7619
-
#1979 Mar pardon, de egy kis utanajarassal te is megtudnad venni OTPs bankkartyaval dollarert az elofizut is. :DDDD
Ismerem a trukkoket nem kell bemutatni oket, olyanokat is amikkel meg ti sem vagytok tisztaban.
A leirtakhoz pedig az ervek eddig azok voltak, hogy "ilyen jatek nincs amiben a te erdekedet neznek, hogy jatekpenzert megveheted az elofizut", most pedig mar valtozott a leirtak hatasara, " nincs olyan ceg ami ne akarna minnel tobb penz aramoljon be hozza." :D
Erzed az ellentmondast ?
En mindossze azt allitottam, hogy az egyik legpenzehesebb MMO szolgaltato a CCP, teszem hozza sajnos.
Mivel penzt szeret beszedni, befektetni pedig nem.
A szolgaltatas minosege pedig ettol is fugg, hogy mennyit forgat vissza a szolgaltato a profitbol es ilyenkor irod le, hogy "az viszont tény hogy a lagg néha elég durva tud lenni." Ami azt jelzi, hogy szinte semmit. :D
Remelem eleg vilagosan erzekeltettem a dolgot. -
#1978 Azt meg hogy nem hivatalosan.. akárki átbaszhat, aztan nézel mivan.. Itt legalább rendesen secure utalás van -
#1977 és egy kis utánnajárással, paypalal, te is megtudod venni a gtc-t dollárért. -
#1976 ez igyvan, és mi ezzel a gond? ha neked lenn egy céged, (rl) akkor valszeg ugy vezetnéd hogy minnél több pénz áramoljon be, nemdebár? vagy te veszteségesen akarod vezetni.. -
#1975 Es ? Megveszed nem hivatalosan. Nektek nagyon szivkozeli allapotban van a CCP :D
Elmondom neked csak es kizarolag azert van a GTC, hogy minnel tobb penz folyon be a CCP-hez. Ugyanis azt mas megveszi kokemeny valutaert, es joval tobbet vesznek mint amennyi felhasznalo van.
Sot nem egy magyar is es adja tovabb tehat azzal kereskedik, vagy ISK-val mint ahogy mas jatekban a goldbol finanszirozzak a jatekot.
Szoval nem kell a magyarazat arrol, hogy hivatalosan megveszed vagy sem.
A lenyege annyi, hogy minnel tobb penz aramoljon a CCP-hez, hiszen kell az embereknek a ISK hajokra felszerelesekre, gyartasra es sorolhatnam.
Ami GTC-t megveszel az mind real penz, nem jatekpenz ugyanis valaki biztosan kifizette. -
#1974 Más játéknál HIVATALOSAN, nem tudod ingame pénzből fizetni a játékidőt. Nemértem a problémádat, az viszont tény hogy a lagg néha elég durva tud lenni. -
#1973 azt tedd hozzá, hogy mint másjátékban nem, de itt megtudod venni a havi díjját a játéknak, INGAME pénzből... -
#1972 Egyébként gondoltam, hogy ez lesz a logikai menet! :-D -
#1971 Ettol fuggetlenul a cegado igy mukodik :D -
#1970 OK, köszi mindegyikőtöknek! Este megnézem, mi a helyzet, sajnos csak akkor leszek EVE közelben.
Jakuza: én egy bányászcéghez jelentkeztem, ahol szerintem nem kell NPC-ket lődözni (illetve remélem, mert nincs egy darab lézerem sem...) -
#1969 Az adoval kapcsolatban, az ugy mukodik, hogy minden kilott NPC hajo utan bounty jar, ebbol lejon a 10%, valamint a kuldetes bounty penz 10%-a.
Ezt adozod a cegnel. -
#1968 Ha beadtad a jelentkezest akkor kapsz egy valaszt , hogy belephetsz e vagy sem.
Ha ez megtortent akkor menj vissza a ceg irodajahoz ujra. -
#1967 céghz csatlakozás:
küldesz egy jelentkezést az adott céghez, ők válaszolnek egy ajánlattal, amit elfogadsz vagy nem.
NPC cégekhez közvetlenül nem tudsz csatlakozni, csak úgy ha belépsz egy player céghez, majd onnan kilépsz, s akkor automatán a fajod egyik cégéhez kerülsz (az iskolai végzettséged alapján).
Ha nem igy lenne, akkor tévedtem. ÉS ezért nem kell leanyázni. -
#1966 Ismételten lenne egy pár kérdésem a játékkal kapcsolatban (ha túl sokat pofáznék, szóljatok rám):
Szóval a tegnapi nap folyamán felszereltem a hajómat (Gallente Imicus) két Miner I bányászlézerrel, és mindegyikhez raktam upgrade-t is. Ezzel már gyorsabban megy a bányászat. Aztán vettem mining drone-t is, mondom kipróbálom. Hát elég nehéz volt munkára bírnom, mert vagy másfél órán keresztül olvastam a netet azután, hogy hogyan lehet őket munkába állítani. De megtaláltam végül. Annyira megörültem neki, hogy egyből vettem az első kis mining drone-om mellé még kettőt, hogy majd mennyire jó lesz nekem, segítenek nekem bányászni. Persze azt nem vettem észre, hogy a skillem egyetlen drone irányítását teszi csak lehetővé... Nem baj, azért megtartottam őket, legalább lefoglalják a rakterem üres részeit.
Hát akkor jöjjön az első kérdésem: tegnap csatlakoztam egy bányász céghez (ismertetőjében ez állt: noobs are welcome - szóval ez pont nekem való), de nem történt semmi. Mármint visszajeleznek, hogy felvételt nyertem? Vagy automatikusan csatlakozok? Ez milyen előnyökkel jár (azt láttam, hogy valami 10% adót kell fizetnem - ezt az eladott nyersanyag után számolják?)?
Bocs, ha hosszú voltam. -
#1965 Mint ahogy az EVEben is eleg sok minden kulon szerveren van pl adatbazis -
#1964 Jatekpenz ? Azt valaki megveszi es bevandorol a CCP kasszajaba.
Arrol nem is beszelve, hogy ezt ugy mondod, mintha csak az EVE lenne ilyen, mikozben az osszes MMO-nal dollar ezreket lehet ugyanugy keresni az usernek es ugyanugy jatekpenzbol lehet finanszirozni az accountokat.
Mas.
Egy instanceon 100-200 ? Ne beszeljunk mar zoldsegeket az adott clustereken vannak az instanceok, nem egy db van egy szerveren.
Atlagosan a Wowban peldaul 40k-60k user van egy clusteren.
Ja es a WoW-al szembeni ellenszenvrol, orulnek olyan szerverek lennenek az EVE-ben mint ott, mert nem ilyen regi szutyok van alatta.
Most vettem reszt pl egy Rikkti csataban a City of Heroesen a clusteren 10k jatekos volt a palyan meg egy helyen harcolt kb400 user egy fia lagom nem volt, akkor mirol beszelunk ?
Persze jonni fog a szoveg, hogy az nem olyan komplex.
Annyira nem hogy minden Hero mas, egyedi ruhakkal, egyedi speeddel, egyedi skillsebzessel, amit ugyanugy szamolni kell.
Es mindezt nem csak a foldon kell tenni hanem a levegoben is.
Erdekes ott meglehet oldani.
Mikozben az EVEben ird es mond egy 30as lokalnal, Blokad kuldetesben 10+ fos csatanal egy 3GHzes Core2 Duo,4GB Rammal,9600GT-vel kikapcsolt efektekkel es hanggal produkal 0.5 FPS-t.
Ne akarjuk mar azt megmagyarazni, hogy ez igy korrekt.
-
#1963 Wowban és swg-ban is elég sok minden külön szerveren van. Pl az account oldal, a személyes beállítások, az instance-ok, stb.
"Azért szivesen megnézném bármelyik MMOt hogy mi történik amikor mondjuk 1-200 player hirtelen egy bizonyos instancban/városban/területen kezd el egyszerre abajogni :)"
Wowban is egy Orgrimmar vagy Ironforge ostromnál rendesen lehal a szerver, pedig ott nem is 1 fut :)
-
lammaer #1962 Nem vagyok meggyőződve róla, hogy ilyen egyszerű lenne a hardver kérdés megoldása - szerintem komplexebb a rendszer annál, hogy csak fogják az installCD-t azt felrakják az egészet egy új szerverre. Ráadásul ez csak 1 komponens a sok közül, ehhez kell még egy megfelelő erőforrásmanagement, ütős hálózat ésatöbbi. Ráadásul tény, hogy az egész rendszer jópár éves toldozott foldozott valami, nyilván ráférne egy nagy renoválás, viszont az nagyon kevés cég engedheti meg magának, hogy új funkciók nélkül "csak" arra pazaroljon erőforrásokat hogy felújítsa a régi kódot. Szóval érthető hogy inkább tolják be az újdonságokat mintsem renoválják azt ami megvan.
Ingyenes kiegészitők - nyilván vannak más MMOk, amik akár tök ingyenesek is - igaz, ott meg szopsz ha nem invesztálsz be pénzt az item shopban (lásd a rengeteg koreai MMO) vagy gyik leszel ha nem veszed meg a kiegészitőket (lásd Anarchy Online).
Valahogy nekem úgy jött le, hogy a minőségi/felkapottab MMOk többnyire havidijasak, és ezek közül nem egy pengettet a kiegészitőkért. Akkor már nehogy beállitsd az EVE-t a legszemetebb üzleti politikát képviselő játéknak...
És akkor tegyük hozzá, hogy ugyebár a többség (úgy tudom te is) játékpénzből fizeti a teljesértékű játék havi díját, amit a CCP tett lehetővé, szóval kicsit visszás nekem ez a lázongás a havidij meg az euró dollár konverzió miatt. Nemnagyon ismerek olyan MMO-t, ahol hátrányok nélkül ingyen lehet játszani...
Euró/Dollár: ez mondjuk gettóság, viszont ezt már más helyen is tapasztaltam. Valahogy sok cég szereti az 1 euró = 1 usd policyt.
"Egyetlen egy MMOban nem talalkoztam meg ekkora laggal, ami itt van."
Tény. De egyetlen MMO sincs olyan komplex és szerteágazó mint ez, ezernyi objektummal naprendszerenként, minden játékosnak végeredményben korlátlan mennyiségű tárgya lehet szétszórva szerte az unvierzumban, (nem úgy mint sok MMO-ban, hogy megkötik hogy a táskád mérete max 20 tárgyat bir el meg ilyenek). Nincs például instancolás, amit az MMOk előszeretettel alkalmaznak lagcsökkentésre (ezt próbálnák megcsinálni az EVEben.. hogy ne lehessen legankolni a mission runnereket vagy a komplexezőket)
A játékosok létszáma csak egyetlen tényező... szerintem irdatlan mennyiségű adatot kell manipulálni a szervereknek, és van egy olyan saccom hogy a legtöbb MMO még nagyságrendben sem közeliti ezt meg. Ez az ára a nagy szabadságnak.
Azért szivesen megnézném bármelyik MMOt hogy mi történik amikor mondjuk 1-200 player hirtelen egy bizonyos instancban/városban/területen kezd el egyszerre abajogni :)
Nyilván a designban is van nem egy marhaság, amit lehetne változtatni, csak ez nem egy otthon hegesztett shareware valami, amit az ember kénye kedvére gyúrogathat.
ui: egyébként te játszol, nem én :P -
#1961 Ja es hozzafuznem, hogy 10 darab elofizeto havidijabol kijon egy 4 magos Xeon szerver proci, es a CCP szerint aktiv elofizetoje a jateknak kozel 200k. Akkor ne beszeljunk azert szimpla profit orientsagrol, ha egy ceg arra nem kepes, hogy a beszedett ar 0.0002%-t nem akarja visszafektetni a jatszhatosag erdekeben havonta. -
#1960 Hagyjatok mar ezzel a ures kifogassal, hogy ingyenes a kiegeszito.
Ha nem lenne ingyenes mar senki nem jatszana vele, ugyanis a 3-4 eves bugokat a lagot nem javitjak, de beraknak uj hajokat, hogy a a sok negativum miatt a jatekosok ne hagyjak ott a jatekot.
Raadasul rengeteg MMOban ingyenes a kiegeszito, sot olyan is amiben nincs is havidij csak a CD-ert kell fizetni.
Az sem igaz, hogy nincs olyan MMO ahol ne lenne egyszerre ennyi ember. Egy clusteren tobb van nem egy MMOban, tapasztalatbol allitom.
A naprendszerekrol. 600-800 ember ? Ja Jitaban van annyi meg is latszik, a bedokkolas tart mindossze 10 percig fekete kepernyovel.
Egyetlen egy MMOban nem talalkoztam meg ekkora laggal, ami itt van.
Mashol is van de ilyen 20-30 masodperces modul lagok sehol.
Marpedig eleg csak elmenni egy caldari teruletre, ahol a lokalon csak 150en vannak. Ott mar 20-30 seces lag is lehet kuldetes kozben.
Ja es persze a CCP mindig a jatekosokra keni, hogy naluk a baj. Meg szerencse, hogy mindenki panaszkodik erre.
Igen a CCP egy profitorientalt ceg, mint az osszes, na de kerem a CCP a legpenzehesebb a legtobb ceg kozul lasd pl, mas MMOkban van dollar - euro arfolyam atvaltas, itt egy europainak euroban ugyanannyit kell fizetni mint masnak dollarban (csak megjegyzem mindossze ez az elteres kozel 7-8$ rafizetest jelent egy europainak, ahol a havidij 15$)
-
lammaer #1959 Szerintem azért a CCP nem annyira gonosz brigád. Eleve, ha jól tudom ez az egyetlen MMO, ahol ekkora mennyiségű játékos egyszerre van jelen - és bármennyire is utáljuk/utáltuk a lagot (különösen egy ilyen játékban, ahol a veszteségek bizony fájnak nem úgy mint más MMOkban), szerintem az EVE a mai technikai szinthez képest kielégitően működik. Szétbontani a játékot különálló 1000 rendszeres szerverekre úgy gondolom az EVE alapvető jellegzetességének a megerőszakolása lenne, és az egyik legjobb része menne kárba.
Egyébként - amennyire én tudom, és ahogy az előttem TVelvet is emlitette - technikailag ténylegesen szét van bontva az egész univerzum apróbb részekre, tehát az az egy szerver valójában egy egész szerverfarm. Konkrétan nem tudom hány naprendszer van fizikailag egy gépen, de nagyságrendekkel kevesebb mint 1000 :), mint amit Roger nagyvonalúan felajánlott. Csak sajnos manapság gyakran előfordul, hogy egyetlen naprendszerben tolong mondjuk 600-800 ember, plusz még a közvetlen környezetében mégegyszer ennyi - szerintem a földön még nincs olyan gép ami ezt birná :), vagy ha igen, akkor nem 1x dollár lenne a havidij :)
Amúgy úgy vélem, pl a Titán pont a lag miatt jelent meg csak 2006-ban, mint egy potenciális ellenszer a nagy, egy helyben összpontosuló játékosok ellen. Más kérdés, hogy úgy néz ki visszájára ment a dolog - mert az EVE játékosok nem menekülnek a nagy hajók elől, hanem még többen gyűlnek oda és megpróbálják leszedni :) Ettől még nagyobb lesz a lag :)
A CCP egy profitorientált cég, ez van. És amig a fizetővendégek fizetnek, jó hogy nem ölik bele az utolsó petákjukat a legújabb csúcsszerverbe - pláne hogy sztem nincs olyan hardver architektúra ami elég lenne és rövid időn belül az EVE átrakható lenne rá. Főleg egy ekkora cég pénztárcájának megfelelő áron.
Szerencsére már hónapok teltek el azóta, hogy hajót vesztettem lag miatt (akkor én is rohadt mérges vagyok, pedig max 100 millát érhetett, de hát az idő amig az ember összerakja, aztán fun helyett huss oda a buli), szóval most tudok reálisan gondolkodni :)
És például a wowwal ellentétben itt nem kell fizetni a kiegészitőkért :)
Szemét CCP! -
#1958 na igen, CCP meg az igéretek..
2003-ban már tudtuk hogy lesz Titán a köv patchben, kb 5 patch után 2006 közepén került be a játékba :DDD
szal az új szerver is kb 2009 környékén várható, mivel azt 2004 decembere óta igérik -
#1957 Vagy az sem, mivel azota sem totrtent semmi.
Igaz a CCP-re jellemzo az igergetes, ezt aki jatszik vele mar regesüregen megszokta.
http://myeve.eve-online.com/devblog.asp?a=blog&bid=303 -
#1956 vagyez -
#1955 -.- Az eve-t egy Blade cluster hajtja ilyesmi nem 1 db. -
#1954 Akkor a laggnak híre sem lenne!
Na jó, ez túl egyszerűen hangzik, de talán valami megoldást keresnék. Ez nem tudom, hogy kivitelezhető-e, de valahogy így csinálnám:
Ha jól tudom, akkor kb. 5.000 naprendszer áll jelenleg a játékosok rendelkezésére. Én ezt elosztanám 1.000-1.000 rendszerre, tehát mindegyik szerver 1.000 rendszert "felügyelne", így mindjárt az ötödére csökkenne egy szerver terheltsége. Gondolom, hogy nem olcsó mulatság egy szerver sem, de talán ez segítene a problémán. Ha meg egy olyan rendszerbe ugranál, ami nincs az eddigi szerveren, akkor csatlakozna a játék a másikhoz (a bejelentkezésnél is pár másodperc alatt bent vagyok, szerintem az idő nem lenne gond...). Ha most nagy hülyeséget írtam, akkor elnézést, de halál hülye vagyok az ilyen dolgokhoz, ez csak elméletben menne így nálam. -
#1953 óóóó, bárcsak ti üzemeltetnétek a szervereket! -
DeviloftheHell #1952 ja addig csesznek bármit is modositani amig be be esik 99% alá a terheltsége
mellé még komoly szoftver hiábik is vannak nem csak vas -
#1951 Hogy nevettem volna az egy olyan hajo amivel ilyen BS meg szar BCk tamadasat, siman tullehet elni.Raadasul kerult vagy fel milliardomba, mert faction MWD volt rajta plusz ket polycarbon rig.
A CCP-nel amugy a legpenzehesebb arcok ulnek az egesz MMO vilagban, szervert upgradelni csesznek, csak a NODokat cserelgetik a csillagrendszerek terheltsegenek fugvenyeben.
A legutolso szerver frissitesuk 6 honapja zajlott, az adatbazis szerverhez vettek egy lapot es lasd "egy azaz 1db" 2 magos XEON processzort, elotte vagy 1 evig szinten semmi fejlesztes nem volt.
Amikor ma egy szaros 4 magos 3110-es szerver processzor sincs mar 200 dollar.
-
#1950 Hát azért gondolom te nem nevettél tegnap annyira a hajó elvesztésén!
Ez elég hülyén van megoldva így, több szerver kellene. Marha sok galaxis van, így jó, ha eloszlik a nép, de ha egy helyen vannak az emberek, azt már nem bírja a masina. Nem is értem, hogyan gondolták, hogy ennyi embert egyetlen szerver kiszolgál. (Vagy nem gondoltak arra, hogy ilyen népszerű lesz a játék?) -
#1949 Ne is mond tegnap buktam egy Vagabondot, ugy hogy nem is lattam mi tortenik. Allo kepernyo es ennyi volt kb a jatszhatosag. 10+ 10 fos csataban low secben.
Egyszeruen nevetseges az egesz. -
#1948 Olvastam, hogy egyetlen szerver létezik csak, és mindenki erre csatlakozik fel, amikor az EVE-onlinet játsza. Azért 30.000 embert kiszolgálni nem lehet piskóta (bár ahogy hallom, nem is megy zökkenőmentesen)! -
#1947 Lehetsz te a legjobb PVP pilota, amig ekkora fos lesz a szerver.
Beugrassz a harcba aztan all a kepernyod es meg loni se tudsz csak azt latod, hogy egy allomason ebredsz az uj klonodban. -
#1946 Köszönöm a tippet, éppen ma délelőtt kezdtem el olvasni ezt a fórumot, nagyon érdekes dolgok vannak benne. -
#1945 Ne hitesd el vele hogy ő lehet a legjobb pvp-s mert az én (mi) vagyunk. -
#1944 Ha benn ülsz a serverszobába vagy a mellett akkor nincs lagg :). A titán pilóták így csinálják. -
#1943 Titán, Mothership, Carrier, Dreadnaught
Mind nagycsapatos hajó, melyek PVP vagy közös PVE tevékenység esetén használhatóak ki. Dreadnaught még 1 fővel is használható lenne a Carrierrel együtt, ha nem lenne mozgása korlátozott mind a két hajónak (sec status, stb)
Sztem elsőként azt döntsd el, hogy mennyire akarsz beleméjedni a játékba. Mivel akarsz foglalkozni. Ezután már célirányosan fejleszteheted a karaktered.
Szerintem, és ez szigoruan privát vélemény, csak az hogy kitanulj minden hajót fregattól a cruiseren át a battleshipekig (t1, faction és t2 kiviteleket), a kellő fegyverzettel és védelmi skillekkel (pajzs, armor, electronikus védelem (ECM, ECCM), EW (electronik Warfare)
tehát csak ezek közel 1,5-2 év, amivel te lehetsz a legjobb pvp-sek egyike. Habár ahoz nem elég a jó skillezett karakter, hanem sok tapasztalat s kell, ami sok játékkal érhető el.
Vagy a legjobb gyártó-bányász-kereskedő akarsz lenni? az is lehetsz az közel 1 évnyi skillezéssel már fullos lehetsz. Ha ügyes vagy, akkor ez a legjobb pénzkereseti módszer.
De, mivel ez egy MMO játék, cégek, más játékosok támogatásával messze teljesebb játékélményben lesz részed.
-
lammaer #1942 Roger:
Igazság szerint ha úgyis sokat bányászol, akkor szerintem unalmas perceidben kukkants rá erre a linkre:
http://www.eve-online.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=804
Külön szekció van pl a bányászatról, szerintem találsz benne hasznos tippeket (pl jetcan mining, vagy hogyan rakjunk fel 5 mining lasert egy catalyst destroyerre :) ).
Kecske:
Mint azt a többiek is irták, a Titánt felejtsd el. Nemcsak a már emlitett okok miatt, hanem azért is, mert a Titán a flottacsaták hajója (tehát olyan balhékba van értelme bevinni, ahol egyidejűleg 2-3-500 vagy még több ember öli egymást), viszont a flottacsaták igencsak lagosak tudnak lenni - értsd, például egy fegyver bekapcsolása mondjuk eltarthat akár 15 percig, miközben a játék sebessége alulról ostromolja a 0.01 FPS-t, ja és az se ritka hogy az ember leszakad és utána 30 percig tart visszalépni, ha sikerül egyáltalán - és ilyenkor az sem ritka, hogy a visszalépés után a klónodban ébredsz, mert közben szarrá lőttek.
Szóval, ha nagy hajókat akarsz, szerintem egy carrier vagy egy dreadnought elérhető cél, akár egyedül is (ezekhez is kell pár 100 nap tréning, a pénz lesz a kisebb gond), viszont - szerintem - sokkal érdekesebbek az elit hajók (assault ship, heavy assault ship, interceptor, interdictor). Ezekkel nagyon jól lehet 5-10 fős bandákban kis csatákat vivni, ahol sokkal nagyobb az egyének jelentősége és sokszor izgalmasabb is. És játszhatóbb :) -
#1941 Nekem egy Dreadnought is éppen elég lenne :D -
#1940 roger roger
adást vettem :)
köszi :D
akkor asszem nem kell titán :)
mindegy ránézek a játékra egy trialt megér
üdv