7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • Nethyrrea
    valaki ismeri véletlen azt a gyereket aki a day of defeat 2 videót csinálta?
  • ollie
    Nagyjából arra szánta a CCP, hogy megtanítsa, hogy bizonyos "szakmákhoz" milyen skilleket érdemes tanulni.
  • Roger6
    ööö... Ég a pofám, hogy ennyit postolok, de a Character Sheet-en belül találtam egy Certificate menüt. Az mire jó, és hogyan kéne használni? Sajnos az angol tudásom hagy némi kívánnivalót maga után...
  • Roger6
    Okés, nehogy ezért durranjon a hajóm, mert összekeverem a dolgokat! Akkor vígetek NPC-k!
  • [Jakuza]
    Inkabb NPC-knek hivdd oket, ne kalozoknak. :D
    Amugy pedig sok sikert a programok es weboldalak hasznalatahoz.
  • Roger6
    NPC-s kalózokra gondoltam, PVP még vagy 19 M SP...

Köszi a linkeket, sokat fogom használni őket!
  • [Jakuza]
    Kezdoknek meg par segitseg.

Segedprogramok:

Aktualis Eve Fitting Tool elerhetosege (Fittelesi segedprogram, amivel lathatjuk az aktualis skilljeinkkel hogy tudjuk legjobbn a hajot felkesziteni)

Evemon (Karakterfejlesztesi segedlet,amivel megtervezhetjuk a tanulasi folyamatokat)

Figyelemremelto weboldalak:

http://www.eve-guides.com/ (Eve utmutatok, Angol)

Evegeek (kalkulatorok gyujtohelye)

Agent lokator (Ugynok kereso agantezoknek, az oldalon a kereso ugynokok elerhetoseget is megtalalhatjuk)

Jumpplanner (kapital pilotak elengedhetetlen segedeszkoze, amellyel kiszamithatok az ugrasi tavolsagok az adott skilljeinkkel)

Eve Central (A piaci arak valtozasait figyelemmel kiserhetjuk az oldalon)

Lp Store kereso (Mint a neve is mutatja az LP storekban kereshetunk, hogy melyik NPC cegnel, mihez ferhetunk hozza)

T3 hajo subsystemek fittelesi oldala, Adatbazis es hasonlo segedletek tarhelye

• [Jakuza]
    Nem kozos es nem is tudnak egyszerre tanulni sem. Tehat amig az egyik tanul a masiknak automatikusan leallnak a tanulasai.

Penzt meg egyszeruen lehet transferalni a masik karakternek a Give money menubol, csak eloszor meg kell keresni a Peoples & Places kozott azt a karaktert akinek penzt akarsz utalni , majd jobb klikk a nevre es mar latni is fogod a lehetoseget a penzkuldesnek

Amugy vigyazzal, azok a szemet kalozok majd jol megfingatnak kezdokent es lehet en leszek az egyik. :D

• Roger6
    Ez az! Megvan a GTC, már nem vagyok Trial-os! Vígetek kalóóúúzok!

Na még egy láma kérdés. Ha két karakter indítok egy accon, akkor a pénzük nem közös, ugye? Ha nem közös, akkor tudok adni pénzt a másik karimnak valahogy?
  • Roger6
    Köszönöm a tanácsot, már kaptam egy ajánlatot, amit valószínűleg elfogadok. Pénteken aktiválom az acc-ot, aztán ezen a hosszú hétvégén nem lesz megállás, azt biztos!
  • Agamemnon69
    Imperium Galactica egy jó kis kiképző corp.

A "galactica" csatornán beszélhetsz velük.
  • Roger6
    És igazad van! Félreolvastam! Na keresek valakiket, hátha fedezik a seggem fúrás közben. :)
  • lammaer
    Nem mondtam banyasz korpot... :) "keresnel egy empireben elo korpot"

Valoszinuleg mindkettot uzik meg empireben...
  • Roger6
    Bányász Corp? Hátöööö... Inkább Agentezős Corp.-ba lépnék be, mert hát abban vagyok fejlettebb, és abban van a több lé. A bányászat csak kiegészítés lenne. Ma elég kevés időm volt szórakozni a munka miatt, de így is összejött közel 1 M ISK, amit szerintem azonnal elköltök a hajómra, amint hazaértem! :)
  • lammaer
    Dehogy rohogok, amit irsz az igaz. Ezert irtam, kivetelek vannak, ez a resze tetszett az EVE-nek, mindig meg lehet lepodni valamin. De azert ugye abban egyetertunk, hogy a gallente hajok/fittek donto tobbsege azert armorert kialt? :)

Grabo: sztem a legjobb lenne, ha keresnel egy empireben elo korpot, es tarsasagban banyasznal :) Nemcsak azert mert konnyebb, hanem azert mert hatekonyabb is. Attol ne tarts hogy haszontalan vagy esetleg meg tul kezdo - a legtobb ember es korp tart karokkal varja a jatekosokat (legalabbis 1-1.5 eve meg igy volt empireben)

• Roger6
    Megint két post, csak bányászat közben írogattam, és nem olvastam a fórumot. Tegnap a Punisher-emet elkezdtem gyúrni armorra, és láss csodát, nincs olyan küldi, amit nem tudnék elsőre megcsinálni, abból dől is a lé rendesen! Köszönöm a tanácsokat, nagyon szívesen fogadom őket, mert most tényleg komolyan elkezdem a játékot!
  • Roger6
    Bocs, hogy megint itt zavarkolódok, de megint lenne egy kérdésem. Szóval alapból Gunnery skillekre gyúrok, ugye a fő csapásvonalam az Agentezés egyelőre, viszont arra gondoltam, hogy amikor dolgozom, akkor is szeretnék ISK-et keresni, ezért eszembe jutott egy nyugis foglalkozás, a bányászat. No. Teljesen noob vagyok ahhoz is, de láttam, hogy a mining skillem alapból lvl 2-n van, mondom akkor ez pont elég lesz nekem. Szeretnék azért kicsit nemesebb érceket is bányászni, mint a Veldspar meg a Scordite, pl. Kernit-et. Az meg ugye 0.7-0.6 körül van, ahol van egy-két NPC kalóz. Szóval a fajom kezdő Miner hajóját beszereztem, és elkezdtem fúrni, de hát mindig jöttek a kalózok, ilyenkor egyből warpoltam el. Annira sűrűn jönnek, hogy most visszaálltam egyelőre a sima Massive Scordite bányászatára 1.0-ban. A kérdésem az lenne, hogy mivel védjem meg magam? Esetleg Drone-okkal? Toljam a Drone skill-t egy darabig? Vagy hogyan?
  • Fenrir
    Röhögni fogsz, de jópár gallente hajó felszerelhető pajzstankra, például az Isthar passzívra, a Hyperion aktív, x-large shiedboosteres tankra, de láttam már Domit is pajzstankon.

Bár nem kap rá bónuszt a gallente, de eléggé meglepő lehet amikor nem tudják megtörni a pajzsát :)
  • lammaer
    Eh, a regi szep idok, amikor meg munkaidoben is a forumokat bongesztem, bamultam a hajok statisztikait es azon agyaltam, melyik hajora mit is kene felrakni :)

Szerintem amugy nem az a legfontosabb egy hajo megitelesenel, hogy alapbol mennyi armorja, capacitorja, shieldje stb van, hanem az hogy:
    1. Mennyi high/med/low slotja van *
    2. Mire kap bonuszt
    3. A skilljeid alapjan te mennyire dobsz meg ra a hajo statjaira.

*PVE szempontbol a slotok elosztasa nekem ezt szokta jelenteni
    sok high slot: nagy tuzero
    sok med slot: shieldre gyurhato hajo
    sok low slot: armorra gyurhato hajo

Mint minden alapelv alol, termeszetesen vannak kivetelek (pl drone hajok, ahol a tuzero nem a high slotokra szerelt fegyverekbol jon igazan, hanem a droneokbol - lasd Dominix), de az elejen ez az okolszabaly azert segit.

Attol lesz jol pancelozott egy hajo, amit rateszel, nem attol hogy alapbol mennyi az armorja. Raadasul nem is az armor/shield mennyisege a donto, hanem hogy a negyfele sebzestipusbol mennyi a resisted, es hogy konkretan mivel lonek rad a kuldetesben.

Ja, es egy nagyon fontos dolog: ha majd tankolhato hajod lesz, vagy pajzsra vagy armorra gyurj, attol fuggoen hogy med vagy low slotbol van sok - sose egyszerre a kettore. Kezdokent en mindent shieldre probaltam gyurni, tan vmi rossz beidegzodes miatt hogy a shield az elso vedelmi vonal ezert ott kell vedekezni - na ez gallentekent a legnagyobb butasag volt.
  • [Jakuza]
    Bob friendly magyar jatekosok ismet elkezdtek rinyalni, hogy NC lepofozta oket. Pedig 3 heten keresztul nyomtak a dumat, hogy most aztan irgumburgum.....
    Neha annyira szanalams, amit csinalnak.
  • Roger6
    Megnéztem ezt a Maller-t, egész jónak tűnik (persze-persze, hülyén hangzik egy núb szájából ). Az Omen-t a TFEO csatornán javasolták nekem többen is, és mivel nem ismerem a hajókat, fogalmam sincs, hogy melyik van vele egy rangban kb. Ahogy nézem a Mallernek jobb értékei vannak felépítésre (Shield, Armor, Structure, Capacitor - bár ISK-ben is a duplája lesz gondolom). Időm még rengeteg van eldönteni, hogy melyiket akarom, hiszen a skillek is hiányoznak hozzá, az meg nem két perc lesz. Meg valami rendes fit-et is össze akarok dobni hozzá, ha már egy új hajót veszek, és az megint rengeteg pénz lesz. Köszönöm a tanácsot, átgondolom még, mi lesz.
  • [Jakuza]
    Hat en mint kezdonek inkabb a mallert javaslom, mivel lenyegesen jobb a vedelme, s bar picit kisebb a tuzereje a vedelme kompenzalja ezt.
    Foleg mivel en amondo vagyok hogy Pve-ben kezdoknek elobbre valo a vedelem, mert hajot nehezebb potolni mint azt az idot amivel lassabb a kuldetes elvegzese eleinte.
  • maniac001
    Tisztára meghozzátok a kedvem a játékhoz pedig sok trialt lenyomtam és nem fizettem elő az állandóan ismétlődő monoton küldetések miatt. pedig nagyon szeretném megszeretni a játékot mert a környezet bejön.
  • Roger6
    Egyáltalán nem vetted el a kedvem, ahhoz ez kevés nekem. Szóval L-es kristály. Na, hát akkor szerintem az még arrébb lesz nekem, mert egyelőre S-eseket használok, így gondolom skillem sincs a megfelelő Turret-hez egyelőre (3 napos karakter). Szépen lassan felállítok magamban egy tervet egy hajóra/fittre, aztán ráállok a skillek kitanulására, így meglesz a skill-terv hetekre előre. Már csak egy jó fit kéne az Omen-re, és elkezdeném a gondolkodást, hogy mit hogyan.
  • Asmodeus84
    Pontosítok. A Scorch azért jó, mert 50%-os lőtáv növekedést biztosít, 25%-al gyengébb trackingel, de elég jó sebzéssel. Közeli célpontokra még mindig a Multifrequency a jobb. Az Amarr hajók alapvetően az optimális lőtávjukban jók, ezért érdemes több kristály vinni.

Nem tudom, hogy állsz skillekkel/pénzzel, de a Scorch nem olcsó (az L változat darabára átlagosan 700-850 ezer ISK köröl mozog Jitán). Én is leginkább lvl4-es küldiknék használom, és ott is csak azokra a hajókra, amelyek 30+ km-re orbitálnak. Alatta Ultraviolet, X-Ray és Multifreki távolságtól függően.
    Nem akarom elvenni tőle a kedved, csak tudd mire számíts.

• Roger6
    Na ebből látszik, mekkora noob vagyok még. Szóval Scorch kristály, és Pulse puska lesz a nyerő kombó számomra. Este kipróbálom mindenképpen (vagy kajaszünetben )
  • Asmodeus84
    Küldikre ne használj frakciós lőszert, mégpedig két okból.

Egyrészt, drága. Másrészt Amarroknál az alap kristályok örök időkre veled maradnak, míg a frakciósok kb. 4000, a tech2-es kristályok pedig kb. 1000 lövést bírnak, és széttörnek. Küldikre egyedül a Scorch kristály javasolt, ha Pulse puskákat használsz. Az megéri az árát. :)
    A frakciós lőszerek azért drágák, mert csak Loyality Store-ból lehet őket venni. Jobbak valamivel, de ezt kevés skillel/kis hajók esetén nem számít sokat. Leginkább PvP-ben szokták őket használni.

Más, javaslom tegyél be több fajta kristályt is a raktérbe, de Multifrequencyt mindenképpen.

• Roger6
    Mégegyszer köszönöm az ISK-et, nagyon jól jött, és nagyon jókor!

Egy másik kérdés, amire kíváncsi lennék: tegnap vettem a fegyverembe (Medium Afocal Maser I) kristályt, eddig Xray S volt benne, most pedig egy Amarr Navy Xray S van benne. Az érdekelne, hogy miért ennyire drága ez a cumó, hiszen az alap Xray S 4.000 ISK körül van, az Amarr Navy-s változat pedig 400.000 ISK, pedig sebzésben/tűzgyorsasában nem sok különbséget tapasztaltam...
  • ollie
    A küldetések nehézsége csak az agent szintjétől függ.
  • Roger6
    Azóta buktam egy Punisher-t! Küldetésből túl későn kezdtem kiwarpolni... Biztosítás sem volt rajta, így buktam kb. 1 milliót mindennel együtt (2 napos karinak ez elég érvágás) Szerencsére volt annyi pénzem, hogy megvegyem újra a Punisher-t (fullos biztosítással), és a fittek nagy része a visszakerült rá. Egyébként azt vettem észre, hogy amióta megvettem ezt az osztályú hajót, az Agent-em is nehezebb küldetéseket ad, ráadásul a sérülések javítása is jóval drágább. Komolyan gondolkodom azon, hogy visszamegyek az előző hajóosztályhoz. Hiába fizetnek kevesebbet, valahogy könnyebb volt boldogulni ott, gyorsabban mentek a küldetések.
  • ollie
    Én inkább caldari missile hajókban tudnék tanácsot adni, de van a corpunkban amarros több is. Ha kérdésed van a TFEO ingame csatin megtalálsz minket.
  • Roger6
    Bocs, hogy kétszer postolok. Egy Punisher lett az áldozat, a következő pedig egy Omen lesz. Már nagyon várom!
  • Roger6
    Sziasztok!

Tudnátok ajánlani nekem Amarr hajót Agentezésre? Jelenleg Executioner-el tolom, és gondoltam lassacskán lecserélem, hogy kicsit veszélyesebb küldetéseknek is nekiállhassak. Köszönöm a segítséget előre is!
  • Valen
    Bug / Feature:

Bug, ha a következő 2-3 javító patchben javítják.
    Komoly Bug: ha a következő content patchig vagy csak akkor javítják.
    Feature, ha a következő content patchben sem javítják.
  • DarkBlade
    Hegesztik a következő javítást.
    Az apocrypha -óta a tesztszervert frissítették 6x, most járnak a 86632 -es buildnál, hamarosan jön ide is egy jó kis patch ~300Megás.
  • DeviloftheHell
    vannak bugok amit kezdés ota nem voltak képesek megcsinálni...
  • DeviloftheHell
    csak most van tele buggal? :D eddig mivel játszottal jaku? :D::D
  • maniac001
    Nem vagyok otthon az EVE-ben (még). Remélem hamar javítják ezeket a hibákat, és nem kell hónapokat várni mint a wow-ban. Milyen itt a fejlesztő gárda? Várható hamar a javítás vagy marad így sokáig? mi a tapasztalat?
  • [Jakuza]
    Szerintem ez a bugos apocrypha pacth miatt van, most a jatek tele van hibakkal, mint peldaul eltuno texturak, exe hibaval elszallo kliens es sorolhatnam.
    Nem sok orvoslat van ezekre, maximum annyi, hogy varni a kovetkezo patchet, hogy javitsak oket.
  • maniac001
    Sziasztok.
    A legutóbbi patch óta gondom van. Egyrészt lövéseknél csak recseg a hangfal, másrészt pedig ha a hajómat már leamortizálták és jön a füst belőle, régen szép volt, most meg ilyen 2D-s gusztustalan pamacsok szállnak. Ultragáz. Drivert is cseréltem, játszogattam a beállításokkal de semmi. Találkozott valaki ilyensmivel?