7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • DeviloftheHell
    jaku egyébként magyarázhatsz az értelmetlen embereknek :D
  • lammaer
    apropo: www.eve-online.hu, ott a fórumban a FAQkat olvastad már? :)
  • lammaer
    Ja, majd észre fogod venni, hogy a localon minden második karakter caldari achura :)

Agentezéshez és PvPhez (1vs1 az a legritkább PvP szerintem :)) kb ugyanazok a skillek kellenek, annyi különbséggel, hogy az agentezéshez érdemes tanulni social skilleket, hogy ugyanazért a küldetésért több jutalmat kapj, illetőleg hogy a magasabb szintű agentek hamarabb szóbaálljanak veled.
    A social skillek viszont karizma alapúak, ezért ott egy kicsit lassú a tanulás ezzel a fajjal, de ez abszolút nem hátrány, mivel kevés skillről van szó. Szinte csak a socialokhoz kell karizma, ezért szeretik a népek azt alacsonyan tartani...
  • [Jakuza]
    Offline Character Generator

Lehet probalkozni. :D
    Bar en egy Caldari>Achura>Monks>Military>Soldiers-t inditanek.
    Igy a karizma marad alaperteken 3-on, es majdnem minden mas azonos aranyban van.
    Raadasul a gunnery es a small hybrid mar lvl5-n lenne, szoval egybol mehet t2 small fegyverekkel szinte azonnal.
  • maniac001
    Nem erre gondoltam, hanem az elején ugye úgyis agentezni kell amit már a trialban is utáltam. Ehhez is jónak kell lennie a pontoknak. Meg az 1v1-hez is
  • lammaer
    Úgyse a skillpontokon múlik, hanem hogy te vagy a 20 fős roaming gangban és úgy lövöd az 1 darab ellenséget, vagy hogy 20-an lőnek téged :) Mindkét esetben a skillpontok száma sokadlagos tényező :D
  • maniac001
    jakuza tessék gyorsan kimerítő választ adni egy pvp jelöltnek pontelosztáshoz karigenerálásnál :)
  • [Jakuza]
    Max BoBos Widow killbol nezek ki :D
  • lammaer
    Én csak az általános nézetet ismerem, nem végeztem mélyenszántó kalkulációkat ezügyben. Lehet az is egy helyes nézet amit te mondtál. Egy biztos: karizma nem kell, minden más hasznos :)

Általánosságban azt mondják, harcos karaktereknek will/perc, ipari-bányász karaktereknek pedig az int/mem a domináns. Amit te hallottál az a középút, ami lehet arany.

Majd Jakuza mindjárt megmondja ha kinéz a level2 grindből :)
  • maniac001
    Akkor semmiképp ne azonos arányban legyen elosztva. Mert olyat is hallottam hogy int, mem, perc és willpower azonos pontszámúak legyenek... ok akkor will/perc lesz a több
  • lammaer
    nem diákmunkán vitatkozunk, hanem arról hogy ~24.000 > 5000 :)
  • lammaer
    willpower/perception a barátod ha PvPzel, mert a fegyveres skillek tanulási gyorsasága többnyire ezektől függ.
    Int/mem a másik páros, ami jó ha elfogadható értékű. Karizmán spórolhatsz, arra ne tegyél semmit.
  • maniac001
    basszus nem tudom elhinni hogy még mindig ezen a diákmunkán vitatkoztok. nyissatok már egy diákmunka topicot mert az embernek elmegy a kedve a fórumozástól...
  • lammaer
    Találomra ütöttem be a diakmunka.hu-t, és ott simán 4-6-8 órát lehet dolgozni, valószinű a haverod nagyon átrázták (ő is olyan guru lehet min te :)). És azért pont a diákmunkát, mert diákokon és iskolásokon kivül nem tudom elképzelni hogy valaki 6.5 napon keresztül teljes munkaidőben tolja a játékot. Aki meg dolgozik, annak az a bizonyos 6.5 nap level2 grind jóval több, és akkor melózott és nem játszott.

Akárhogy is, akármilyen pénzügyi háttérrel is él, aki 6.5 napot dolgozik 5000 forintért az ne sirjon hogy rossz anyagi háttere van. És aki erre ad tanácsot, az meg ne überkedjen és ne hirdesse magárol azt hogy ő milyen szuper takarékos és pénzügyi zseni. És főleg ne titulálja lustának meg sültgalambvárónak azt, aki képes/hajlandó kifizetni ennyi összeget. Főként ezzel cseszted fel az agyam :)
  • maniac001
    Tudnál mondani egy ideális elosztást a pontokra? Mem, int, perc stb. Hogy kb. hogy nézzen ki a pontelosztás a karaktergenerálás végén. Előre is köszönöm. Más...
    Érdemes ebben az új grafikaiLAG tuningolt verzióval játszani? Sok a különbség?
  • [Jakuza]
    Achurat :D, de akkor mas faj fegyverzetei es hajoit tanuld inkabb.
    Ne a ocsmanysagaval foglalkozz, hanem azzal, hogy a faj tulajdonsagaiban a legjobb, mivel a legalacsonyabb karizmaval lehet elinditani igy mas attributumainak tobb pontot tudsz eloszatni es ezaltal a tanulasod a leggyorsabb lesz az osszes faj kozul.
  • [Jakuza]
    Off.
    Megint csunyan csusztatsz.
    A foiskolai es egyetemi hallgatok tudnak keresni 400-500Ft koruli osszeget, extrem esetben 700 vagy folottit.
    Igenam de ezek mar erosen szakositott kepzesi vagy egyeb munkak, raadasul nem is 8 ora idotartam a legtobb altalaban hanem 2-3ora/nap esetleg valamivel tobb.
    Az arufeltoltoi hasonlatodnal szinten ez a helyzet, tudom mivel volt ilyen baratnom aki ilyesmivel foglalkozott 3 ceghez jart naponta, de ezek osszesen sem tettek ki a 4 orat,es napi szinten keresett ezzel a munkaval az altalad emlitett napi 4000Ft toredeket.
    A masik csuztatas a dologban az, hogy a diakok a munkasok toredeket teszik ki es csak nyari idoszakokban eri meg nekik dolgozni.
    Csak halkan megjegyzem hogy az atlagberekre levetitve a 8 ora intervallumokban is 300-400 forint kornyekire jonnek ki az atlagberek oraberei. Ez Magyarorszagon tobb mint harom millio embert tesz ki.
    Szoval ne akard megmagyarazni ki mit tehet meg idehaza.
    Csak a a populizmusrol egy egyedulelo felnott ember etkezesere 30k osszeg megy el egy honapban, egy lakas vagy alberlet fentartasa,rezsivel 50k vagy feletti osszeg. Csak ez a ket tetel 80k, igy dobalozz a 5k vagy 10k feletti szorakozasra elkoltheto penzrol 100k-es atlagfizetesnel.
    Ja es meg valami szep pelda a 26k-t keresnel 6.5 nap alatt, csak a szepseghibaja a dolognak hogy foallasban egy atlagnak mondhato fizetesnel, keresel ennyit.
    Na de ezt a temat befejezem, mert te mondom valamilyen masik orszagban elhetsz es nagyon nem vagy a realitassal tisztaban ezert az ervek is feleslegesen hatnak rad.
  • maniac001
    Ha nekem a későbbiekben a mass pvp lesz a fő "foglalkozás" milyen fajt érdemes inítani? Caldari acura-t javasoltak de nem tetszenek. Ocsmány feje van az összesnek :P
  • lammaer
    "Egyébként viszont az IRL pénzen megvett GTC kifizetődőbb. " -- természetesen még mindig kezdő játékosról beszélünk.
  • lammaer

Csak a kedvedért megnéztem, a legolcsóbb (!!!) diákmunka óránként 500 HUF körül van (gondolom az adómentes). - 16 óra (ez a két nap) az 8000 HUF.
    10400 HUF a négy havi GTC, tehát valóban, picit csúsztattam mert 20 órányi IRL munka, azaz 2.5 nap. Ha számoljuk a te 6.5 napos rekordodat amivel előteremtetted a 2 havi GTCt egy kezdő karakterrel, akkor ugyanezen idő alatt 26000 HUFot kerestél volna, amiből 26000/5200=5 darab 2 havi GTCt vehetsz.

Ne személyeskedj kinek mennyi a fizuja. Egyszerűen azt nézd meg, hogy az ominózus 6.5 napod, amit egykezdő karival elcseszel egy 5000 HUF értékű GTCre, mire lenne elegendő ha IRL dolgozol.
    A számok makacs dolgok, és még mindig azt látom, az a pazarló és nem takarékos ember, aki 6.5 napot rá tud pazarolni egy 5000 HUF értékű GTCre.

A lényeg: diákmunkával egy nap megkereshet bármelyik diák min 4000HUF-ot...

Mondom: ha bárki élvezi a durva grindet, akkor természetesen nincs igazam, hiszen neki a grind jobb mint dolgozni. Egyébként viszont az IRL pénzen megvett GTC kifizetődőbb.

Nem kell pupolizmussal jönni, meg fikázni. Osszál szorozzál és rájössz :) A level2vel kitermelt GTC meg nem "pár" küldi.

• [Jakuza]
    Te lehet, de az atlag orul, ha 100k korul kezhez kap. Es ez a dolgozok donto tobbsege. Csak a szamok tukreben a tisztanlatas vegett, a statisztikai hivatal adatai szerint az egy fos csaladok fizetese szazalekban 47,5%-a egy millio alatt keres evente, a tovabbi 25% 1,5 millio alatt.Ugyanez a helyzet a ket fos csaladoknal egy fore levetitve kozel hetven szazaleknal eves szinten nem keres 1 millio forintot, ami jelzi hogy 100k alatti vagy koruli a havi kereset.
    Na ha most hozzavesszuk, hogy legjobb esetben is mondjuk egy egyedulallo ember, a mai arak mellett rezsi,kaja es egyeb koltsegeket beleszamolva ennyit havonta el is kolt csak az alapveto letfentartasra, akkor biza a 2x GTC ara, ami a fizetesenek a 10%-a, nem kis kiadas.
    Lammaer meg ugy dobalozik az 5000Ftos tetelekkel, mintha mindenki szulne a penzt.
    Namar most en azt mondom inkabb megdolgozok a jatekban a penzert es a real money-t meg megtartom masra, mivel hamarabb es gyorsabban teremtem elo az ISK-t, mint az RL-ben a forintot.
    Raadasul meg szorakozom is, mert legrinelek par kuldit es utana meg elmegyek PvPzni vagy mashova.
  • Fenrir
    Én ennyit keresek, sőt még többet is...
  • [Jakuza]
    Mar sry de szerintem te vagy aki oriasi marhasagokat beszel, te allitolag 2 nap alatt kitermeled RL munkaval a 4 havi GTC-t, ami kozel 11 ezer forint, ami azt feltetelezi, hogy olyan jolet van Magyarorszagon, hogy 165 ezret keresnek az emberek, tisztan adomentesen.
    Ne nevettessel mar kerlek.
  • lammaer
    gratulálok :)
  • lammaer
    "öö alul kis sávban van egy ilyen hogy válasz erre és erre érdemes megnézni" --> ne engem okits, a #2148 irásakor te nem találtad meg :)
  • DeviloftheHell
    öö alul kis sávban van egy ilyen hogy válasz erre és erre érdemes megnézni

amugy csak modntam egy összeget hogy az inkább kajára vagy bulira vagy a franc se tudja mire mint játékra mikor napi 3-4 orányi idövel még irodai mellöl is meglehet csinálni 2-3 nap alatt a 400 misit
  • [Jakuza]
    Szerintem 2 mondaton gondolkodj el.

1 Aki a kicsit nem becsuli a nagyot nem erdemli.
    2. Sok kicsi sokra megy.

Innentol kezdve folytathatod a magyarazast a hulyesegre.
  • lammaer
    Hogy legyen pozitiv gondolat is: tisztelem a kitartásodat, hogy képes voltál kipróbálni mennyi ideig tart level2vel kitermelni ennyi pénzt. (bár én mondjuk 5 óra után csináltam volna egy szorzást, oszt jónapot. Tudom, szégyeljem magam mert nem vagyok kitarto :) Hopp, itt egy sültgalamb, hammmm)
    Nyilvánvaló hogy van X másik karaktered, akivel 10-ed/100-ad ennyi idő alatt megvan ugyanez az összeg. És úgy OK is a GTCvásár.
    De egy frissen kezdő játékosnak adott tanácsomat ne kezdd ki már ilyen módon...
  • lammaer
    Jakuza... igazából azt nem tudod elfogadni/megérteni, hogy pont az a luxus és annál van kolbászból a kerités, akinek van ideje egy komplett hetet elökörködni level2-es küldetésekkel egy 5000 HUF értékű GTCnek megfelelő játékpénz kitermelésére (ne mondd hogy melóból hazajövet után este toltad minden nap két órát a cuccost, az kamu).

Mert az alatt az egy hét alatt csinálhatna sokkal több IRL pénzt, amiből amellett hogy megválthatná több hónapra a játékot, és még maradna is kalácsra. Szóval itt a lényeg: te elszúrhatsz 1 egész hetet semmittevéssel, mert nem kell másra odafigyelned csak a grindre... nekem erre nincs lehetőségem, de mint a számokkal meg is mutattam, még ha lenne se, akkor se csinálnám. Egyszerűen nem éri meg!
    Inkább elmennék valami ABcbe pultot tölteni, óránként 500ért, azt két nap után befizetnék 4 havi GTCt :) Vagy hetente egyszer kihordanék vmi újságot. Már ha diák lennék akinek apu nem ad lóvét hülyeségekre.

Azt vedd észre, amikor te a napodat elgrindelted level2-vel és játékpénzt termeltél, valójában IRL pénzt is termelhettél volna, és nagységrendekkel hatékonyabban és többet! Tényleg tök egyszerű matematika, ironizálhatsz jobbra meg balra a két műszakkal.

Mindegy, jól eltrécseltünk, csak a lényeg ne maradjon el: kezdő játékosnak szerintem továbbra sem éri meg a GTC-n gondolkodni hacsak nem kimondottan a grindet keresi egy játékban. Kezdőnek ilyen tanácsot adni sztem irtózatos kiszabás :)
  • lammaer
    Konzolosok, ki innen :)

Devil, gyanitom nekem szol, bár nem teljesen vágom miért. Természetesen, ha ésszerű kereteken (és nálam az egy heti éjjel nappali grind nem az) belül van lehetőség elérni játékpénzből kiváltani a valódi pénzt, az oki. Vettem én is GTC-t, de nem 6 naposan, hanem akkor, amikor mondjuk a napi 2-3 órányi játékidőmet nem kellett hetekig grindre forditani.

Pont azért, mert munka mellett játszom, nekem nem mindegy, hogy még a gép előtt ülve is dolgoznom kell, vagy inkább a bérem egy szerény részével kiválthatom a grindet - én is dolgozom (ezért nem tetszett Jakuza "aki nem grindel az sültgalambváró" hozzáállása), csak hatékonyabban jön a pénz IRL mint a játékban (ahogy irtam, a egy kezdőkari level 2-zésével, igazán remek órabért lehet elérni :) )
    Egy hétig nem evés 5000 forintért elég nevetséges.. na jó, 1980 környékén amikor napi 50 forint volt az uzsipénzem az más :)

• DeviloftheHell
    tévedsz ugyanis a hardvert megkell venni és még a net diját is fizetni kell hogy letudd tölteni és mivel a hozzászolásodbol látszik hogy konzolos vagy és nem indenk iszereti az idota joystick irányitást meg a gány grafikát a pc hez képest és amig azokhoz hogy élvezhetö legyen kell venned 400 ezer hufért egy plazma tévét addig abbol egy komplett pc-t veszel
  • DeviloftheHell
    egyesek felfogását nem értem ha van ideje munka mellett játzsani és megvan rá a lehetöség nem inkább a játék adta lehetöségböl fizeted a avidijatm inthogy inkább nem eszel 1 hétig?
  • Roger6
    Ez most hogy jött ide (PC-n minden ingyen van)?! Látom, hogy nagy konzolos vagy, de ez most nem a pc-s játákoknak leáldozott topic!
  • Alwares
    Hát igen ez az átlagos magyar mentalitás. Fizetni? Azt minek valamiért, ha van egy másik út, ami ugyan százszor kényelmetlenebb és nem is éri meg. De nehogy már fizessünk valamiért, mert PC-én ugye minden ingyen van....
  • [Jakuza]
    Latom nem erted az ironiat sem, a valaszban.
    Persze lehet magadbol indulsz ki, ahol mondjuk magyar viszonylathoz kepest kolbaszbol van a kerites.
    Jo a diakmunka hasonlat is, de az igazi penzt azt fellehet hasznalni ertelmesebb dologra is, mint holmi jatszadozas, foleg ha mondjuk tanulas es munka mellett aztan sok ideje is marad az embernek jatszadozni.
    Esetleg 2 munkahely es napi 14 ora munkat nem akarod javasolni ? :D
    Talan majd alvas kozben tolhatod is, mikozben eltartasz egy csaladot a mai berek es arak mellett.
    Szerintem te lehet mas orszagban elsz aminek a neve Kanaan ;)
  • lammaer
    Hát, tény, metalitás az kell hozzá de nagyon :)
  • Ry0K3N
    Valakinek igen. Mentalitás kérdése.
  • lammaer
    Még mielőtt jössz azzal hogy te már 2 óra játékkal kitermeled a pénzt: arról beszéltünk, hogy újoncnak nem feltétlenül éri meg gürcölni a GTCért.
  • lammaer
    Látom annyit osztottad már az észt, hogy neked nem maradt...

Elmagyarázom: te 7 napot "dolgozol" egy játékban, hogy elmondhasd ingyen van a GTCd, de arra te is rájöhetsz, hogy lényegében dolgoztál 5000 HUF-ért (ha TE élvezed a grindet ebben az esetben igazad van. De a többség sztem ezzel nincs igy).

Virul a fejed hogy "de menő vagyok, ingyen van a game" (ez a párhuzam a de jó, 2fttal kevesebbért tankoltam témával).

De ha ugyanezt a 7 napot valós időben dolgozod le, számold ki mennyi pénzed lehetne. (a legutolsó diákmunkával majdnem 1 nap alatt megvan ugyanez). Persze ha ezek után szerinted még mindig sültgalamb ha valaki inkább kifizeti az 5K-t...

Erény a kitartás nemmondom, de ha már van eszünk, használjuk is :P
    Én - ha már mindenképpen dolgoznom kell - megnézem hol járok jobban, és ott dolgozok. 5000HUF 7 napért... gratulálok.
  • [Jakuza]
    Tevedsz draga baratom es ellentmondasz magadnak, a jo magyar betegseg, hogy rendesen megdolgozni valamiert.
    Raadasul a masik fo ok, a tulzott elkenyelmesedes, mikozben varjak, hogy a szajukba repuljon a sultgalamb. (Az sem szamit ha nincs penz de inkabb tulkoltekeznek, ahelyett hogy jozan esszel mashogy teremtenek elo)
    Az EVE vilagaban sem kulonbozik a munka a valos elettol, ugyanugy meg kell dolgozni valamiert.
    Szoval aki rosszul gondolkozik az te vagy, mert te nem dolgoznal 7 napot hogy eloteremts valamit, hanem inkabb a kenyelmesebb utat keresed.