7619
-
#2059 Igen, a negatív sec státusú embereket jelöli, jobb vigyázni velük, ők általában kalózok. -
#2058 Köszönöm a segítséget! -
lammaer #2057 A legegyszerűbb ha bemész az overview settingsbe, és megnézed ott hogy melyik szin mit jelent. Úgy rémlik, alapból a sárga a rossz security statusú embereket jelöli - de majd Yakuza kijavit :) . Amúgy az egész hülyére konfigurálható :) -
#2056 Van olyan hajó, amit az overwievben sárgával jelöl a program. Ez mit jelent? -
#2055 Ha meghosszabbodik az előfizetési idő (tökmindegy az oka), akkor csak a lejártával fog neked pénzt levonni a kártyádról. -
#2054 Üdv,
valaki tudna mondani egy jó magyar corpot Gallente területen?
Ha igen, pls írjatok le egy párat, vagy szóljatok a játékban (Vismajor EVE).
Thx. -
Culram #2053 Hát szerintem ha a hull sérült akkor hull repairert vegyél és társait. -
#2052 Köszönöm a választ! Akkor ezek szerint megbízható...
Az eve official site-on nem kell beállítani valamit, hogy ha érvényes GTC-vel meghosszabítottam a játékom, akkor ne vonjon le a szokásos időben zsét? Vagy ha van érvényes hosszabítás, akkor nem von le semmit?!
-
#2051 Létezik erre is "hull repair" eszköz amit integrálni kell a hajódra, vagy ha nem akarsz ezzel foglalkozni, akkor az állomásokon található javító műhely, ahol ISK-ért megjavítják! Ha nincs műhely az állomásodon, akkor egy másikon biztos találsz! -
#2050 Előre is elnézést a láma kérdésért, de:
Az egyik küldetés során megsérült a hajótest, és az lenne a kérdésem, hogy hogyan javítható ez? Nem találtam sehol! (eddig bányásztam, ott meg aztán nem zavart meg senki, így nem kellett használnom) -
#2049 Kifizeted a Battleclinic-en, mondjuk PayPal-on keresztűl (én is ezt tettem) és megkapod emailben a GTC-t, amit az eve-online.com-on be kell gépelned, és voilá, lesz 30 (vagy 90) nap pluszban. -
#2048 muhahha! Rég kacagtam ekkorát! -
lammaer #2047 Höhö... van még pár a sráctól. Nekem a Nerfbat vésődött be örökre az emlékezetembe :)
http://www.student.ru.nl/martindevillers/gottaloveit.html -
Ry0K3N #2046 Srácok ezt nézzétek meg ezen behaltam xDDD
RMR Blood -
#2045 Öreg motorosok!
Volna egy kérdésem, amivel egyben ki is állítok magamról egy szegénységi bizonyítványt, de jó pap holtáig tanúl! :)
Eddig minden hónapban a CCP vonta havonta aszámlámról a kb. 15 eurót!
Most nézem a BattleClinik-et, hogy sokkal olcsóbban lehet havi-t venni, mint a ccp-től!
A kérdés: hogy lehetséges ez és tényleg csak a hülyék vesznek a ccp-től havit?
Ill. ha lehetséges íly módon havihoz jutni, akkor ez hogyan működik és le kell-e mondani valahogy a havi levonást a ccp-nél...stb.
Egy "guide" jól esne! -
#2044 Köszi, ezt megpróbálom. Hétvégén neki is esek a dolognak, aztán ha segítségre lenne szükségem, akkor újra jövök! :-D -
#2043 Boven.
Beleulsz egy Caracalba mint irtam, keresel egy olyan high sec agenthelyet, ahol van lvl2q20 (persze elkell erni, de ez azert nem okozhat problemat) es elkezded nagy intenzitassal tolni neki a kuldiket.
A lenyeg minnel hamarabb vegezz, ami nem gond meg annal a szintnel, foleg ha csak a "mission comleted"-re koncentralsz es nem mindent akarsz kiloni a kuldetesben. -
#2042 Szia Jakuza! Egyelőre csak az érdekelt, hogyan lehet beszerezni a GTC-t. Lejárt a trial accom (14 nap). Arra gondoltam, hogy letöltöm a Steam-en keresztül. Szerintetek így lehetséges, hogy a 21 nap alatt megkeressem az egy havi GTC-re valót? Akkor megszûnne egy-két korlátozás, ami akadályoz a nagyobb summák learatásában (mondjuk skill tanulás, hajóvásárlás - ez a trialban ugye korlátozott volt, pedig nagyobb hajó=nagyobb profit). -
#2041 Na, ezt kipróbálom :)
-
Ry0K3N #2040 Csináld azt amit haveromék hogy kiraksz egy konténert érccel és felszereled a hajóda passzív tankkal és sok fegyverrel megy egy warp scramble-el és mehetsz álbányászni. Eléggé jól meg lehet szivatni így a díszhuszárokat ^^ -
#2039 a warpscramble ellen van, de POD-ra azt nem tudod feltenni (mint ahogy mást se)
Hajóra lehet tenni Warp Core Stabilizert, ám az értékes helyet foglal, ám low secbe nem árt.
Régen is voltak érc tolvajok, meg ilyen junkyard királyok, de akkoriban valahogy nem voltak ilyen sokan.
Sajnos az EVE-ben eléggé elszaporodtak a hasonló "kedves" emberek, ez közül sokan a többi MMORPG -ből tértek át. Sajnos ezekkel nem lehet mit kezdeni, csak elővigyázatosan játszani. -
#2038 Azt a warpolós trükköt nem tudtam..:( De gyorsan tanulok.. :)
Akárhova akartam warpolni a kapszulámmal nem tudtam..:( A warpscable ellen nincs orvosság?
Beltben nekem is volt hasonló élményem anno, nagyban bányásztunk az 1 hónapos karinkkal 0.9-ben a spanommal, mikor megjelentek 3-an nagy hajókkal és lenyúlták az ércünket amit már 1 órája gyűjtöttünk a jetison-ba! Elvették és kidobták! Persze neki is ugorhattunk volna, de azzal a fingilingi hajóval és a bányászlézereinkkel nem sok kárt tudtunk volna okozni nekik! Álltunk egymással szemben és senki nem tett semmit, majd kb. 5 perc várakozás után szétlőtték a kontit és elmentek... Akkor megint tanúltunk valamit! -
#2037 Ha kipodoltak az joreszt a te hibad, tehat ne az erkolcsossegben keresd a miertet.
Eloszor is low secben, alapveto szabaly, hogy a kapuk es az allomasok latszodjanak az overviewen, valamint legyen rajtad taska (damage control).
Erre azert van szukseg, mert ezekkel a dolgokkal meglehet menteni a kapszulat.
A trukkje pedig csak annyi, hogy amikor mar latod, hogy a hajo pukkani fog, kijelolsz egy gate-t ami minimum 150km-nel nagyobb tavolsagra van es veszettul elkezded nyomogatni a jumpot.
Ilyenkor az fog tortenni, hogy mikor kiesel a hajobol a kaszulad azonnal a kapura fog warpolni es mivel ez nem 0.0 tehat nem lehet bubit kidobni ami beszivja a warpolo hajokat vagy kapszulakat, igy siman megmenekulsz.
A lovagiasagot pedig felejtsd el, ez nem az a jatek. Altalaban gangek repulnek, tehat tobb hajo fog tamadni, vagy orvul cloakos hajokbol amik orakig varjak a naluk kisebb hajokat, amit kilohetnek.
Nem egy "ugynevezett" PVP-snek az a heppje, hogy tapasztalatlan jatekosok ellen (par honaposok) haborut uzennek es utana dongetik a melluket, amikor 3 evesen kilonek egy 2 honapos karakter banyaszhajojat a beltben.
Szoval az EVE ilyen jatek, fogsz meg talalkozni ilyenekkel boven, mint pl Docking Warriorok, akik azert batrak, mert bedokkolhatnak 1 perc agresszio utan es eppen ezert capital meretu hajokban ulnek es varjak a noobokat, mert ahhoz is benak es gyavak, hogy beltben harcoljanak.
Talalkozni fogsz force reconokkal, akik high secben beltben kidobnak egy ertekesnek tuno targyat, hogy valaki felvegye es loheto legyen szamukra. (persze ok is csak a naluk gyengebeket tamadjak meg) vagy olyanokat akik abbol elnek, hogy high secben kifigyelik a draga faction fittelt, faction BSeket es kilojjek a kapun amikor kuldetesbe indul, tobb milliardos kart okozva.
Csak egy fegyvered van ezek ellen az elovigyazatossag, semmi egyeb.
-
lammaer #2036 "Lovagiasság, erkölcsösség? Felejtsd el!"
Azt hiszem ezen a "sokkon" mindenki átesik (nekem is volt hasonló élményem). Az EVE lovagiasság/erkölcsösség tekintetében nagyon-nagyon hasonlít a valós élethez. A becsületes harc igen ritka, az esetek többségében vagy te gankolsz vkit (gank - létszámfölényben letámadni valakit - nem ritka hogy 10-en ütnek 1-et) vagy téged gankolnak le. Aztán csinálják ugyanezt mondjuk alliance méretben is (egy párszáz fős alliancénak nekiesik mondjuk 2-3 egyenként ezer vagy mégnagyobb ally).
Aztán fogsz majd látni/hallani (reméltőleg nem leszel szenvedő alanya) árulásról - amikor vki hónapokon keresztül játszik egy társasággal, beépül, hogy aztán a legváratlanabb pillanatban kirabolja a "barátai", lekapcsolja a POSaikat vagy ilyemi. Ja, és itt is van kőkemény politika, annak minden gusztustalanságával :) -
#2035 állítsd be az overview-ba a probe-okat, és a directional scan-nel 1 percenként ejts el egy 360fokos max renge scan-t.
ha látsz 1-et spuri.
ez csak a 10au-s és az 5au-s probe esetén hatásos. -
#2034 Sajnos ez ilyen, a tanulság hogy ne menj low secbe agentezni egyedül. Vannak jó quality-s lvl 3-4 agentek Empire-ben is, csak kereseni kell őket. -
#2033 Uraim!
Leírom a tegnapi estem okulásként, hogy aki még nem tudta az tudja, ilyen is van!
Nagyban agenteztem és a küldetésem 0.4-be szólított! Már 1 hónapja járkáltam oda és soha semmi gondom nem volt hisz a lokálon max. 10 neutral player! Warp a célhoz és a BC-m teljes tűzerejével, immáron sokadszor nekiugrottam a 20-25 enemynek! Megy a dara nagyban, mikor megjelent egy pirosan villogó tag!
Visszahívtam a drone-okat és gondolván kiugrom, mert esélyen nincs 15-npc és egy T2-es BS ellen!
Hát, nem..warp scramble rajtam, 1 perc se és pukkantam! A kapszula se tudott ugarani a már fentebb nevezett ok miatt, így az is pukk!
Tanulságok:
Lovagiasság, erkölcsösség? Felejtsd el!
0.5 alatt bárhol kiscan-nelnek és neked esnek! Ok? Mert csak! Olyan jópofa...
Nem a hajót sajnálom, mert benne van a játékban, de a 30millo+ inplantok fájtak és a 1 perces vergődést a kapszulámnak a látványa sokkoló volt! :)
Egész éjjel azon járt az agyam, hogy mit lehetett volna csinálni, de passz! Bármilyen tanácsnak, tapasztalatnak, taktikának örülök! -
lammaer #2032 Amúgy egészen meglepődtem, hogy a tavaly évvégi 200m-ről hogy leesett az ára a GTC-knek. Jól gondolom hogy azért, mert mostmár csak úgy támogatja a GTC eladást a CCP, hogy aki megveszi az nem tudja már továbbadni - emiatt a kinai farmerek nem tudnak a játékpénzből valódi dollárt termelni... ergo csökkent a kereslet. Ez a 135 milla valamikor a majd két évvel ezelőtti árakra emlékeztet, amikor kezdtem az egészet.
Vagy más az ok? -
#2031 Sikerult beszerezni a GTC-t a leirtak alapjan ? -
#2030 -
#2029 Alaposan leesett azota az aruk 135m kornyeken vannak most.
Eve Timecode Bazar Raklikkelsz a linkre, belepsz a forumra az accountoddal, majd megkeresed a nekjed megfelelo arat es beirod az uzetetbe, hogy pl 1 GTC for "karakterneved".
Ezutan mas dolgod nincs mint figyelni, hogy erkezzen egy EVEmail a jatekban, vagy pedig az EVE oldalan a My accountban.
Leellenorzod szepen, hogy a GTC azon az aron van e amit kertel es annyi napra szol, amit az elado megjelolt, es ha minden megfelel leokezod. -
#2028 Hát az, hogy hogyan működik a kód beszerzése, kinek adom az ISK-et, hogyan, stb...? (Úgy tudom, hogy 180 M ISK-ért vannak 30 napos kódok) -
lammaer #2027 sztem majd mindenki. Mi a kérdés?
-
#2026 Van köztetek olyan, aki ISK-ért vett 30 napos kódot? -
#2025 Acsi nem arrol volt szo hanem ha elugrott masik rendszerbe, azt nem tudod hogy hova ugrott. A megallapitas csak arra vonatkozott, hogy azt sem latod, hogy hova ugrott, ha 8 belt van egy sikban vagy 2 kapu a vektoron vagy a harcbol abba az iranyba safere. Nem tudod megallapitani hogy merre ment, maximum ugrasz talalomra az egyik kapura, hogy arra fog kimenni es vagy szerencsed van vagy nincs, de mint mar mondtam a megallapitas nem erre vonatkozott. -
lammaer #2024 "Jah, szemmel kovetheted, na persze ha arra nincs eppen 8 belt vagy plusz ket kapu, vagy esetleg ha a safejere ugrott. :D" --> arra van a probe. Szóval kijukadunk oda hogy megvan a feature amit hiányoltunk :)
"hogy miert is legyen realisztikus, hiszen csak egy jatek." --> mindenki máshol húzza meg a határt, viszont én úgy tapasztalom minél realisztikusabb egy game, annál inkább rétegjátékká válik. A CCP igy húzta meg a határt, és ha sokkal realisztikusabb lenne, sztem túlzottan a szórakozás kárára menne. Sokszor már igy sem játék...
"fogadom, hogy orulnel annak, ha egy flottacsatabol hullba lott titan hova jumpol." --> ööö... ez attol függ, kinek a titánja az :P
-
#2023 Frontiert még ma is játszom egyébként a cégnél DOS-emulátorral (dosBox), régebben az egyik kedvencem volt. Emlékszem, amikor megvettem pár éve az első komolyabb gépemet, akkor mindenki a GTA III-al nyomta, én akkor is ELITE: Frontier, és First Encounters-el szórakoztam (kicsit sem néztek hülyének). Sőt, most hogy beszélünk róla, szerintem itthon is nekiállok kicsit trükközni vele (bár autopilot nélkül életveszély számomra a játék - elég balfék vagyok az űrhajók vezetésében). -
#2022 Nem volt, viszont egy ilyen komplex jatek, mint mondjuk a masodik resze, hiszen az sokkal osszetettebb volt, egy A500-as kisfloppyra rafert.
Persze mas volt a grafika 15 eve, de akkoriban az nem akarmilyen dolog volt. :D Frontier intro remake -
#2021 "Talán még az X sorozat a X-Tension vagy Reunion talán félhülyére scriptelve megközelítí, de az sem az igazi hisz többek közt nincs benne multi.. :( " - Az ELITE-ben volt multi?
-
#2020 Eme unaloműző érvek és ellenérvek harcához csak annyit fűznék hozzá, hogy Jakuza fatternek abban igaza van, hogy NINCS MÁS hasonló témájú játék, ami hozná ténylegesen ill. megközelítőleg a számomra is etalon klasszikus: ELITE-t!
Talán még az X sorozat a X-Tension vagy Reunion talán félhülyére scriptelve megközelítí, de az sem az igazi hisz többek közt nincs benne multi.. :(
Gondoltam rá, hogy csinálunk egy action scriptes, flash-es webes játékot belőle, de akkora adathalmazt kellene mozgatni, hogy iszonyatos pénz menne a vasakra, vonalbérlésre..stb. 1000 user felett...és mint egy átlagos 2 gyermekes, becsületesen dolgozó magyar emberhez méltóan az anyagi megfinanszírozása a projectnek erősen közelít a zéró értékhez...
Szumma marad, az idegeskedés a pitiáner problémák felett és a remény, hogy valaki egyszer összedob egy tényleg olyan ütős játékot, amire már nagyon régóta vágyik az ember...