2417
megoldást keresek erre a problémára
-
Az FKERES() függvényre van szükséged. Infó a súgóban, próbálkozz vele, nem egy nagy ördöngősség.
-
Üdvözletem! Egy kis segítségre lenne szükségem! 
A lentebb látható táblázathoz van egy ilyen feladat:
Írni kellene a C25-ös cellába egy olyan képletet, amely megjeleníti annak a gitárnak a nettó árát, amelyet a B25-ös cellába beírunk.
Nem igazán tudok hozzászagolni, mert nem vágom, hogy milyen képletet is lehetne itt alkalmazni. Pls help. Előre is köszönöm!
-
milyenferi #132 Ja és még valami: egy (két) jól használható könyvet keresek amiből az EXCEL programozása (meg)tanulható.
Szeretem a gyakorlati példákat tartalmazókat.
-
milyenferi #131 Csináltam egy formot, aminek a cikk textbox-ába kértem be adatot, az ellemőrzés után, ha nem megfelelő az érték szeretném ha ismételten bekérné.
Private Sub Cikk_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
wcikk = Cikk.Value
If Cikk = 0 Then
ElseIf Cikk < 1000000000 Then
MsgBox "Ez nem cikkszám"
ElseIf Cikk > 9999999999# And Cikk < 1000000000000# Then
MsgBox "Ez nem cikkszám"
ElseIf Cikk > 9999999999999# Then
MsgBox "Ez nem cikkszám"
End If
(Ti is voltatok kezdők!) -
jefferson83 #130 Storno, már megvan . -
jefferson83 #129 Lenne nekem is egy egyszerűbb problémám. Mégpedig: Azt szeretném elérni, hogy a görbém pontjai értékre ne változzanak és az y tengelyhez képest a pontjaim lefelé mozduljanak és az y tengely értékei közé kerüljenek
. Remélem érthető voltam :)
A kép:
[IMG][/IMG]
-
hello!
egy kész excel adatbázist szeretnék konvertálni indítható programmá, hogy ne kelljen hozzá excel
ez megoldható valahogy? -
Passzolom, de Excel2003-mal ma kipróbáltam, és nem csinál ilyet. Volt két lap, egyiken ex-has bevertem pár számot, meg számított mezőket raktam rá, pár cellát engedélyeztem, a többire bekapcsoltam a lapvédelmet, de a másik lapról gond nélkül vissza tudtam "linkelni" akár nyitott, akár védett cellákra is.
Nem lehet, hogy a nyitott cellákat az oszlopfejlécekre kattintva definiáltad, és az vmi bug miatt bekavar?
-
Zsé #126 Sziasztok!
Kis segítségetet szeretnék kérni!
Van egy excel file-om, ami több egyforma munkalapot tartalmaz.
A munkalapokat lapvédelemmel láttam el, és csak meghatározott cellákra engedélyeztem, hogy dolgozni tudjanak benne, adatokat bevinni (név, szül.idő, adószám, ...).
Létre akarok hozni, egy új munkalapot, amiben az előbb emlitett és már kitöltött munkalapokról az adatokat egy táblázatba összesíteném.
Az a problémám, hogy ha az új munkalap(összesítő táblázat) egy celláját egyenlővé akarok tenni, az előző egyik munkalap már kitöltött cellájával. Hogy ugyan azt lássam, mind a két helyen, csak hibaüzenetet ad vissza (ÉRTÉK!) Csak akkor működik, ha ugyan abba az oszlopba teszem a hivatkozást, mint az előző munkalap már kitöltött cellája.
De ez nekem így nem jó, mert akkor megint nem lessz táblázatba rendezve.
Hogyan tudnám megcsinálni?
-
csak kiterjesztés nélkül müxik rendesen. Már megoldva :S -
Hülye Excel hiba, ami évezredek óta benne van: csv-t csak pontosvesszővel hajlandó olvasni, és punktum. Pedig a csv nem csak ezt ismeri. Ahogy javasolták is, nevezd át txt-re, és olyankor beindul az általánosabb szűrő, ahol már lehet variálni.
-
rlph #123 Hali!
Meg tudnátok mondani, hogy ha az excel fájl jelszóval védett akkor
hogyan lehet a fájlt megnyitni?
Van esetleg vmilyen jelszó generátor hozzá?
Köszi! -
ha jol tudom a csv azt jelent hogy comma separated value vagyis igy nez ki nekem egy csv file
21;66296;20040930;S002;1799815,40;266405,00;1533410,40;;;;1640611,40
21;66296;20040930;S003;0,00;0,00;0,00;;;;0,00
ha a hatarolo mas akkor nem csv, probald ki txtvel es ott be lehet alitani a hatarolot -
egy .csv fájlt szeretnék megnyitni, de folyton a ;-t keresi, mint határoló karaktert. Hogyan tudom rávenni, hogy a #-ot akarja használni? -
Igen, megcsináltuk, a win.ini-ben minden klappol, és mégis szürke marad a kis genyó.
Nemsokára upgrade lesz (tán w2000-ről 2003 serverre), az remélhetőleg ezt is megoldja majd.
Nem egy egetrengető problem ez, de engem pont az ilyen kis f*sságok bosszantanak, ha nem lehet a végükre járni.
Az Excel Uninstallt a TerminálSzerveren tán nem hajtjuk emiatt végre, azt hiszem...;)
Köszi a konstruktivitást & segítő szándékot!
-
Tehát a win.ini-t megcsináltátok, és beraktátok az user D&S mappájába, és nem működik? Az első linken van egy olyan is, hogy uninstall, Excel SP1 és SP1a patch nélkül. :)
-
Köszönet, ezt megtettük már előbb is, de sajna nem orvosolta. -
Böngészd át ezt, vagy ezt (ez utóbbi egy sikeres win.ini-s megoldást tartalmaz, lényeges a Documents and Settings rész).
-
Urak (illetve akár Hölgyek is;) )
Hátha itt előbb jön érdemi válasz, mint a Microsofttól...
Adott egy terminál szerver, Windows 2000 SP4-gyel. Minden felhasználónak működik az, hogy az Excelben írt doksit el tudja küldeni a
File->Send To->Mail Recipient (As Attachment)
opcióval (így nem kell külön lementenie és csatolnia, napi 20+ fájlnál ez jelentős idő- és maceramegtakarítás), kivéve egy felhasználónak, akinél ez a menüpont ki van szürkítve
(Outlook a Default levelezőprogram, minden lehetséges beállítást megnéztünk már, több IT-s kolléga is azt mondta, hogy márpedig ennek mennie kéne-mégse megy)
A mellette ülő kollégáknak megy.Olyan megoldási javaslatot találtam, hogy a win.ini -t módosítani, de az összes többi, ugyanarra a terminál szerverre bejelentkezett felhasználónál meg megy a dolog. Milyen spec. Exceles, vagy TS beállítás lehet a probléma oka? -
Sziasztok!
A következőben kéne segítség:
Adott két táblázat. Az egyik 8000 sor, a másik 2000 kb. A 2000 soros táblázat minden sora megegyezik a 8000 soros táblázat valamelyik sorával. Azt kéne csinálnom, hogy a 8000 soros táblázatból ki kéne törölnöm a másik táblázatban szereplő sorokat. Hogy lehet ezt megcsinálni? Makrót nem tudok írni, szóval az szopó. Remélem érthetően sikerült leírnom a dolgot, köszi előre is! -
[Walaki]D`Lair #114 megoldódott, télleg a paraméterekkel volt a probléma, a word indítóparamétereit másoltam át és láss csodát, működik....no comment...:DDDDDD -
Egy tipp: Beállítások - Mappa beállításai - Fájltípusok - XLS - Speciális gomb. A "Megnyitás" legyen az alapértelmezett (bold). Kijelöl - Szerkesztés... Az új ablakon az Excel.exe gondolom ott van (különben el sem indulna), de legyen a végén egy "/e" is. Alul a DDE bekapcsolva, üzenet: [open("%1")], alkalmazás: Excel, témakör: System.
Ezek az alapértelmezett beállítások, lehet, hogy itt mászott el vmi.
Ha a TC szól, hogy "File not found", vagy ilyesmi, akkor lehet, hogy valami olyan karakter van a nevében (vagy az elérési útvonalban), ami bekavar neki. Ki kellene próbálni az Intézőből is, ugyanonnan megnyitni, illetve az ékezetek, spec. karakterek használatát mellőzni.
-
Takezó #112 hú, ilyen már volt egy ügyfelemnél, és nem is tudtam megoldani :D -
[Walaki]D`Lair #111 Na ilyet még nem láttam...8-O
az Excel nem tudja megnyitni a file-t ha magát az xls file-t nyitom meg....a társítás stimmel, ha rábökök elindul az excel de azt írja ki hogy kész és háttérben a windows commander, hogy nincs meg a file...ha meg az excel-ből megnyitom akkor tökéletes...és az összes xls-nél ezt csinálja...office újratelepítés már megvolt így első blikkre az jutott eszembe... -
Takezó #110 viszont ha legközelebb vizsgázom, elküldhetem neked ímélben, és visszaküldöd?
ha épp ráérsz
kapsz érte csokiiiit :D
-
Takezó #109 Áh, de tudod mi volt a gáz? Hogy elvileg jó dolgokat írtam a függvénybe
És mééégse... nah mindegy... küzdök:)
-
Na, ilyen embernek nem is segítek többet.
:)
-
Takezó #107 Amúgy megbuktam a múltkori vizsgán, szal sztem metyek majd úra
-
Takezó #106 Hú, most mindnek? Hát ajánlom az excel súgót, aztán amit nem értesz, kérdezd meg újra itt!! -
helloka!
tud valaki olyan dokumentumot küldeni nekem amiben az excel függvények megoldásai vannak? mert pár hét múlva vizsga, de semmit nem tudok :)
http://rs1.szif.hu/~kallos/fuggvenyek.doc -
Takezó #104 KÖSZÖNÖÖÖM
-
Ezt passzolom. Korán van még. :)
-
Van egy ÜRES() nevű függvény erre.
-
Mert sztem a B oszlop nem szám típusú. Két választásod van:
-Az egész oszlopot szám típusúra állítod.
-A függvénybe az $Bx helyett ÉRTÉK($Bx)-et írsz.
-
Takezó #100 Hátha így jobban láccik
-
Takezó #99 Valaki el tudná nekem magyarázni a gyakoriság függvényt? A konkrét feladatban azt kéne megoldani, hogy kiírja nekem a minősítéseket, hogy hányból hány van.
-
Takezó #98 Az egyes feladatot milyen függvénnyel kéne megoldani? :)
-
Takezó #97 köff
-
hmm. ha értenék ekszelhez biztos tudnám :DDD -
Takezó #95 Hali! Nem értme, hogy ott mé van "Felvéve" :o