7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • Cápafogxy
    Szerintem esélytelen hogy titánpilóta legyél. Eleve minden ami a hajóhoz kell skill lvl5-ön kell hogy legyen. Mivel ha abba egyszer beszálsz akkor abból soha többet nem szálsz ki. (értsd: nem lehet bedockolni vele az állomásra mivel túl nagy hozzá, és az űrbe csak úgy meg nem lehet kinthagyni, ugyanígy nem lehet bedockolni mothershippel sem, mothershipet vezetni és venni saját tőkéből már nem olyan lehetetlen) Ez még csak a kissebbik baj mivel vehetnél egy olyan karaktert aminek hasonló skilljei vannak és csak finomítani kellene rajta. A következő 2 dolog szoros kapcsolatba áll egymásba. Be kell kerülnöd egy erős nagyhatalmi (külföldi, német, angol, orosz) alliance-ba. Mivel ez nem egy solo hajó. Azért kell bekerülnöd, mivel titánt csak bizonyos rendszer felügyelet mellet (sov) lehet gyártani nem kis idő és nem kis pénz árán. Hogy konkrét összeget mondjak a titán olyan 80 milliárd, lehet hogy egy picit kevesebb. (a bpo már megvan az alliance-nek). A fitt rá kb mégegyszer ennyi. Nos tegyük fel hogy ez mind megvan (lehetetlen). Anyanyelvi szinten kell beszélned az adott külföldi nyelvet mivel a titán vezetés nem kis feladat. Jah és persze ne legyen se munkád, se családod, se életed, csakis az eve online. :) Mivel 0-24-ben gép közelben kell lenned ha esetleg "bevetés" van. Nah jó azért aludni szabad. Jah és ne felejts el egy nevet "Shrike". Ha 0.0-ás sec státuszú rendszerbe meglátod a nevét az overview-n akkor fuss amerre látsz, de már lehet hogy késő mert elsötérült a kép.
    Saját vélemény: Mára már elég sok titán van a játékba pontos adatok tudtommal nincsenek én kb olyan 20-30-ra saccolom de lehet hogy több. És ebből a sok pilótából valaki rendes skillek nélkül, valaki meg csak vagánykodásból ült bele. Egy pilóta van aki rendesen vezeti Ő Shrike aki nem csak pörgeti a pos alatt a titánját. Olyan helyekre beviszi ahova mások nem merik. Magyarul nem fél kihasználni a hajó adta tulajdonságokat. Mellesleg remek FC is.

Először talán valami kissebb célt tűzzél ki magad elé.
  • Roger6
    Hát azt nem tudtam, hogy ilyen drága jószágról van szó.... Egy kicsit leesett most az állam!
  • molnarpe80
    kössz mindenkinek az infókat :D
  • [Jakuza]
    KEt legerlterjedtebb probram az EVEMon es az EVE Fitting Tool

Az elsovel a tanulasi idoket lehet megnezni, rendezni, ill. tervezni. A masodikkal pedig hajokat lehet felszerelni es megnezni a sajat ill mas skillekkel a kivalasztott hajok tulajdonsagait.
  • molnarpe80
    hajajajjjjjj :D
    köszi :D
    ilyen karitervezőt hol találok tudnál ide egy linket adni róla?

roger6 kössz de sajna nem egy milliárd hanem 50 vagy 70
    nem rémlik

üdv
  • seaedge
    LOL, Titan. Legalabb 2 evbe telhet egy uj karinak elernie, hogy repulni tudjon vele. Csak a skillek ara 7 milliard. Valakinek meg is kell epitenie, ehhez a BPO 75 milliard, maga a hajo pedig fittel 100+ milliard korul van.
    Nem elhanyagolhato az sem, hogy nem lehet ilyen hajoval dokkolni, igy valakinek mindig benne kell ulnie.
  • Culram #1933
    hát szerintem ha komolyan titánt akarsz, akkor előbb nézz meg egy karitervezőt vagy mit, hogy mennyi ideig tartana kitanulni a titánt a megfelelő szintre, plussz egyéb kiegészítő skillek. aztán ráleshetsz hogy mennyibe kerül egy titán, és eltervezni hogy hogy fog ez összejönni. Aztán ha túl sok, és az lesz :D kell egy megfelelő méretű coprot találni aki supporál ebben a tervedben és nagyratörő terveik vannak szintén.

A Titán nem tud sajátmagától menni sehova. Beragad egy naprendszerbe, mivel nem fér át udgrókapukon, külön féregjukat kell nyitni neki kezdő és cél helyen, ehhez már plussz két karakter kell. Óh, szépen ki van ez találva. :D
    Sok sikert hozzá.
  • Roger6
    Hát nem tudom, mennyibe kerül egy titan, de ovastam, hogy voltak olyanok, akik 1-2 hónap alatt összeszedtek 1 milliárdot. Annyiból már kijön egy ilyen hajó, nem?
  • molnarpe80
    Sziasztok!

Bocsesz, hogy ide írok a fórumotokra. Lineage2-vel játszogatok több keveseb sikerrel (inkább kevesebb, mert bot csordázom így nem megy a pvp annyira). Haverok váltottak EVE Online-ra és az élménybeszámolóik hatására én is elkezdtem nézegetni a játékot. Ezek után az L2-t nem neveznem mmorpg-nek :) Na ezzel szemben az EVE maximálisan az :) Elképesztő, hogy szinte minden lehetséges. Ami még tetszett benne, hogy nem kell napi 24 órát előtte tölteni, hogy te légy az überbrutál. (Amúgy sem vagyok arra hajlandó, ezért botozom.) De üde színfolt a játékstílus, hogy tanulok kilépek és eközben is fejlődik a karakterem. Ez zseniális!!! :D
    Szóval amit nézegettem róla az nagyon meggyőző. Most jön az én problémám. Eléggé megalomán, telhetetlen típus vagyok. Naná, hogy a lehetetlen kategóriába nyúltam megint, akkor amikor a játéktudásom még a fagypont-ot sem éri el.
    Kinéztem egy titant magamnak.
    Van arra esély, hogy ha elkezdek játszani mondjuk egy éven belül összeszedjek egy ilyet?
    Nagyon csapatjátékos, segítőkész csóka vagyok. Nagyon élvezném, hogyha csapatban én lehetnék a támogató tűzerő :D
    Valakinek segítség kellene én meg robognék a helyszínre :D
    Milyen fajt célszerű választani illetve professiont és milyen célirányos képzettség útvonalon kell fejlődni, hogy ez valóra válhasson.

Mivel az L2-ben túl sok pénzem és időm fekszik és még nem is akarom azt befejezni. Ezért kiegészítő tevékenységként gondoltam erre a játékra, ha belejönnék és nagyon tetszene nem kizárt, hogy elsődleges priorítást kapna nálam. Az idegesítő grindelés mellett már jól esne valami változatosság, amit igazán jókedvből csinál az ember és nem azért mert muszáj. Ezért érdekelne, hogy mennyi ideig tartana ezt összehozni, mert ha azt mondjátok, hogy 6 év akkor nem biztos nekiállok :D

U.i.: Esetleg van ilyen magyar corp akik segítenek és supportálnak, hogy ezt összehozzam?
    Bocs hogy hosszúra sikerült.

Köszönettel: Molnár Péter ( Kecske)
  • Ams
    nem.
    1 karakter 1 hajót vezérel.
  • Roger6
    Olyat lehet csinálni, hogy viszek magammal egy Containert, amibe bányászok, egy másik hajómnak meg parancsba adom, hogy vigye a bázisra a cuccot a Containerből, és rakja le a hangárba?
  • Roger6
    Baszki, ezt nem néztem... Csak a raktér lebegett a szemem előtt! :-( Hát ez hiba volt részemről, lehet este lecserélem, mert az a 20% bonus to mining laser yield nagyon jól hangzik!
  • [Jakuza]
    Na igen az Imicus is nagy rakteru hajo, viszont a Navitas a banyaszfregatt.
    Ha megnezed a tulajdonsagaiban azt, hogy mire kap bonuszokat, akkor arra is rajossz miert. (5% bonus to cargo capacity and 20% bonus to mining laser yield per level. -60% mining laser capacitor use.)
  • Roger6
    Hűha! Ez aztán kimerítő válasz volt! Gallente fajhoz tartozom, így a hajóknál is ezeket preferálom. Én is néztem a Navitas hajót, de inkább úgy gondoltam, hogy egy még nagyobb rakterű hajót veszek, így a Gallente Imicus (?) nevú hajóra esett a választás, ami több, mint 100 m3-el több árut képes cipelnia Navitas-nál (összesen 320 m3). A leírásában is olvastam, hogy bányászok is használják, ezért mertem belevágni. Aztán tegnap este még sikerült összehozni rá két Miner I bányászlézert, két upgrade-el, így már baromi gyors (az előzőhöz képest) a bányászat. Remélem nem rontottam el semmit a játékban, mert nagyon megtetszet, és a trial végén ezt a karaktert szeretném tovább fejleszteni!
  • [Jakuza]
    Tobb fajta hajotipus van , mindegyik mas-mas adottsagokkal rendelkezik.
    Ezt ugyebar meglehet tekinteni, ha a show infora klikkelsz es megkeresed az attributes fulecskenel. Itt minden le van irva az adott hajotipusrol.
    Minden faj amugy rendelkezik nagy rakteru fregatt tipussal.
    Amarr - Tormentor, Caldari - Bantam, Gallente - Navitas, Minmatar - Probe vagy a Burst bar annak kisebb a raktere,mint a Probenak. (persze nem art eloszor megtanulni az adott faj fregatt skilljet)
    A rakter merete ezeknel a hajoknal tovabb fokozhato minden egyes fregatt skill megtanulasaval tovabbi 5%-al.
    Tovabbi lehetoseg, ha cargo extenderezed oket. Vannak modulok, amikkel a hajok tulajdonsagait tovabb lehet fokozni. Ezekhez a modulokhoz altalaban valamilyen skill szukseges vagy tobb skill, mivel vannak olyanok, amiknek a megtanulasahoz valamilyen mas skill elofeltetenek kell teljesulnie. (Tehat mas skillt kell megtanulni ahhoz, hogy a kovetkezot is tanulni tudd)
    Ezeket a skilleket (ezek az ugynevezett skillkonyvek) altalaban NPC-ktol belehet szerezni, vagy piacon, esetleg kuldetesbol.
    Ha megvettel egy ilyen konyvet es minden adott a tanulasahoz ellehet kezdeni tanulni. Viszont egyszerre csak egy adott skillt tudsz tanulni, tehat ha mar tanulsz valamit akkor azt megkell szakitani ahhoz, hogy egy masik skillt tudjal tanulni. Nem kell megijedni az addig tanult skill nem fog elveszni, kesobb folytatni lehet a tanulasat.

A masik kerdesedre a valasz. Az EVE Online egy mindent atfogo kereskedelmi es ipari strukturaval rendelkezik.
    Tehat az arak kozott diferenciat fogsz felfedezni, mivel nem csak az NPC-k arulnak es gyartanak, hanem a jatekosok is.
    Lehetseges, hogy egy adott csillagrendszerben egesz mas arakkal fogsz talalkozni mint egy masikban.
  • Roger6
    Rendes vagy, de most megyek aludni. Reggel 8-ra irány meló, pihenni is kéne. Pedig ventrin eldumáltam volna pár dologról, de majd legközelebb. Nyugodalmas jó éjszakát, és köszönöm mindenkinek a segítséget!
  • Titan
    A kezdő hajót eladni nem lehet, mert csak és különben se kellene senkinek az a roncs! :)
    De pont elég arra, hogy az oktató küldiket megcsináld és valami kis tőkét összekovácsolj vele bányászással! Aztán ... milyen néven vagyfent? Lehet felnézek és ingame beszélünk...
  • Roger6
    Hát ha reggelig dolgozol, akkor tényleg feltennék még egy kérdést (vagy 2-t...) Szóval az egyik az lenne, hogy a legelső hajómmal mit lehet csinálni? Eladni nem lehet, esetleg lehetséges valahogy munkára fogni?
    A másik: mik azok a blueprintek?
  • Titan
    Nyugodtan! Sajna melózom reggelig így ráérek..:)
  • Roger6
    Ismételten nagyon szépen köszönöm, ígérem mára nem lesz több kérdésem! Na menek bányászni! :-)
  • Titan
    Minden felszereléshez követelményeknek kell megfelelni (skillek), bizonyos skilleket csak akkor tudod tanúlni, ha már valamilyen szinten tudsz bizonyos skilleket! A skilleket meg kell venni, hogy elkezdhesd tanúlni!
  • Roger6
    Fú! Ez állat! Köszi a segítséget!

Még egy utolsó kérdésem lenne, és mára be is fogom. Skilleket tanulok, és ugye ehhez, hogy bővítsem a rakteret, kell egy Hull Upgrades skill (vagy valami ilyen), de ezt lehet kapni a Marketben. Ez mit jelent? Meg lehet venni a skilleket?
  • Titan
    Felszerelés nincs a hajóban mikor megveszed! A rakteret egy cargo expanderrel tudod bővíteni a sebesség rovására, amit meg kell venni és felszerelni vele a hajódat!
    A piacon az árak szabadok! Tehát ott érdemes megvenned a hajó, ahol olcsóbb, ha ugyan arról van szó...
  • Titan
    A valótlan megmagyarázása csak a felszin! Szerintem a legelemibb tisztelet hiányzik az emberek mindennapi életéből!
    Pl.: Mély felháborodással és szomorúsággal olvastam in-game a HUN csatin folyó tegnap esti bősz bólagatást a magyarság szapulásáról és nemzetünk hasonlítását a cigányhordához! Plusz a magyaroknak a diktatúra lenne az ideális államforma és ilyenek!
    Kérem szépen, hát itt tartunk?? Eddig azt hittem, hogy érett gondolkodású társaság játszik ezzel a játékkal és a szemetet kidobja magából a közösség!
    Jakuza én elhiszem, hogy alacsony már az ingerküszöböd bizonyos helyzetekben, de szerintem attól még, hogy mást vagy másokat hibáztatsz, a stílusért csak magadat minősíted és azokhoz hasonlítasz, akiket hibáztatsz!
    Nem a tartalommal van a baj, hanem a stíulasal és pont Valennel szemben aki azért elég sokmindent letett a közösség asztalára, és ezt Te is nagyon jól tudod!
    Szumma nem kéne jobban szétverni a közösséget és a korodnál fogva inkább példát kéne mutatnod, mégha felettébb idegtépő is...
  • Roger6
    Lenne egy kérdésem. Akarok venni egy nagyobb rakterű hajót, mint a kezdeti kis gépem (mivel annak a rakterét nem tudtam bővíteni, valószínűleg nem is lehet...), de az a gond, hogy ugyanazt a hajót meg tudom venni 120.000 ISK-ért is, és 150.000 ISK-ért is. Mi a különbség? Tulajdonságai alapján mindkettő hajszálpontosan megegyezik. Talán a felszerelésben van különbség?
  • [Jakuza]
    Csinaljak valakinek egy accountot az elso napon a trialt lemondva es befizetve ra egy 30 napos GTC-t ? Mindossze 44 napos lesz a jatekido :D
  • ollie
    Bocs, elovastam az összes hozzászólást, és fogalmam sincs most mi van.
    Nem akarok kötekedni. :)
  • ollie
    nem, nem marad meg, én is így jártam
  • [Jakuza]
    Amugy meg csak az idiotaktol alacsony az ingerkuszobom, olyanoktol, akik megakarjak magyarazni, hogy a bab is hus. :D
    Amugy pont ezert tart ez az orszag is ahol tart, a sok valotlan magyarazkodastol.
  • lammaer
    Nem is...
  • [Jakuza]
    Te kis huncut, az ido alatt nem jatszottal, azert tart addig :D

• lammaer
    Ne vedd személyesnek Valen, Jakuza nem csak veled ilyen :) De legalább segitőkész, csak kicsit alacsony az ingerküszöbe.

Amúgy a befizetési táblázat sokmindent nem bizonyit, mert csak azt mutatja mikor vettél GTC-t. Hogy az a bizonyos 30 nap meddig tartott, azt nem jelzi semmi, csak annyit látni hogy 30 napnál több idő elteltével vetted meg a következő GTC-t.
    Figyeld csak meg, az én 30 napos GTC-m amit 1/31/2007-ben vettem mennyi ideig tartott... a te bizonyitási eljárásod szerint 9 egész hónapig, hiszen csak 10/30/2007-ben kellett megvennem a következőt

ui: én amúgy hiszek neked, de olyan jó kötekedni
  • Brinn
    Üdv az EVE-ben Rog! xD
  • Valen
    Birom benned ezt az őszinte ellenszenvet mindenkivel szemben, és azt a rosszindulatot amivel a pozitiv kijelentésemet lereagáltad.
  • [Jakuza]
    Marmint, ezzel akarod jelezni hogy azt nem tudtad felfogni, hogy az elso 9 nap a trial ami 14 napig tart? Es ha csak 9 napig tart, akkor nem lett vegigjatszva ? Vagy hogy a logikad nem volt kepes azt felfogni, hogy vajon mitol lesz a masodik gametime 33 napos, ha az allitasod szerint nullazodik a trial ido ?
    Hat tudod Valen azt elhiheted, hogy mar akkor kiprobaltam az EVE-t 2003ban, amikor meg te kerested az Elite utodjat.
    Ja es en ki is szoktam probalni, azt amirol beszelek, nem pedig okoskodok veled ellentetben.
    Talan egyszer elkellene fogadni, hogy nem csak neked lehet igazad. Itt az alkalom, hogy kiprobald az allitasod helyesseget, mint ahogy en meg is tettem veled ellentetben.
  • Valen
    Egyet is értek ezzel, ha ezt olyan emberre vonatkoztatod, aki legfeljebb annyira tapasztalt EVE-ben mint te.
  • Valen
    pssssszzzz!

Ez ELVI kérdés :D

btw, utolsó nap a legegyszerübb befizetni ahogy mondjátok.
  • [Jakuza]
    Semmi baj nincs azzal, csak vannak itt es a jatekban is olyan emberek, akik mindossze elmeleti sikon, "baromi" ugyesek. Addig amig nem kell atultetni a gyakorlatba.
    Elmagyarazzak, hogy bizony az ugy van ahogy ok tudjak, mikozben teljes mertekben nincs is igazuk. Utana meg raadasul olyanokkal eroskodnek akik ki is probaltak az egeszet es aki tudja, egesz mashogy tortenik az allitasukkal ellentetben.
  • Roger6
    Így van, az lesz a legjobb, ha az utolsó előtti napon befizetem, és nincs gond.
  • Brinn
    Vicces ezen veszekedni... Befizetni trial végén és kthxbye...

Ha most betudod fizetni Rog, akkor szerintem akkor is fog menni. :)