8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • CoolStuff
    Jóvanna!
  • Borg
    Nah a szpemmelést itt fejezd be, mielőtt ebben a topicban is rászoknál. (holott a másikban is már szóltam érte ugye.)
  • janos666 #508
    Ennél nekem jobb van. Powered by, logó, nVidia feliratok vannak kék háttéren amibe egy gépház van beklemosódva(halványan látszik és kék az is).
  • CoolStuff
    Ezt ni janos666!
    Nvidiás háttér:
    hattér
  • janos666 #499
    Hát hol élsz te? Az még a valóságban sem olyan feltűnő, amúgy szerintem nem te vagy az első aki gondolt hasonlókra.
  • Zsoltee_a_bator
    es mivan ha az egyik felulet ami takar mondjuk egy ablakuveg? :) akkor az ablak mogott no arnyek?
  • CoolStuff
    Elfogadnék egy ilyet ajándékba!
  • Crem

Már csomagolják őket és irány Európa!:)
  • Crem
    Én is csak ennyire jutottam, de aztán "továbbtanultam"...
  • Gabesz amd64
    hegesszé rá valami hütöbordát az megoldja a problémát
  • sniper
    1 kek es 1 lila 3szoget. ~~
  • janos666 #485
    Hát mennyi az a véglet, mert az innósak alig langyosodnak 250 körül. Az én kártyám alapórajelen megy, de hozamosabb terhelés után nem jó játék fogdosni a nyáklemez hátán lévő bordát, úgyhoyg rátettem egy házcoolert.
  • [Walaki]D`Lair
    Hát az én GF3-am a végletekig húzva van, terhelten nem bírom megfogni a GPU hátuljánál...:D

sztetek jót tesz neki? :DDD
  • [Walaki]D`Lair
    Ez faszányos!
  • janos666 #482
    Amíg nem nem károsodik a GPU vagy a kártya más része felőlem 360°C-on is mehet, ha bírja.
  • Borg
    És ezért miért meglepő az nvidia 36dBA FlowFX2 (vagy mi) hűtésével?
  • AMD Norbee

Az nV News jóvoltából egy igen fontos kérdésre kaphatunk választ, arra, hogy mennyire melegszik az NVIDIA 222 millió tranzisztorból felépülő új zászlóshajója.

Szobahőmérséklet Páratartalom GPU hőmérséklet terhelés nélkül GPU hőmérséklet terhelés alatt
    22°C 70% 47°C 57°C
    24°C 75% 49°C 63°C
    28°C 88% 53°C 71°C

A terhelés alatti értékeket Wolfenstein -- Enemy Territory demó futtatása közben mérték, zárt házban. Bár semmiképpen sem mondható hűvösnek a NVIDIA legújabb megoldása, azért az eredmények bőven a tűréshatáron belül maradtak, bár a szobahőmérséklet emelkedésével jelentősen megnőtt a GPU hőmérséklete is, valószínűleg nyáron is stabil marad a rendszer külső beavatkozás nélkül is.

Forrás: nV News

• Crem
    ThX!

• Laalee
    ez egy erőforrás takarékosság, az a lényege, mint annó asszem a kryo2 es gpuja csinálta a texturázásnál. ami nem látszik, oda nem számol árnyékot.

mondjuk ha, ezt a 2 képet is megnézted, érthetnéd. :D

• Crem
    Oké!

Köszönöm!
  • janos666 #476
    Mondjuk azért van főtéma, hogy abból induljunk ki, de ha másfelé tévedünk az nem akkora baj, főleg ha a főtémából vezetüük le. Ha az a téma is kimerül akkor visszatérhetünk a főtémához ahonnan újra elkanyarodhatunk amerre jólesik és eltelt az idő. És ha látja valaki, hogy mások milyen hülyeségelet írnak akkor hajlandóbb megosztani hasznosabb tudását a tömeggel.
  • cifuatwork
    A Babelfish ferdítése angolra:

Certainly, all this time the command of development engineers NVIDIA did not sit idly - company stemilas' to take revenge in competitor. Rumors about the graphic processor- monster NV40 began to appear long before that how it was for the first time personified in silicon. Was discussed sixteen conveyors renderinga, support of piksel'nykh and apical sheyderov of version 3.0 and about other innovations. The circulated rumors were most diverse, up to the "reliable information" about the fact that the novelty will use memory GDDR3, which works at the frequency of 1600 MHz, in this case the frequency of nucleus will comprise to 600 MHz and, etc.

Tömören a lényeg:
    Az nV már az elején azt tűzte ki célul, hogy 16 pipeline és 3.0-ás PS és VS támogatás legyen (plusz további fejlesztések) az nV40-ben. A korai "megbízható forrásból származó" információk szerint a GDDR3 ramok 1600Mhz-en futottak volna, de a valóságban még a 600Mhz-et sem érik, stb.

Ha jól veszem ki, akkor a korai célkitűzések és a kész termék közötti különbséget ecsetelné...
  • Crem
    Конечно, все это время команда инженеров-разработчиков NVIDIA не сидела сложа руки - компания стемилась взять реванш у конкурента. Слухи о графическом процессоре-монстре NV40 стали появляться задолго того, как он был впервые воплощен в кремнии. Говорилось о шестнадцати конвейерах рендеринга, поддержке пиксельных и вершинных шейдеров версии 3.0 и о других нововведениях. Циркулировавшие слухи были самыми разнообразными, вплоть до «достоверных сведений» о том, что новинка будет использовать память GDDR3, работающую на частоте 1600 МГц, при этом частота ядра будет составлять до 600 МГц, и т.д.

???

Ha valaki esetleg MÉG ért oroszul, az fordítsa már le ezt!:D Előre is ThX!:)
  • ollie
    ez 2 lépcső kihagyása, ha jól számolom (GF4 és GF5) :))
  • Crem

Ez egy NV40 teoria az Ultra Shadow2-ről!

Valaki elmagyarázná mit is látok PONTOSAN a képen?:D
  • M@TriX
    majd meglátjuk
  • Crem
    Az oroszok fogták és szétkapták az Ultra 6800-at.

Введение
  • CoolStuff
    Az!;)
  • Borg
    Najólvan, akinek innen 1-nél több hozzászólását kell gyomláljam holnap, az pár hétre mehet az index fórumra szüttyögni... remélem ez elég bünti ;)
  • CoolStuff
    Csá Stone!
  • stone
  • CoolStuff
    Értem!:DDDDDD
  • Borg
    Csak el ne tűnjön aztán egyeseknek az összes hozzászólása egyszercsak... vagy a regje...
    Veszélyes időket élünk, előforul az ilyesmi...
  • CoolStuff
    Nem én kezdtem az offot, de sztem ez nem igazi off!:D
    Nem a mai ebédünkről beszélünk, hanem, hogy miért is kéne már a jó kari!:P
  • [NST]Cifu
    Végülis biztos van valami értelme minden egyes topicot szétoffolni, csak úgytünik nem vagyok elég értelmes lény, hogy felfogjam mi az az ok...
  • CoolStuff
    Dehogynem, hogy ilyen sanyarú sorsunk volt, és már kijár a jóból!:D
  • Borg
    Inkább a videókártyás topicba irogassátok ezt, semmi köze ennek a geforce6800hoz.
  • CoolStuff
    S3Trio->RivaTNT2
    RivaTNT2->Voodoo2
    Voodoo2->GF2TI(má nem tom hányas, de akkori csúcskari)
    GF2TI->GF4MX420
    Ebben az időszakban asszem volt vagy 20 ATI karim, mert haverral cserélgettünk, de már nem emléxem mik voltak pontosan...
    GF4MX420->GF4MX440
    GF4MX440->GFFX 5600XT
    GFFX 5600XT->Ati Radeon 9800Pro, vagy várok én is a GF 6800-ra...
  • [Walaki]D`Lair
    Trident V1000 -> Riva128
    Riva128 -> Savage4 Pro
    Savage4 Pro -> GeForce 256
    GeForce256 -> Ati Radeon 64DDR ViVo
    Ati Radeon 64DDR ViVo -> GeForce3 Ti200
    GeForce3 Ti200 ?->? Ati Radeon 9800Pro ; vagy várok még és GeForce 6800
  • SoDI---
    Én is szerettem eddig generációkat átugorni :)

S3Virge -> TNT (átugorva Riva128, 3dFX, Vooodoo 2)
    TNT -> Gf2MX (átugrova TNT2, TNT2 Ultra, Gf256)
    Gf2MX -> Gf4 (átugrova Gf3)

De most leszokok róla, mert Gf4 -> 9800PRO -> 6800 vagy R420 lesz a következő két lépés a következő fél évben.