8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • Akuma
    Mondjuk már most best buy lehetne, ha valóban 40ezer forint lenne a boltokban.
  • Akuma
    Remélem olcsóbb is lesz, ja és télleg odapörköl neki, mert akkor lemegy egy kicsit az ára :))
  • grebber
    Majd az X700XT feltehetően odapörköl neki.Legalábbis remélem.
  • Gabesz amd64
    Helyes küldjél róla homefotót majd!!!
  • Akuma
    Ja egyébként a részemről rosznak ítélt forceware 61.77-es driverrel próbálkoztak... meglepő eredmény
  • Akuma
    Egy frissebb prohardveres cikk 6600 GT

""
    NVIDIA GeForce 6600 GT: ami tetszett

kategóriájában a leggyorsabb

egyre jobb drivertámogatás (Forceware)

Shader Model 3.0-támogatás (a jövő zenéje)

beépített MPEG-kódoló/dekódoló, hardveres WMV9-dekódolás

NVIDIA SLI technológia támogatása (további bővítés lehetősége)

viszonylag alacsony ár (a hírek szerint 199 dollár)

NVIDIA GeForce 6600 GT: ami nem tetszett

hangos ventilátor

Értékelés: nagyon ajánlott
    ""
  • Akuma
    Gratula a prohardwarenek....

Ugyanabba az oszlopba veszik a 6* illetve 8* beállítással kapott adatokat...
  • DarkJedi
    Hát, nekem 3GHz P4, 800-as FSB-vel, gyári hűtővel 3.3-ig megy, de majd veszek rá valami brutál hűtőt, és megpróbálom jobban húzni, mert így is kurvára CPU limitált lesz a gépem..
  • janos666 #704
    Ja, érdekelne mennyire hajtja ki egy 2.6GHz körüli processzor, mert ugye tesztekben igencsak 3.4 köré mennek.
  • DarkJedi
    De mostmár csakcsak meglesz a cucc, majd írok róla..
  • DarkJedi
    A gamer edition az nem jó, mert sima 6800-ra épül, és 12 pájpos :)
    Leadtek nem kell :D Nekem csak ASUS az elfogadható :))
  • Gabesz amd64
    én tudok neked egy ASUS V9999 Gamer Edition 256MB FX6800
    Bruttó 132k-ért!

Ha érdekel! :-)) nem is drága már annyira

De tudok egy Leadtek A400Ultra FX6800Ultra TDH 256MB ami bruttó 163k!
    Na melyik érdekel?
  • Gabesz amd64
    Ja had melegedjen a VGA!!
  • DarkJedi
    Jaja.. :) ASUS marketing duma :)
    De már meg van rendelve az Ultra, csak nem nagyon akar a buzi nagyker behozni ilyen kártyát.. Szal várnom kell...
  • janos666 #698
    Ez a szöveg még zavaróbbá teszi a dolgot:
    The V9999 Gamers Edition overclocks to be 25% faster than the other GeForce 6800 VGA cards! Get the performance of a 6800 Ultra's without spending a fortune.
  • Punkerwork
    54-ért vettem a sapphire-t annyit szerintem megért
  • Borg
    Hát, ha nyerek a lottón, én is :)
  • Punker
    amúgy itt volt az ideje tényleg hogy ők is kidobjanak 1 passzív hűtéses kártyát, és remélem ezt a szokást mind2 cég megtartja mert én megfogadtam hogy ezentúl csak passzív hűtéses VGA-t veszek. :)
  • Punker
    lebuktam
  • Borg
    És hir a főoldalon :)
  • Punker
  • Narancs
    NEM!
    A mobility 9700, tulajdonképp egy fölturbózott M-9600, köze nincs az asztali 9700 -hoz.
  • bandia
    Szóval a mobility radeon 9700 egy 9700 pro teljesitményére képes? Jó lenne tudni...BÁr úgysincs más választás, mert a legtöbb notebookban valami gagyi kártyát raknak, vagy csak 64 mb ram van rajtuk :( Nem tudom mire jó ez, de mind1:)
  • Zsoldos
    High detailhez 256mb ram kell. Szoval ha az nincs rajta akkor nem. Bar en kicsit nevetsegesnek tartom ezeket a detail mode-okat a d3-ban, csak a texturatomoritest kapcsoljak ki, es AF-t kapcsolnak be. Eszreveheto minosegkulonbseg nincs, a video ram igeny meg az egekig ugrik (a sebesseg meg lefele). Szoval a medium boven eleg, AF-el megtoldva. Tokjo volt, hogy bevezettek a tomoritest, ezek a hulyek meg kikapcsoljak..
  • bandia
    Sziasztok! Nekem ugyan radeonom van....de biztos hogy a következő asztali gépbe szánt kártyám geforce 6 os lesz...nagyon tud ez valamit....
    Ja egy kérdés...Mire képes egy mobility radeon 9700 as 128Mb rammal. Mert egy notebook vásárlását tervezem, és ez a legerősebb grafikus kártyya, amit notebookba raktak. Jobb mint a 9700 pro, vagy kb olyan szinten van? A 9700 pro gyorsabb mint a 9800 pro? Illetve fut e rajta a doom3 on megfelelő sebességen 1024*768 ban high detailen?
    Köszi a segitséget.
  • Zsoldos
    Amugy nem rossz card ez a gf6, ha akarnek ilyesmi kartyat venni es az ara kedvezobb lenne, erosen fontolora vennem.
  • Zsoldos
    Hat mert altalaban erosebb, igaz gyakran vannak egyszinten. De szurokkel egyutt mar egyertelmuen gyorsabb. (ilyen kategoriaju kartyaknal ugyebar ez alap) Igaz openGL alatt van egyelore nemi lemaradasa..
  • janos666 #685
    Amúgy nem értem hogy múltkor is végigtekertem egy ilyen teszten a grafikon csúcsíit átfutva és legtöbbször 1-2FPS-vel magasabban ált a 6800U, erre mikor végigolvastam az összegzést azt mondta hogy 6000U<->X800XT-ből a X800XT a legfaszább (zárojelben eltekintenek az SM3-tól, edig a betafarcry petchel szerintuk nő az FPS 6800U-n, de kit érdekel, még nem hivatalos), 6800GT<->X800Pro-ból talán 6800GT, de ATI ha XT-vé modolható. És nem értem azt sem hogy itt a "Videókártyák erősorrendje" topic miért nem a grafikonokat követi.
  • tomsh
    Itt van egy, aprólékos,részletes,kimerítő TESZTérdemes végig nézni, mi a jelen, és mi várható a jövőben a kareszoktól.
  • janos666 #683
    Lessz AGP-s 512Mb-s 6800U vagy GT? (Nem mi?)
  • DarkJedi
    Pontosan azért mert D3-azni akarok :D
    Mert 1024-ben high quality-n úgy akad a D3 az FX5900 ultrámon mint a disznó, aztán nagyon felidegesített. A pénz meg nem számít nekem, de ezt inkább hagyjuk..
    Atit meg sose vennék, tudom hülye vagyok meg minden..
    Mondjuk azért odébb van még az a vásárlás. :) na ennyi
  • Crem
    Jahh... "Szinte mindenben veri" Azért ez enyhe túlzás ! :D

Se vitatkozni se flamelni nem akarok...
  • Crem
    6800Ultrában ez a legdrágább kártya pillanatnyilag...
    Ennél a többi csak olcsóbb...

• Crem
    Passz...

Nem tudom!:)
  • Borg
    Megkérdezhetem, hogy miért éri ez meg neked, főleg ennyiért?

(csak egy példa, bolhán x800pro 75-85 között van már, XT-t csinálsz belőle egy biossal, és szinte mindenben veri a 6800 ultrát (kiv. d3))
  • DarkJedi
    Én az E-Connect en láttam őket, meg még pár helyen, ott bruttó 160ezerbe kerül. Bár most ráindítottam egyik ismerősömet, aki esetleg tudna nagyjerből szerezni egyet.

Crem, a videokártya nevében mit jelent az a 2DT ?
  • Crem
    ASUS AGP-V9999 Ultra Deluxe 2DT, GeForce 6800 Ultra, 256MB DDR, 2xDVI, TV-out, AGP
    Nagyker ára 111.300.-ft+áfa...

Jelenleg még érkezik ...
  • janos666 #675
    Talán a 6800 ultra is a "sima" 6800-ra épül a családon belüli elnevezés alapján, mert elvileg mindben ugyan az a GPU kéne hogy legyen csak más beállításokkal.
    Amúgy konkrétan mennyibe kerülnek? Ezt már magyarországon láttad?
  • DarkJedi
    Na kicsit utánanéztem az ASUS oldalán. A Gamer Editionről azt írják, hogy 25%-kal gyorsabb, mint bármely más 6800-as kártya, és drágább is mint a Deluxe, ezzel szemben a GE mégis sima 6800-as GPU-ra épül, míg a Deluxe 6800 Ultrára.. Akkor hogyhogy mégis amaz a drágább és a gyorsabb?
    Lehetetlen ezeken kiigazodni.. :D
    Esetleg ha valaki találna valami összehasonlítást, megköszönném..
  • Borg
    Szerintem ugynazok lehetnek, csak a Gamer Editionhoz biztos van egy rakat játék CD/DVD-n.
    Szal maga a kártya nem feltétlen különbözik... aztán ezt max ASUS-ék tudnák biztosra megmondani :)