2417
megoldást keresek erre a problémára
-
Impi #54 Köszi, az már túl nagy falat nékem :( -
#53 csak programozással oldható meg (VBA) -
#52 FKERES() függvény, használatát lsd a súgóban -
Impi #51 Üdv. mindenkinek!
Olyan mintapéldára lenne szükségem, amiben van legördülő
párbeszédpanel és nyomon tudom követni annak működését.
Köszönettel Impi -
#50 Hi mindenki.
Problémám a köv. Van egy táblázatom amibe megrendelést szoktam írni. Hogy tudom azt megcsinálni, hogy gyűjtse ki csak azokat a cellákat egy másik táblázatba, amelykek mellett érték van? -
#49 Ok. thx mindenki. -
#48 azthiszem van olyan bővítmény (accessLinks vagy valami ilyen), amely közvetlenül adja át az adatokat az access-nek. Próbáld ki -
#47 Az Excel-ből közvetlenül le tudod menteni általános DBF formátumban a táblát (ill. annak csak egy lapját), amit már az Access gond nélkül megesz. De lehet, hogy közvetlen Access mdb-t is tud írni, ebben nem vagyok biztos.
-
#46 ööö...és MsAccesbe tudom importálni az excel állományomat úgy hogy ő szép táblázatot csinál belőle? -
#45 excelben nagyon nehéz ilyen lekérdezéseket csinálni, sql-ben viszont pofonegyszerű (pl. MSAccess) -
#44 Nézd át az FKERES() függvény leírását és egy teszt táblázaton kísérletezz vele. Elég bonyolult a feladatod, de ezzel megoldható.
-
#43 Sziasztok!
Kénytelen voltam rákeresni valami excel segítő topicra, mert nem boldogulok a táblázatommal. Szoval adott egy 19000 soros táblázatom ami kereskedelmi eladásokat tartalmaz sok felesleges oszloppal :(
Szeretném kigyűjteni, hogy az adott partner mennyit vásárolt havonta.
Tehát a lekérdezésnek úgy kellene működni, hogy elkezdi vizsgálni, hogy a vevőnév pl Kiss Aladár, a teljesítés dátuma az 2004.01.(a nap mindegy), illetve összesítené a nettó összegeket soronként, amig megfelelőek a kritériumok.
Utána ugyerre a vevőnévre a 2. hónap stb... Utána viszont köv. vevővel 1. hónap stb.
huhh...remélem értitek, hogy mit akarok és van valami ötletetek :)
-
Takezó #42 köszi szépen, már mindent sikerült megcsálnom :) -
#41 1. Legördülő menüt a Form editorral (vmi ilyesmi a neve) tudsz csinálni (az Eszköztáron van).
2. Az azonos típusú függvényekkkel bármilyen matematikai műveletet is lehet végezni, azaz: =DARABTELI(A1:G17,"pityuka") + DARABTELI(A1:G17,"kakadu")
-
Takezó #40 2 dolog: legördülő menüt tudok-e benne létrehozni? (gondolom beépített Visual Basiccel...)
és hogyan tudom azt elérni, hogy egybe számolja a "pityukákat" és a "kakadukat"?, mert a =DARABTELI(A1:G17,"pityuka;kakadu") nem müxik, szal 1 értékre hogy adok meg két azonosítót?
-
Takezó #39 köszi, müxik -
#38 Klick a H1-re és...
=DARABTELI(A1:G17;"pityuka") -
Takezó #37 Üdv! Kérdésem lenne: azt szeretném, ha egy adott tartományon belül összeszámolna nekem egy bizonyo karakterláncot. Példa: az A1:G17 téglalapban számolja össze, hogy hány darab "pityuka" szó van és a darabszámot írja ki a H1-be. Milyen függvényt használjak? :S -
TillZ #36 Jelöld ki egész rendezendő tartományt és Adatok menü Sorba rendezés... -
#35 Jelöld ki, amit át akarsz rendezni!!! -
#34 Nekem is lenne 1 problémám.
A táblázatban a sorokat ABC-rendbe rendezem, hol az egyik, hol a másik oszlopba írt karakterek szerint.
Szépen át is rendezi a legtöbb oszlopban a sorokat, csakhogy a legutolsóban nem. :(
Most mit csináljak? Légyszi segítsetek mer' begolyózok! :) Kösz!
-
Roll #33 Tudom, hogy segített, félre értettél. -
#32 Szerintem segített is csak te nem is próbálod ki amit írt!
Kicsit elirta te meg leszúrod.
Tehát ha az "A1" cella tartalma supergamez és mondjuk te csak az utolsó 3 karaktert akarod látni a "B1" cellában akkor ráálsz a "B1"-re és ott "JOBB" fügvény ahol a "szöveg" az "A1" a "Hány_Karakter" az "3"
Az eredmény = mez
ugyanez a szitu pl: ha "A1" értéke
01-01234-235 "B1" eredmény = 235
01-01234-356 "B1" eredmény = 356
Aztán már csak kitöltöd egérrel.
Sajna csak akkor ajánlom, ha a szükséges rész mindig ugyanannyi karakter. -
Roll #31 Köszi szépen, baromi sokat segítettél. -
#30 rosszul példáloztam, tehát a függvény eredménye helyesen: ez -
#29 már ha a cella tartalmának egy részét akarod törölni, akkor arra ott a JOBB(karakter száma) és a BAL() függvény. Mindkettő egy előre meghatározott karaktert vág le a rekordból.Pl: A1 tartalma: supergamez, akkor a JOBB(A1,2) értéke: supergam és így tovább. Remélem, erre gondoltál -
Roll #28 Sziasztok! A kérdésem a köv.:
Van több ezer cellában egymás alatt hosszú termék megnevezés, és nekem mindig csak a cella végében lévő rész kell. Meg lehet-e azt csinálni, hogy törölje a cellák elején lévő egyező részt? Egyesével elég szivatás. -
Roll #27 Sziasztok! A kérdésem a köv.:
Van több ezer cellában egymás alatt hosszú termék megnevezés, és nekem mindig csak a cella végében lévő rész kell. Meg lehet-e azt csinálni, hogy törölje a cellák elején lévő egyező részt? Egyesével elég szivatás. -
rish #26 azért köszi! most az összefűzzel próbálkozom, hátha kevesebb kattintás lesz úgy -
#25 miért jó az ha nem egyszerre másolod bele??? több cella tartalmát csak több cellába lehet rakni. ha meg nem akarod felüliratni akkor a cellák fölött van egy sor ahova lehet gépelni és oda beilleszted.
jobbat nem tuok. -
rish #24 sziasztok! hogyan lehet 3 cella tartalmát másolni egy negyedik cellába, úgy, hogy a negyedik cellában levő adatot ne írja felül? a 3 cellának a tartalmát egyszerre szeretném másolni, nem egyenként. -
#23 Akkor maradunk a virtuális kézszorításnál.... -
#22 Nem élek vele :)
-
#21 Nem tudom van-e egyszerűbb megoldás, várnám én is, mert így macerás, ugyanis, ha egyszer te beírod, hogy milyen címletben van akkor ezzel az erővel ahol nincs oda nem írsz! :) -
#20 Szóval egy sörrel:D -
#19 EZZZZZZ AZZZZZZZZZ!
Erre volt pont szükségem!
Örök hála!
Jövök neked egy -el -
#18 -
#17 nem baj -
#16 Meg van, de bonyolultabb mint gondoltam :()
-
magnum #15