8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • DarkJedi
    Srácok, ezek közül melyik a gyorsabb, és mi a különbség köztük szerintetek?

ASUS V9999 Gamer Edition 256MB
    ASUS V9999 Ultra Deluxe 256MB

A Gamer Edition drágább kb. 20ezer forinttal. Esetleg beruháznék az egyikre amelyik gyorsabb..
  • janos666 #671
    Attól függ melyiket. Ha pl a szomszédodé kell menj át hozzá és beszéld meg vele. De talán besétálhatnál egy ilyen PC-s boltba. Tudom, én is utálom még a szagát is, de meg kell tenni ha néha gépezni is akarsz.
  • Shep
    ha kártyára gondolsz akkor nézdd meg az aproneten
  • Bad Boys
    tUDAJA VALAKI HOGY HONNAN SZEREZHETNÉM MEG A GEFORCE 3-AST?
  • Shep
    tud vki olyan linket adni, ahol geforce 6800 vs 6800 ultra teszt van, nem baj ha esetleg ati kártya is van a testben
    Jól néz ki!
  • CalebJoe
    Nvidia fanoknak ideális.

• Borg
    Passz, én is nézegettem a M$ oldalát, de elég szűkszavúak. Remélem beyondon jelenik meg valami leírás, vagy máshol valami átfogóbb teszt, hogy miért is kell ez nekünk.
    NV4x-nél mindenesetre leehtővé teszi az SM3.0 használatát. Persze hogy minek, az más kérdés:)
  • janos666 #664
    Ezt tegnap feltettem és 2X is lefagyott újraindítás után a gép. De jó ez régebbi kártyákon valamire? (hibajavítás, optimalizálgatás, stb?)
  • Borg
    DirectX 9.0c
  • Crem
    Azért érdekes, hogy a szomszédos Austriában 20 üzletben már lehet kapni ebből 14-ben már raktári készlet az ASUS AGP-V9999 Ultra Deluxe 2DT, GeForce 6800 Ultra, 256MB DDR, 2xDVI, TV-out, AGP...

• Crem
    CHAINTECH Geforce6800GT APOGEE 256MB/256Bit TV/DVI

Ha jól látom ez lesz az első 6800 amit kis hazánkba majd lehet kapni pár napon belűl...
  • toMpEr
    Unreal3 timedemo
    6800 vs 6800 SLI
  • Pontius #659
    Idehaza meik nagyker forkalmaz 6800Ultákat?
  • Shep
    Mo -on lehet már valahol rendelni/kapni 6800ultrát? Ha igen hol?
  • M@TriX
    a 6800 elég jó hőfokokat tud magáénak, jóval hidegebb, mint az X800, szóval lehet jól megvannak egymás mellett... persze sebességben alul marad az X800 -nál de az más tészta :)
    4 kártyahely minusz :)
  • Borg
    Kiváncsi lennék, hogyan is hűl (sül meg) a hátsó kártya... Az előtte lévő 1000 fokos nv40-ről passzirozza rá a jó meleg levegőt, hűtés gyanánt?:)
  • Crem
    Most először látok ilyet!:)
  • AMD Norbee
    VÉLEMÉNYEKET KÉREK ERRÖL A KÁRTYÁRÓL !!!!!
  • AMD Norbee
    Duál GeForce 6800 - a megvalósítás
    Írta: roadside Időpont: 2004. június 28., hétfő 15:15

Egy héttel ezelőtt már bemutattuk azokat a teszteket, melyben az Alienware új ALX nevű rendszere 2 összekapcsolt GeForce 6800-at működtetett, és ért el kimagasló teljesítményt. A mai napon pedig kiderült, hogy az NVIDIA többet akar.

Többet annyival, hogy már nincs szükségünk az Alienware saját fejlesztésű rendszerére (hír itt), hanem csakúgy, mint az 1996-ban debütált Voodoo2-nél, csak egy kábelra van szükségünk. Ez volt az SLI rendszer (Scan Line Interleave), melynek segítségével egy videokártya csak minden második sort számolt ki, így növelve a teljesítményt.

Az akkori megoldástól eltérően, most "csak" egy duál PCI-Express alaplapra van szükségünk, melybe a két videokártyát helyezve a felső részükön egy kis panellal összekapcsoljuk őket. A megoldás neve szintén SLI (Scalable Link Interface), és az NVIDIA szerint jelentősen megemeli a teljesítményt (megközelítheti a 90 %-ot is), így akinek nem számít a pénz az a leggyorsabb grafikai állomást tudhatja magáénak. A MIO port minden PCI-Express csatolású GeForce 6800-as kártyán megtalálható. Az SLI és némi régi Voodoo érzés pedig visszatért.

info: HardwareOC
  • AMD Norbee
  • AMD Norbee
  • AMD Norbee
  • AMD Norbee
  • Zsoldos
    hirtelen ugy ereztem, vki miatt(#644) igeny van ra
  • Borg
    Épp ezért nem kell itt ilyen prédikációkat tartani egyértelmű dolgokról.
  • Zsoldos
    Eh. Na egy ilyet nem kene megint elkezdeni.
    Ahhoz senkinek semmi koze nincsen.
    Akar karacsonyra kapta, akar banyaban dolgozott erte 2 evig, egyedul az o dolga.
  • Borg
    ... ha megdolgozott érte ...
  • the Godfather
    Figyi..ne dobd ki..tartsd meg tartaléknak, illetve soha nem tudod mikor fog még kelleni. Mivan ha az éppen a legujjabb karesz kifekszik és gariba vissza kell vinned? Ilyenkor jól jön a régi kártyesz. Illetve mindig akad olyan ismerös akinek sokkal gyengébb kártyája van és megvenné tölled. Sose halgass olyanra aki azt mondja hogy dobd el, mert mindig mindennek megvan a helye és értéke...szal, soha semmit, senkinek ingyen mert megdolgoztál érte, föleg a kukának nem.
    Zene füleimnek! Viszont emlékezz csak, mi volt pár éve! Már régen az nVidia volt a király amikor megvetted a Voodoo3 -mat, mert megint nem bíztál benne, hogy lehet jobb valaki mint a 3Dfx... Ha jól tudom, akkor meg csak egy Geforce 2 GTS -ed volt meg a Geforce4 4200...

Nekem Riva 128, TNT1, TNT2, Geforce MX, Geforce 2 Titanium és mégis úgy vágtam ki a kukába az éppen aktuális kártyát amikor jött jobb (most éppen Radeon) hogy a lába nem érte a földet.
    Nem vagyok saját magam ellensége, addig amíg én fizetek azt veszem ami a jobb!
  • deep
    Egy kis botlás persze, hogy megengedhető.Na de úgy elesni, hogy ne maradjon egy ép porcikád és fel se tudj állni, az már gázos.Nem tudom mi lesz szegény nVidia-val, úgy a szivemhez nőtt a sok hosszú év alatt, mindig GeForce-om volt, de kénytelen voltam Radeont venni, mert egyszerűen jobb.És a tendencia folytatódni látszik...
  • Zsoldos
    Dehogy, az nvidia driverek a legjobbak a vilagon dehisz ezt mindenki tudja. (kiveve az elmult 3 evet, es az utolso ket generaciot, de egy kis botlas mindenkinek megengedheto nem?)
    Sebaj, lényeg, hogy nVidia legyen, nem?
  • deep
    Tök mindegy, mert a Prohardver tesztje ékes bizonysága anak, hogy egyelőre el sem indulnak a játékok az Nvidia által ajánlott driverrel...Sajnos
  • Narancs
    Kapni már vhol?
    Esetleg kishazánkban?
  • Gabesz amd64
    De hogy hozok!
    Csak vicceltem!
    Hoznék én szívesen!
    Adjátok a many-t én hozom a cuccot! :-))
  • [NST]Cifu
    Ok, ha már úgy is arra jársz, hozhatnál nekem egy Radeon X800Pro-t is :)))
  • Gabesz amd64
    hoppá hoppá!
    Gyorsan utazni kell Japánba!Mert ott már kapható a 6800U-ra! :-))
  • janos666 #633
    De ha úgy nézzük a Far Cry-hoz elég a 25 átlag FPS (ugye Borg?) vagyis lehet hogy úgy írták a PS3 petchet hogy még pont elvigye a kártya. Szomorú hogy sokszor egy pici képjavuláshoz a teljesítményigény a négyzeten(netán a köbön) nő.