8009
Avagy az nVidia NV4X
main_6800_header.jpg
  • janos666 #592
    Már sokszor kérdeztem, de a választ még nem láttam, hogy "Mikorra tervezik az NV42 bejelentését?"
  • Crem

Köszönöm!

Kezdtem aggódni!:)
  • janos666 #590
    De mejik újságból szkennelted ezt?
  • janos666 #589
    Esetleg a Half life2 kuponokra kéne gondolni, vagy netán magára a Radeon kártyára?
  • Bat
    Én értettem :)
  • [NST]Cifu
    Enyire gyenge a poén :)
  • Crem
    ???

Most kicsit noob kérdés, de nem látjátok a képet, vagy ennyire gyenge a poén?:)
  • CoolStuff
    Én se látom sajna!:(
  • Borg
    Én sem, de biztos jó poén :)
  • janos666 #583
    Mi van a papír hátoldalára írva, mert elég nehéz kilátni?
  • ollie
    én esküszöm nem értem!
  • Crem

Bocsássátok meg ezt a kis poént. Természetesen, ha nagyon zavaró az Ati tulajdonosoknak, akkor töröljétek…
  • [NST]Cifu
    Nos egyik másik nV-s techdemo ATi-n is fut, némi segítséggel - a Dawn még mindig fent van valahol a gépemen - és ugye itt is nagyon szépek...
    (míg úgye az ATi-s techdemok elvileg probléma és ügyeskedés nélkül is mennek nV kártyákon :))
  • Bat
    Montam már, hogy ne keverd szezont a fa*zonnal, semmi köze nincs d3dhez a Doom3-nak. Mongy GL1.5-öt ha már szakérteni akarod.
    Aki meg képminőséget akar dobja el a ratyi direktikszét, toljon be egy nv-t, és bámuljon nvtechdemókat. Utánna lehet sírni. (Ill még utánna se, mertugye a sebesség számít :)
  • ollie
    Az én konfigomon esik le néha 20 fps körülire úgy, hogy be van kapcsolva 4xAA és 8xAF és több fényforrás ill ellenfél van.
  • ollie
    Most nem azért, de pont itt az SG-n láttam már a Far Cry topicban nvidiások által beszúrt screenshotokat, és pont úgy neztek ki, mint a tomshw-ről Borg által beszúrt kép. Amúgy meg a tomshw nvidia párti magazinként ismert, szóval furcsa lenne, ha pont ők állítanának valótlant.
  • BBking
    Nincs kedved csinálni sreenshot?
    http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/news/y/5013.html
    -Ehhez hasonlót (farcry)
  • K.András
    Speciel nekem fx 5900 xt-m van, szal mindent elvisz szépen...
    Egyébként pedig a farcry-hoz nem videokártya kell elsösorban(persze kell egy jo) hanem sok és gyors memoria(1024 ajánlott),meg egy brutál proci,ha ez megvan akkor megnézem azt a 20-30 fps-t...
    Sokan azt hiszik,megveszik a 98xt-t és hude klafa milyen fasza lesz,holott ha nincsen alatta vas akkor nem sokat ér...
  • K.András
    Ha nem haragszol én az ilyen képeknek semmit nem hiszek el,akkor és ugy hamisitom meg öket ahogy és amikor akarom.
    Lehetett egy egyedi hiba,akármi...
    A másik példa viszont jo,lényeg az nem tudjuk kihasználni igy sem ugy sem szal hiába csinálják meg a legjobb kareszt,sok értelme nincsen...
  • Zsoltee_a_bator
    igen, sajna az fx fele "precizitas" itt is befigyel. helyenkent eleg ocsmany az eredmeny.

K Andras: "ezeket a teljesitményeket még 3 év mulva sem fogják kihasználni a játékok"

Farcry mar megjelent, es jolesik neki ez a cucc. hl2 iden, szinten nem art. es meg mindig fel even belul vagyunk, hol van itt 3 ev.. Stalker is iden v. max jovo ev elso fele.
    (persze lehet mondani: 9800 is szepen viszi pl farcry-t 60-70-el de jon 5-6 ember a kepernyon, elkezdenek lovoldozni es maris lentvan 20-30-n...)

"amit most erre elkezdenek késziteni,az 2-éven belül megjelenne"
    szinte minden esetben meg joval a szukseges hw megjelenese elott elkezdik a jatek fejleszteset. emlithetnek parszaz peldat, de szerintem te is tudsz.

"kivéve talán doom3-at,ami használ majd minden szir-szart"
    a doom3 speciel tulnyomoresz dx8.1 -es featureoket hasznal, nem a dx9-re epit.

csak azert kotekszem mert ez a "minek az uj hardware-ek, folosleges, a regi gf4-em is mindent elvisz" szoveg elegge idejetmult mar. A vga-k 2 evig stagnaltak, a jatekok igenyei tenylegesen elkezdtek elhuzni, szukseg van az ujra.
  • Borg
    "Fx féle optimalizáció" alatt mit értesz? Az adaptív AF-et nem értheted, mert azt az nem tudja még. Akkor viszont ezt érted "ahol nem látszik ott nem számol" optimalizációnak?:

(Szimplán ugyanúgy butít a szinmélységen a 6800U mint az FX-ek, és a különbség látható. Na ez nem optimalizáció, max az nVidia nyelvén.)

Vegyük inkább a videókártyát az útnak (ne magyar utakból induljunk ki:), és akkor jobban szemléltethető a helyzet.
    Hiába építenek nagy hévvel olyan autópályát amin 400kmh-val lehet menni, ha nincs olyan autó, ami akár csak 250-el is birna rajta. Illetve az ember reakcióképessége folytán ez az elméleti 250kmh megintcsak nem tud kb 230 fölé menni, ami kb megyezik a CPU limitáltsággal a videokártyák körében.

• K.András
    Értem,de legyél öszinte,ugyanerröl szolt a fx féle optimalizácio is,ahol nem látszik ott nem számol...
    Mind1 ezen ne lovagoljunk,az igazság az, hogy akármi is jön atitol rossz biztos nem lesz,igazábol ezeket a teljesitményeket még 3 év mulva sem fogják kihasználni a játékok,nemhogy egy év mulva,szal ilyen szempontbol teljesen mind1 hogy 100-200-500fps-t csinál a játékban...
    Most azon van a hangsuly,hogy tudják e tartani a szoftver terén ezt a haladást,mert kétlem ,hogy amit most erre elkezdenek késziteni,az 2-éven belül megjelenne,kivéve talán doom3-at,ami használ majd minden szir-szart,meg aztán az erre a motorra épülö játékok,gondolom méregdréga lesz igy nem hiszem, hogy sokan kapkodnának érte.Szal hiába van 98xt valakinek,hiába veszi majd meg a legujabb legzoralabb kártyát,legyen az nvidia vagy ati,nem fogja tudni kihasználni,mintha egy 400km/h teljesitményü autot megvenne, miközben a legjobb uton sem tud 220-nál többet menni...
  • Borg
    Nem egy szón kell lovagolni (szokásod szerint). Mert az adaptív AF egyátalán nem csalás, hanem valóban optimalizáció, és ha jól tudom a kutya nem szólta meg GF6 kapcsán sem.
    Szimplán olyan helyekre nem rak AF-et, ahova nem feltétlen kell / nem látszik.
    És ez csak az egyik olyan technológia, amit az nvidia újként harangoz be most, holott az ATI kártyákban régóta ottvan már (HDM, Centroid Sampling, RGMSAA stb). Kiváncsi leszek pl hogy a gamma korrekciós AA-t mikor vezeti be végre az nvidia, mint saját találmányát...

Egyszerűen arról van szó, hogy valóban sajnálatos lesz, HA az ATI cucca nem támogatja majd a PS3.0-t, mert nem arról volt híres eddig, hogy fontos fejlesztéseket kihagyott volna, de legalább annyira nem fogja hiányolni senki még egy évig, mint az FX-ből eddig a HDM-et. Magyarán egyátalán nem biztos, hogy fontos, és pont erre kellene gyúrni most.
  • K.András
    Picinyem,akkor talán most igazoltál,tehát ha a csalás szot felcseréljük adaptivra,akkor az már nem csalás?:)
  • Cvd
    1. Az 1-2-3 tesztnek semmi köze a DX9-hez. Egyedül a Mother Nature használja, az is csak részben épül rá. Egyébként igazad van, csak nem kapcsolódik a dologhoz.
    3. Természetesen nem fog elindulni, de nem azért mert technikai oldalról kell a DX9 (még mindig az első 3 tesztről van szó), hanem mert egyszerűen azzal együtt tesztelték. Mint te is bizonyára tudod, minden játék az aktuálisan kint lévő DX verzióhoz van optimalizálva, de ettől még sok esetben semmit sem használ ki grafika fronton. Mint látható ez az 1-2-3 teszt esetében is. Mellesleg nem csak a grafika miatt kellhet neki DX9, ugye van annak még pár összetevője a D3D-n kívül.
    4. Valahol lemaradhattam, nem találom a 2.-es pontot.:)
  • Borg
    Jogos, a 8500-am is tudta.
  • Zsoltee_a_bator
    nemcsak az r300, de az r200 is tudja mar hasonlot, 3 eve.
  • Zsoltee_a_bator
    1: nem nezett ki volna hulyen ha azt mondom szabvany dx8-9? 2: attol mert egy progi dx9-es meg nem vonja maga utan a ps2/vs2 hasznalatat.
    3: probald meg elinditani a programot egy gepen dx9 nelkul es olvasd el mit ir az arcodba.
    4: olvass vissza ha lemaradtal.
  • CoolStuff
    :DDDDD
  • sniper
    Csak nehogy aztan az ATI is beszalljon a kepminoseg rongalo versenybe hogy sebessegben lepest tarthasson az nvidiaval. Ezek tuti 700 evre vallalnak csatornaepitest...
  • CoolStuff
    Én is kíváncsi vagyok már!
  • sniper
    Ez eleg bunteto, kivancsi leszek mit tud felmutatni az r420, es hogy mindezt mennyiert (az nv40 is).
  • Borg
    Picinyem ugyanaz az adaptív anisotropic filtering került az NV40-be, mint amit 2 éve tud az R300. Szal pssztt..
  • Cvd
    Lehet hogy lemaradtam egy kicsit, de mikor is lett szabvány DX9 teszt a 1-2-3 scene-ekből? Legutóbb még a 4 is csak részben használta...
  • Crem
    :)

Hát ezt idáig is tudtuk...
  • Zsoltee_a_bator
    " you will see that the RGB image shows major differences between the Referance image and the 6800Ultra image. "

legtobben szeretjuk ugy latni a jatekokat, ahogy a keszito kitalalta, nem ahogy az nvidia kiugyeskedi, hogy gyorsabban fusson a cuccukon. egy szabvany dx9 tesztnel ilyet csinalni pedig minimum a nem fair de inkabb a parasztsag kategoria.
  • Zsoltee_a_bator
    fx :))))
  • Crem
    A link lemaradt: Szal' itt!:)
  • Crem
    X-bit Labs eredmények 50 oldalon...

Synthetic Tests: Pixel Shaders

To sum up, NVIDIA GeForce 6800 Ultra is the world’s fastest graphics card with plethora of “beyond-DirectX 9.0” capabilities that is able to satisfy your needs today and tomorrow. Probably one of the best things around money can buy!

We are now looking forward for games to deploy all the spectacular features the new graphics processors have...

• janos666 #553
    Ja, ez a zöld sárga színezés első ránézésre mindenkinek sokat mond.
    Az a lényeg amit viszontlátsz a monitoron ha rángatod az egeret játék közben. Az vagy tetszik vagy nem, akár jobb is lehet ami szarabbnak tűnik.