2417
megoldást keresek erre a problémára
-
#1574 Ezért kell azt a formát megadni, ahogy majd alkalmazni akarod a kapott képleteket. Jó hosszú, összetett képlet adta az eredményt, most még hosszabb lett.
Átírt változat -
Bpeter58 #1573 Próba -
Bpeter58 #1572 Szia! Kicsit korai volt az örömöm, vagy valamit nem jól csinálok, de körkörös hivatkozás miatt nem működik. Már próbáltam átrakni másik munkalapra is. Ha lennél szíves megnézni, mi lehet a gond, kérlek jelezd. -
#1571 Szívesen, örülök, hogy sikerült.
-
Bpeter58 #1570 Kiválóan működik, még annyival kiegészítettem, hogy az 1. sor alá beszúrtam egy új sort, ahova az anyagméretekhez minden oszlopba 1-et írtam, így a legkisebb méretnél kisebb számok esetén a legkisebb méreteket választja ki, nem pedig #ÉRTÉK az eredmény.
Még egyszer nagyon szépen köszönöm! -
Bpeter58 #1569 HŰ! Óriási köszönet érte! Nagyon gyors voltál, mindjárt próbálom! -
#1568 A4-be: =KARAKTER(HOL.VAN(A2;1:1)+64)
Ezt írhatod a háttér színével, hogy ne zavarjon. Ez a képlet adja meg a keresett oszlop betűjelét.
C2:
=HA(HIBÁS(FKERES(B2;INDIREKT(A4&":"&A4);1;0));INDEX(INDIREKT(A4&":"&A4);HOL.VAN(B2;INDIREKT(A4&":"&A4);1)+1);FKERES(B2;INDIREKT(A4&":"&A4);1;0)) -
Bpeter58 #1567 Ha már voltál olyan szíves,tovább bonyolítanám! Egy legördülő menüben megjelenő anyagfajtához és vastagsághoz kellene hozzárendelni a kiadódó méretnek megfelelő anyagszélességet.Hogy ne legyen egyszerű többféle anyag is van, mind több vastagságban, és szélességben. Nagyot segítenél rajtam, mert pár napja agyalok, de nem igazán vagyok otthon a műfajban, csak kísérletezek. Hálás Köszönet![IMG][/IMG] -
Bpeter58 #1566 Szia! Nagyon szépen köszönöm, majdnem így oldottam meg, de ez így sokkal korrektebb! -
#1565 Az A6 képlete:
=HA(HIBÁS(FKERES(A2;F2:F10;1;0));INDEX(F2:F10;HOL.VAN(A2;F2:F10;1)+1);FKERES(A2;F2:F10;1;0))
-
Bpeter58 #1564 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy nem túl bonyolult képletre, de most nincs időm a fórumot végigolvasni, és a kísérletezgetni.Az alábbi képen látható a feladat, a lényeg az, hogy az A2 cellába mindig más kiadódó érték kerül, amit az F oszlopban lévő értékre kellene kerekíteni. Az A6 cellában a kiválasztott értéknek kellene megjelennie. Ha igaz FKERES, de a továbbiakat nem tudom.
Előre is köszönöm!
[IMG][/IMG] -
#1563 Ha ezek az adatok az A1:A6 tartományban vannak, akkor =SZORZATÖSSZEG((A1:A6<>"")/DARABTELI(A1:A6;A1:A6)) -
Slient #1562 szevasztok. Egy egyszerű dologban szeretném a segítségetek kérni. Nem tudom melyik függvénnyel lehetne a problémámon segíteni.
pl:
Dávid
Béla
Dávid
Judit
Enikő
Béla
Például van egy ilyen oszlopom, amiben ismétlődnek a nevek, és azt szeretném kiszűrni,h hány fajta név szerepel a sorban, és nem azt hogy hányszor szerepel. Melyik függvénnyel tudnám? Le tudnátok irni a teljes formáját, ha az oszlop terjedelme A1:A10, és üres cellák is vannak benne. Köszi:) -
#1561 Szívesen.
Lényeg, hogy rájöttél, mit kell átírnod. -
Gimre #1560 Nagyon köszönöm a segítséget sokat segítettél, de a sor() függvénynél nekem nem 1-t hanem 10-t kellett kivonnom, mert a 11.sornál van a táblázat. -
Mivel azonos helyezések is előfordulhatnak, a kép szerint oldhatod meg. Az A oszlopot elrejtheted, vagy a karakterek színét a hátterével azonosra állíthatod, hogy ne zavarjanak. -
Gimre #1558 Az előzőhöz szeretnék hozzá szólni. Az excelböl kivágott képet nem tudom beilleszteni. Pedig jelezte, hogy feltöltötte méghozzá ide:
-
Gimre #1557 Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Készítettem egy olyan táblázatot, amiben a futballmeccsünk eredményeit tartom.
De emellett van egy összesítő táblázat is amiben a szokásos paramétereket tartom úgymint Játszott meccs, rúgott-,kapott gól, pontszám, stb.
És végül egy olyan táblázatot is amiben a pontok által elfoglalt helyet tartom, de akkor nem tudom, hogy hogyan kell kiszámolni, ha mondjuk két 3. helyezett van.
-
BéZé2 #1556 Sziasztok
Egy olyan problémám, van hogy betöltök a táblázatba a netről adatokat és frissíteni akarom ezzel:
Sheets("Sheet2").QueryTables(1).refresh BackgroundQuery:=False
természetesen ezt időzítéshez kötöm a RunOnTime-al
Először lefut, frissíti aztán kiadja a Script OutOfRange hibaüzenetet.
Sehogy sem tudok rájönni mi hiányzik van valakinek ötlete?
-
BéZé2 #1555 Nekem A SkyDrive jött be -
#1554 Akkor ezt vidd be a lap kódlapjára (továbbra is a D oszlopot vizsgáltatom a makróval, majd átírod):
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, Range("D:D")) Is Nothing Then
If Target = "gt" Or Target = "df" Or Target = "sd" Or Target = "as" Or Target = "er" Then
m = Target
usor = Sheets(m).Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
Target.Rows.EntireRow.Copy Sheets(m).Cells(usor, 1)
Else
usor = Sheets("plusz").Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
Target.Rows.EntireRow.Copy Sheets("plusz").Cells(usor, 1)
End If
End If
End Sub
-
Culram #1553 Igazából úgy van hogy a fix értékeseket megvizsgálja és akkor azt a sort copyzza a fix értékkel megegyező lapra. Ami ezekkel az értékekkel nem egyezik meg azok egy plusz lapra kerülnek majd.
Kipróbálom amit írtál.
Köszi. -
#1552 Ha a makrónak az a dolga, hogy javítsa a cellákat, amik nem a megadott értékeket tartalmazzák, egyszerűbb, ha ezekbe a cellákba érvényesítést teszel, ami eleve nem enged más adatot bevinni.
Makróval is ellenőrizheted, amit a laphoz rendelsz (a példában a D oszlopot figyelteted):
If Not Intersect(Target, Range("D:D")) Is Nothing Then
If Target <> "gt" Or Target <> "df" Or Target <> "sd" Or Target < "as" Or Target <> "er" Then
'ide írd, mi legyen, ha a beírt érték nem felel meg az előírásnak
End If
End If
End Sub
-
Culram #1551 Azt hogy tudom megcsinálni makróban? pl:
Van egy adattáblám és adott egy oszlop melyben a cellák öt fix értéket vehetnek fel és bármi mást. Hogy vizsgáltatom meg hogy nem az az öt az hanem bármi más és csak utána fusson le az if script?
pl: fixértékek: gt df sd as er
If cella != "gt" Or "df" Or "sd" Or "as" Or "er" Then
script
End If
-
#1550 Próbáld ki ezt:
Dim lapnev$, v%
v% = InputBox("Hány példányban nyomtassam az első oldalt?", "Példánszám", Default)
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=2
If Target.Address = "$A$1" Then
lapnev$ = Cells(1)
On Error GoTo Hiba
Sheets(lapnev$).Select
End If
Hiba:
End Sub
-
Styrex #1549 Igen látom, csak az a baj, hogy először a főoldalt kell nyomtatnom kettő vagy három példányban majd utána kell a beírt A1 szerinti oldalt nyomtatni. Ezért gondoltam a gombot mert így nem kellene elhagyni a főoldalt. -
#1548 Azt nem írtam tegnap, hogy nem kell hozzá gomb.
Amint beírod valamelyik lap nevét az A1-be, átlép a megnevezett lapra, és már nyomtatja is. Hibás név beírásakor nem csinál semmit (látszólag, mert ellenőrzi). -
Styrex #1547 Köszönöm holnap kipróbálom mert itt nekem sincs nyomtatóm. -
#1546 Nem tudom kipróbálni, mert itt nincs nyomtatóm.
A makrót az első laphoz rendeld (lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése – ezzel bejutsz a VB szerkesztőbe –, a jobb oldalon kapott üres lapra másold be.
Dim lapnev$
If Target.Address = "$A$1" Then
lapnev$ = Cells(1)
On Error GoTo Hiba
Sheets(lapnev$).Select
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1
End If
Hiba:
End Sub
-
Culram #1545 Google Documents, Dropbox 2GB-ig ingyenes. -
Styrex #1544 Sziasztok
Van egy excel dokumentumom egy fő oldallal (Munkalap1) és 15 további munkalappal (M2-M16).
Azt szeretném, hogy az 1-es lapon lenne egy gomb ami figyelné mondjuk az A1-es cellát és ha abban megjelenik az M2, M3, ...M16 akkor az annak megfelelő munkalapot kinyomtatná a gomb megnyomásakor.
Köszi -
onduty #1543 Tud-e valaki olyan ingyenes online szolgáltatót, ahová Excel 2007-ből el lehet menteni az állományokat és több helyről hozzá lehet férni.
A SharePoint gondolom csak eredeti verzióval működik. -
#1542 Hát igen, sokkal több angol nyelvű van, mint magyar.
Szívesen. -
luinil #1541 Delila, picit mélyebben ástam és találtam magyar nyelvű videókat a youtube-on. Most kutatók bennük. Köszönöm szépen! -
luinil #1540 Hmmmm... Elfelejtettem említeni hogy magyar nyelvű tananyag kell... -
#1539 A YouTube-on kereső szónak beírod az Excel-t, nagyon sok videó találatot kapsz. -
luinil #1538 Sziasztok!
Keresek oktató anyagokat excelről. Főleg videó formában. Kezdő szintről haladóig. Találtam már néhányat, de azért fordulok hozzátok, mert nem szeretnék fölösleges köröket futni. Azokat keresem akik már kipróbáltak ilyen oktatóanyagokat, vagy esetleg jobban tájékozottak a témában és tudnak egy olyan tananyagot amely jó, hatékony, és sokaknak bevált.
-
Terence007 #1537 Céges dokumentum jelszóval levédve.. :\ Ezért csak az eredetit szerkeszthetem, azzal meg ez van ami.. Különben hidd el már rég megcsináltam volna. :) -
#1536 A helyedben az összes adatot, és csakis az adatok területéről – tehát nem teljes lapokat – átmásolnám egy új füzetbe. Ha az új füzet rendesen működik, a régit nagy ívben kihajítanám. -
Terence007 #1535 Az Excelben létező összes releváns gombot megnyomkodtam ami csak lehetséges és összes beállítást átnézegettem, de ugyanúgy marad. Ami eleve furcsa nekem, az az ablak jobb felső sarkában lévő folytonossági hiba, az ablak kontúrjában, amivel eddig maximum akkor találkoztam ha valami megjelenítési hiba volt a programban, mintha valami elromlott volna ebben a dokumentumban.. És megvan az eredeti egyébként. Amikor először megnyitom, még jó is, ha viszont bezárom és újból megnyitom megint ez lesz. Próbáltam még 2003-as Excelből megnyitni, illetve .xls-re menteni, de úgy se jó.
Úgyhogy ez lesz a millió dolláros kérdés, legalábbis én egyelőre feladom, mert kiborít teljesen. :)
És köszi a válaszokat!