Excel kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
=PLAFON(A1;0,0001)
függvény, ahol az A1 cella tartalmazza a bemásolt számot.
Meg ne kérdezd, miért, csak próbálgattam, és ez adta a megfelelõ értéket. Másik cellákba írtam egész számokat, és az összegük tizedes része így ,098 lett.
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Ha cellaformásás/szám-on belül a tizedesjegyeket 3-ra állítod, az úgy nem lenne jó? (mert ha én így csinálom akkor marad a 48623,098, akkor is ha enter után visszakattintok a számot tartalmazó cellára)
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
csak akkor csinálja ha az egészek 32768 és 65536 között (2^15 és 2^16) vannak és .098 század van megadva
fogalmam sincs miért csinálja és a gyors guglizás sem segített
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Ismét van egy problémám! 2007, 2010 ben is ugyanaz.
valamelyik cellába (mindegy melyik) beírom, hogy 48623,098.
Entert ütök. visszamegyek a cellára és az fx mellett azt írja ki, hogy 48623,0979999999
Ha ponttal írom a számot akkor viszont jó.
mi lehet a gond?
Köszi szépen!
A világon 10 féle ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, aki nem, és aki tudja, hogy ez a vicc valójában ternáris.
2003-as excelben SZUMHATÖBB alternatívájaként ezt a függvényt használtam:
=SZORZATÖSSZEG((A2:A10="FELTÉTEL1")*(B2:B10="FELTÉTEL2")*(C2:C10)),
ahol A2:A10 és B2:B10 vizsgálandó tartományok, C2:C10 pedig az összegtartomány.
A függvény tökéletesen mûködik, egészen addig, amíg valamely vizsgált tartományban nem szerepel pl. "" tartalmú cella, vagy szám helyett üres cella van. Ilyenkor #ÉRTÉK!-et kapok.
Szerintetek van bármilyen mód megoldani, hogy ilyen esetekben is mûködõképes legyen? A 2003-as excel adott.
A világon 10 féle ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, aki nem, és aki tudja, hogy ez a vicc valójában ternáris.
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Hogy lehet sok-sok excel táblázatból (file-ok) adott oldalakat kinyomtatni...
Remélem érthetõ voltam.
Tegyük hozzá, h nem vagyok nagy pro de próbáljuk, meg és megköszönném ha tudnátok segiteni.
Egy központi szerveren van egy excel spreadsheet ahova különbözõ adatokat töltünk fel.
A saját gépemre le van mentve egy ugyan olyan spreadsheet ahová én nap mint nap másolom be az adatokat. Azt szeretném, hogy minden hét végén én egy importtal bemásoljam ezeket az adatokat a szerveren lementett verzióra úgy, hogy mindig a legutóbbi row alá másolja be az adatokat!
Lehetséges ez ?
Eddig csak sima copy + paste as value val másolom be de nagyon para és macera igy
köszi a segitségeteket
tudok olyat csinálni, hogy egy excelbõl vágólapra másolt adatot (ezzel még magvagyok), egy adott txt-be másolja automatikusan az éppen futó makró, felülírva azt ami abban van?
...Nyugi!Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezemből...
Megcsillan a fény az Emirates-en,átszáguld a labda a gólvonalon,együtt forog a labda és a lélek,Arsenal-os leszek amíg élek!
Megcsillan a fény az Emirates-en,átszáguld a labda a gólvonalon,együtt forog a labda és a lélek,Arsenal-os leszek amíg élek!
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Aztán frissült az office tegnap, és azóta nem megy. )o:
Ezért gondolom az összefüggést.
Köszi, hogy utánanéztél kollégádnál is!
Mindegyikbe beírod az elsõ két dátumot, mint itt a példában. Kijelölöd együtt a 4 cellát, és úgy húzod le.
<2013 I. 07. - I. 13.>2013 I. 07. - I. 13.>
<2013 I. 14. - I. 20.>2013 I. 14. - I. 20.>
Ezt kellene két oszlopban, elsõ oszlop 2013, másik oszlop 2014. A szögletes zárójelek a cellát jelölik, a mellettük lévõ cellában példaként egy panellakás ajtainak a beosztása. Ha lehúzom a cellát, akkor az évszámot növeli csak.
Chaos Anno Domini
amire én használom, arra nekem bõven jó farigcsálni a vba (mást nem is nagyon ismerek)
Fõleg akkor jelent elõnyt, ha külsõ adatokat kell feldolgozni.
Másrészt én C alapú nyelveken nevelkedtem, mindig is a hideg rázott a VBA szintaktikájától.
Persze egy külsõ addon-al nem lehet egy beépített script nyelv minden képességét kiváltani, de sok esetben ahogy látom jó alternatívát jelent.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
olyan jellegu kerdesem lenne hogy egy excel adatbazisban tartjuk nyilvan a kimeno szamlainkat. szepen minden oszlopban van pl.: veveokod, szamlaszam, osszeg, afa stb. Olyan feladatot kellene megoldanom, hogy ha fizetes datuma ures akkor kuldjunk levelet az ugyfelnek (Series letter,ez meg talan menne is) problemasabb az lenne tobb szamla nincs kiegyenlitve es az kellene elerni szepen egymas alatt funtesse fel, hogy 1. szamla ennyivel 2. szamla annyival alul pedig adja ossze. Eddig csak olyan fuggvenyt talaltam ami osszevonja az osszegeket es nem latom a reszleteket.
A valaszokat lore is koszonom. (ha volt mar akkor elnezest nem talaltam a keresovel)
vagy
=RIGHT(CELL("filename"),LEN(CELL("filename"))- FIND("]",CELL("filename"),1))
=CELLA("filenév")
vagy =CELL("filename")
Abba szeretném a segítségeteket kérni, hogy hogyan tudnám megjeleníteni egy munkalap nevét az adott munkalap egy cellájában. A segítséget elõre is köszönöm.
Sheets("Munka2").Cells(1, 109).NumberFormat = "yyyy/m/d"
és mûködik.
Viszont, ha lehet lenne még 1 gondom, amiben kérném a segítséged.
Ugyan így szeretnék dátumra is szûrni.
Private Sub DTPicker1_Change()
Sheets("Munka2").Range("de1") = DTPicker1
Sheets("Munka2").Cells(1, 109).NumberFormat = "yyyy/m/d"
End Sub
Private Sub DTPicker2_Change()
Sheets("Munka2").Range("df1") = DTPicker2
Sheets("Munka2").Cells(1, 110).NumberFormat = "yyyy/m/d"
End Sub
Dim a
Dim b
lekerdezes.Hide
a = Sheets("Munka2").Range("de1")
b = Sheets("Munka2").Range("df1")
ActiveSheet.Range("$A$1:$AM$20496").AutoFilter Field:=16, Criteria1:=">=" & a, Operator:=xlAnd, Criteria2:="<=" & b
de a nap után valamiért betesz egy pontot ami a szûrendõ dátumok végén nincs.
Criteria1:=">=" & e, Operator:=xlAnd, Criteria2:="<=" & f
formában add meg.
makróval szeretnék szûrõt használni 2 érték közötti számokra
a 2 értékre felvettem 2 változót, de így csak szövegként keresi e-t és f-et
ActiveSheet.Range("$A$1:$AM$20504").AutoFilter Field:=16, Criteria1:= _
">=e", Operator:=xlAnd, Criteria2:="<=f"
Tudnátok segíteni, hogyan lehet ezt megoldani?