8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Breki33
    má megint nem érted mi? P
  • Borg
    Sőt, nekem nem is kell az nvidia partnerének lennem ahhoz, hogy tuningoljak egy 6600GT-t... szal nemtom most mi a frenetikus nagy újdonság abban, hogy gyári tuningot tesznek rá annak érdekében, hogy kompetitiv megoldás legyen az x700xt-vel szemben is.
  • Breki33
    ez a lényeg:

Nvidia partners overclock 6600GT

From 500/1000MHz to 500/1100MHz
  • Breki33
    3dguru szavazás

What's would you buy ?

GeForce 6600 (150 USD)
    4%

GeForce 6600 GT (200 USD)
    71%

Radeon x700 (150 USD)
    2%

Radeon x700 Pro (200 USD)
    3%

Radeon x700 XT (200 USD)
    21%

votes: 1040
  • [Jakuza]
    Hat ebben is ez a lenyeg.

"It's still not in stock but it should be soon. We don’t know how soon."

Szal ebben a cikkben sincs mas, minthogy remenykednek, nem tudjak, johetne hamarosan. Semmi konkretum csak feltetelezesek.

• Breki33
    Nvidia sent out Geforce 6600 GT samples to the press with card that featured a 500MHz GPU clock and 1000MHz memory clocked card. Its partners suddenly received the green light from the green company that they can use 1100MHz memory and that will obviously increase performance numbers.

We are not sure yet how this will affect the price but we assume it will have to go up due to higher memory cost.

We believe that Nvidia partners will have 500/1000MHz cards available at its press release SRP (suggested retail price) close to €200 and we found one close to that price here. It's still not in stock but it should be soon. We don’t know how soon.

This 1100MHz version might put more pressure on ATI's X700XT cards, which appears to be losing ground to the 500/1000 MHz Geforce 6600GT.

Gainward will actually go even faster for both GPU and memory but we will have more details about its cards soon enough. µ

• Breki33
    nincs mit hozzáfűznöm
  • Borg
    Igen de attól még nem kezdünk el itt a délafrikai köztársaságról beszélgetni, mert ott is van szükség PC-re :D
  • Zoldalma
    "de sok panaszt sem láttam még rájuk..."
    Linux forumon olvass utana, egyszeruen bugosak.
    "egyik gyártó sem igazán koncentrál a linux driverekre"
    Megint teves....
    "De hogy hogy jött ide ez a linux téma, azt még mindig nem értem."
    Mert ott is szukseg van videokartyara :)
  • [Jakuza]
    Es miutan az ATI .NET-es keretrendszert csinalt, az Nvidia egybol elkezdi majmolni, pedig elotte meg az allitotta, hogy milyen rossz is az.
    Kerdem en akkor miert ter at ra az Nvidia is ?
  • Borg
    Nemtom, de szerintem egyik gyártó sem igazán koncentrál a linux driverekre, mert nem sok értelme van. A linux driverek terén nincs piac lényegében (a windows pc-khez viszonyítva) tehát előnye sem nagyon lehet egyik cégnek sem.
    btw, nemtom milyenek a linux drivereik, de sok panaszt sem láttam még rájuk...

De hogy hogy jött ide ez a linux téma, azt még mindig nem értem.
  • Breki33
    "ATI több energiát fektet a Control Center .NET-es átiratába, mint normális Linux driverekbe... El kell ismerni, ezen a téren az nVidia-nak van némi előnye!"
  • Borg
    Ezt már megint nem értem. Biztos velem van a baj.
  • Breki33
    Ja ha LInux-hoz kell nem kérdés, hogy melyik gyártó
  • Breki33
    oké így korrekt
    csak félreérthető volt
  • Borg
    Bocs, én nem mondtam olyant, hogy nem lesz AGP-s. Egszer majd lehet, hogy lesz. A jelenlegí hírek szerint az nVIDIA még csak a referencianyákját tervezi a HSI chipes 6600-nak, ami akár fél évet is jelenthet a bolti megjelenéséig...
    Szal _jelenleg nincs, és nem is lesz a közeljövőben_ AGP-s 6600.
  • Breki33
    hogy nem lesz agp-s
  • Borg
    Mi is?
  • Breki33
    ez sem egyértelmű

lásd 6800-nál
  • Borg
    A 6600GT PCI Express lesz, és nem AGP. Szóval hacsak nem i925x/i915P alaplapos gépet veszel, ez a lehetőség eleve kilőve.
  • Breki33
    future teszteredmények

Az Inquirer értesülései szerint néhány videokártya által elért pontszám:
    GeForce 6800 Ultra: 5000 p
    GeForce 6800 GT: 4500 p
    X800XT PR: 4500 p (4.9 Catalyst); 5800 p (8.07-as ATI meghajtóval)
    Geforce FX 5950 Ultra: 1270 p
    Radeon 9600XT: 1570 p
  • Breki33
    sztem kijön de árban még magas lesz
  • Breki33
    nem is ezért kell
  • pzs
    Sziasztok

A véleményeteket akarom kikérni
    Ha a jó isten is ugy akarja meg a zsbem oktober vége felé raknék össze 1 uj vasat.A videókártya amit még talán meg tudnék fizetni a 6800 120 nm td msi .Szerintetek van rá esély , hogy a 6600 gt kijön adigra illetve ár/érték viszonyban melyiket érdemes megvásárolni.
    Thx előre is
  • Borg
    Így van, és a 6600GT-vel egy árba ajánlott X700XT-vel szemben még nem is tesztelték le. Bár ha már a PRO is így megszorongatja, akkor az XT ellen nem sok előnye marad a 6600GT-nek majd.
    De egyrészt az XT még pár hónap, mire ide eljut, másrészt a fene se vált PCI Express alaplapra, csak ezekért...
  • Akuma
    Sztem tök fölöslges hasonlítgatni, amíg a magyar boltokban nincsen ára és egyben nincs készleten. Tesztekből max teljesítményt és gyártó által javasolt árat láttok (még), de minek, ha sok píz kell hozzá.
  • Breki33
    sejtettem vhogy P
  • Breki33
    Ezt a tesztet raktem be a másikba az eredeti helyről

• CoolStuff
    Hogy kíváncsi lennék kik azok!:P
  • M@TriX
    én kértem a tesztet, igaz az pont olvastam :) de ezt nem tudhattad....
  • M@TriX
    khm, jól esik, hogy néha informáltabb vagyok nálad :)
    persze nem full teszt de van.

X700 Pro vs 6600GT

a 3Dmark pöttyök tényleg elég gyengusnak látszódnak..
  • Breki33
    mivel is? P
  • Breki33
    pl azok akik beszólnak másoknak, mert be mert rakni a kártya topicjába egy két hetes tesztet

elvakult lehet erős inkább elfogult ember
  • CoolStuff
    Hali!
    Rég jártál itt!

Egyetértek!:)
  • Borg
    "Akkoris ha néhány elvakultnak ez nem tetszik."

Kiváncsi lennék kik ezek...
    1.Ha neked jólesik, akár még 400x is beírhatod, ha valaki megnézi úgyis látja mi a helyzet.

2.Nem véletlenül írtad nagybetűkkel, ez tény.

3.Azt és úgy írsz amit és ahogy akarsz, erre van a fórum.
  • Breki33
    oké én leszállok ha nem dumálsz itten álláspontrol.....
    Most már jó lenne leszállni arról a grafikonról amit kb 11másodperc alatt csináltam paintben és 4 hozzászóláson belül 2szer mondtam, hogy csak vicc, ráadásul akkor amikor meg sem jelent az X800...
  • Breki33
    aham

csak én nem rakok be magam által buherált teszteket ugyebár

amúgy az álláspontom az igen, hogy eddig jobb volt az Ati, de most az Nvidia méltó vetélytársat állított.

Akkoris ha néhány elvakultnak ez nem tetszik.
    Pedig ez nekünk felhasználóknak jó.
    Azért az, hogy nagy lóbetűkkel írtad, szerintem jól tükrözi az álláspontodat a témában. :)