7619
-
#3499 shader model 2.0
próbálgatom most melóhelyen egy desktop gépen ( fos intel gma 3000es nyavaja ) de még ezzel a 3D-Analyze-al sem akkor megnyekkenni EVE :( -
#3498 mi az az sm2?
csak, hogy értsem én is..:P -
#3497 Üdv
Ez most ugye egy vicc igaz? Mert én úgy tudtam, hogy csak egy év múlva fogják kiiktatni az sm2-őt...
No mind1, akkor elfelejthetem az eve-et egy jódarabig... -
#3496 Miért többet vártál tölük ?
Most rájöhetnek arra, hogy milyen a hosszúcici ellentétes oldalán állni letérdelve.
Hosszú éveken keresztül blobolták az ellent és azt hitték ők a kemény gyerekek, miközben legtöbbjüknek, még értelmes szólókillje sincsen, miközben van vagy 3000 killje.
Igen ám, csakhogy ezeknek a 99 százaléka blob kill, ahol rengetegen lőnek ki gatecampnál egy hajót, sokszoros túlerőben.
Ráadásul ezekből a killekből is a többség sniper hajók,mert még ahhoz sincs elég bátorságuk, hogy szembenézzenek rendesen az ellenséggel.
Persze a "BIG" bob (csupa kisbetűvel) és a sok-sok pet háta mögött könnyű volt az élet, amíg az igazi ellenségek meg nem erősödtek.
A legtöbbjük gyáva és ügyetlen pilóta, akik azt hiszik a skill abból áll, hogy leblobolhatnak valakit, vagy hogy ha szerencsésen nem őket hívják meg primarynak egy fleetcsatában.
Ahol nincsenek többen vagy valami miatt előnyben a tapasztalt pilótákkal szemben szinte mindig elvéreznek. Nem egy olyan eset történt velem, hogy nagyobb hajókban harcoltak nálam 1 vs. 3 ellen és még úgy is meghaltak.
Egyszerűen azért, mert ennyit tudnak. Meglehet nézni a videőkat, szétválasztott fegyverek, hogy minden killbe beletudjanak érni, amiket a normális játékosok egyszerűen csak killmail kurváknak neveznek.
A két nagy magyar corpról is meg van a véleményem, a Hun és a Tase lényegében ilyen játékosokból áll.
Láttam még olyan videót is, ahol egy HUNos játékos fejhangon sikítozott, hogy nem tudja a sentryt tankolni low secben.
A TASE meg egy beképzelt banda, amire jól illik legjobban a gyáva jelző, ahol egy kicsi probléma is van, mert az ellenség erőre kapott, onnan egyből gyáván fülüket-farkukat behúzva menekülnek.
Nem véletlen, hogy az alakulásuk óta körülbelül már vagy a tizedik szövetségben vannak.
A HUN,JMU,FGC legalább ebböl a szempontból nem ilyen, de ők csak amiatt nem mert, olyan szemellenző van rajtuk, mint a muraközi lovakon és még a saját helyzetüket se tudják felmérni. Náluk viszont nagyobb seggnyaló bandát én még nem láttam a játékon belül.
Szerencsétlen Bobnak is úgy nyalták a seggét, hogy szerintem már ők is azt mondták nekik, hogy fejezzétek be srácok, különben szétkopik a seggem.
Az amit leirnak és elfelejtenek már két hétre a mondanivalójuk utan, és inkább letagadnak mindent vagy emiatt hazugságok tömkelegét követik el.
Az új játékosoknak csak azt üzenném, hogy ezeket a corpokat, ha tehetik, messziről kerüljék el és inkább lépjenek be más corpokba, mert amit leirtam az teljesen fedi a valóságot. Ha ilyen magyar korpokba lépnek be, akkor élvezhetik a szarkavarást, ami egy idő után megfogja mérgezni a játékukat. -
#3495 :D
Azoknak a fele mar kikoltozott Delvebol, nem birtak a nyomast.
TASE,JMU es a tobbi allitolagos kemeny pvp corp ugy elpucolt onnan, mintha sohase lettek volna ott.
Na de mit is varhatnank, nem mindig van ott valami, ahol csak a szaj nagy.
Persze elmentek oda ismet a vandorciganyok, ahol lehet egy kis sikerelmeny es 100an leblobolhatnak par hajot. -
#3494 Na most aztán mehet a nagy sírás-rívás a magyar fórumon, a sok talpnyalónak annyi, mehetnek veldspart túrni... -
#3493 A "nagy" Bob koltozik Jitaba
Sir Molle postja a forumrol:
Vacate your stuff.
As it is, we are playing the sacrificial lamb the whole time, we're not doing that anymore.
Pull your stuff out from 49- and Delve. Thats the standing orders. Place it safely somewhere. and we'll work from there.
Expect no ops posted for a week. -
#3492 Most hétvégén féláron árulják az EVE-t Steam-en, vagyis 7,5€ (kb 2300 Ft az első hónapot is beleértve). -
#3491 Persze, a 3d analyze becsapja a játékot, mintha SM3-as vga lenne a gépben. Gyakorlatilag minden sm3-as játékot tudsz vele futtatni sm2-es kártyán, csak éppen a legtöbb játék játszhatatlan lesz. -
#3490 Hogy mik vannak. :D
Ugyebar mar jo regota a kliens csak SM 3.0-as VGAkkal indul csak el,mivel a regi klasszikus klienst megszuntettek.
Kiderult, hogy megis megoldhato a kliens elinditasa a regi kartyakkal is.
Check this:
OK, my main rig runs premium Eve with all the fixins, but the laptop I sometimes take with me on trips is crap and could barely run the classic client. So, now I'm screwed while on the road, right? NO! This guy (Lenhaj) on the whining thread in general mentioned a piece of software called "3D Analyze" that tricks Eve into thinking that your computer supports SM2. Well, I tried it and it works! Good enough to change skills and chat, anyways! Here's what I did:
1. Go download 3D-Analyze. Google the name and grab it. It's freeware, btw, so don't freak out. Extract it to a folder somewhere.
2. Put a batch file called eve2.bat or something like that in your root eve directory that has just "C:\progra~1\CCP\EVE\bin\ExeFile.exe" inside it. Use notepad or edit or whatever.
3. Start up 3d-analyze and hit the "select" button, and navigate the file thingie to the batch file you created.
4. checkmark all of the boxes under "hardware limits(cap bits)" and "ANTI-DETECT MODE". For good measure, checkmark the "skip pixel shader version 2.0" box, as well.
5. Hit the run button, and after a time, Eve will start up without complaining about your crappy gpu! For the love of God, hit esc and turn everything to the lowest settings now!
6. Enjoy playing Eve at 2 FPS on a computer never meant for 3d gaming!
I hope this helps some people! -
tudjanix #3489 És még amiről nem tudsz.
Egyik oldal sem ma született fehér bárány.
A 90%-ban meg sok olyan van aki korábban nem utálta, csak az érdekei most úgy kívánják hogy ezt tegye, és gondolkodás nélkül elmegy majd más irányba ha az érdekei megint úgy kívánják.
Tévedés ne essék, nem szeretem a bobzokut, de a goonokért sem rajongok.
A bob is és a goon is tönkretette már mások játékát, és nem ők lesznek az utolsók.
A t2 bpo spawnert, a sors iróniájaként pont t20-nak hívták.
-
#3488 Ezt még megspékelve azzal, hogy volt olyan GM aki t2 bpo-t adott a bob-nak...Lol? -
#3487 Van a Bob barát block, ami egyre olvad számszerüleg, érthető okokból és van az Eve közösség jóval nagyobb része (90%), akik utálják őket, mint a sz*rt.
Ellenben, meg is érdemlik, elvégre kiérdemelték hosszú kitartó munkájuk eredményeként. -
Kurafi #3486 Csak azoknak nincs baja a Bobbal alias Kanzokuval, akik jó mélyen benyalták magukat a seggükbe az évek folyaman.
amúgy mindenki más utalja öket, mert öt hosszú éven át leneztek mindenki mást a játékban, tehát nem hinném , hogy Jakuzát a személyes érzelmek vezérlik. Egyszerűen ennyire undoritó banda a Bob.
Persze biztos jönni fognak olyanok, akik ezt cáfolni próbálják, de ettől függetlenül nem múlt el a játékosokban az ellenszenv, hiszen nem egyszer játékon belüli segítséggel tették tönkre mások játékát, de főként azért utálják mert lenéztek mindenkit.
Most hogy nincs sokszoros túlerő, vagy GM segítség, lásd kapun csatába átugró flotta rakteréből és a fegyverekből eltűnő lőszer, nincs állandó lagtól megbénuló flották miközben érdekes módon Bob flotta ebből szemernyit sem szenvedett, azóta sehol nincsenek.
Teljesen jogos ezekután, ha megjegyzi valaki, hogy ekkora túlerő mellett ilyen kínos pofonokat kapnak, miközben az arcuk akkora, hogy nem férnének be, még egy repülőgép hangárajtón se vele. -
DarkBlade #3485 Nemrég óta van szerencsém játszani az EvE -vel, de arra már rá jöttem hogy neked, Jakuza valami személyes bajod van a BOB alias Kenzoku -val.
-
#3484 *27 -
#3483 A nagy Bob akarom mondani Kenzoku ismet megmutatta milyen skillesek.
Battle report
Haromszor nagyobb fleettel szerencsetleneket szarra alazta egy 12 fos frig osztalyu flotta kilove toluk 14 BS-t, 4 HAC-ot, 3 BC-t, 2 Recont, 7 dictort es meg par aprolekot.
Elgondolgoztato, hogy ezek az allitolagos "asz" pilotak voltak annyira oda maguktol evekig. -
#3482 Ott maradnak 30 napig, aztán eltűnnek. Viszont ha belenyúlsz, lenullázódik a 30 nap, tehát így bármeddig ott lehetnek. -
#3481 Ez a game a világ leg bonyolultabb, és összetettebb játéka, naagyon sokat újdonságot tartogat, hidd el. :D -
#3480 Áhááá! Bonyolódik a helyzet! És mi lesz a lehorganyzott kontikkal? -
#3479 ha már lehorgonyoztad, nem tudod a kontit visszatenni a raktérbe, csak a tartalmát -
#3478 Emlékeim szerint van egy távolság is (talán 3km) amin belül nem lehet semmi, hogy lerakhasd. -
#3477 Hát azt olvastam a leírásában, hogy 0.7 vagy az alatti szektorokban lehet alkalmazni. Ezek szerint van még valami, amit nem tudok? -
#3476 A kontikkal az a baj, hogy nem lehet bárhova lehorgonyozni őket... -
#3475 Hát most gondolkodtam azon, hogy a Bestowerbe belefér 9000 m3 cuccos (expanderekkel), tehát ha veszek 3 Giant (vagy Huge - nem tudom, melyik a nagyobb) Secure konténert, az pont belefér, az űrben kicsapom jelszóval, akkor nem tudják ellopni azt, ami benne van. És ráadásul ugye nem csak 9.000 m3 cuccot vihetek el a szállító hajómmal, hanem a konténer miatt 10.800 m3-at! :) -
#3474 Sajnos ez ellen sok mindent nem lehet csinálni, max annyit hogy ha lop akkor gyorsan ledokkolsz és hozol valamilyen pvp hajót és lelövöd.
Sokan úgy csinálják, hogy a saját hajóterükbe fúrnak csak és amikor megtelik ledokkolnak aztán ürítenek majd mennek még egy körre. Időigényesebb és oda kell figyelni, de a lopást így ki lehet küszöbölni. -
#3473 Hát mik vannak? Most is összefutottam a csávóval (ja, lány karakterrel játszik), megint belenyúlt a konténerembe, de tanulva az esetből rá sem hederítettem, a drónok is csak röpködtek körülöttem nyugiban. De jött a fordulat! Szépen kidobott ő is egy konténert, és átpakolta bele az összes cuccomat (6.0000 m3 Veldspar). Amint warpolt, én is tűztem az állomásra a szállítóhajómért, gondoltam gyorsabb leszek, mint ő, és visszanyúlom tőle a cuccot. Hát gyorsabb is voltam, de amint visszaértem a konténer közelébe, megjelent újra, de a szerencsétlen még mindig fregattal (ugye nem gondoltam, hogy 6.000 m3 Veldspart majd fregattal fog elszállítgatni?! ). Vett belőle egy darabot (ha jól számoltam, akkor olyan 3-400 m3 lehetett), majd körözgetett egy darabig, hogy mi a helyzet (én meg addig melóztam, hogy ne menjen feleslegbe az idő), de ő hamarabb megunta, és warpolt. Hát lenyúltam, 6.000 m3-ből 5.000 m3 maradt, az még így is szép. Asszem be kell vetnem ezeket a Secure Container-es dolgoat, csak elég drágának tűnnek... Ma a "passzív" bányászatból meló mellett összejött olyan 4-5 millió ISK, tehát a tegnapi pukkanásom a biztosítással együtt fedezve van, már nem vagyok mínuszban.
Bocs a sok hsz-ért, csak tudjátok nekem még minden új ebben a világban, és 25 éves fejjel úgy nézek mindenre az EVE világában, mint egy ma született csecsemő... -
#3472 Ha egy hetes lett volna a rabló kari, akkor nem biztos... Csak hát nem annyi volt. -
#3471 akkor is pukkantál volna, ha nem bányászatra vagy fittelve -
#3470 Köszi a tippet, de bányászat csak munkaidőben van, mert ott nem kell annyira figyelni, egyébként csak az Agentezés megy! Ennél a karakternél nem akarom elpazarolni a skillpontokat bányászatra, csak a legalapabb dolgok jöhetnek szóba ezzel kapcsolatban. Már így is túl sokat "tanultam" a bányászatról, most inkább a Learning lvl 5-öt nyomom, még 6 nap! -
#3469 Ha továbbra is bányász szeretnél lenni akkor majd kitanulod a legnagyobb fúróhajót, a hulkot, nah azzal az ilyen kis xarosokat már simán lelövöd mert olyan tankja van :) -
#3468 tanulságos story..:-) -
#3467 Hááháááá, mekkora núb vagyok! Tegnap nyomattam a bányászatot, mert éppen kajáltam, Hobgoblinok kint, hátha jön valami NPC 0.7-ben. Erre bewarpol mellém egy fregatt, nyúlja a konténerem. Hát már ez gyanús lehetett volna, hiszen alig 50 m3-t vett ki belőle. De mondom mindegy, enyém meg cirkáló, leszedem. Ahogy bemértem, már küldtem is a drónonak, akkor jöttem rá, hogy bassza meg, fúrásra vagyok fittelve, semmi lézer, semmi tankolásos cucc... Izomból nyomtam a return to drone bay-t, hát késő volt. Erre izomból keresem az egyik Stationt, gyorsan elwarpolok, de mivel bányászaton voltam, ezért az overview legalján voltak a station-ök. Mire rányomtam egyre, shield-em fele hiányzott. Mire megfordult a verdám armor 3/4-e hiányzott. Ahogy pukkantam, már nyomtam is a warpolást. Utána megnéztem, egy másfél éves karakter volt, minden cucca T2-es (asszem így nevezik), gondolom direkt az ilyen kezdőkre utazik!
Inkább kiröhögöm magam, mint szomorkodjak, hogy hogyan lehettem ekkora hülye! Az "elveszett" millókat (asszem cakkum-pakk felszereléssel együtt kb. 5-6 M ISK lehetett) pedig ma visszaszerzem, hála a nyugis munkahelynek, és a sok bányának! -
#3466 Okés, akkor maradok a jó öreg Veldspar-nál, köszönöm a segítséget! -
#3465 jelenleg veldspar a legjobb, de még lowsecben is -
DeviloftheHell #3464 veldspar -
#3463 High sec-ben mit éri meg a legjobban bányászni? Érdemes ilyenekért menni, mint a Kernite? Vagy hanyagoljam? -
#3462 Köszi, megvan, azóta már lőttem is pár NPC-t. :) -
#3461 Az a CCP hulyesege.
Inditsd ujra a klienst utana altalaban jo lesz. -
#3460 Hát beszarok! Nem tudok logolni, mert elérte a max felhasználószámot a szerver... Ilyenkor miért nem rúgja ki a trial-osokat? Na mindegy, majd később próbálkozom (76. vagyok a sorban...)