7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • Roger6
    Hűha... Lehet, hogy nem kellet volna megkérdeznem ezt a trial-os dolgot?
  • [Jakuza]
    Vazzeg, mert hamarabb vettem meg a GTC-t ember es nem az utolso napon!!!
    Akkor talaltam a legolcsobb GTC-t, igy megvettem amig lehetett. A valos lejarati ido most 5.ho 12. Mivel igy sem veszit az ember egy napot sem, hanem a megvett ido hozzaadodik az elozohoz.
  • Valen
    akkor miért kevesebb a 03.11 - 04.07 közti idő, mint 30 nap?

akkor a te logikád szerint:

01.29 - 02.07 - 9 nap
    02.07 - 03.11 - 33 nap (+3 nap trialhoz)
    03.11 - 04.07 - 28 nap (-2 nap fizetett)

akkor sem stimmel valami. Ha 1 napot lenyul CCP ha nem.
  • [Jakuza]
    Mar nem azert de matek ?
    Mint irtam hamarabb lemondtam a trialt, tehat nem 14 napig tartott csak kilencig. Ezt fedezted fel ugyesen. :D
    Na de akkor folytassuk is kicsit a logikad alapjan.
    14 napig tart a trial, amit ugye a tablazat alapjan egyertelmuen el lehet donteni, hogy nem jart meg le, mikor a kovetkezo 30 nap fizetve lett.
    Tehat mar 7.-en meg lett szakitva a trial a 12.-e helyett.
    Na marmost a ti logikatok alapjan akkor a kovetkezo 30. nap 7.en jarna le (pontosabban 6.-an mert a CCP ellop egy napot mert nem honapot hanem 30 napot szamol)
    Akkor miert is szerepel a kovetkezo datumon a 3. ho 11. nap ?
    Elmondom azert mert a trial nem veszik el, hanem a befizetes hozzaadodik igy hiaba lett megszakitva a 8. napon a trial, a fenmararado ido ami hatra lett volna belole megmaradt.
    Nyugodtan lehet megint krealni a szerintem magyarazatokat, ettol meg nem lesz igazatok, mert en meg is tettem veletek ellentetben ezt a befizetest es kozel sincs ugy ahogy allitjatok.
    Pont ennek a bizonyiteka a befizetesi tablazat.
  • Cápafogxy
    Elveszik a trial ha befizeted. Legalábbis 2 éve még így volt.
  • Valen
    Nem sértésnek, de ha megnézem ezt a táblázatot, akkor az derül ki, hogy 01.29 és 02.07 között nem 14 nap telt el, hanem csak 9
  • [Jakuza]
    Akkor rosszul tudod. A 14 naphoz hozzaadodik a 30 napos kovetkezo befizetes. Szoval nem tudom mirol beszelsz. Foleg azert sem, mert nemreg keszitettem egy altot es a 8. nap lemondtam a trialt.
    A kepen jol lathato, hogy nem a hosszabitas napjan jart le a befizetes.
    Ha ugy lenne amit te mondasz akkor a 2. befizetesnek le kellett volna jarnia 6.-an, (a CCP elsporol egy napot) de mivel az eredeti trial idejehez adodik hozza, igy kis matekkal kideritheto szamodra is, hogy a 11.-e a megfelelo idopont es valoban a ket jatekido osszeadodik. Ab ovo felesleges olyat allitanod, ami nem igaz.

• GamerAdams007
    Úgy tudom a trial idő nem marad meg, tehát ha 2 nap után befizeted, akkor csak 32 napot fogsz játszani, nem 51-et, ezért szerintem csak akkor fizesd be, ha már lejárt a trial, az a biztos. A karaktered megmarad természetesen amit elkezdtél.
  • Roger6
    Köszönöm a válaszokat. Még lenne pár kérdésem, de előbb végigböngészem az www.eve-online.hu-t, hogy okosodjak egy kicsit.
  • [Jakuza]
    A trial ido is megmarad.
  • Fenrir
    Játsz a triallal még 21 napot és utána fizesd be :)

Amúgy nem tudom.
  • Roger6
    Sziasztok!

Tegnap este kezdtem el játszani az EVE Online-al, és lenne pár kérdésem így a kezdetekben. Szóval azt már az első tíz percben eldöntöttem, hogy elő fogok fizetni a játékra, a kérdésem pedig az lenne, hogy ha befizetek mondjuk 30 napra, akkor a trial 21 napom még megmarad, és azon felül jön rá a 30 nap? Vagy akkor ez elveszik?
  • DeviloftheHell
    ha forro a ttalaj akkor tudsz elugrani ha nem vagy le scramblerezve :)
  • Titan
    Vohooo!
    Nagyon köszönöm a gyors és korrekt válaszokat! :D
  • lammaer
    3. Amit kérdezel azt áldalában "safe-spot"-nak szokták hivni. Olyan helye egy rendszerben, ahová alapból nem lehet warpolni (magyarul nem bolygó, állomás, hold, csillag, kapu vagy aszteroidamező - ezekhez ugye bárki kapásból oda tud warpolni).

Úgy lehet ilyet csinálni, hogy mondjuk amikor beugrasz egy rendszerbe, mondjuk találomra inditasz egy warpot egy távoli bolygó felé. Miközben warpban vagy, csinálsz egy bookmarkot. Ezzel lényegében létrehoztál egy véletlenszerű pontot az induló és az érkező helyed közti egyenesen, ahová bármikor oda tudsz ezután ugrani. Mivel a hely teljesen véletlenszerű, rajtad kivül más kapásból nem tud odaugrani úgy, mint ahogy mondjuk odaugrik a naphoz vagy egy bolygóhoz. Ezért hivják biztonságos pontnak.

DE: ezen a ponton egy kicsit is gyakorlottabb pilóta scanner probeok segitségévl úgy 1-3 perc alatt képes megtalálni és rádugrani. Tehát nem alkalmas hosszútávú tartózkodásra, különösen akkor nem ha éppen vadásznak rád (low secben alapfeltételezés hogy aki nem ismerős az rád vadászik :) )

Érdemes tehát rendszerenkét minimum 2-3 ilyen pontot létrehozni, és vész esetén folyamatosan ugrálni köztük hogy nehogy véletlenül levadásszanak.
    Ha tutira akarsz menni, akkor fel kell rakni egy cloak-ot (prototype is jó) a hajódra, és safe spotra ugorva bekapcsolni. Na akkor soha az életben nem talál meg senki, mehetsz nyugodtan vacsorázni vagy aludni :)
  • Valen
    1. high sec-be 2 esetben löhetsz valakire:

a) war target (piros vörös csillag a sarokban)
    b) van kill right jogod, miután megölt 1 ölésig
    c) player guild társ fleet-ben

2. lvl3-s agentekre BC ajánlott Brutix vagy Myrmidon (turrett vagy Drone párti vagy-e)

3. megnyitod a People and Places-t, ott a Places fül. Elwarpolsz egy adott bogygóhoz, holdhoz, naphoz, asteroida belthez, stb, és menet közben a Create Bookmark-ra nyomsz és okézod. Ezután jobb klikk és Bookmark az érintett rendszerben megjelenik és warp to ...

• Fenrir
    1. Én úgy tudom, hogy csak azokra lőhetsz bűntetlenül akiknek vörösen villog a nevük. Ha nem így van akkor majd valaki kijavít.
    2. Közepesen fittelt Brutix tökéletes rá, ha lesz t2-őd meg riged akkor pár lvl4-et is elbír.
    3. Annyi az egész igazából, hogy elwarpolsz egy olyan helyre ahol nincs semmi és csinálsz oda egy bookmarkot. Amikor gáz van akkor jobb katt a képernyőn és alul lesz a bm neve amire rá tudsz warpolni.
  • Titan
    Skacok!

Volna pár kérdésem:
    1. Highsecben ha látok sárga hátteres figurákat, akkor azokat meg lehet támadni bűntetlenűl? Hogyan is vannak ezek a szabályok? Mikor kit lehet nyakon suhintani, vagy mikor számíthatok és kitől agressióra?
    2. Lvl. 3-as küldiket milyen Gallente hajóval érdemes csinálni?
    3. Léteznek még escape pontok? Valami olyasmi rémlik, hogy valahol lerakok valami pontot és akkor oda tudok warpolni ha forró lesz a talaj... Ha van ilyen lehetőség, akkor hogy kell csinálni?
  • ollie
    Ha lesz elég pénzed, vedd meg a military connections skill-t, az szintenként +5% LP-t ad küldinként.
  • Titan
    Köszönöm szépen! Igen, egyenlőre highsecben maradnék, mert a BC-m, a 6mill+ SP és 20milla kp, szerintem kevés lenne a low élethez...
  • ollie
    amúgy: eve-agents.com
  • ollie
    Ez elég jó, feltéve, hogy highsecben akarsz maradni.
  • Titan
    Jelenleg találtam egy 0.6 sec. 19q-s agentet aki Internal Sec.!
    Jó ez? Most már inkább megkérdezem mielőtt ismét elbaxnék egy csomó időt..:D Létezik valami database a revardokról, hogy milyen cégnek érdemes melózni és milyen típusú kűldiket adnak?
  • [Jakuza]
    A low seces ugynokozes csak egy pelda volt. Mint mar leirtam 0.5os rendszerben ertem el ennyi ido alatt a megkivant standinget, hogy irmalinba mire leerek tudjak lvl4q20as ugynokoktol missionokat felvenni.
  • lammaer
    Nyugalom főnök, nem kell felkapni a vizet.
    Ha megfigyeled, irtam hogy nem kételkedem a szavadban (#1866) teljes egészében a kiváncsiság vezérelt. Mivel nem voltál hajlandó válaszolni egy egyszerű kérdésre (saccra hány küldetésről lehet szó), ezért kénytelen voltam elmélkedni - hehe, nagy szavak egy egyszerű osztásra - abból amit mondtál (60 millió reward), illetve amit mások mondtak (100K, ezt se én mondtam :) ).

Igazság szerint az egészben nekem az volt a meglepő, hogy még tisztán emlékszem a jó 2 évvel ezelőtti időszakra, amikor az akkori gyerekcipős TASE-ban mindenki az agenteket tolta (nem 1 nem 2 órában) és 60 millió nem volt kicsinység - hát legalábbis nem 2 naponta pakoltunk el annyit.
    Másrészt olvastam eleget az EVE-ről fénykoromban (.com, .hu meg a guideok), és valahogy nem kristályosodott ki az soha, hogy standing gyűjtésre a legjobb a level 2 :)

Azért valljuk be, az induló állitásodban a lowsec agentezés azért még nem volt benne (ami simán 2x-3x-as reward szorzó #1862 szerint :P)

Mindazonáltal köszönöm, hogy végül vetted a fáradtságot és kifejtetted mit is értettél PONTOSAN a level2-es caracalos standing gyűjtésen. (látod milyen jó vagyok softskillekben? :) )
  • [Jakuza]
    Kiegesziteskent, azert a low seces agentezesnel nem art a helyiekkel joban lenni, ugyanis altalaban kilovik a neutral hajokat.
    Teszem azt peldanak okaert az Omega alliance, amelyik Allianceban en vagyok a helyiekkel jo viszonyban van igy a kekek (igy jelzi az EVE a baratokat vagy NAP cegeket, jatekosokat) nem lonek egymasra es csak az ellensegekre es a neutralokra kell odafigyelni kuldetes kozben.
  • [Jakuza]
    Pontosan.
    Ha high secben vagy akkor erdemes 0.5-os sec statuszu rendszerben agentezni.
    Valamint atolvasni a social skilleket Valen oldalan, ami atfogo skill leirast ad magyarul szamodra.
    Igy megtudod melyik skilleket erdemes fejleszteni a jobb LP es jobb reward remenyeben.
    http://valen.uw.hu/skill.htm
    Az connection skilleknel arra is kell ugyelni milyen agazatnak dolgozol, es azokat a skilleket megtanulni, hogy minnel tobb LP-t kapj egy adott ugynoktol.
    Igy tobb LP-t kapsz, amit az LP storeban bevalthatsz illetve penzt csinalj belole.
  • Titan
    Ehh, akkor megint költözök és ismét elbaxtam 3 hónapot egy fos agent-nél...
  • Valen
    Ön nyert....egy helyes választ
  • Titan
    Jól veszem ki a szavaid mögött rejlő információt, hogy az ügynök által adott összeg függ attól is, hogy milyen security besorolású rendszerben található őkelme?
  • [Jakuza]
    Ja es biza ez a legeffektivebb modja a standinggyujtesnek.
    Teszem azt peldanak okaert a kepen lathato ugynoknel atlagosan mivel nem mindig blokadot kapsz, olyan 60-80 kuldetest kell letolni, hogy elerd a lvl4q20at. Meg 4 perces atlaggal ez olyan 4-5 ora kornyeke (de legyen mondjuk a nehezebb kuldik tobb idejevel is szamolva 6 ora), ha folyamatosan tolod.De van olyan kuldi ami kb utazassal egyutt sincs 30 masodpercnel tobb. Persze jobb olyan helyen csinalni, ahol tobb lvl2es agent van mert egyszerre akkor fel lehet venni 3 kuldit is es nincs kidokk, bedokk, raadasul ahol en csinaltam a kuldit ott meg rendszert sem kellett elhagynom soha.
    Pihenteto modban atlag 5 ora jatek 2 nap alatt az nem sok. Jobb megoldas mint a lvl1 vagy lvl3 mert mig az elso tul keves standinget ad, addig a masodik tul lassu es addig boven meglehet csinalni, akar 7-8 lvl2es kuldit is.
  • [Jakuza]
    5 perc ? Van ahol mindossze egy sorozat raketat kell kiloni.
    Valamint halkan megsugom, hogy egy lvl2es blokadert jobb helyeken 1millio isk-t kapsz csak az ugynoktol, a bounty nelkul.
    Ne lepodj meg, de ez az ugynok csak egy szaros lvl2q0-as agent, meg csak nem is q20as.
    lvl2 Q0-as ugynok
    Megfelelo social skillekkel egy 0.5os rendszerben, lvl2q20as ugynoktol kapsz olyan ~600k-700k isk-t es plusz az elplusztitott hajok utan a bountyt, ami valoban nem sok de kozel 1 millio isk jon ki egy jobb fajta kuldetesbol es siman teljesitheto 2-3 perc alatt (kiveve a blokad).
    Az altalam belinkelt keprol nem is beszelve, ami ugye egyertelmusitti, hogy nincs igazad es a 60 millio elerese nem okoz nehezsegeket, raadasul mivel en meg is csinaltam ezt a mokat es meg csak nem is low sec, hanem 0.5-os rendszerben, tapasztalatbol tudom allitani, amit allitok, nem pedig elmeleti szintbol, ahogy te teszed.
  • ollie
    Ja értem, de nem számoltad a storyline-okat, azok nagyon megnyomják a standinget.
  • lammaer
    Ejj ejj, nem figyelsz... az egész elmélkedés Jakuzának abból az állitásából indult ki, hogy level 2 agenttel, kb 60 milla rewardot begyűjtve érte el a level4 q20as agentet. Nem kételkedem a szavában, ez nyilván megtörtént - viszont a 60 milla rewardot level2-n összeszedni nem 1-2 küldetés volt: a reward nagyságából itélve saccoltam olyan százat. Ami küldetésenként mondjuk 5 perccel számolva természetesen belefér a 1.5 napba, de sztem ehhez már irtózatos perverzió kell és nem hiszem hogy ez a legeffektiveb módja a standing gyűjtésnek.

Nyilván level4-en 60 milla nem sok, de ez nem is volt kérdés..
  • ollie
    Egy lvl4-es küldivel már simán megvan a 10 milla fejpénz, szóval az a másfél nap még sok is lehet.
  • lammaer
    "Amugy az atlagos reward kerdest sem ertem" - pedig egyszerű... emlitetted - nyilván hasraütve, de a nagyságrend gondolom azért helyes - hogy kb 60 millát szedtél össze lootolás nélkül, csak a rewardból. Namost, legyünk nagyvonalúak, legyen NPC bountyval és time bónusszal 500K egy küldiből a bevétel... akkor hány küldetés az a 60 milla? Olyan 100-120 körül...

Elhiszem hogy belefért 1.5 napba, de azért sztem ez nem egy átlagos megközelités volt :)
  • DeviloftheHell
    vagyha megvan a lvl3 ra valo akkor és mázlid van hogy csak olyan küldiket kapsz amibe beugrasz kilössz 1-3 hajot vagy egy épületet és kész akkor standingre böven jó
  • [Jakuza]
    Valamint az is befolyasolo tenyezo a standing emelkedesnel, hogy milyen sec statuszu rendszerben milyen ugynoknel vegzed az adott kuldetest.
    Teszem azt egy 0.1es rendszerben egy lvl4q20as jo kuldetes ad 12000 loyality pontot es kb 5-7 milliot, mig ez egy 0.5os rendszerben 6-7000 LP es kb 2-2.5 millio.
  • [Jakuza]
    Ja es a 0.02, es 0.06 standing emelkedes se pontosan igaz a cegnel.
    1. dolog, hogy nem a factionnal kell elerni a 7.0-as standinget boven eleg az adott cegnel.
    2. a standing emelkedes attol is fugg, hogy milyen magas a cegnel a standinged.
    peldaul 0.5os standingnel egy lvl2es kuldi is adhat 0.3-0.7 standinget, mig 6.0os standing felett mar 0.05 alatt is lehet ugyanez.
  • ollie
    Hát elég kevés. 100k már soknak számít lvl2-őn.