8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Zsoltee_a_bator
    igaz, bar valoszinu azzal meg nagyobb a speed veszteseg.

fura pont azzal jottek hogy altalaban gyorsito celzattal alkalmazzal a ps3-at, erre ez..
  • Borg
    Így van, nincs benne semmi olyan, ami PS2.0 segítségével ne lenne megvalósítható egy R300-ason is akár. A HDM-et is csak az NV3X nem ismeri.
  • Zsoltee_a_bator
    ajaj..
    ebben a modban nv40-el 25 atlag fps 2xAA-val es AF nelkul 1280-ban..

a displacement mapping nagyon hatasosan nez ki a koveken, de az meg sm2-vel is megy (nv3x-et leszamitva). szoval nem tudom.. ennek meg nincs itt az ideje.
  • toMpEr
    durva farcry PS3 video
  • Crem
    Köszi, de az Ebay-ben nincs sok bizalmam!:)
  • Narancs
    Ha licitálsz elviheted...csak egy hónap mire megjön onnan, addigra meg talán nálunk is lesz...
  • Crem
    Emberek!

Van valakinek pontos információja, hogy kis hazánkban esetleg Austriában mikor lesz kapható a 6800 Ultra ?(Asus érdekelne leginkább)

Mellesleg furcsának találom, hogy az NV 3héttel elöbb jött ki mégis az ATI-t már lehet kapni!:P Igaz Japánban!:DDD
  • [NST]Cifu
    Elvileg igen.
  • janos666 #624
    Most nyomják ezt az X800pro-->xt moddingot. Ilyen elképzelhető sima 6800-ról utrára?
  • Borg
    Egy igazi gyöngyszem a Beyond3D fórumról :D Ez nagyon lol :) A best az utolsó mondat:)

Amit az nVIDIA mondott
    És amit valójában gondolt:)

Quote:
    - Margins to improve throughout the year, far beyond NV3x levels

we need to lower margins again to bead ATI... Hopefully not as badly as last year.

Quote:
    - Profits to be flat to slightly up next quarter, with XBox finally rising after 2 declining quarters in a row

Hopefully that fucking Xbox will finally produce some profits...

Quote:
    - NV4x biggest leap NV have ever taken

We've never been so desperate.

Quote:
    - Shader 3.0 "dramatically extends programmability"

Developers will have to program for yet another codepath...

Quote:
    - A dozen games and big engines are going to support 3.0

They don't yet... but we want them to!

Quote:
    - 6800U designed specifically for enthusiasts, has lots of "frequency headroom", and comes with an optional second power connector, required only for overclocking

Shit... we're running at way lower frequency, and require much more power.... How to sell that to the public?

Quote:
    - The GPU is affected heavily by the compiler, which is shipping at 1.0 and is very early. They expect big performance boosts in later drivers

We haven't had enough time yet to fully implement cheats for every benchmark game.

Quote:
    - Quadro FX4000 is showing 38x performance in a specific app (didn't pick up which one)

Notepad is running blindingly fast! -> nah ez tipikusan NV LOL:D

Quote:
    - Shader 3.0, Superscaler, and programmable video processor made up the transistor count over and above ATi.

Can't say ATI's design is more efficient...

Quote:
    - 40% more transistors, yet only 9% bigger die. Costs 10-15% lower, with better process capacity.

Nobody know cost and capacity, so we can please our shareholders here.

Quote:
    - Redundancy and re-configurability in the NV4x, and "immunity from defects", to achieve great yields moving forward.

We have big problems in using such a big die.

Quote:
    - Multiple NV4x chips taped out, a couple of them are back from an unspecified fab, and by Q4 everything will be based on NV4x. They refused to be any more specific than "by the end of the year".

Our yields suck. We need to find a new lab, but haven't yet. We'll call it unspecified for now. The NV3x stinks, X800 is out, so we desperately need to get the NV4x out. Hopefully we have a handfull at the end of the year.

Quote:
    - Talked about R420 being effectively a 3 year old architecture, and customers will pick the NV4x over that based on features such as Shader 3.0, since theirs is the only true next gen GPU

The R420 is way faster, so we desperately need to focus on our features, even though they are useless for the first three years.

Quote:
    - Game Developers "clamouring" for their Shader 3.0 and FP Filtering tech, building lots of boards specifically for devs. Easier to write, with better performance. Conditional branches are heavily touted.

That's what they should do.

Quote:
    - ATi have hand picked boards to be sent to reviewers, each at a different speed (?), potentially confusing consumers. NVIDIA don't do this, and their boards are much better overclockers that the XT (due to the hand picking mentioned previously, apparently).

Yeah, we know it's the other way around.

Quote:
    - PS2.0 vs PS3.0 will be a "glaring" difference, but HSI vs. native PCI-E is identical (including bi-directional bandwidth). Competitors are doing much the same, so it's costing them money as well.

Whoops... we missed a feature. Quick, downplay it's importance

Quote:
    - Competitors are going to hurt badly with PCI-E, since they'll have to build 4 or 5 extra boards.

They have better performance, hopefully it will be more costly for them.

Quote:
    - Started arguing with one caller, who pushed them about whether PS3.0 will actually make any difference NOW. They went back and forth several times, and it got reasonably heated and amusing. They said they'd call the guy back after the conference call

Shit... someone discouverd PS3.0 won't mean shit for the consumer...
    PANIC!! Make him shut up... don't let it get out. Get his adress, and send a hitman after him!
  • janos666 #622
    Éljenek a cseppfojósított, élőlényekre ártalmatlan olcsó gázok. Azokat próbálták már kézileg fentebbtuszkolni?
  • Borg
    "mert csak a léghűtés végessége szab neki határt"

Akkor a Gainward vízhűtéses kártyája miért csak 50MHz-el feljebb képes működni?
  • janos666 #620
    Noemeg vannak akik szeretnek cseppfojós gázokat ráengedni a cuccra amíg lefut mondjuk egy 3DMark, úgy érdekes lehet az NV40 mert csak a léghűtés végessége szab neki határt. Nade nem reklámozok már többet, na.
  • cifuatwork
    Pont ez az. Akkor meg mi ez a kijelentés?
  • janos666 #618
    De nem is arról hogy 250W-os mercury táppal csaoatják neki. Szerintem nekik eddig is volt 400W+
  • cifuatwork
    Az nVidia hivatalosan csökkentette a GeForce 6800Ultra tápajánlását. Az eddigi 480W-ról "kellően robosztus" tápegység esetén csökkentette az ajánlását 350W-ra. Az indoklás szerint a referencia 400/550Mhz esetén a legtöbb esetben elég a 350W, és a 480W, illetve a két tápcsatlakozó csak a tuningpotenciál miatt szükséges. A különféle kártyagyártók pedig maguk fogják meghatározni, hogy kártyáikhoz milyen tápegységet ajánlanak.

Eddig a hír. A magam részéről fentartással kezelem ezt, mivel az eddigi tesztek szerint olyan mérvű tuningpotenciál nincs a kártyában, ami ezt indokolná. A másik fele pedig az, hogy vajon mennyire biztonságos ez a megoldás. Mert a hardcore gamerek, akik ugye a GeForce 6800Ultra célközönsége, nem arról híresek, hogy egy sima alapon járatott géppel rendelkeznének....
  • cifuatwork
    Kifejezetten grafikai munkaállomásokba szánt videókártya, CAD/CAM alkalmazások, 3D grafikus alkalmazások (3D Studio MAX, Maya, Lightwave, stb.) és hasonlók...
  • Gabesz amd64
    És mit tud az a quadro?
  • Bat
    Nálunk egy grafikusnak quadroja van, gond nélkül mentek rajta a DirectX-es gamák. Hűű de még milyen gyorsan!
  • deep
    Az Albatron még májusban elérhetővé teszi a nép számára a GeForce 6800-as kártyáit.Ők az elsők:)
    Nem is tudom, asszem inkább megvárom amig az ASUS is összekalapálja a sajátját. GeForce-ból mindig ASUS-t vettem és sosem bántam meg, bár most radeonom van:)
    Úgy érzem az E3 alkalmával az Unreal3 engine-nel való frigy megalapozza a GeForce támogatottságát:)
  • Borg
    Másrészt ez NEM GeForceFX topic, kéretik a #608/609 jellegűeket oda írni. (és a válaszokat is)
  • deep
    Ne vedd sértésnek, de teljesen mindegy, hogy húzod vagysem, mert olyan siralmas teljesítménye van:)
  • Zsoltee_a_bator
    pl tizesevel emelgesd az ertekeket, ha elkezd hibazni/fagyni akkor ugorj vissza az elozore. aztan megnezheted, hogy a ram vagy a gpu a szuk keresztmetszet, es amelyik meg birja, emelgethetsz szinten hibakig megjeleneseig es vissza 10-et.

Nem erdemes jobban kicentizni, mert idonkent fagyhat..

/ram hibak fill rate teszt alatt jonnek jol elo, gpu hibak vertex shader teszt alatt.. bar speciel 5200 eseteben inkabb a fagyasok jelezhetik ezt, ha jol tudom nincs vertex shadere)
  • GixEr
    Ssiasztok!
    Egy Abit/FX5200(64mb)-ot gyari hutessel mennyire lehet felhuzni maradando serules nelkul(GPU/RAM)?
  • Lala
    Olvasgattam ez a topicot. Nagyon tanulságos volt, egy igazi ati vs nvidia flame :)
    Tegnap vettem meg az új kártyám. Nem ATI-t, pedig nagyon sokat gondolkoztam. Egy asus V9950SE lett belőle. Simán megy a gyári hűtéssel 450/800-on(5900-es gpu van rajta). Nagyon sokat gondolkoztam 9600XT és ez között. Mikor megláttam a 9600 hűtését akkor dőlt el a kérdés bennem. Nem csalódtam az Nvidiában akárki akármit ír róla, hogy milyen rossz, meg elrontották. Gyönyörű képe van a kártyának a monitoron és a TV-n is. Játékban nem nagyon próbáltam, csak egy kis far cry full beállításon :) 3dmark 03-ban 6000 valamennyi pontot ért el tuningolva. Úgyhogy szerintem nem olyan rossz választás az NV. Jah és az ára 41000-Ft volt 3 év garival...
  • Borg
    Király lesz!

Kerül vagy 4 ilyen a boltokba majd, amiből kettőt meg is vesznek, és asszem sokat is mondtam.

Az NV40 kihozatala már alapbol is szar, nemhogy azokból, amelyek még 450-en is képesek futni stabilan, a 220milla tranzisztorukkal együtt.
  • [NST]Cifu
    A Gainward éppen az ATI Radeon X800 bemutatójának napján jelentette be gyárilag túlhajtott videokártyáit. A gyártó csúcsmodellje a nem szokatlan módon kilométeres nevű Gainward CoolFX PowerPack! Ultra/2600 "Golden Sample", amelyen vízhűtés gondoskodik a tuningolt GPU és memórialapkák hidegre tételéről. A kártyán a GeForce 6800 Ultra grafikus processzor 50 MHz-cel a referenciaérték felett, 450 MHz-en üzemel, míg a 256 MB GDDR3 memória sebessége 1,2 GHz. A ritkasági versenyben a fehér holló mögött a második helyre jó eséllyel pályázó kártyáért nem kevesebb, mint 899 eurót (alapból olyan 230.000Ft!!! - Cifu) kér a gyártó.

A vízhűtéses megoldás mellett piacra kerül egy ventilátoros modell is, a Gainward PowerPack! Model Ultra/2600 "Golden Sample". Ezen "nagy teljesítményű" léghűtés biztosítja a 430 MHz-es grafikus processzor és az 1150 MHz-es memóriák hűtését. E modellt 599 euróért (alapból ~150.000Ft - Cifu) kínálja a Gainward.

Forrás: Prohardver!
  • janos666 #605
    A hardveres MPEG4 encode-ról van valami teszt? Hogy működik egyáltalán? A vide-in képet minimális processzorhasználat mellett realtime betömöríti felvétel közben a szokványos xvid/divx DVD minőségre? Vagy munkára lehet fogatni már vinchesteren lévő adatokkal is?
  • Gabesz amd64
    Nem azon izgulok hogy melyik jobb hanem melyik lesz olcsobb!Úgyis egyszinten van a kártya!
  • ollie
    Majd kiderül :))
  • BBking
    hát nem az amire gondolsz..
  • Gabesz amd64
    Miez a punnyadás ebben a topicban?
    Most kell odavágni a X800-as topicnak!
    Melyik is jobb VGA?
  • Zsoltee_a_bator
    borg, ne zudits ra mindent, egyszerre csak kevessel terheljuk szegenyt ;)
  • Borg
    Masreszt meg DirectX-et igenis használ, attól, hogy D3D-t nem.... abban azért jóval több van ennél ;)
  • Zsoltee_a_bator
    en nem mondtam hogy dx-t hasznal te gyogyos.. olvasd el rendesen ha mar kotekedni probalsz. dx8-ban specifikalt featureokrol beszeltem.
  • Borg
    Szerintem nem is fog. Arra valami moddolt drivert kell szerezz. Szerintem van neten biztosan, külföldi fórumokon nézz körül.
  • janos666 #596
    Rivatunerrel Geforcot csinálsz belőle és...
  • Russ!an
    Bocsi nem teljesen ide tartozik, de azért lééci help Me!
    Quadro-n hogy a fracba lehet akármilyen Direktx-es gamát eliniditani? mert nem igazán jön össze. Vagy nem is fog?
  • ollie
    szóval mi volt a poén?
  • Gabesz amd64
    Majd egy szép napon!! :-))