7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • [Jakuza]
    Jah, szemmel kovetheted, na persze ha arra nincs eppen 8 belt vagy plusz ket kapu, vagy esetleg ha a safejere ugrott. :D
    Persze ilyen gondolkodas mellett barmelyik jatekra rafoghatjuk, hogy miert is legyen realisztikus, hiszen csak egy jatek. :S
    Na de azert az emberiseg alapvetoen mar kezd egyre tobb dolgot megismerni az urrol es a benne talalhato fizkikaval.

Utso kerdesre pedig, fogadom, hogy orulnel annak, ha egy flottacsatabol hullba lott titan hova jumpol.
  • Titan
    Haha! Üdv a kockák közt!
  • lammaer
    Sci-fi (!) játékban (!) realisztikusság :)

Cyno portálra nem gondoltam na, a frontieres jumpról én a warpra asszociáltam. Vagy a gate jumpra. Mindkettő lekövethető és még van is gyakorlati haszna :)

Amúgy szerinted sokat dobna az EVE-n és lenne gyakorlati értéke ha ki lehetne scannelni hova nyitottak egy cynot?
  • [Jakuza]
    Realisztikussag, nem pedig arcade :D
    Amugy aruld el nekem egy jump/cyno portalon elugro hajot milyen skillel azonositasz, hogy hova ugrott ? :D
    Ne bohockodjunk mar ilyen valaszokkal.
  • lammaer
    Nem lehet hogy egyszer már bokszoltunk ezügyben? :) Ráadásul én az Elite-ről egyből az eredeti Elite-re asszociáltam, nem a Frontierre.

Amúgy meg:

"Bolygokra leszallas illetve azokrol felszallas" --> mi a rossebnek? Nem elég nagy már igy is a világ?

"nem pedig lepattantal roluk mint itt, az objektumrol szinten nem hanem sebzodtel" --> sztem ez tudatos döntés, sokan nem örülnének neki ha az ütközés damage-t okozna.

"Hyperterbe elugro hajok kiscannelese" --> végeredményben van ilyen, amikor kiszúrod merre warpolt a kolléga. Csak nem item kell hozzá hanem skill :)

"dinamikusan valtozo ujsagcikkek, amik ugy mukodtek mint egy event es valosagosan megtortentek " --> CAOD :) Sztem a saját hireiket a CCPsek kidobhatnák a kukába, az eventeket a playerek gyártják. Ha ez nem élőbb mint a Frontier...

"Sokkal kifinomultabb es elvezetessebb mission keretrendszer" --> nekem ott is grind ize volt.

"Az urhajok mozgasanak fizikaja" --> ez csak izlés kérdése, nem biztos hogy élvezetesebb lenne a csatázás newtoni fizikával.
  • lammaer
    Vagy paypalon keresztül a shatteredcrystalon vásárolva USDs party lesz, és még amerikai rokon se kell hozzá :)
  • ollie
    Vagy vesz Timecode-ot a Battleclinic-en, ott dollárban adják.
  • [Jakuza]
    Dombornyomott kell hozza.
    Amugy egy trukkot elarulok azzal kapcsolatban, hogyan lehet ilyen europai bankkartyaval, hazai betetbol US $-al fizetni.
    A lenyeg, hogy az elso befizetes olyan helyrol tortenjen, ahol $-ban vonjak az osszeget. Teszem azt Amerikaban,Canadaban stb. elo ,vagy tartozkodo ismeros, ottani kartyaval tegye meg az elso befizetest.
    Akkor ha megvaltoztatod a sajat akar OTPs kartyaszamodra az accountban talalhato adatokat, akkor mar az osszes levonas dollarban fog tortenni.
    Persze van mas megoldas is, pl paypal,gtc stb, de most jellemzoen a betetrol torteno dollarban torteno levonast irtam le.
  • ollie
    Asszem a Visa Eletron-t is elfogadják.
  • Roger6
    Lehet sima bankkártyával fizetni, vagy kell hozzá dombornyomott hitelkártya? (Mármint az előfizetést illetően...)

Rájöttem, hogy ez a demo dolog nem olyan jó, hiába marad meg, vagy veszik el az előfizetés után. Az egyszerű kis Imicus (?) hajómat felszereltem 2 fasza miner drone-al, meg 2 db Miner II-vel. Termelnek, mint az állat, alig tudom a lépést tartani, szinte többet furikázok a bánya és a station között, mint bányászok. A fejembe vettem, hogy akkor talán váltok egy nagyobb hajóra, kicsit megkönnyítve a dolgomat. Hát persze... A demóban ez nem lehetséges, mert nem vehetek ilyen osztályú hajót már, ráadásul egy csomó skill-t sem lehet megtanulni. Asszem jövő héttől előfizető leszek én is...
  • [Jakuza]
    Ezert vannak, hogy megoldjak, ha valamit nem jol epitettek fel es ha folyamatosan a need for speed szarokat probaljak kesziteni.
    Azt azert nem varhatjak el, hogy a felhasznalok oldjak meg helyettuk :D

Nem hinnem, hogy ne tudnad. Kezdjuk a kifinomultabbal a 2. resszel.
    Bolygokra leszallas illetve azokrol felszallas, nem pedig lepattantal roluk mint itt, az objektumrol szinten nem hanem sebzodtel, nagyon helyesen. Hyperterbe elugro hajok kiscannelese, dinamikusan valtozo ujsagcikkek, amik ugy mukodtek mint egy event es valosagosan megtortentek a galaxysban kuldeteseket, torteneteket generalva. Sokkal kifinomultabb es elvezetessebb mission keretrendszer, mivel valtozatosabb volt. Az urhajok mozgasanak fizikaja. A market resze se volt mas, mert az arak ott is dinamikusan valtoztak az eladas/veteltol fuggoen, csak eleg volt kisebb adatbazissal dolgozni, mert ugyebar nem tobb jatekos szamara kellett ezt legeneralni. Sorolhatnek meg rengeteg dolgot, de most nem irok le minden aprosagot, ami nagyban elvezetesebbe tenne az EVE-t is es realisabba.
  • lammaer
    "Hogy fognek bele ?
    Egyertelmusitettem mar az elobb. Ezeknek a dolgoknak a tarolasat kulon szerverekre biznam."

Ez szerintem igen jelentős belenyúlást igényelne a játék már meglévő kódjába, ami nem két perces tevékenység. Még csak nem is egy szimpla patch (ha egyáltalán eleve nincsenek a clusteren belül dedikálva szerverek erre a célra).

"Az Elite sorozatban, 20 eve az akkori viszonyokkal olyan dolgok voltak megtalalhatoak, amik a mai EVE-ben sem"

Ezt kifejtenéd bővebben?
  • [Jakuza]
    Hogy fognek bele ?
    Egyertelmusitettem mar az elobb. Ezeknek a dolgoknak a tarolasat kulon szerverekre biznam.
    Gyartas,market,targylista adatbazis stb.Ezzel szerintem ha ma megoldanak, a lagot minimum az 1/4-re csokkentenek.

En nem, mert valahol ertheto az elegedetlenseguk. Az Elite sorozatban, 20 eve az akkori viszonyokkal olyan dolgok voltak megtalalhatoak, amik a mai EVE-ben sem. Persze vica-versa raadasul az nem tobbszemelyes jatek volt.
  • lammaer
    "Hanem tul nagy az adatbazis." --> na ebben tökéletesen egyetértünk.

"Hanem a rossz felepiteset." --> akár ebben is. Annyival kiegészítve, hogy nyilván ha most terveznék a játékot az eddigi tapasztalataik birtokában, tuti hogy a devek és designerek is sok dolgot másképp csinálnának. Általában nagy rendszereknél 3-5-6 év után kiderül, sok dolgot át kéne irni, most hogy már tudják mik a limitek. Több ilyen 20-50-100 fős fejlesztői gárdát igénylő szoftverprojekten dolgoztam, és amikor kellően "megérett" a rendszer, állandóan jöttek az új feature mellett a különféle rewrite jellegű change requestek.
    Csak ez nagy meló, és ha valamit újrairnak ott megint kezdődik megint minden elölről, gyerekbetegségek stb. Ezért csak akkor fognak belevágni ilyenbe, ha már nagyon ég a ház.

"Ezt el kell tarolni es olyan meretuve novekedett a legeneralando adathalmaz, hogy megfojtja az egesz jatekot." --> ha csak abba belegondolunk, minden egyes karakternek hány darab cucca van szétszórva a világegyetemben a különféle állomásokon. És gyanitom, minden egyes cucc egy sor egy adatbázisban... irdatlan lehet, de vajon hogyan fognál neki ennek a kitakaritásához? :) Ha hozzászokott a nép ahhoz, hogy mindenhová pakolgathat korlátok nélkül, marha nehéz beszorongatni őket valami mesterséges keret mögé..

"nem melto az elite hagyomanyaihoz" --> na azért az ilyen embereket simán megvizsgáltatnám és leültetném egy c64 elé elitezni egy kört. Pedig az ELITE-n nőttem fel én is :)
  • [Jakuza]
    Nem attol komplex, mert valami extrat nyujt ne erts felre, semmi extra.
    Hanem tul nagy az adatbazis.
    Egy rendszerben lehet 6 vagy tobb allomas es mindegyiken lehet venni valamit. Ezt el kell tarolni es olyan meretuve novekedett a legeneralando adathalmaz, hogy megfojtja az egesz jatekot.
    Ezert tennem kulon oket, kulon regiokat, kulon szerverekre.
    Attol egy jatekelmenyt ne rontson el valami, ha 100 iskba kerul xy allomason ezer termek es van 300 ember a lokalon, akkor 10 perc legyen bedokkolni emiatt egy allomasra, vagy allokeppel lojjenek ki a hajodbol mikor beersz a rendszerbe.
    Eleg nonszensz nem ? Az nem a komplexitasat jelzi a jateknak ha ilyen elofordulhat, hanem a rossz felepiteset.

Azt is olvasd el mit irnak a userek a forumokban. Fos, atlathatatlan es lagos rendszer, nem melto az elite hagyomanyaihoz es sorolhatnam. Utkoznek am ott is a velemenyek rendesen errol. :D
  • lammaer
    "Azt hiszem kicsit rosszul tudod, nem a kidokkolasnal mint mondtam, hanem amikor beleulsz a hajoba. :D"

Én sohasem állitottam hogy tudom - pont hogy azt irtam, nem ismerem a játék forráskódját, a szerver architektúráját vagy éppen a design specifikációkat, hogy olyan kijelentéseket tegyek amilyeneket a te hozzászólásodban olvastam :)

"nem kell elszallni az EVE combat mechanikajatol"
    Persze hogy nem, nem ettől komplex a játék - a harcrendszer mechanikája viszonylag egyszerü és ezért egészen jól átlátható.

Pont az mutatja az egész (!!!) komplexitását, amiért mondjuk kapásból külön szerverre raknád a market részét az egésznek. (ami ki tudja hogy eleve nem egy dedikált szerver már eleve a clusteren belül. nem ennek a szoftvernek a fejlesztésében dolgozom :) ). Máshol a market kimerül abban hogy két karakter tud egymásközt tárgyakat cserélni, meg a cseten hirdetni hogy ez meg az eladó. Itt meg egy egész játékstílust fel lehet rá építeni, és kemény PvP mehet ezen a hadszintéren is.

Vagy a területi/politikai/standing rendszer - ami lehet hogy szar és fárasztó momentán, de a kezeléséhez erőforrásokra van szükség, amit megint ugyanez az egy server cluster végez. Most olyan "nüanszokra" is lehet gondolni, hogy mi történik amikor egy ally levlistára küldesz egy levelet. Gyakorlatilag kell egy kvázi mail szerver, aminek a forgalma egy több ezer fős cég esetében nem elhanyagolható.

Vagy a gazdasági rendszer, ami lehet hogy lehetne jobb is, és a lekezeléséhez megint erőforrások kellenek, és ezt megint ugyanez az egy szerver végzi.

Én a komplexitást abból szűröm le, amit userként látok, hogy hányféle opció áll rendelkezésre, mennyi mindent megtehetek. Az MMOk többségében mehetsz grindelni hogy menjen felfelé a stat, aztán ennyi. Itt is van grind, nem kevés, de ettől függetlenül sokféle életút, sokféle játékstílus belefér a pakliba - és mindez egyetlen nagy monstre világban. Számomra ez jelzi a komplexitást, nem az hogy mennyire bonyolult a sebzés kiszámitása a csatában.

Csak poénból kukkantsd meg mit ir - például - az általad emlitett és nagyrabecsült mmorpg.com. Ugyanezt citálja mint én és a többiek - komplex, sok lehetőségeket nyújtó egyedi MMO.
  • ollie
    Jótanács:

költözz Amarr területre, ha még nem ott vagy, mert ott high secben is találsz kernitet, ami a legértékesebb érc empire-ban.
  • [Jakuza]
    Amugy valahogy igy nez ki a dolog.
    COH
    Sajnos az egesz stat ablakot nem tudtam lehuzni, de kb 3szor ennyi egyutthato van benne. :D
    A skillek meg ugy mukodnek, hogy paros szintlepeskor valaszthatsz skillt, paratlannal plusz ket modosito upgrade helyet oszthatsz el kozottuk, amikbe skillnek megfelelo upgradet tehetsz. Van olyan skill amit 8-10 fele modosito upgrade fajtaval turbozhatsz fel, pl gyorsabban lehessen ujra aktivalni,nagyobb sebzes,pontossag,buff hatekonysag ido es sorolhatnam.
    Valamint ezekbol az upgradekbol tobb fajta erossegu van 1-tol 50-ig, alaptipusonkent, valamint speckok, kulonlegesek stb.
  • [Jakuza]
    Azt hiszem kicsit rosszul tudod, nem a kidokkolasnal mint mondtam, hanem amikor beleulsz a hajoba. :D
    Nem veletlenul van a Scotty aki 30 secig nem enged kidokkolni, vagy ha fleetet kapsz mastol akkor 30 secig se atugras masik rendszerbe es nem keves varakozas hogy megkapd a fleetet egyaltalan.

Amugy alapjaba veve eleve a markettel, amit ugy hangsulyoztal baj van, maga a konstrukcio se helyem, ugyanis teljesen szeparalnam a jatektol.
    Nehogy mar a market pvp generaljon egy lagot az űrharcnal :D
    Ez eleg abszurd. Teljesen elszigetelnem azt a reszt a tobbi reszetol a jateknak minden market reszt kulon szerveren tarolnek.

Amugy az erzekeltetessel kapcsolatban egyszerusitettem le a dolgokat, nem kell elszallni az EVE combat mechanikajatol. Vannak valtozok es szamolando feladatok, de vannak olyan jatekok ahol sokkal tobbet kell, megis megbirkozik ezerszer jobban, kozel nem ilyen terheltseggela kliens es a szerver.

A City of heroessel kapcsolatban. Hasznald a http://www.mmorpg.com/ oldalt. Nem csak azert mert ha regisztralsz ott general kodot neked a baloldali CoH bannerre kattintva, hanem ebben a kategoriaban magasan a legjobb ilyen tipusu oldal.
  • lammaer
    "nem veletlen a kidokkolasnal a varakozas ugyanis amikor beleulsz a hajoba egy osszesitest vegez a hajotulajdonsagokrol"

Te kezdesz gyanús lenni nekem... 1.5-2 évnyi játék után nekem egy sötét képernyőn megjelőn 10 másodperces progress bar bámulása alapján nem sikerült rájönnöm arra hogy közben mit is csinál a forráskód :) Valld be hogy ex developer vagy akit kirúgtak a cégtől. Akkor már értem a haragod :)

Egyébként sztem amit leirsz az már ott kicsit túlegyszerűsiti a dolgokat, hogy például a rezisztek nem statikusak a kidokkolás után, hiszen a modulok ki/bekapcsolása eleve hatással van rájuk. Vagy a gang bónuszok, vagy ha az űrben valaki más száll be a hajóba (compensation skillek számitása). Vagy az implantok. Nyilván nem mindegyik változik minden másodpercben, de nem is olyan egyszerű a dolog, hogy egyszer kidokkolás után kikalkuláljuk aztán kőbe véssük és kész. És ez csak a defense reziszt, az attack szintén nem kétváltozós történet. Nem azt mondom hogy halál bonyolultak a számitások, de sztem más MMOkban se mindenféle logaritmikus képletekkel terhelik a szervereket :)

Az egyedi festéssel igazad van, sajnos az EVE kliens se az optimalizáltságáról hires, valószinüleg agyonvágná az egészet már kliens oldalon is. Gondolom nem igy tervezték meg a játékot mig esetleg a CoHnál ez már alapfeature volt. Utólag begyűrni valamit nem kicsinység.

ui: CoHnál tudnál segiteni trial szerzésben (meg ingyenjátékban). Amikor trial kódot kértem ezt mondta:

"Below is your City of Heroes and City of Villains trial code, this is your key to 14 days of free play!

Sorry, all codes have been allocated. More will be made available shortly, please try again later. "
  • lammaer
    Ja, csatlakozva az előttem szólóhoz, keress high secben (Empire) élő magyar corpokat. Ott bányászkodhadsz kedvedre... szép emlékeim vannak a Somnus Dolus név alatt tevékenykedő brigáddal (velük nőttem fel az EVE-ben :), igaz akkor még más volt a név), van segitőkészség és nyugodt élet.
  • [Jakuza]
    Altalaban a cegen belul vannak banyaszszekciok.
    A Magyar cegeknel foleg a high ill max low secekben elo corpoknal van ilyen.
    0.0-ban ez a Magyarokra kevesbe jellemzo, persze akad.
    Szerintem ilyenrol az http://www.eve-online.hu-n erdeklodj, vagy ott nezz szet.
  • Roger6
    Miután jelentkeztem abba a corp-ba, akkor jutott eszembe, hogy magyarba kellene (hoztam a formám). Nem csodálom, hogy nincs sok magyar bányász corp, mert kicsit unalmas lehet azért ezt csinálni hónapokon át.
  • [Jakuza]
    Amugy szerintem keress inkabb Magyar copot, bar meg kell vallani eleg keves banyaszkorp van kozottuk.
  • Roger6
    Még nem néztem meg az adott corp dolgait, de ma este meg fogom tenni. Tegnap nem volt netem, úgyhogy kénytelen voltam elmenni inni haverokkal, de ma este pótolom a dolgot, körülszaglászom a céget!
  • [Jakuza]
    "Szóval egyedi ruhák helyett az EVE-ben ott van minden egyes hajó egyedi fittje, az EVE ugyanúgy számol mindenféle statokat (hány skill is szól bele a harcba? van annyi összetevő a CoHban?) "

Mondjak valamit ezzek kapcsolatban ?
    Nevetni fogsz de tobb szol bele a harcba ott, ugyanis minden sebzesfajtanak tobb szaz egyedi tulajdonsaga lehet csak egy karakternel. De ugyebar felrevezeto dolgokat mondasz, ugyanis szazalekszamitasrol van szo az evenel. Nem azt szamolja az eveben a jatek, hogy milyen modul van fent,milyen hajoval repulsz, hanem azok tulajdonsagait, hany szazalek a resist az adott sebzeserosseg ellen, valamint egy speed/transversal talalati valoszinuseget. nem veletlen a kidokkolasnal a varakozas ugyanis amikor beleulsz a hajoba egy osszesitest vegez a hajotulajdonsagokrol igy amikor harcolsz ez az ossz- vissz 4 resist szazalek shield/armor/hull hp plusz ezek toltese illetve merete jatszik szerepet a harcban a mar emlitett speed/transfersal tulajdonsagokkal. Igy mar ezekkel az osszesitett tulajdonsagokkal szamol, amit akkor tarol el a jatek amikor beleulsz a hajoba, nem a harcnal szamolja kulon a skilljeidet.
    A ruhaval kapcsolatban pedig. A CCP 2005ben igerte a hajok egyedi festeset, azert nem valositottak meg elmondasuk szerint mert lagot general. Kerdem en akkor megy olyan szaros MMOban mint a City of Heroes ezek az egyedi karakter tulajdonsagok mellett, hogy lehet meg a tobb szaz ruhakombinaciobol allo variacional, meg egy ruha adott reszletet is ami megint csak nem egy kombinacios lehetoseggel bir kulon szinezni ?
    Azert elmondva elmondatlanul az EVEben rengeteg hiany van, annak ellenere, hogy mindenki oda van a komplexitasatol, bar hozzakell tenni, nagyobb szerepet jatszik ebben az, hogy nincs mas alternativa es nincs mas urhajos jatek az MMO piacon, ami miatt meg annyian jatszanak vele.
  • lammaer
    Roger6: a céggel kapcsolatban... szóval, belépés előtt azért érdemes kicsit körbeszaglászni, kiféle-miféle cégről van szó (ha megtetted akkor vedd tárgytalannak a továbbiakat). Szóval természetesen csatlakozni "kell" egy társasághoz , mert hát azért játszunk MMO-val hogy emberekkel együtt toljuk a szekeret. Viszont ha már "noobs are welcome" akkor legalább segitsenek valamiben a corpadó beszedésén kivül (például hogy rászánnak pár percet hogy elmondják hogy is megy a belépés). Közös fúrások, segitenek mondjuk behordani az ércedet egy szállitóval, adnak esetleg ezt-azt (főleg jótanácsokat). Nem azt mondom hogy várj el bármit is, mert ez nem egy jó kapcsolat alapja - de nem kell mindjárt belépni az első cégbe ahol irják hogy noobokat felvesznek. Lehet együtt tolni egy csapattal anélkül is hogy egyből belépnél, és legalább kicsit megismered őket. És pénzügyileg pl egy kezdő támogatása egy 1 éve játszónak semmibe nem kerül (kb: kell egy cruiser? Tessék, vigyed).

Mindezt miért irom: hallottam, és sajnos el is tudom simán képzelni, hogy vannak olyan nyavajások az EVE-ben (az egész EVE-t kezeld úgy mintha RL lenne bizamatlanság szempontjából) akik létrehoznak ilyen noob korpokat, csinálnak corpadót aztán cserébe nem adnak semmit. CSak hagyják hogy az újoncok termeljenek nekik, amig azok az újoncok rá nem jönnek hogy csak kihasználják őket.

Szóval, a lényeg, hogy mind a corpnak, mind neked kölcsönösen legyen hasznod az egészből. A haszon nem feltétlenül ISK, de ha már van corpadó... (tudom, 10%, de ha egy sunyi zsebébe megy, én még az 1%ot is sokallom). Ember mindenhova kell, érték vagy még újoncként is :)
  • lammaer
    "a jéghegy egy szelet" --> nyehe, fogalmazásgátló :)
  • lammaer
    Na jó csak egyetlen gondolata komplexitás témával kapcsolatban (fenébe, rokonlelkek vagyunk) - Jakuza, te tényleg egy kalap alá veszed a City of Heroes-ben a karaktered barbizhatóságát az EVE összetettségével és erőforrásigényével?

"Annyira nem hogy minden Hero mas, egyedi ruhakkal, egyedi speeddel, egyedi skillsebzessel, amit ugyanugy szamolni kell.
    Es mindezt nem csak a foldon kell tenni hanem a levegoben is."

Szóval egyedi ruhák helyett az EVE-ben ott van minden egyes hajó egyedi fittje, az EVE ugyanúgy számol mindenféle statokat (hány skill is szól bele a harcba? van annyi összetevő a CoHban?) minden egyes lövésnél - és ez az EVE-ben a jéghegy egy szelet, mert mindeközben tonnaszám tele van a játéktér mindenféle objektummal, globálisan keresztbe kasul lehet marketezni, flottabónuszok, killmail generálások stb. Tényleg van ennyire komplex a CoH (ez nem provokatív kérdés)?

Amúgy a kiváncsiság vezérel. Mostanában MMO-t keresek, és mindenféle tajvani tinglitanglin élem ki grindelési hajlamomat (Air Rivals, Voyage Century). Megkukkantottam a CoH honlapját, végülis nem rossz... tényleg ezt is lehet ingyen tolni?

• Ams
    a catform bug wow KEZDETE óta benn van.

shade of akama több hónapig egy fázisból állt kettő helyett.

c'thun bug... lol

sorolhatnám...

és blizzárdnak jóval több tőkéje van, több alkalmazottal..

• lammaer
    Na, jól elszaladt a néppel a ló. Fagyasszuk a témát, nem vezet sehova...

Van valakinek a játékkal kapcsolatban kérdése?

ui: olyan kár hogy a melóhelyről tilos fórumoznom, utólag meg már kár visszamenni a témába...
  • TVelvet
    fasza, azt ugye tudod hogy a wow serverek nem globálisak? egy serveren 10-15k ember van max. De elmondom, hogy wowba is vannak geci nagy laggok, volt olyan hogy 2 hónapig nembírtak megcsinálni egy kurva szervert, azt meg hogy te ingyen wowozol, és ugy dumálod a fasságokat ahoz csak gratulálni tudok, azt meg hogy ennyi meg annyi a pénzdíj, elmondom hogy egy adott regio országai mehetnek csak olyan versenyre (pl. magyarok korántsem) ráadásul, kibasszotul fosul van megszervezve, és ezt nem a kisujjamból szoptam ki. WoWal azért játszanak többen mert nem rétegjáték mont az EVE, nemkicsit bonyolultam mint a buttonsmashing wow, ahol csak azvan hogy kijön az uj set cucc, szedjük össze, juj... és ezért még fizessek is, pvp = 0 kieggel elbaszták. és nem DX7 hanem alapból DX8-as az alapjáték, erre jött a prémium a DX9-es ficsörökkel.
    Azt meg hogy mit nerfelnek, és mit nem... Ezekszerint keveset játszottál a wow-al, mert ott minden peccsben nerfeltek valamit vagy boostoltak, a balance-t nem találták meg és nemis fogják, az overview bug, meg alig egy honapja van. De igazad van, nem javítanak ki sok hibát, wow-ba is van ilyen. elég durvan...
  • [Jakuza]
    Ja ez a kedvenc bugjavitasom amugy ezt elfelejtettem

# The skill 'Fast talk' is now named 'Fast Talk' so that it conforms to skill naming convention."

Rohogogorcs ilyenkor kap el. :D
  • [Jakuza]
    Nem a kisujjambol szoptam, hanem ellehet faradni keremszepen a technikai adatokat megnezni a WoW szerverek felipitesenel.
    Persze ezt mar nem teszed meg csak feleslegesen jaratod a lepcsest.

A kerdes nem erre vonatkozott, hanem lehet e. Igen lehet 0 forintert WoWozni is.
    A masik, hogy te haromszoros nyereseget termelsz igy GTCbol a CCP-nek, csak a felfogasahoz remenytelen vagy.

Igen ez egy erv, talan a felsoroltakat elkellene olvasni, persze aki nem tud ertekelni szoveget nehezen fog menni.
    Tudod bevetelbol visszaforditas, a sztori a VGA-rol, a verseny penzdijazasa es sorolhatnam.

Es elmondom neked a Trinity ota van overview bug, szal nem kell a felrebeszeles sem.
    Lehet hogy nem 7 honap de elozo ev tele ota eltelt eleg sok ido, hiszen lassan nyar van. :D

• Ams
    lusta voltam...

"Atlagosan a Wowban peldaul 40k-60k user van egy clusteren."
    ezt a kisujjadból szoptad?

"Kerdezte valaki a Wowot ? Amugy igen, jatszottam ingyert :D
    Szoval ott is tudsz 0 forintert jatszani. "
    legálísan nem tudsz ingyen wowozni.

"En mindossze azt allitottam, hogy az egyik legpenzehesebb MMO szolgaltato a CCP, teszem hozza sajnos."
    ez megint alaptalan szardobálás.

"javitanak inkabb, hogy az overview ne essen szet ki-bedokkolasnal, kapuk atugralasanal, fleet felvetelkor es sorolhatnam.
    Az ilyen szarvashibak 7 honapja benne vannak a jatekban"
    a boost patch óta van overview bug, nem hét hónapja.
  • [Jakuza]
    Arm alaptalan hulyesegek ?
    Ne idezgess mokuska, hanem mond meg a frankot.
    Minden leirt mondat a valosagot fedi. Amugy ahogy nezem leirtad a nagy semmit, illetve a nagy semmi nalad abbol all, hogy egy tenyt nem irtal le, hanem jol nevelt magyar vitafelkent a masikat lehulyezted.
    Ez am a ervrendszer akarom mondani servrendszer, csak meg ne szakadj benne. :D
    Inkabb valaszolj arra, hogy nem esik szet az overview, amit 7 honapja nem csinaltak meg ? Nincs lag ? Betartjak amit igernek ?

Csak jelzek szamodra egy kis hulyeseget, ahogy te mondanad, vagy faszsagot ? Mindegy vegulis ha faszolni akarsz , akkor ne habozz a szadra venni ezeket. :D
    Szoval az utolso patchbol egy kis szosszenet.
    Ezek az igazi javitasok a CCP-nel altalaban, mikozben a szaros overview bugot keptelenek megcsinalni.

A link to a German knowledgebase article in the English client has been removed.
    Two tutorials have been added to explain adding and finding advertisements.
    The Help window and Tutorial Window have been merged into one, giving one place to look for help.
    The main tutorial has been shortened, removing most of the NEOCOM and station services mentioned.
    Fixed a typographical error in the "Combat: Know your Equipment" tutorial.
    # Missing skills have been set to work correctly in the API.
    # The skill 'Fast talk' is now named 'Fast Talk' so that it conforms to skill naming convention.
    # The description of the "Social" (skill) has been clarified.
    # The description of the bonuses on the Mining Director and all of the Warfare Specialist skills have been clarified.
    # The description of the Warfare Link Specialist skill including the bonus to Mining Foreman gang mods have been corrected.
    # Typographical errors in the descriptions of the skills Defender Missiles, Rockets and Standard Missiles have been fixed.
    A typographical error in the description of the implant Limited Memory Augmentation has been fixed.
    Description of the Sin has been edited to remove a part referring to the Ishkur.
    The description of the stealth bombers has been updated to correctly reflect the cloaked velocity bonus they receive from the Covert Ops skill.
    # Shield Hardener descriptions now acknowledge there is a stacking penalty.
    # The description of tracking enhancers has been fixed: the reference to scripts has been removed.
    # The description of the "Covert Jump Portal Generator I" have been fixed. It is now correctly stating "designed to allow a black ops vessel" instead of "designed to allow a capital vessel".
    Typographical error in Sisters Observatory probe description has been fixed.
    Fixed a typographical error in error message "you don't control this drone".
    # Fixed typographical error in description of "Mercenary Wingman"
    # A typographical error has been fixed in the description of the Blood Raider faction.
    # Adjusted the power and number of the NPCs in the mission “New Frontiers – the Unveiling (4 of 7)” to make it more on par with other level 3 missions.
    Fixed description on Habitation Residential LCO Structure.
    Grammatical errors in the description of the mission ‘Pirate Intrusion’ have been corrected.
    Some Sansha mission structures have been renamed.
    # The mission "An ancient roster" was missing a description on how to finish the mission, this has now been fixed.
    # The mission details for the mission "Get the Relic" will now include the mission objective text.
    # Fixed a minor typographical error in the mission description for "Lost Records"
    # Corrected an error in the mission description of "For the Troops - Food for Fun (1 of 3)".
    # In the mission For the Honor of Rouvenor replaced the Minmatar Thief text with Caldari Terrorist as it should be.
    A typographical error has been corrected in the briefing of the mission “Amarrian Tyrants”.
    The Angel Watch dungeon has been renamed to Angel Haven.
    # A typographical error in a broadcast message in the mission The Heir's Favorite Slave has been corrected.
    # Typographical error has been corrected in the description of Nugoeihuvi Station Schematics.
    Fixed a typographical error in the job installation “Accept Quote” window.
    Fixed incorrect message in local when harvesting a Lime Cytocerocin gas cloud.
    # The description of "Flawed Jaspet" has been corrected to indicate that it refines to less minerals than regular Jaspet.
    # Grammatical errors have been fixed in all Minmatar control towers.
    A typographical error in the Mobile Lab and Advanced Mobile Lab attributes list has been fixed.

Na itt meguntam mert kb ennyibol all a patch a CCP-nel, de legalabb nagynak latszik, meg hogy dolgoztak vele
    Jah az 5 eves gepelesi hibakat javitjak benne, mikozben a tenyleg komoly problemakat le se szarjak.
    Ennyit a hulyesegrol, kezdhetsz ujra faszolni, de arra ugyelj aki sokat faszol elobb vagy utobb megissza a levet. :D
  • Ams
    hogy hasonlíthatod össze a kettőt?

egyikötök se ért hozzá hozzá, hogy mennyi pénz mire megy el, úgy ahogy én se.

jakuza te meg hagyd abba a faszság postolását 0-24...

"Atlagosan a Wowban peldaul 40k-60k user van egy clusteren."

"Kerdezte valaki a Wowot ? Amugy igen, jatszottam ingyert :D
    Szoval ott is tudsz 0 forintert jatszani. "

"En mindossze azt allitottam, hogy az egyik legpenzehesebb MMO szolgaltato a CCP, teszem hozza sajnos."

"javitanak inkabb, hogy az overview ne essen szet ki-bedokkolasnal, kapuk atugralasanal, fleet felvetelkor es sorolhatnam.
    Az ilyen szarvashibak 7 honapja benne vannak a jatekban"

és sorolhatnám...

ilyen idősen nem hiszem el hogy nincs jobb dolgod, mint ennyi alaptalan hülyeséget összehordani, csak hogy valakivel komunikálhass.

get a life...
  • [Jakuza]
    Ja a Wow-al kapcsolatban ez lemaradt, most kezdodik a W. Tournament majd naluk, szemlelteteskent az EVE-hez kepest.

"Qualify for live tournaments with a chance to compete for over $200,000 in cash prizes"

Az elso helyezet 75000$-t fog hazavinni.
    Megtudod nekem mondani, mennyi volt a penzdij az EVE-ben ? :D
  • [Jakuza]
    Kerdezte valaki a Wowot ? Amugy igen, jatszottam ingyert :D
    Szoval ott is tudsz 0 forintert jatszani.
    Amugy sem ertem ezt az EVEsektol ezt a melybol jovo irigyseget a Wowal szemben. Talan azert , mert mindig azt hangoztattak, hogy a WoW milyen szar mikozben nem kicsit nyeresegesebb es joval tobb elofizetoje van.
    Miert faj az nektek, hogy 30szor tobb elofizetoje van a Wownak ?
    Mint mar irtam bar csak annyira fejlesztene a CCP a szerverparkjat mint a Blizzard, akkor nem lenne ez az allando lag mar 50es lokal felett.
    Pont ez a kulonbseg ezek a cegek kozott, hogy van aki visszaforgatja a profitot a jatekba.
    Emlekszem a nyeremenyjatekara a CCPnek amikor a piacon volt a 8800GTX, akkor hirdettek egy olyan nyeremenyakciot, hogy nyerjen egy 7800as VGA-t , csak hozzon meg elofizetoket a jatekba, a legtobb uj jatekost beszervezo megnyerheti ezt a VGA-t Igaz a 7800-as VGA-t mar kiadtak 2 eve es az ara alig erte el a 100$-t :D
    Megszuntek az eventek, megszunt egy csomo feature idokozben az EVEben, mint pl a lotto, mert dolgozni kellene vele, de az szamukra nem smafu.
    Ugyanmar, a valosagrol irjunk, ne arrol, amit egy elfogult jatekos vedelmebe vesz.
    Sajnos ez a realitas, 3 eves bugokat nem javitjak, csak igergetnek allandoan, mikozben szamos patchekben szovegezesi hibakat javitanak.
    Amikor meg az olyan atallast meg kell lepniuk, hogy a konkurenciakkal versenyben maradhassanak, mint pl grafikai patch, mert a DX7 mar 4 eve kisertette a klienst, akkor hozssannazzon a felhasznalo, mikozben az is a sajat erdekukben tortenik.
    Az meg kutyat nem erdekel, hogy a modulok es hajok tulajdonsagait allitgatjak osszevissza egyszer lenerfelik utana meg visszaadjak.
    javitanak inkabb, hogy az overview ne essen szet ki-bedokkolasnal, kapuk atugralasanal, fleet felvetelkor es sorolhatnam.
    Az ilyen szarvashibak 7 honapja benne vannak a jatekban de meg igeretek sincsenek arra, hogy kijavitsak.
  • TVelvet
    Játszottál te wow-ot valaha? Na ott kemény pénzeket kell fizetni, mindenért, és én azt sose mondtam hogy "ilyen jatek nincs amiben a te erdekedet neznek", csak azt hogy itt 0 forintért is tudsz játszani, más megveszi, naés?! Minden cég a saját érdekeit nézi, de figy, most kifizetsz 0 huf-ot és játszol "ingyen" az eve-vel, vagy 2 év alatt elbaszol rá 100.000 Ft-ot. Azt meg hogy ki mibe fektett be, azt szerintem te sem látod, számold ki mennyi lehet a havi pénz amit a CCP beszed az eve-ből. Pénzéhes? Blizzard az pénzéhes, mert ott nem 1 játékot fejlesztenek, hanem X darabot.