Excel kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy nem túl bonyolult képletre, de most nincs idõm a fórumot végigolvasni, és a kísérletezgetni.Az alábbi képen látható a feladat, a lényeg az, hogy az A2 cellába mindig más kiadódó érték kerül, amit az F oszlopban lévõ értékre kellene kerekíteni. Az A6 cellában a kiválasztott értéknek kellene megjelennie. Ha igaz FKERES, de a továbbiakat nem tudom.
Elõre is köszönöm!
[/img]
Delila1
Ha ezek az adatok az A1:A6 tartományban vannak, akkor =SZORZATÖSSZEG((A1:A6<>"")/DARABTELI(A1:A6;A1:A6))

Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.

szevasztok. Egy egyszerû dologban szeretném a segítségetek kérni. Nem tudom melyik függvénnyel lehetne a problémámon segíteni.
pl:
Dávid
Béla
Dávid
Judit
Enikõ
Béla

Például van egy ilyen oszlopom, amiben ismétlõdnek a nevek, és azt szeretném kiszûrni,h hány fajta név szerepel a sorban, és nem azt hogy hányszor szerepel. Melyik függvénnyel tudnám? Le tudnátok irni a teljes formáját, ha az oszlop terjedelme A1:A10, és üres cellák is vannak benne. Köszi😊
Delila1
Szívesen.
Lényeg, hogy rájöttél, mit kell átírnod.<#nevetes1>

Nagyon köszönöm a segítséget sokat segítettél, de a sor() függvénynél nekem nem 1-t hanem 10-t kellett kivonnom, mert a 11.sornál van a táblázat.
Delila1

Mivel azonos helyezések is elõfordulhatnak, a kép szerint oldhatod meg. Az A oszlopot elrejtheted, vagy a karakterek színét a hátterével azonosra állíthatod, hogy ne zavarjanak.

Az elõzõhöz szeretnék hozzá szólni. Az excelböl kivágott képet nem tudom beilleszteni. Pedig jelezte, hogy feltöltötte méghozzá ide:
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Készítettem egy olyan táblázatot, amiben a futballmeccsünk eredményeit tartom.
De emellett van egy összesítõ táblázat is amiben a szokásos paramétereket tartom úgymint Játszott meccs, rúgott-,kapott gól, pontszám, stb.
És végül egy olyan táblázatot is amiben a pontok által elfoglalt helyet tartom, de akkor nem tudom, hogy hogyan kell kiszámolni, ha mondjuk két 3. helyezett van.
Sziasztok
Egy olyan problémám, van hogy betöltök a táblázatba a netrõl adatokat és frissíteni akarom ezzel:
Sheets("Sheet2").QueryTables(1).refresh BackgroundQuery:=False

természetesen ezt idõzítéshez kötöm a RunOnTime-al
Elõször lefut, frissíti aztán kiadja a Script OutOfRange hibaüzenetet.
Sehogy sem tudok rájönni mi hiányzik van valakinek ötlete?

Nekem A SkyDrive jött be
Delila1
Akkor ezt vidd be a lap kódlapjára (továbbra is a D oszlopot vizsgáltatom a makróval, majd átírod):

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, Range("D😄")) Is Nothing Then
If Target = "gt" Or Target = "df" Or Target = "sd" Or Target = "as" Or Target = "er" Then
m = Target
usor = Sheets(m).Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
Target.Rows.EntireRow.Copy Sheets(m).Cells(usor, 1)
Else
usor = Sheets("plusz").Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
Target.Rows.EntireRow.Copy Sheets("plusz").Cells(usor, 1)
End If
End If
End Sub

Igazából úgy van hogy a fix értékeseket megvizsgálja és akkor azt a sort copyzza a fix értékkel megegyezõ lapra. Ami ezekkel az értékekkel nem egyezik meg azok egy plusz lapra kerülnek majd.

Kipróbálom amit írtál.

Köszi.

Delila1
Ha a makrónak az a dolga, hogy javítsa a cellákat, amik nem a megadott értékeket tartalmazzák, egyszerûbb, ha ezekbe a cellákba érvényesítést teszel, ami eleve nem enged más adatot bevinni.

Makróval is ellenõrizheted, amit a laphoz rendelsz (a példában a D oszlopot figyelteted):

If Not Intersect(Target, Range("D😄")) Is Nothing Then
If Target <> "gt" Or Target <> "df" Or Target <> "sd" Or Target < "as" Or Target <> "er" Then
'ide írd, mi legyen, ha a beírt érték nem felel meg az elõírásnak
End If
End If
End Sub

Azt hogy tudom megcsinálni makróban? pl:
Van egy adattáblám és adott egy oszlop melyben a cellák öt fix értéket vehetnek fel és bármi mást. Hogy vizsgáltatom meg hogy nem az az öt az hanem bármi más és csak utána fusson le az if script?

pl: fixértékek: gt df sd as er

If cella != "gt" Or "df" Or "sd" Or "as" Or "er" Then
script
End If

Delila1
Próbáld ki ezt:

Dim lapnev$, v%
v% = InputBox("Hány példányban nyomtassam az elsõ oldalt?", "Példánszám", Default)
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=2
If Target.Address = "$A$1" Then
lapnev$ = Cells(1)
On Error GoTo Hiba
Sheets(lapnev$).Select
End If
Hiba:
End Sub

Igen látom, csak az a baj, hogy elõször a fõoldalt kell nyomtatnom kettõ vagy három példányban majd utána kell a beírt A1 szerinti oldalt nyomtatni. Ezért gondoltam a gombot mert így nem kellene elhagyni a fõoldalt.

Delila1
Azt nem írtam tegnap, hogy nem kell hozzá gomb.

Amint beírod valamelyik lap nevét az A1-be, átlép a megnevezett lapra, és már nyomtatja is. Hibás név beírásakor nem csinál semmit (látszólag, mert ellenõrzi).

Köszönöm holnap kipróbálom mert itt nekem sincs nyomtatóm.

Delila1
Nem tudom kipróbálni, mert itt nincs nyomtatóm.

A makrót az elsõ laphoz rendeld (lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése – ezzel bejutsz a VB szerkesztõbe –, a jobb oldalon kapott üres lapra másold be.

Dim lapnev$
If Target.Address = "$A$1" Then
lapnev$ = Cells(1)
On Error GoTo Hiba
Sheets(lapnev$).Select
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1
End If
Hiba:
End Sub

Google Documents, Dropbox 2GB-ig ingyenes.

Sziasztok
Van egy excel dokumentumom egy fõ oldallal (Munkalap1) és 15 további munkalappal (M2-M16).
Azt szeretném, hogy az 1-es lapon lenne egy gomb ami figyelné mondjuk az A1-es cellát és ha abban megjelenik az M2, M3, ...M16 akkor az annak megfelelõ munkalapot kinyomtatná a gomb megnyomásakor.
Köszi

Tud-e valaki olyan ingyenes online szolgáltatót, ahová Excel 2007-bõl el lehet menteni az állományokat és több helyrõl hozzá lehet férni.
A SharePoint gondolom csak eredeti verzióval mûködik.

Delila1
Hát igen, sokkal több angol nyelvû van, mint magyar.

Szívesen.

Delila, picit mélyebben ástam és találtam magyar nyelvû videókat a youtube-on. Most kutatók bennük. Köszönöm szépen!
Hmmmm... Elfelejtettem említeni hogy magyar nyelvû tananyag kell...
Delila1
A YouTube-on keresõ szónak beírod az Excel-t, nagyon sok videó találatot kapsz.

Sziasztok!
Keresek oktató anyagokat excelrõl. Fõleg videó formában. Kezdõ szintrõl haladóig. Találtam már néhányat, de azért fordulok hozzátok, mert nem szeretnék fölösleges köröket futni. Azokat keresem akik már kipróbáltak ilyen oktatóanyagokat, vagy esetleg jobban tájékozottak a témában és tudnak egy olyan tananyagot amely jó, hatékony, és sokaknak bevált.

Céges dokumentum jelszóval levédve.. :\ Ezért csak az eredetit szerkeszthetem, azzal meg ez van ami.. Különben hidd el már rég megcsináltam volna. 😊

Delila1
A helyedben az összes adatot, és csakis az adatok területérõl – tehát nem teljes lapokat – átmásolnám egy új füzetbe. Ha az új füzet rendesen mûködik, a régit nagy ívben kihajítanám.

Az Excelben létezõ összes releváns gombot megnyomkodtam ami csak lehetséges és összes beállítást átnézegettem, de ugyanúgy marad. Ami eleve furcsa nekem, az az ablak jobb felsõ sarkában lévõ folytonossági hiba, az ablak kontúrjában, amivel eddig maximum akkor találkoztam ha valami megjelenítési hiba volt a programban, mintha valami elromlott volna ebben a dokumentumban.. És megvan az eredeti egyébként. Amikor elõször megnyitom, még jó is, ha viszont bezárom és újból megnyitom megint ez lesz. Próbáltam még 2003-as Excelbõl megnyitni, illetve .xls-re menteni, de úgy se jó.
Úgyhogy ez lesz a millió dolláros kérdés, legalábbis én egyelõre feladom, mert kiborít teljesen. 😊
És köszi a válaszokat!

Gyõzelem! CTRL + Enter kell (o;

Most nekem ez kellene, de 2010-ben nem csinálja meg. )o:
Üres cellák kijelölése stimmel, beírom az elsõben, hogy =A2, gondolom entert kellene ütni, és automatikusan töltené ki... de nekem nem csinál semmit. Vagy mitõl viszi a képletet a többibe is le?

Delila1
A laphoz nincs, próbáld az Excelhez tartozó gombbal.

Az a probléma, hogy ott egyáltalán nincs ilyen gomb. :\
Az egész excel ablak teljes méreten van persze, de annak nincs hatása a munkalapra. Most kipróbáltam egy másik excel fájlban a mozaikszerû elrendezést, ott persze meg tudom csinálni amit írsz, de itt meg egyszerûen nincs ilyen gomb. 😞

Delila1
A lap bezárása (X) gomb mellett balra lévõ gombbal állítsd a lap méretét teljesre, és ezután adj neki egy mentést.

Valószínû, hogy az elõzõ mentés elõtt elállítottad a megjelenítés méretét (mozaik elrendezést kértél, vagy az egérrel kisebbre állítottad a lapot). Mentéskor ez a beállítás is mentõdik a füzetben.

birdo
A következõ " fülbõl is eltûntek a rácsok ?
Okés...megvan...
Nem tetszik a fejlécben a mozaik elrendezés..... be van kapcsolva ??

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Nekem nem a rácsvonalak hiányoznak, az csak a dokumentum formázása miatt nem látszik.
A munkalapom nem tölti ki a munkafelületet, hanem azon belül egy ablakban jelenik meg ha megnézed és azt kéne visszaállítani valahogy.

Nekem a 2003 Office van, felnyitod az Excel-t, egyszerûen belépsz a Tools > Options és az Options ablakban a View fülben a Window Options-nál legyen bepipálva a Gridlines.
Nekem a munkaterületet sikerült valahogy egy külön ablakként megjelenítenem a dokumentumon belül.
Itt látszik a problémám: http://i.minus.com/iSqYOc1EAJNGk.jpg

Ezt hogy tudnám visszaállítani?

Delila1
Ments el egy füzetet a megfelelõ formátummal.

1. Beolvasod a *.csv fájlt egy üres füzetbe.
2. Megnyitod a formátumot tartalmazó füzetet.
3. A beolvasott fájl adatait átmásolod a formátumos füzetbe, irányítottan, értékként.

Biztos, hogy Excel-bõl kell lementeni? Nem valami más programmal kell táblázatot készíts, ami csakis *.csv formátumba menti le?
hát ez nem így jött össze. Megpróbálom elmondani jobban. Tehát az volna a fontos, hogy a vesszõk egy sorban legyenek rendezve. Ezáltal oszlopok alakulnak ki. Van-e olyan karakter amit betoldva fixen marad vagy kitölti az üres részt.
ANDI024 ;Torreádor 0,75 21-06445/07-2 ; 0.00;Ft
5998847450742 ;Napgyöngye sv 2p 21-02147/06-1 ; 0.00;Ft
5998847450735 ;Napgyöngye sf 2p 21-07972/07-1 ; 0.00;Ft
5998847450735 ;NapGyöngye szf2p.21-06637/07-1 ; 0.00;Ft
5998847450728 ;Napgyöngye fv 2p 21-07972/07-3 ; 0.00;Ft
5998847450728 ;NapGyöngye fv2p.21-06445/07-2 ; 0.00;Ft
5998847450728 ;Napgyöngye fv 21-06637/07-5 ; 0.00;Ft
5998847450728 ;Napgyöngye fv 2p 21-06207/07-2 ; 0.00;Ft

Na körülbelül így kéne kinéznie. A gondok, hogy az elsõ két oszlopban eltérõ hosszú szövegek vannak. Ezért nem megy nekem
Szia! Szerintem e nem is fog menni, mert a .csv egy szövegfájl. Formátumokat nem tartalmaz.

Hello! abban kéne segítség nekem, hogy egy excell táblából kéne csinálnom egy CSV-ben mentett ( pontosvesszõvel elválasztott) FIX OSZLOPSZÉLESSÉG MEGTARTÁSÁVAL egy fájlt. kb 2000 sor

valahogy nem jön össze, <#falbav> mivel a csv-ben mentett dolgoknak elveszik az excell formátuma.

ha valaki tud akkor kérem a segítségét

köszi
Delila1
Ismét szívesen.

Köszönöm!
Azt hiszem ez így már jó lesz. 😊
Köszönöm még egyszer!
megoldva 😊

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

sziasztok

excelben solverrel, hogy kell beirni a képletet hogy a következõ eredményre jussak

828 = (2x276) + 276

Meg tudom oldani másként is csak érdekel a solveres része

eddig ez nem jött be 2x +y =828 😊 ... vagyis úgy csináltam hogy módositson 2 cellát, és a célnak meg a 828 adtam meg de amiket megadott nekem és ha összeadom õket se lesz meg a 828

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Delila1
Szívesen.