8009
Avagy az nVidia NV4X
-
Bat #552 Ezt most főleg azért írtam, mert első hallásra jó dolognak tűnik a képminőség, de úgyis azzal kezdem minden drivertelepítés után, hogy teljesítményorientált, kikapcs anizo, kikapcs aimbot izé... aa, meg kikapcs vsync.
Ha R420 lenyomja Geforce urat ilyen beállításokkal mint a texiórát, hát akkor biza ATI-t vásárlnuk!
-
Bat #551 Most ez a legutóbbi "csalás" dolog elég röhelyes. Ha jól futottam át a cikket, annyiről volt szó, hogy más mipmapot választ mint az ATI. Ejnye-bejnye. (Magánügy)
Ezen alapon, akkor az egész pixelsnájder egy csít, mivel a legtöbb komplex számítást csak "közelítőleg" végzi el. Gondolom az ATI is (specifikációkba mind ott van, hogy approx). Akkor az is csíter! És pusztujjon!
-
#550 http://www.driverheaven.net/articles/driverIQ/Pics/Pics/MaxPayne2_Rastsmall.jpg
http://www.driverheaven.net/articles/driverIQ/Pics/Pics/MaxPayne2_NVsmall.jpg
http://www.driverheaven.net/articles/driverIQ/Pics/Pics/MaxPayne2_Radeonsmall.jpg
Te Sodi!:)
Hol itt a "gány???
Egyébként ha a 3 képet levetíted, észreveszed, hogy nem ugyanazon szögből van készítve... -
Zsoltee_a_bator #549 olyan kepet csinalj ami atival tok szar ultra gagyi fos, csalt ES nvidiaval szep es szabalyos. -
Zsoltee_a_bator #548 az ati-k a referencia kepet nagyon jol megkozelitik. (ahogy ugye kineznie KELL). nem azt rajzolnak ki ami jolesik, mer ugy gyorsabb. -
K.András #547 "Ottvan kerek perec minden a képeken."
Mennyi képet csináljak ati kártyával ami tök szar ultra gagyi fos?Már megint kezdik ezt a csalást,az ati féle anizotropikus szürésre azt mondták nem csalás,meg hogy ök nem tehetnek arrol hogy az nvidia kártyája ott is perecizios számolást végez ahol nem kéne,ha nvidia csinálja ugyanazt az kökemény csalás,nevetséges ez az egész... -
#546 Itt van egy jó kis teszt, ábrákkal az nVidia-ról, viszonylag korrekt oldal, annak ellenére, hogy nem az nV "szponzorálja..." ;-) -
Borg #545 Akkor kijavítlak, mert tévedsz. -
#544 A 3Dmark03 pedig jó indikátor.
Javíts ki Borg ha tévedek, de nem ennek a test programnak van egy tenyérnyi ATI logo a ball alsó sarokában? -
#543 Optimalizálva a 9800XT-nek. ÉS?
Most CSAK ehez lehet hasonlítani...
Ha megjelenik a NEW Ati akkor természetesen meg ahoz...;) -
Borg #542 Utóbbit így nem mondanám ki, még.
A 3Dmark03 pedig jó indikátor. Noha persze arra nem mérvadó, hogy milyen a sebesség, mert az játékokban a lényeges, de ha a képminőség szar, az igenis jelent valamit. Ha ebben csal, akkor nyugodtan máshol is.
Másrészt: az nvidia nagyonis tisztában van vele, hogy az "ipar" ezzel tesztel, és ennek a programnak az eredményeivel hasonlítja össze a kártyákat. És akár tetszik akár nem, a legtöbb ember is. Magyarán a kutya nem mossa le róluk a szándékos csalás vádját sem.
Amúgy a tomshardware, és a hardocp mint nvidia kézben lévő oldalak, még jó hogy nem csinálnak ilyen tesztet. Persze bármi megeshet, de ennek a tesztnek az egyértelmű eredményeit nem igazán lehet kétségbe vonni. Ottvan kerek perec minden a képeken. -
#541 Ha csalt is ezidáig még 1 hardware oldal se erősítette meg.
Mert ők még nem csináltak ilyen teszteket.
A TOP10 játékoknál erősen odab@sz az Ati-nak...
Optimalizálva a 9800XT-nek. ÉS? -
#540 NAGYON DURVA a különbség! ATI majdnem a Rast Image képét nyújtja, nVidiánál meg tök gány az egész. -
#539 Hát itt az interaktív Flash tesztek engem meggyőztek arról, hogy tényleg csalnak :-(
Ha pedig mindezt a legújabb deronátorral teszi a cucc, akkor az már tényleg gáz. Itt már nem lehet mondani azt, amit a Far Cry-nál, nem lehet mondani, hogy "na jó, de sima FX-nek ismeri fel az app". :-(
R420 lesz a nyerő, úgy néz ki. -
#538 Hát nem tudom...
Ha csalt is ezidáig még 1 hardware oldal se erősítette meg.
fcenter.ru
Tom'sHardware.com
Hard|OCP.com
1,A TOP10 játékoknál erősen odab@sz az Ati-nak...
2, Mintha pár hozzászólással ezelött írtad volna,hogy a 3d mark nem mérvadó!;)
-
davos80 #537 Hogy lehet ennyire hülyének nézni az embert?Kiadnak egy kártyát, csalnak orba-szájba, és még 120watott is eszik... -
Borg #536 Szvsz mindenképp meg kell várni a bolti kártyákat, a végleges drivert, és a frissített programokat is.
Majd utána *talán* változik a kép.
De számomra egyelőre semmisek az eddigi teszteredményeik, mondhatnak akármit... -
Zsoltee_a_bator #535 talan nem is olyan eros..
r420 ellen, lehet minden kis ocska csalasra szukseg lesz. abban meg mar komoly gyakorlatuk van. ugy latszik szarbol tenyleg nem lesz vaskarika -
#534 most sírjak vagy nevessek? -
Borg #533 Itt a következő szégyen bazz :(
driverheaven Geforce 6800 Image Quality Test
Its very clear to me that the 6800Ultra is not rendering the reference image as desired by 3Dmark, regardless of any performance impact and therefore isnt comparable to any other card. This in result is no different to the optimisations in previous drivers which Futuremark have frowned upon.
Ugyanúgy csal a detonator 6x.xx a 3dmark03-ban, bazz... Azt hittem ilyen erős hardverrel már igazán nem lett volna szükség erre :( -
Bat #532 Ez a ultrashadow amolyan "hint"-nek tekinthető. Programozásba kb 1 sort beszúrsz, és a kártya el tud kerülni fölösleges pixelrendereléseket, de ez nem igazán jelent hüdenagy szenvedéscsökkentést :) maximum a kártyának...
Borg: GL sokkal hamarabb frissül mint a DirectX, minden egyes Detonátorral szinte új extensionok kerülnek bele, hamarabb lehet benn kihasználni a hardwert esetenként mint a DirectX-be. Plussz még a CG
-
Borg #531 Szerintem itt nem is nagyon keverte senki őket.
Viszont ami tény, hogy a DX és a GL is csak API-k, amelyek maximum az alattuk dolgozó hardver tudásával tudnak élni, függnek tőle.
Mi pedig itt ennek a hardvernek a tudását ecsetelgettük leginkább. -
#530 Szerintem inkább sír az NV "karmark bácsinak" ezért az ultrashadow cuccért hisz eddig azt mondták emiatt többet kell szenvedniük a programozóknak. -
Bat #529 Végolvastam a topikot és megfájdult a szemem/fejem.
Ami most hirtelen eszembejutott:
Nem muszály kevernünk az OpenGL-t a DirectX-el. Directx-be van PS meg VS GL-be vp és fp. Kicsit más. A Doom3 ugye OpenGL-s lesz, azér mondom. NV-nél a GL-t és a DirectX-es api-t nem ugyanolyan ütembe fejlesztik, hisz volt már olyan, hogy GL-be olyankoat lehetett csinálni amit DirectX-be még nem.
Márpedig NV-nek rendkívül jó GL supportja van. A gond csak az, hogy az FX sorozattal kijött az FP opengl-be ami azt jelenetette, hogy immáron szinte szabadon írhatnak pixelprogramokat a kártyákra. Ez hatalmas előrelépés volt, csak durván félkész. A Gef3-as,4-es GL-hez képest lekorlátozta a lehetőségeket, hogy látszott a kártyákon és az api-ján, hogy valambe belekezdtek de még nincs kész. És most a 6800-assal talán használhatóvá válik. Nagyon fontos példa a FP16/32-es textúrák blendelésének hiánya. Hiába tud például a FX5900-es lebegőpontos textúrát használni, alig valamire használható, a blend hiánya miatt.
PS3.0 meg lehet hogy nem tudod elképzelni, de igenis fontos lehet.Hisz az ember egy nagyon elmés állat, és biztos olyan effekteket találunk ki amikhez már szűk lehet a ps3 is :p
Krém: Ultrashadow új verziót valszínű karmak bácsi sírására fejlesztették :) Arra jó, hogy a kisebb/közepes (irányított) fényforrásoknál fillrate-t csökkent fény/árnyékszámolásnál.
-
Borg #528 Látom te is csak írsz, és nem olvasol:) -
Akuma #527 szerintem kb egy kamerás telefonnal lehetett felvéve ez a kis film, olyan rossz a minősége...
spec, amire én gondoltam az az, hogy hiába veszel föl egy lejátszott szép minőségű (DVD) filmet kamerával (VHS), mert az nem lesz DVD minőség!
vagyis ez egy rossz minőségű film, ami semmit nem mond, csak annyit, hogy furcsa volt számomra a földön, hogy minden egyes kis kavicsnak meg volt csinálva a fényjátéka -
Toomy_Xp #526 Most így hirtelen nem vágom, hogy ezt miért irtad? -
#525 Ilyen erős ps3 reklámhadjárat mellett ATI erősen megszí'ja, ha ténleg nem lesz a kártyeszében támogatás. -
Akuma #524 ez olyan dolog, mint amikor moziban felvesznek egy dvd minőségű filmet kamerával (kalóz filmek) -
Toomy_Xp #523 Úgy tűnik nekem, hogy ez a Fort nevű pálya egy tovább szerkesztett változata. -
Toomy_Xp #522 Nézzétek meg ezt a kis rossz minőségű video-t. Én még nem láttam a FarCry-t "very high" settings-en, szóval ha így néz ki akkor bocsi!!
Elvileg ez a video mutatja be a PS3.0 lehetőségei egy részét. Persze lehet nem értem jól! :)
http://download.games.tiscali.cz/game/videos5/far_cry-ps30_video1.zip -
#521 PS/VS 3.0 magyarázat
A HWSW.hu-s agytágítás szerint a PS3.0 nem nyújt látványbeli különbséget, csak egyszerűbb programozni, szóval a PS3.0-ás effekteket meg lehet csinálni PS2.0-án is, csak éppen egy lépés helyett X lépésben.
Itt vannak ennek bizonyítására itt vannak PS/VS3.0 demók:
A PowerVR oldalán kint van pár PS/VS 3.0 demo -
Borg #520 Nem érted a lényeget.
A VS3.0-t minden valószínűség szerint az R420 is támogatni fogja, sőt, több mint valószínű, hogy a PS3.0-t is.
De ettől eltekintve, ha utóbbit mégsem támogatná, az semmiféle hátrányt nem jelentene neki.
ad1. mert a PS3.0 előnyei is csak kb 2 év múlva jönnek majd elő, ála PS2.0 most.
ad2. mert a PS3.0 NEM JELENT KÉPMINŐSÉG BELI VÁLTOZÁST, csak optimalizálva lett benne ez-az, hosszabb shader utasítások stb stb lehetősége lettek belerakva.
ad3. Vedd csak alapul azt a vitatott FarCry képet, amit az NV propagandának próbált felhasználni, mondván a bal oldalt az 2.0 PS van, jobb oldalt meg a 3.0 amit ő tud. Ez eddig szép és jó, csak a valósághoz semmi köze nem volt. Egyrészt a bal oldalt nem PS2.0 van, de még csak nem is PS1.1, mert az a kép teljesen bumpmap mentes volt, amire így egy DX7 kártya is képes. Másrészt, amit a jobboldalt látunk, teljes mértékben megvalósítható PS2.0-val. Szóval humbuk volt az egész. Ha egy PS2.0 és PS3.0 képet raknának egymás mellé ugyanis, valószínűleg nem lenne felfedezhető különbség a képminőségben.
PS: konkrétan ez a kép ugye: http://games.tiscali.cz/images/news/farcryps.jpg -
#519 Most felötlött bennem egy kérdés: Jó-e ha az nv40 támogatja a PS/VS3.0-t az R420 meg nem és a játékok alkalmazzák is azt.
Mert akkor ez ugye mit is eredményez? Az R420-on gyengéb képminőséget (hogy mennyivel azt most valószínűleg nehéz megmondani, de szerintem nem olyan őrült sokkal) kapunk magasabb FPS-sel, az NV40-en pedig jobb képet (="=) alacsonyabb FPS mellett.
Javítsatok már ki hogy tévedek!! -
#518 Onnan, hogy a képen látható, hogy ez egy bolt. Külföldön meg szokás, hogy az "incoming", tehát a várható játékok/hardware-ek promociós (üres) dobozát kirakják, reklámnak. Itt is ilyesmiről lehet szó...
De ettől még lehet, hogy csak egy-két hét vagy hónap múlva fog megjelenni. Anno a Half-Life 2 üres dobozok is kerültek ki a polcokra, még 2003 Szeptember elején... -
#517 jah most látom, a kis 5900XT feljebb jött, vagy edig is ott volt? -
#516 mit nézzek rajta, egy link a prohardverre azt már láttam. Vagy van más változás is? -
#515 OFF: Pheel Jóvoltából a Videokártyák erősorrendje topicot kiegészítette egy MEGA tesztel!
Érdemes megnézni! -
#514 Honnan tudod, hogy ez csak promóció?
Bár ha az is, sokat nem fog változni. (szerintem) De ezen ne vesszünk össze!:DDDD -
#513 Tartok tőle, hogy tévedsz. Ez csak egy promociós doboz...