2417
megoldást keresek erre a problémára
-
Impi #94 Üdv!
Érdeklődni szeretnék: Az Excel párbeszédpanel szerkesztéséhez, hogy a végén működőképes dolgot kapjak, kell tudnom Visual Basic-ben programozni? -
Takezó #93 öh, ilyennel én is próbálkoztam, de nem jött össze... erre beírom ezt a függvényt (abszolutizálva az "A"-kat) és müxik!!!!4 Köszi jövök még segíccségé :) -
#92 Hát, kicsit fogós, mivel az Excel nem tud keresést jobbról indítani. Sztem nem vesszőt, hanem az utolsó szóközt kell keresni (ld. pl. A4). Ha tudjuk, hogy a szám nem lehet hosszabb 3 karakternél (mondjuk érettségi/felvételi pontszám :) ), akkor a függvény így néz(het) ki:
=JOBB(A2; HOSSZ(A2)-SZÖVEG.KERES(" ";A2;HOSSZ(A2)-4))
Jobb megoldást nem tudok. :)
-
Takezó #91 értelemszerűen én odáig jutottam, amit az fx mellett láthattok :) -
Takezó #90 Szasztok!
Bizonyára nagyon láma vagyok, de ebben lenne szükségem segítégre A pontszám alatt érthetően csak a pontszámnak kéne megjelennie, de mindenképp az A oszlopos infokból kéne kiolvasni
-
#89 Hali!
Egy másik -számomra- megoldhatalan probléma. Adja meg, hogy mennyibe kerül a szükséges nyersanyag az egyes esetekben (50, 100...300)!
Kép alul.
Előre is thx!
-
#88 Ó köszi szépen! -
#87 esetleg így gondolod:
dia.xls -
#86 K25-be: =HA(SZUM(K1:K25)<>SZUM(A25:J25);"nem egyenlő!";SZUM(K1:K25))
-
#85 Sziasztok!
Egy újabb feladat. :( Abrázolni kéne egy függvényt, amelynek az alphalmaza 50, -50, egytizedes lépésközzel. Ez a függvény az 1/x vagy az x². Ez mind1. Csak sajnos nem sikerül. Tudnátok segíteni? -
#84 a példa amivel már oly rég szenvedem:))
A25től az J25 ig számok vannak ezek összegét a K25-be szeretném látni-->=SZUM(A25:J25) ez megvan!!
nah most K1-től K24 ig is számok vannak és ezek összegét is szeretném a K25-be látni. A sorok és az oszlopok értéke elméletileg azonos pont azt akarom hogyha összeadta a sort és az szlopot és ez nem = akkor abba a K25 be jelleze valahogy ha = a két érték akkor a K25--be irja ki az azonos erteket.remélem nem túl bonyolult... köszi előre is -
#83 és ha,
vagy...
logikai képlettel.... -
#82 Sziasztok!!! Hogy tudom excelbe megcsinálni azt hogy egy sor összegét és egy oszlop összegét összehasonlítsa és ha nem egyezik akkor kiírja?????? -
#81 Hm... Nekem is. ÉS ilyen szarokat csinál. Na mind 1. -
#80 Pontosan. Frissen installált excel, alapbeállításokkal. -
#79 És csak annyit írt ki h pl: 16? Lehet más valamilyen beállítás. -
#78 Érdekes, nekem rendesen működött (2003-as excel). -
#77 SIKER!!!!
=NAP360(kezdő dátum;záró dátum;IGAZ) -
#76 1916 ÉS nekem csak a 16 kellene.
Mondom mi nem jó:
-ha úgy állítom be, h csak a 16-ot mutassa az évszámból.
Esetleg valami mást? Bocs, h ilyenizé vagyok de lehet kapni érte egy 5-t a suliban. :) -
#75 =ÉV(MA())-A1
:) -
#74 Sziasztok!
Hogy lehet kiszámoltatni az Excellel, hogy hány éves vagyok? Pl: Ha az A1 cellába be van írva a születési dátumom, akkor milyen képlettel tudja kiszámolni pl. az A2 cellába, hogy hány éves vagyok?
Előre is köszi! -
Roll #73 köszi -
#72 szerkesztés->csere
mit keres? ümbt
mire cseréli? btf -
Roll #71 sziasztok!
A következőt kéne megoldani:
van egy cellába ez a szöveg: 691412030/ümbt és ez helyett nekem 691412030/btf-kéne. Hogy lehet ezt megcsináni hogy a per utáni dolgot kicserélem, úgy hogy a per elötti ne változzon mert az mindig más? -
#70 Zárni kéne! Minek kettő?
Amit meg vissza kell tenni a helyére azzal tisztában vannak az urak ugye?
Segítek: Programok beszerzése. -
#69 Segítségre lenne szükségem!
ITT VAN hozzá az xls file, amiben leírtam a problémámat.
Segítségeteket előre is köszönöm !!! -
#68 A SZUM fv nem átlagol, hanem összead. Van az ÁTLAG fv, használd azt, és az átlagolandó cellák formátumát állítsd át "számra". -
#67 nekem is lenne egy kérdésem, csak nem nyitottam új topikot:
van két táblázatom (mondjuk két külön fülön), amik első oszlopában mindegyiknek számok vannak, mondjuk 1000-ig
a második táblázatban a számok mellett van egy érték is
hogyan tudom, hogy ezeket az értékeket az első táblázatba bemásolni, úgy hogy a fv kikeresi a megfelelő sor(oka)t és (ha több is van, a nagyobb) értéket a szám mellé másolja?
aztán ebből az oszlopból hogyan tudok átlagot venni, mert nekem a SZUM nem csinálta meg, hiszen szöveg (FKERES fv.) volt az oszlopban
lerajzolva:
1. táblázat
---
3
5
6
7
---
2. táblázat
---
1;6
2;4
3;7
4;2
5;5
5;3
6;2
7;4
7;1
---
és a fv. ezt írja bele az 1. táblázatba:
---
3;7
5;5
6;2
7;4
átl;4.5
---
?
-
ronny666 #66 Azt meg tudjátok mondani, hogy tudok több adatot atadni az Excelnek?
Olyanra gondolok, hogy ha 1 programban (amit én írtam) megnyomok 1 gombot, akkor az előre beállított adatok formázva átkerülnek 1 Ekcel táblába.
Olyasmire gondolok, mint mondjuk a 3DMark 2005, amit csinál. Ott is mikor lefut a teszt, nyomok 1 gombot 'To Excel', s az adatok átmennek 1 táblátzatba. -
Köszi -
#64 a megoldas
munka1!A1+munka1!A2
mert mindennek meg kell adni az elereset, tehat ha csak +A2 az azt jelenti hogy az aktualis munka A2 -
#63 szerintem az ilyen "rejtett" összeadást az aktív lap utolsó sorában (ctrl+lefelényíl) tudod megvalósítani, ez számodra könnyen előhívható, a felhasználók elöl pedig "elrejthető" (főleg, ha védve van) -
#62 értem. köszi -
#61 műveletet nem lehet végrehajtani munkalap hivatkozás függvénnyel (tudomásom szerint), az összeadást az összeadandók munkalapján kell végrehajtani, és aztán az összegre hivatkozni egy másik munkalapon.
tehát a munka1-en A3 értéke A1+A2 és a munka2-őn =munka1!A3 -
#60 nem sikerül :(
vegyünk egy példát:
munka1 lapon: A1 értéke 5 , A2 értéke 3
ezt szeretném összeadni a munka2 lapon!
ha a munka2 lapra ezt írom: "=munka1!A1+A2" akkor nem működik. Hol a hiba ? -
#59 =Munka1!A1
a munka1 munkalap A1-es mező értékére hivatkozik (relatív) -
#58 sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Hogy lehet hivatkozni egyik munkalapról a másikra?
pl.
vannak adatok az egyik munkalapon, de én ezeket az adatokat egy másik munkalapon akarom felhasználni.
remélem érthető amit leírtam...
a segítséget előre is köszi! -
Takezó #57 köszöönöm -
#56 Mintapélda elküldve: [email protected] -ra -
Takezó #55 Üdv!
Olyanra lenne szükségem, hoyg pl. ha kiválasztok a legördülő listából egy értéket (pl. Abit NF7), akkor egy másikban megjelenjen egy hozzá tartozó érték (pl. 14990)...
pls hlp :D