2417
megoldást keresek erre a problémára
  • norbre
    volna nekem is egy kérdésem..

egy munkafüzetben van több hasonló munkalapom.. mindegyik munkalap más-más oldalszámra van "tördelve".. az oldalakra rá kellene hogy kerüljön (legkésőbb nyomtatáskor) hogy az adott oldal az adott munkalapon hanyadik, és hogy az adott munkalapon hány oldal van összesen..

végeredményként egyetlen PDF-et kellene nyomtatnom az összes munkalapból..

eddig az oldalbeállítás/élőláb oldalszámozását próbáltam, de az csak akkor vezet jó eredményre ha egy munkalapfület nyomtatok egyszerre..
    ha az egész munkafüzetet szeretném kinyomtatni, akkor nem munkalapfülenként számolja az oldalszámozást, hanem az összes kinyomtatott oldalt veszi alapul..

szóval van-e valakinek arra ötlete hogy hogyan lehet úgy egyszerre kinyomtatni az összes oldalamat, hogy az oldalszámok munkalapfülenként számolódjanak?

köszi
  • norbre
    mármint ha az volt a kérdés hogy cellába hogy írj képletet makróval
  • norbre
    szia..
    elvileg valahogy így működnie kellene:
    Sheets("Munka1").Cells(1, 1).Formula = "=SUM(E:E)"
  • Elnora
    Sziasztok,
    hogy lehet makróval azt elérni, hogy az aktív cellába egy függvényt írjon bele? (tehát hogy a cella tartalma legyen a függvény, ne a makró számoljon)
    A cella alapesetben egy másik alapján egy listából kikeres egy értéket, de manuálisan is átírható... a makró az alapbeállításra lenne való.
    Köszönöm, Juci
  • Elnora
    Sziasztok,
    van egy fájlom, amiben van több mint 20e sor, normalizálva.
    Van egy fájlom, aminek külön-külön füleken szerepelnek különböző kimutatások az előbbi táblából.
    A kérdés: mitől függ- hogy lehet beállítani, hogy ezek a kimutatások egymástól függjenek/ne függjenek.
    Némelyre ha rákattintok, akkor frissül másik is, némely úgy tűnik, hogy nem. Ez még nem is lenne probléma, de az, hogy az egyiknél a dátumokat hónapra csoportosítom, másiknál pedig nem ezt szeretném, és ezt nem engedi, az gáz. Hogy lehet a kimutatásokat külön-külön kezelni? Lehet ilyet?
  • Delila1
    Nem is működhet, szintaktikailag helytelen.

Idézet a súgóból:
    "A függvény eredménye a szövegként megadott hivatkozás. A hivatkozásokat a Microsoft Excel azonnal kiértékeli és megjeleníti tartalmukat. Az INDIREKT függvényt akkor használjuk, ha egy cella hivatkozását meg szeretnénk változtatni egy képletben, de magát a képletet nem."

Vegyük, hogy az A oszlopban különböző értékek vannak, amik közül úgy akarsz választani, hogy a B1 cellában megadod a sor számát (ezt változtatod). Az =indirekt("A"&B1) függvény a B1 cella aktuális értékének megfelelő sorból veszi az A oszlop értékét. A képlet nem változott, de a B1 pillanatnyi értéke szerint más-más az eredménye.
  • Gimre
    Delila
    Köszönöm. De láttam olyan példát, hogy =indirekt("1:3") ez nálam nem működött.
    A szám (1:3) csak példa
  • Delila1
    Az =indirekt("A" & sor()) az A oszlopból a beírt függvény sorának megfelelő értéket adja.
  • Gimre
    Sziasztok!
    Az INDIREKT() függvényt hogy kell használni például a SOR() függvénnyel együtt?
  • fehera85
    ment a valasz PMben. valami oknal fogva nem talallak skypon
  • Delila1
    Megkaptam, de így sem értem pontosan a feladatot.

Privátban megírtam a címem, keress meg Skype-on, hogy megbeszéljük!
    Mostanában ritkán ülök a monitor előtt, többnyire csak 17 óra után.
  • lalakov
    Azt szeretném megkérdezni, hogy a beállítások között szereplő "Megjelenés szerinti pontosság beállítása" hogyan hangzik angolul?
  • fehera85
    Delila, elkuldtem PM-ben. Elore is koszonom a segitseged!
  • Delila1
    Ezt írtad:
    "... ha a "munka2" lapon az A1 cellaba ha kivalaszok egy termeket, ...". Itt csakis az A1 cellában történt kiválasztásról volt szó. A teljes A oszlopban érvényesítések vannak?

Küldd el a fájlt, és írd bele, hogy pontosan mit akarsz elérni.

A Munka2 lapra adj egy kiválasztott értéket, a Munka1 lapra pedig vidd be billentyűzetről, amit ott akarsz látni a választás után.
  • fehera85
    Delila, koszonom a macrot. Mukodik csak az a gond, hogy egyedul az A1-es cellaban es csak a Munka2-es lapon. Lehet, hogy tul nagy keres, de ha atkuldenek neked email-ben egy darabkat abbol amin dolgozok, az lehet, hogy mas kepet vetne fel. NAgyon sok minden van a fejemben evvel kapcsolatban es az igazsag az, hogy a fatol mar nem latom az erdot.

Koszonom!
  • Delila1
    Ez szörnyű lett, bemásolom újra a két makrót.

1.

Sub vonalkod()
    Dim sor%, usor%, oszlop%, termek As Variant

usor% = Sheets("Munka1").Range("A1").End(xlDown).Row
    Sheets("Munka2").Select
    Range("B1:IV1") = ""
    termek = Range("A1").Value

For sor% = 2 To usor%
    If Sheets("Munka1").Range("A" & sor) = termek Then
    oszlop% = Range("IV1").End(xlToLeft).Column + 1
    Cells(1, oszlop%) = Sheets("Munka1").Range("B" & sor)
    End If
    Next
    End Sub

2.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim sor%, usor%, oszlop%

If Target.Address = "$A$1" And Target <> "" Then
    Application.EnableEvents = False

For sor% = 2 To usor%
    If Sheets("Munka1").Range("A" & sor) = Target Then
    End If
    Next
    Application.EnableEvents = True
    End If
    End Sub
  • Delila1
    Makróval könnyen megoldhatod, ennek is van legalább két módja.

1. Gombnyomásra – modulba másolod a makrót.

Sub vonalkod()
    Dim sor%, usor%, oszlop%, termek As Variant

Sheets("Munka2").Select
    termek = Range("A1").Value

For sor% = 2 To usor%
    If Sheets("Munka1").Range("A" & sor) = termek Then
    End If
    Next
    End Sub

VAGY

2. A Munka2!A1 cellába történő beíráskor, vagy érvényesítésből kiválasztáskor fut le automatikusan a makró, ezt a Munka2 laphoz kell rendelned.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim sor%, usor%, oszlop%

If Target.Address = "$A$1" And Target <> "" Then
    Application.EnableEvents = False

For sor% = 2 To usor%
    If Sheets("Munka1").Range("A" & sor) = Target Then
    End If
    Next

Application.EnableEvents = True
    End If
    End Sub

• fehera85

Udv mindenkinek!

Segitsegeteket kernem, egy olyan problemaban, hogy van egy adatbazisom a "munka1" lapon az adatbazis elso oszlopa tartalmazza a termek nevet, a masodik oszlop a vonalkodokat. Egy termekhez tartozik tobb vonalkod. A "munka2" lapon van az elso oszlopban a termek nevek helye amit az "ervenyesites-lista-munka1" laprol valasztok ki, a masodik oszlopban a vonalodok helye van, ezeknel a cellaknal is az ervenyesites-lista lehetoseget lattam jobbnak. Mivel tobb 100 termekrol van szo, es ez egy leltar munkalap lenne, ahol legalabb 10 munkalaprol (zonarol) van szo, nagyban megkonnyitene a munkamat, hogy ha a "munka2" lapon az A1 cellaba ha kivalaszok egy termeket, akkor a B2, B3, B4... cellaba automatikusan beirna az ahoz a termekhez tartozo vonalkodot. Kerem, aki tud segitsen ebben, elore is koszonom! Email-re vagy itt varoma valaszokat. [email protected]

Koszonom megegyszer a segitsegeteket!
  • robby3
    Kedves hozzáértők! :)

Egy olyan problémával fordulok hozzátok, amivel talán még Ti sem találkoztatok ;) (bár remélem mégis)

Munkahelyen, Excel 2010-ről lenne szó. (Office Standard 2010)
    A helyzet az, hogy bizonyos excel táblák megnyitása esetén, miután megnyitjuk a fájlt, és bármely cellába vmilyen számot szeretnénk írni(1,2,3,4...), akkor az adott szám nem jelenik meg a cellában, hanem helyette a gyorelérési eszköztárból az adott számnak megfelelő sorszámú funkció lép életbe... tehát ugye alapértelmezettben az első funkció az eszköztárban a Mentés, így ha az 1-es gombot nyomjuk le (akár a NUM padon, akár szimpla számsornál), akkor elmenti a dokumentumot.

Ez mondjuk a kisebbik baj, mert ha elmenti semmi gond, de pl. 4.nek a nyomtatás van beállítva, és ha neadj'Isten 4-sel kezdődik a szám amit éppen be akarunk írni, akkor elkezdi kinyomtatni a 150oldalas dokumentumot... :S

De csak a legelső számjegyre csinálja a hülyeséget, utána a többit már írja rendesen...

Remélem vki találkozott már hasonlóval, és tud majd segíteni,
    előre is köszönöm,
    Üdv:
    Robi
  • Delila1
    Szívesen.
  • lalakov
    Köszönöm.
  • Delila1
    A cellaformátum Védelem fülén vedd ki a pipát a Zárolt négyzetből azoknál az oszlopoknál (celláknál), ahol nem akarod érvényesíteni a védelmet, és csak ezután védd le a lapot.
  • lalakov
    2007-es Officom van. Szeretnék bizonyos oszlopokat lapvédelemmel ellátni. Kijelölöm őket + beállítom a jelszót, de más oszlopokat is levéd, amiket nem kéne, viszont nem az összeset. Hogyan tudom elérni, hogy csak a kijelölteket zárolja?
  • Delila1
    Igen, Neked szólt, csak elfelejtettem a "válasz"-ra kattintani.
  • garabo
    Ha nekem szólt Delila válasza, köszönöm!
    Olvasgatni fogom.
    üdv
  • Delila1

Itt olvasgass a 13667-es kérdéstől.
  • garabo
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni, nem tudok vba-val adott nevű könyvtárat általam megadott könyvtárba létrehozni. Továbbá, a munkafüzet egy munkalapjának adatait szeretném havonta a létrehozott munkafüzet egy-egy munkalapjára bemásolni.
    Segítsetek!
  • Delila1
    Szívesen.

Edd meg az egészségemre!
  • Bpeter58
    Sok köszönet a segítségedért! Csokit hova küldhetem?
  • Delila1
    Igazán örülök, hogy így elnyerte a tetszésedet.
    Tényleg 0,280-at írtam, szarvashiba!

A néhány m2 mogyorós csoki jó ötlet.
    (Nincs egy normális smily)

• Bpeter58
    Nem is tudom, hogyan tudom megköszönni! Ha van valami ötleted, pl. hány m2 mogyorós csoki,kisfröccs stb., lehet a köszönet kézzelfogható része, kérlek írd meg!

Valamikor, jó 20 évvel ezelőtt voltam egy alap EXCEL tanfolyamon, mert érdekelt, de ott jóformán csak az adatok bevitele, táblázat formázás, és nagyon kezdetleges képletek kerültek szóba. Így aztán kísérletezéssel kutakodással, fórum, súgó olvasással igyekeztem bővíteni a tudásom, no meg külső segítséggel, segítségeddel, de bőven van még mit tanulnom!
    Köszönöm a megjegyzéseket is!

Szerintem tökéletesen megértetted a feladatot, a tökéletlenkedésemből!

A B oszlopot elrejtheted.
    Igen ezt én is így gondoltam.

A C oszlop adatait nem használta egyik oszlop sem, megszüntettem, úgyis azonos volt a B oszloppal.
    Igen ez is jó így.

Ha túl nagy a magasság az F oszlopban, az M oszlop értéke nulla lesz, mint a 10-es sorban.
    Ez is rendben van, mert ha nincs ilyen kiinduló méret, akkor nem gyártható, valahogy jelezni kell.

Az Árak lap tartalmát transzponálva áttettem az Adat lapra, az N oszlop onnan veszi az árakat.
    Tökéletes, nekem nem sikerült, mert sorban volt és nem oszlopban, ez is tökéletes így.

Az Árak lapot megszüntettem.
    értelemszerű.

A PET 0,012-nek nincs ára, pótolni kell.
    Köszi, tudok róla, meg kell tudnom a valós értéket, nem akartam fals számot beírni.

Az anyagok méretét kiegészítettem egy nullával, ahol szükség volt rá – pl. ZSS BOPP Met. 0,280 –, így egyszerűbb lett a Vastagság képlete.

Valahogy egy másik próba lapon én is erre jutottam, kicsit vastag lett, helyesen:ZSS BOPP Met. 0,028, javítottam.

Így most-már ki tudom egészíteni a többi adattal, azzal nem lehet már gondom, remélem!
  • Delila1

Talán ezzel előrébb jutsz
  • Delila1

A feltöltött fájlból nem értettem meg a feladatot.

• Delila1
    Jó lenne a JOBB függvény, ha
    1. az A oszlopban mindig azonos számú lenne a számjegyek száma
    2. ha a függvény számot eredményezne.

Megoldás:
    1. =JOBB(A3;HOSSZ(A3)-SZÖVEG.KERES(",";A3)+1). A SZÖVEG.KERES függvény megadja a vessző előfordulási helyét a szövegben, ezt vonjuk le a szöveg teljes hosszából.

2. az előbbit szorzod 1-gyel, ami számmá alakítja az értéket, a képlet végső alakja =JOBB(A3;HOSSZ(A3)-SZÖVEG.KERES(",";A3)+1)*1 lesz.
  • Bpeter58
    Magamnak válaszolok!
    A oszlop méretszámait azonos karakterszámra állítva "JOBB" képlet segítségével sikerült új oszlopban megjeleníteni, ez így már jó nekem.
    A többi még foglalkoztat.
    Delila=Delila10?
  • Bpeter58
    feltöltöttem megint
  • Bpeter58
    A különféle fajta, és vastagságú anyaghoz (A1) árat rendelni egy megadott sorból ami lehet az "Adat" lapon a méretek alatt egy külön sorból.
  • Bpeter58
    Találtam még valamit. A feltételesen formázott cellák értékét nem tudom összeadni,mert szöveget is tartalmazhat, pedig van ahol kellene. Valamint az "A" oszlopban lévő cellatartalomból a számokra is szükségem lenne szorzóként a tömeg kiszámításához.
    Sok a bajom! Ha terhedre vagyok, nem zaklatlak. Köszi! Üdv!
  • Delila1
    Szívesen.

Írd meg pontosan, mit is kell tudnia az N oszlopnak.
  • Bpeter58
    Nagyon köszönöm, szeretnék ennyire érteni az Excelhez, de ami késik....
    Annyit kellett változtatnom, hogy nem a "D", hanem a "K" oszlopra kell hivatkozni, de ez már nem gond. Van még egy megoldandóm, az "N" oszlopba az "A"-hoz, vagy a "B"oszlop hoz kellene rendelnem értékeket, de ezek nem az adat lapon vannak, illetve ott is lehetnek.
    Még egyszer nagyon köszönöm segítőkészségedet!