Excel kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
régebben segítettetek nekem, de nem találom most a hsz-t. Ajánlottatok a cellaegyesítés helyett valamit, ami ugyanúgy jeleníti meg, mintha egyesítve lenne több cella. pl A1, A2, B1, B2. megtudnátok nekem mondani mivel tudom azt elérni? 2010 az excelem.
köszi!
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
ha a forrás adatok közt vannak üres cellák, akkor a kimutatásnál azt írja hogy "(üres)".. meg lehet valahogy adni hogy ezt ne írja ki? csak maradjon üres a cella..
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Az utóbbiban a tartományt fix értékekkel kell megadnod, nem vegyessel. A keresés tartománya $A$1:$C$20, nem $A1:$C20. A B1:B20 tartományban nem ismétlődhetnek a betűjelek.
Érdekes megoldás, hogy a keresett érték, és a segédtábla részben fedik egymást.
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.
Tehát:
=ha(hossz(B1)=1;Kód(B1);B1)
Az fkeresben pedig szintén: = fkeres(Ha(hossz(B1)=1;kód(b1);B1);$A1:$C20;3;0)
Köszi mégegyszer.
czs1
=HAHIBA(FKERES(KÓD(A1);F:G;2;0);FKERES(A1;F:G;2;0))
Régebbinél:
=HA(HIBÁS(FKERES(KÓD(A1);F:G;2;0));FKERES(A1;F:G;2;0);FKERES(KÓD(A1);F:G;2;0))
h 10
H 20
fc 15
gaa 41
fx 101
Az "fc" esetében pl. máris hibás értéket ad a KÓD függvény, mert az csak az első karakter ASCII kódját adja vissza, s ez esetben az "fc"-nek és az "fx"-nek is ugyanaz lesz a kódja (102). Ez pedig megint csak hibás eredményt jelentene.
De értékelem a megoldási javaslatot 😊
=FKERES(KÓD(A2);F:G;2;0)
A segédtábla első oszlopába (F-be) ne h-t és H-t írj, hanem a nekik megfelelő kódot, 104-et és 72-t.
Az egyik h után tegyél pontot, akkor jó a találat.
Adott egy eszerű táblázat:
h 10
H 20
Egy másik táblázat adott cellájába szeretném beíratni FKERES függvénnyel a fenti táblázat adott értékét. Azaz, ha a másik táblázaban pl. A23 cella "h", akkor a B23 cellába az FKERES függvénnyel be kellene írni a 10-es értéket és "H" esetén a 20-ast. A gondom az, hogy az FKERES nem kezeli a "h" és a "H" közötti különbséget, mert mindkét esetben a 10-et írja be (az van előrébb az FKERES referencia táblázatában).
Tudtok valami megoldást erre? (a két betű fix, nem változtathatom meg másra!)
Előre is köszi!
czs1
A területet kijelölve Ctrl+r-rel teheted meg legegyszerûbben. Új sor bevitelekor automatikusan másolja a fölötte lévõ sor formázását, a képleteket, és még az érvényesítéseket is.
=SZUMHA('beérkezett';">0";'db')
=SZUMHA('beérkezett';'';'db')
.. lehet nem fog ez így menni
azért köszi
Norbre: a számított mezõben nem lehet az egyes sorok adataira hivatkozni, csak a teljes oszlopra, a címe szerint.
kicsit úgy tûnik hogy nem minden képletet szeret a kimutatás számított mezõ parancs.. de ha van valami elegánsabb ötlet az is jó lehet
Hogy tudsz bekukkantani a galériámba?
nem egészen erre gondoltam.. az adattáblába nem szeretnék plusz képletet felvenni.. a képletet magában a kimutatásban gondoltam, van ott olyan hogy "számított mezõ"
Az utolsó oszlop képlete:
=HA(DARABTELI(A$2:A2;A2)>1;SZUMHA(A:A;A2;C:C)*100/SZUMHA(A:A;A2;B:😎;"")
A HA függvény nélkül többször szerepelne az egyes megrendelésekhez tartozó százalék, és a kimutatásban ezek összegzõdnének.

van egy rendeléskövetõ adattáblám a következõ mezõkkel (egyszerûsítve):
projekt
db
tétel
beérkezett
a 'projekt' mezõbe írom a rendelés projektszámát
a 'db' mezõbe írom a rendelt darabszámot
a 'beérkezett' mezõbe pedig a dátumot amikor az adott tétel bejött.. amíg nem jön be, addig üres a mezõ
ebbõl a táblából szeretnék egy egyszerûen áttekinthetõ kimutatást csinálni, ahol az egyes projektekhez tartozóan látom hogy hány %-on áll a rendelés..
ehez egy sorcimkének felvenném a "projekt" mezõt, és az értékmezõnek pedig egy számított mezõt
gondoltam beszúrok egy olyan számított mezõt, hogy:
=100*DARAB2('beérkezett')/DARAB2('db')
.. de nem akar mûködni, mert mindig 100-at kapok eredménynek..
van valakinek ötlete?
Sub HB()
Dim sor As Long
For sor = 2 To Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
If Right(Cells(sor, "A"), 3) = "_HB" Then
Cells(sor, "B") = "_HB"
Cells(sor, "A") = Left(Cells(sor, "A"), Len(Cells(sor, "A")) - 3)
End If
Next
End Sub
Egy kimutatást kell készítenem Excelben. Ezzel nem is lenne gond, de a táblázat letisztítása nem megy. Pl.: van az "A" oszlop és 1000 soron keresztül vannak benne megnevezések: alma001, alma002, stb. De van sajnos olyan is, hogy alma002_HB. Az lenne a feladat, hogy mind az 1000 sorról, ahol van _HB, az eltûnjön és a "B" oszlopba kerüljön át. Ha valaki tudná a választ annak nagyon örülnék, mert én nem jöttem rá.
Elõre is köszönöm.
http://office.microsoft.com/hu-hu/excel-help/a-munkalap-es-a-munkafuzet-elemeinek-vedelme-HP010078580.aspx#BMprotectworkbookelements
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mit véd le a Füzetvédelem? Azt észrevettem, hogy az Elrejtett lapfüleket nem lehet elõhozni ilyenkor, ami kell is nekem, de van még más hatása is?
Most a védeni kívánt oszlopokat tedd ugyanitt zárolttá, ezután levédheted a lapot.
C40:E40 helyett: SZUM(C40:E40)
Mi ebben a képletben a hiba? Illetve, hogyan kéne helyesen?
=HA((Q38=1);B40😄40;HA((Q38=2);C40:E40;"")) Ezt elfogadja: =HA((Q38=1);B40+C40+D40;HA((Q38=2);C40+D40+E40;"")) Vagy csak így lehetséges?
Érdekes problémával találkoztam az excel 13 64bites verziónál. Egy viszonylag egyszerû keresõ makro (munkalapról nyomógombbal indítva kb 20-22 sec alatt fut le. Ha viszont az egérkurzor a makró nyomógombja fölött van, vagy leviszem a munkalapfülek fölé, azonnal, azaz kb 2-3 sec alatt lefut. Más, nagyobb makrók esetében is tapasztaltam ezt a "lapfül fölé viszem a kurzort, akkor sokkal gyorsabb" módszert. Ilyenkor villog, meg alakot vált a kurzor, egyébként meg szépen "el van magával". Viszont kb tízszeres futásidõ van, ha nem "piszkálom"...
Póbálkoztam screenupdate kikapcsolásával, DoEvents beiktatásával, de nem oldódott meg a probléma.
Tapasztalt valaki ilyet? Esetleg a hiba kiküszöbölésére valami ötlet?
Zoli
1.
A cellába írja annak a menüpontnak a nevét, amellyel a mentés funkcióját ellátó ikont tartalmazó ikonsor bekapcsolható!
2.
Oszlopdiagramnél hogy tudok megcserélni az oszlopok sorrendjét?