2417
megoldást keresek erre a problémára
  • Delila1
    Az A9:A16 tartományban írd újra az adatokat, ott némelyik szöveg formátumú.
  • onezoli
    Így már jó. Köszönöm. Ha egy képletettel adok adatott a B5 be akkor miért nem müködik ujra...formátum hiba lehet?
  • Delila1
    Nem volt jó a képlet, kijavítottam.
  • onezoli
    Ha jól csináltam szerkeszthetővé tettem a munkalapot
    http://sdrv.ms/1hd7Y2X
  • onezoli
    A jelen példában is a B5 cellában pont olyan érték van ami szerepel az A11 cellában...ezekkel sem müködik a képlet....
  • Delila1
    Akkor kapod ezt az eredményt, ha a B5-be olyan értéket írsz, ami nem szerepel az A9:A16 tartományban. Ezt a hibát ki lehet küszöbölni, az általad használt verziótól függően a ha(hibás(fkeres(B5;A9:B16;2;0));""), vagy a hahiba(fkeres(B5;A9:B16;2;0);"") függvénnyel.
  • onezoli
    #hiányzik
  • Delila1
    Az F3 képlete
    =fkeres(B5;A9:B16;2;0)
  • Delila1
    Szívesen.
  • onezoli
    Ehhez szeretnék segítséget kérni
    Hol a hiba? Az F3 cellában jelenjen meg a B9-16 cellákból adat, ha a B5 egyenlő az A9-16 tartományban lévő cellák valamelyikével.
    https://skydrive.live.com/view.aspx?resid=A8E6F07A27780305!123&ithint=file%2c.xlsx&app=Excel&wdo=2&authkey=!ABuwEe3MnkDGWeg
    Elvileg ez lenne a képlet =HA (B5=A16;"1";HA (B5=A15;"2";HA (B5=A14;"3";HA (B5=A13;"4";HA (B5=A12;"5";HA (B5=A11;"6";HA (B5=A10;"7";HA (B5=A9;"8") ) ) ) ) ) ) ) nem bírok rájönni hol nem megfelelő a képlet..
  • wildstorm
    Ez lesz az. Ezer hála!
  • Delila1
    Nézd meg a "Szövegből oszlopok" funkciót. Ezzel csak annyi a hiba, hogy a több szóból álló neveket (pl. Kossuth Lajos út) több oszlopba helyezi el, amiket utólag 1 cellába kell összefűznöd.
  • wildstorm
    Lenne egy kérdésem. Van-e olyan funkciója az Excelnek ami egy cellát másolva szét tudja bontani azt és különböző cellákba beilleszti.
    Pl.: Van egy cím:
    1848 Budapest Kossuth tér 1.
    Ez egy cellában van írva. Ezt másolom.
    S a 1848 az irányítószám oszlopba kerül.
    A Budapest a helység oszlopba kerül.
    A Kossuth tér 1. a cím oszlopba kerül.

Ez megoldható valamilyen egyszerű megoldással?

Előre is köszi!
  • Delila1
    Örülök, hogy összejött, szívesen.
  • lalakov
    Sikerült. Köszönöm szépen.
  • sulthan
    Szia!
    Találtam egy megoldást, ha nem is a legszebb, de célravezető:
    ActiveSheet.Protect
    Ekkor ugyebár nem illik felajánlani a szerkesztési lehetőséget a diagramon. Működik is, nem aktív a diagram...
    Ha tudsz "szebb" megoldást, ne kímélj!
    Köszi az eddigi törődést,
    Z.
  • sulthan
    Sajnos nem működik, pedig tetszett az ötlet. Továbbra is a diagram marad "kijelölve" és a menűsoron aktív a "diagrameszközök". Szerintem egy select vagy activate utasítás kellene, ami a lap hátterére vezetne. Persze ebben a ... office 13-ban semmi nincs a helyén.
  • lalakov
    Még nem csináltam meg, nekem ehhez több idő kell. :-D Ha nem fog sikerülni tudni fogsz róla. ;-) Köszönöm az érdeklődést.
  • Delila1
    ActiveChart.Deselect
  • sulthan
    Szia!
    Igazad van abban az esetben, ha a diagram egy excel munkalapon van. Ellenben ha a diagram helye új munkalap, akkor az egy "diagram lap" lesz, ahol nincsenek cellák. Kérdés hogy itt hogy lehet a diagram területén kívüli területre hivatkozni (cella itt ugyanis nincs).

• Delila1
    Szívesen. Sikerült?
  • bardocz
    Lehetséges az, hogy word-be azért nem tudok bemásolni egy diagramot, mert túl sok adatból áll? 22-26000 soros fájlokból van. Pár pontból állót átmásoltam, nem volt vele gond. Meg olyanokat is már, amik olyan 16-20000 sorosak voltak.
  • lalakov
    Köszönöm. :)
  • Delila1
    Arra figyelj, hogy a régi makróban a cella háttérszínére (interior.colorindex) vonatkozik a hivatkozás, a karakterek színére a font.colorindex kell.
  • Delila1
    Egyszerűen adsz egy Select utasítást, ami a diagramon kívüli cellára mutat.
    Pl. Range("A1").Select
  • lalakov
    Azt hiszem Delila már 2010-ben leírtad egy másik fórumon. Majd az alapján megpróbálom megcsinálni. :)
  • sulthan
    Bocsi, még az előző kérdéshez: Ha a grafikon melletti szürke területre kattintok, akkor eltűnnek a "diagrameszközök" a menűsorból, és a felesleges, zavaró ikonok is a grafikonról. Ezt szeretném a makróban is elvégeztetni.
    Z.
  • sulthan
    Sziasztok!
    Megint szembe jött egy probléma: Excel munkalapra diagram helyezve, majd az adatainál egy egyszerű makro: "Sheets("GRAF_01").Select" Ennek hatására látszik a grafikon, de a "diagrameszközök" is, amire adott esetben semmi szükség. Hogyan tudnám ezt "kikapcsolni" ??
    Z
  • lalakov
    Vannak számaim A1:X1 között, pirosak és kékek. Y1-be csak a piros számokat szeretném összeadni. Lehetséges ez?
  • Delila1
    Próbáld meg, hogy a makróidat a personalban tárolod.
  • sulthan
    Sziasztok!
    Kipróbáltam a pudingot...
    Nos ez valóban csak az adott munkafüzetre, nem pedig az excel egészére érvényes. Azért köszi.
    Ki a fene gondolta volna, hogy egy ikonkép megváltoztatása a XXI.sz-ban ilyen nehézkes, illetve lehetetlen. Ide jutott a Windows 3.1-es...
    Z
  • sulthan
    Visszatérve az adott problémára: nekem az lett volna a "kényelmes" megoldás, ha mondjuk meg tudom keresni azt a 181 ikont, és átszerkesztem, a saját idétlenségeimnek megfelelően, aztán használom folyamatosan.
    Ha ilyesmit találtok, tudtok, szívesen veszem...
    Köszi,
    Z
  • sulthan
    Köszi, ez jónak tűnik. Bár hirtelen átfutva, ez mintha csak az adott munkafüzetben működne, nem az "egész" excelben. De majd jön a puding próbája...
  • joebacsi
    Én ezekkel próbálkoznék első körben:

• Delila1
    Éppen ez a bánatom, hogy nem lehet saját rajzokat rendelni az ikonokhoz. Ezt le is írtam: egy halom szépséges ikon közül választhatsz, amik közül egy sem utal a makróddal végrehajtható feladatra. A 2007-es verzió alattiaknál még rajzolhattunk.
  • sulthan
    Szép Jó Estét!
    Köszi a gyors választ! De:
    Ez így mind O.K. A leíásodban "Módosíás" az most "Átnevezés", ahol valóban lehet hozzá csatolni kb. 150-200 db ikon közül egyet. Nos én ezeket szeretném átszerkeszteni, vagy egy saját ikongyűjtemény daradjait hozzárendelhetővé tenni. Ezt Te meg tudod tenni a 2010-es változatodban? Mondjuk tudsz a smile ikonnak sárgarépa orrot rajzolni? Tudom, hogy ez nem egy tipikus excel feladat, de az excel kezléséhez ít makrók kezeléséhez sok segíséget nyújtanának a tartalomra utaló, saját készíésű vagy átszerkesztett ikonok.
    Üdv;
    Z
  • Delila1
    2013-as változatom nincs. Próbáld ki, hátha megegyezik a 2010-es változatéval.

A gyorselérésin legördíted a jobb szélén lévő nyilat, "További parancsok". A megjelenő panelen a "Választható parancsok helye"-nél kiválasztod a "Makró"-kat. Alatta megjelennek a füzetedben, és a personalodban lévő makrók. Kiválasztás után a "Felvétel" gomb átmásolja a jobb oldaliakhoz (amik már szerepelnek a gyorselérésin). Itt kijelölve a makrót a "Módosítás" gomb segítségével egy halom szépséges ikon közül választhatsz – amik közül egy sem utal a makróddal végrehajtható feladatra. Lehet, hogy a 2013-asban rajzolhatsz saját ikonképet. Ezt a lehetőséget a régebbi verziók felajánlották.
  • sulthan
    Office 13 excellben a gyorselérésű eszköztárban lévő ikonokat szeretném kicserélni, vagy módosíani, hogy a makróimhoz rendelve utaljon a tartalomra...
    Ezidáig sehol sem kaptam rá választ.
    Köszönettel:
    Z
  • lalakov
    Végre itt a 2013-ban nem kérdezi meg állandóan, csak egyszer, hogy engedélyezem-e egy adott lapnál a makrót, ami nagyon jó a 2007-es verzió után. Ha véletlenül rosszul nyomok az első ilyen kérdésre, hol tudom ki/bekapcsolni a makró engedélyezését?
  • lalakov
    A betűszínnél és a kitöltőszínnél meg lehet változtatni az Alapszínek sorát? Az Office 2003-ban mindig elől voltak a kedvenc színeim, de a most megvett 2013-ban csak a További színek alatt tudom őket elérni.

Van olyan beállítási lehetőség ami pl. a Speciális beállításnál lévő "Megjelenés szerinti pontosság beállítása" lehetőséget az összes dokumentumra alapértelmezetté tenné (meglévők és újonnan létrehozottak?