is leszoktam, átértékeltem, és nem éri meg, nem old meg semmit, ilyenek.
Az alkohol, meg a cigi, (ha az ember hosszabb távon keresi a társaságukat) akkor mindenkinek jó. (kivéve, aki allergiás rá, vagy ilyenek)
Szóval az a lényeg, hogy ez a szituáció nem arról szól, hogy mi nem tudunk valamit élvezni, és ezért cikizzük, akik tudják, hanem arról, hogy mi választottunk.

az a baj, hogy igazad van.
Aquir
fail xD

bassz be nyugodtan, np.
volt már 1-2 féléjszakás rosszullétem, miután eldöntöttem, hogy én bizony nagyon nem szeretem az alkoholt.
sörözni szeretek. azt mindenki szeret.
sz4bolcs
Nem. Õk a maroknyi deviáns. :D

Aquir
mert õk normálisak? :)

Aquir
nem szoktam inni (réges rég ittam utoljára), de az a poén, hogy amikor már nem tudok rendesen menni, akkor is megvan a teljes ítélõképességem

sz4bolcs
Semmi baj, mi sem értjük, hogy miért fintorog a nemdohányzó, amikor rámegy a füst. :)

NeverwinterKING
ezaz h nem érted.
bebaszni mér nem jó? örömödben bánatodban sose volt?