7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • pluhi
    Félreértés ne essék, én is el tudok olvasni mindent, csak azt veszem észre, hogy ösztönösen hajolok közelebb (alapból kb 50 centiről nyomulok) és fárad a szemem. (Mielőtt bárki jönne a szemésszel, fél éve voltam, 100%-os mindkettő.)
    Az tök másik kérdés, hogy 17 collon azon a felbontáson, háááát. Örülj neki, hogy téged nem zavar. Én nem rontanám vele a szemem.
    Shotokat amúgy felesleges linkelni, semmi információtartalmuk nincs az olvashatóságról egy másik monitoron, másik felbontáson. Centivel leméred hogy mekkora egy nagy I, max az lehet összehasonlitási alap:D.
  • Me0w
    Nekem 17'-es laptopom van, a nativja 1680x1050 es gyonyoruen olvashato minden rajta... a problema mashol lesz.

• pluhi
    Közben beleástam magam kicsit jobban. Megoldás nincs. Pedig nem kevesek baja.
    URL=http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=1019753]link[/URL]

Egy megoldás van, ez a trial hamar véget ért...
    Majd visszanézek, ha képesek az UI-t napjaink szintjére hozni. (Custom font méret, TT fontok kezelése, UI scale stb.)
  • Roger6
    Nyja, 22"-on nyomom odabent. Minek vettél 19"-es wide-ot? (csak hülyülök). Nem tudom, mi lehet a megoldás.
  • pluhi
    A felbontás még önmagában nem mérvadó, mondd meg mellé a képátlót is! Mondjuk 22"-on elhiszem, hogy nincs gond ezen a felbontáson. Ha 19 collon nyomatod, akkor sólyomszemű vagy.
    Amúgy a képem linkje jó, nemtom miért nem töltődik be, másoljátok ki a címét.
  • pluhi

Csináltam egy képet a probléma illusztrálására. Az 1280*800-as képet PS-ban felméreteztem 1440x900-ra (ez történik valós időben is, mikor játszol), majd egymás mellé tettem az átméretezett és eredeti 1440x900-as képet. Szépen látszik, hogy a kisebb felbontású képen nagyobbak az elemek, viszont az élesség elment kapálni...
  • Roger6
    Te, én nem akarlak megbántani, de én a cégnél 1600x1200-ban játszom, és semmi gondom a betűkkel. Szóval nálad lehet a gond. Én alapból Windows-ban is nagyobb betűméretet használok, lehet hogy hatással van a játékra. Próbáld ki, hátha...

Egyébként szépen fejezted ki a natív felbontást!
  • pluhi
    Minden TFTnél a maximális a nativ felbontás, 19 wide-nál ez 1440x900.
    Erre a felbontásra tervezték, fizikailag ennyi képpont van rajta (ez a raszter). Ha kisebb felbontást akarsz megjeleniteni, problémába ütközöl (hacsak nem felezed a felbontást mindkét irányban, ilyenkor egy 2x2-es blokk ad ki egy pixelt ugye). Interpolációval oldják meg dolgot, ez kb ugyanaz, mikor egy képet átméretezel. Életlen lesz az egész, homályos, kaka.
    Ha a képelemek adott képpontnyi méretűek (és a fontok azok), akkor a nagyobb felbontás kisebb méretet jelent, hiszen a képernyő kisebb felületét tölti ki ugyanaz a képelem. Ha csökkented a felbontást nagyobbak lesznek, de TFTn ez olyan szinten vágja tönkre a képminőséget, amit személy szerint nem tűrök el:).
    Nem is értem miért van, hogy a chatnél simán állitható a betűméret, máshol meg nem. Arról már nem is beszéltem, hogy olyan fos a betűtipus, amit a progi használ, hogy 6-8 féle karakter tök ugyanúgy néz ki, vagy csak minimális az eltérés. Példa: IilLJj1| ezek mind ugyanúgy néznek ki kb.
  • Knabb
    És hogy érted azt, hogy elmossa?
  • Knabb
    Nővelni nem tudod a felbontást? Nekem akkor szoktak a betűk túl kicsik, vagy olvashatatlanok lenni, ha túl kicsi a felbontás, vagy a texture detail.
  • pluhi
    Üdv!
    Ma szedtem le a trialt. Elkezdtem a tutorialt, de mire a végére értem kifolyott a szemem. 19"-os moncsin 1440x900 a nativ felbontás és a font botrányosan szarul olvasható. A méret állitása 12-re meg az expanded semmit nem ér. A chatet lehet állitani szépen, de semmi mást.
    Van valami hekk, hogy megnöveljem a fontméretet? A felbontást nem veszem le az a nativról, az csak elmossa a képet, ocsmány lesz az egész.
  • Roger6
    Köszi mindkettőtöknek!
  • [Jakuza]
    Igen.
    A lenyege hogy mindketten alignoljatok a pont fele ahova akartok ugrani, mint peldaul egy rendszerkapu.
    Ha elertetek a 66%-at a maximum speedeteknek es fleet/wing/squad parancsnok warpoltja az alatta szereplo flottat vagy pilotakat, akkor mindenki egyszerre fog warpolni arra a pontra.
  • Fenrir
    Igen, ahhoz minimum squadleader-nek kell lenned, ilyenkor csinálhatsz fleetwarpot. Wing Commanderként 20-30 hajót egyszerre warpoltatni már eléggé jól néz ki :)
  • Roger6
    Lehet olyat csinálni, hogy akivel fleet-ben vagyok, azzal egyszerre warpoljak? Tehát egymás mellett a két hajó végig?
  • lammaer
    ".... Centii A-Type .... Két pocketes és csak fregattok vannak bennük... A második pocketben az officer dobja a lootot."

ÖÖÖ... rég játszottam már, de a fenti részek nálam beinditották a nyálelválasztást: én sosem scanneltem, de ezek nagyon ismerősek nekem a scannelés nélkül megtalálható fix high seces complexekből. Tudom, hogy elég sokat farmoltam azokat, és estek belőle Centii cuccok, igaz, 80 milliósra nem emlékszem, olyan 10-30 körül sóztam el őket. Persze azóta már változhatott sokata játék..
  • Roger6
    Miért vannak ennyien mindig Jita-ban? Ott állandóan lövöldöznek, lassan már nem merek belépni a rendszerbe, pedig senkivel nem állunk warban.
  • [Jakuza]
    88.151.103.17:3784 pass:eve Hat most nincs kedvem leellenorizni az IP-t hogy ez e a maxeline.com-os. :D
  • Roger6
    Köszönöm szépen az ismételt segítséget!
  • Fenrir
    Az a maxeline.com-os?
  • [Jakuza]
    max 1.5 ora.

Igen a scannelessel kapcsolatos dolgok. Core scanner probe ill. launcher kell hozza, turelem es szerencse.
    A skillek megtanulasa utan lehet ratalalni ezekre a complexekre, ami a scanneren cosmic signature nevvel szerepelnek. CTRL+F11 billentyu kombinaciora jon elo a scanner. A scanner launcherbe betoltott probokat kidobva az elso fulon talalhato system scannerrel lehet kiscannelni oket.
    A scanneles folyamatat most nem reszleteznem, mert talalhato a neten rengeteg faq vagy video, de a lenyeg az altalam leirtakban van, hogy ezzel a modszerrel talalhatok meg ezek a komplexek.
  • Roger6
    A wreck-ek meddig maradnak ott a küldetés helyszínén? Mármint volt olyan, hogy leadtam a küldetést (előtte persze bookmarkoltam a helyszínt), visszamentem, és lesalvage-oltam az egészet, de volt olyan, hogy mire visszaértem, már egy darab sem volt a helyén.

Másik kérdésemhez pedig idéznék egy weboldalról (egy szkennelős oldalon találtam):
    "Annyit érdemes tudni hogy például Sansha 3/10-es plexek domain high sec-ben vannak. Ezekből Centii A-Type dolgok esnek, és könnyű megcsinálni őket. Két pocketes és csak fregattok vannak bennük, igaz azokból sok. A második pocketben az officer dobja a lootot. A small repper nagyjából 80 milla és ezeket egy cruiserrel ki lehet lőni tehát kezdőknek ideális. Nem beszélve arról, hogy attól sem kell tartanod, hogy lelőnek a kalózok."

Szóval mik azok a komplex-ek? (Az oldalt végigolvastam, de nem nagyon sikerült rájönnöm). Azt gondolom, hogy valahogy a szkenneléssel van összefüggésben, de valaki segítene ebben, hogy hogyan is működik ez az egész?

Köszönöm a segítséget!
  • [Jakuza]
    Ezert vagyunk atmenetileg a hunoson
  • Fenrir
    A régi már nem is megy.
  • [Jakuza]
    Ventrilo a te baratod, bar oda se nagyon jossz fel. :D
  • Fenrir
    Miért lett az IMGL és a 0-10 piros nekünk? :)
  • [Jakuza]
    Ha be se logolsz ugy nehez lesz. :D
  • Fenrir
    NPC kalózt kell ölnöd. Küldetésben vagy aszteroida övben, teljesen mindegy.
  • Roger6
    Sec statust hogyan tudok emelni?
  • ollie
    Le lehet ja.
  • Fenrir
    Jaku bakker kéne már nagyon csinálni valamit mert olyan szinten semmi kedvem belogolni a játékba, hogy még skillváltásra is lusta vagyok :)
  • Roger6
    Na pont erre gondolam, hogy 500-1000 méter körül orbitálok, 2 small 1 medium energy turret-el, Small Nosferatu hogy szívja az energiáját, warp scramble.... Ilyesmi.
  • [Jakuza]
    Ha nem raketas akkor igen, csak le kell orbitalni 500meteren.
    Ha tobben vannak akkor mar kicsit bonyolultabb a dolog. :D
  • Fenrir
    Nem hinném. Talán AF-fel.
  • Roger6
    NPC-s BC-t le lehet gyűrni egy jól felszerelt fregattal?
  • [Jakuza]
    Mert meg nem volt meg a delutani patch :D
  • DarkBlade
    Érdekes..
    Biztos hogy mi egy játékkal játszunk? :D
    Mert egyik hibával se találkoztam. Fenemód mákos vagyok akkor :D, vagy csak nem vettem figyelembe.. kikapcsolódni járok fel, nem bug vadászatra..
  • Roger6
    Szerencsére én egyikkel sem találkoztam.
  • [Jakuza]
    En meg igen, mivel alapveto hibak tortentek.
    Nem mukodik a Hic diktorok bubija scripttel, nem lehet kiloni ellenfelek podjat, sok targy nem mozdithato az inventoryban, scanneles nem mukodik rendesen, WH rendszerekbe nem lehet beugrani, Sov kalkulacio elszurva szinten, wallet osszezuhan es csak restarttal lehet ismet mukodesre birni,stealth bomberek bonusza eltunt,nem egy rendszer hihetetlen lagos lett, sokan meg a patch letoltesenel megakadtak, vagy egyszeruen be se lehet lepni a jatekba, memory leak hiba ismet az allomasoknal bedockolva, es sorolhatnam a hibakat.
  • DarkBlade
    Azért én ilyen szélsőséges megoldásra azért nem gondolnék.
    Van már 94067, és 94165 számú build is, valamelyik ezek közül lesz a mai update.