Excel kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Segítséget szeretnék kérni egy nem túl bonyolult képletre, de most nincs idõm a fórumot végigolvasni, és a kísérletezgetni.Az alábbi képen látható a feladat, a lényeg az, hogy az A2 cellába mindig más kiadódó érték kerül, amit az F oszlopban lévõ értékre kellene kerekíteni. Az A6 cellában a kiválasztott értéknek kellene megjelennie. Ha igaz FKERES, de a továbbiakat nem tudom.
Elõre is köszönöm!
[/img]
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.
pl:
Dávid
Béla
Dávid
Judit
Enikõ
Béla
Például van egy ilyen oszlopom, amiben ismétlõdnek a nevek, és azt szeretném kiszûrni,h hány fajta név szerepel a sorban, és nem azt hogy hányszor szerepel. Melyik függvénnyel tudnám? Le tudnátok irni a teljes formáját, ha az oszlop terjedelme A1:A10, és üres cellák is vannak benne. Köszi😊
Lényeg, hogy rájöttél, mit kell átírnod.<#nevetes1>#nevetes1>
Mivel azonos helyezések is elõfordulhatnak, a kép szerint oldhatod meg. Az A oszlopot elrejtheted, vagy a karakterek színét a hátterével azonosra állíthatod, hogy ne zavarjanak.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Készítettem egy olyan táblázatot, amiben a futballmeccsünk eredményeit tartom.
De emellett van egy összesítõ táblázat is amiben a szokásos paramétereket tartom úgymint Játszott meccs, rúgott-,kapott gól, pontszám, stb.
És végül egy olyan táblázatot is amiben a pontok által elfoglalt helyet tartom, de akkor nem tudom, hogy hogyan kell kiszámolni, ha mondjuk két 3. helyezett van.
Egy olyan problémám, van hogy betöltök a táblázatba a netrõl adatokat és frissíteni akarom ezzel:
Sheets("Sheet2").QueryTables(1).refresh BackgroundQuery:=False
természetesen ezt idõzítéshez kötöm a RunOnTime-al
Elõször lefut, frissíti aztán kiadja a Script OutOfRange hibaüzenetet.
Sehogy sem tudok rájönni mi hiányzik van valakinek ötlete?
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, Range("D😄")) Is Nothing Then
If Target = "gt" Or Target = "df" Or Target = "sd" Or Target = "as" Or Target = "er" Then
m = Target
usor = Sheets(m).Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
Target.Rows.EntireRow.Copy Sheets(m).Cells(usor, 1)
Else
usor = Sheets("plusz").Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
Target.Rows.EntireRow.Copy Sheets("plusz").Cells(usor, 1)
End If
End If
End Sub
Kipróbálom amit írtál.
Köszi.
Makróval is ellenõrizheted, amit a laphoz rendelsz (a példában a D oszlopot figyelteted):
If Not Intersect(Target, Range("D😄")) Is Nothing Then
If Target <> "gt" Or Target <> "df" Or Target <> "sd" Or Target < "as" Or Target <> "er" Then
'ide írd, mi legyen, ha a beírt érték nem felel meg az elõírásnak
End If
End If
End Sub
Van egy adattáblám és adott egy oszlop melyben a cellák öt fix értéket vehetnek fel és bármi mást. Hogy vizsgáltatom meg hogy nem az az öt az hanem bármi más és csak utána fusson le az if script?
pl: fixértékek: gt df sd as er
If cella != "gt" Or "df" Or "sd" Or "as" Or "er" Then
script
End If
Dim lapnev$, v%
v% = InputBox("Hány példányban nyomtassam az elsõ oldalt?", "Példánszám", Default)
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=2
If Target.Address = "$A$1" Then
lapnev$ = Cells(1)
On Error GoTo Hiba
Sheets(lapnev$).Select
End If
Hiba:
End Sub
Amint beírod valamelyik lap nevét az A1-be, átlép a megnevezett lapra, és már nyomtatja is. Hibás név beírásakor nem csinál semmit (látszólag, mert ellenõrzi).
A makrót az elsõ laphoz rendeld (lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése – ezzel bejutsz a VB szerkesztõbe –, a jobb oldalon kapott üres lapra másold be.
Dim lapnev$
If Target.Address = "$A$1" Then
lapnev$ = Cells(1)
On Error GoTo Hiba
Sheets(lapnev$).Select
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1
End If
Hiba:
End Sub
Van egy excel dokumentumom egy fõ oldallal (Munkalap1) és 15 további munkalappal (M2-M16).
Azt szeretném, hogy az 1-es lapon lenne egy gomb ami figyelné mondjuk az A1-es cellát és ha abban megjelenik az M2, M3, ...M16 akkor az annak megfelelõ munkalapot kinyomtatná a gomb megnyomásakor.
Köszi
A SharePoint gondolom csak eredeti verzióval mûködik.
Szívesen.
Keresek oktató anyagokat excelrõl. Fõleg videó formában. Kezdõ szintrõl haladóig. Találtam már néhányat, de azért fordulok hozzátok, mert nem szeretnék fölösleges köröket futni. Azokat keresem akik már kipróbáltak ilyen oktatóanyagokat, vagy esetleg jobban tájékozottak a témában és tudnak egy olyan tananyagot amely jó, hatékony, és sokaknak bevált.
Úgyhogy ez lesz a millió dolláros kérdés, legalábbis én egyelõre feladom, mert kiborít teljesen. 😊
És köszi a válaszokat!
Üres cellák kijelölése stimmel, beírom az elsõben, hogy =A2, gondolom entert kellene ütni, és automatikusan töltené ki... de nekem nem csinál semmit. Vagy mitõl viszi a képletet a többibe is le?
Az egész excel ablak teljes méreten van persze, de annak nincs hatása a munkalapra. Most kipróbáltam egy másik excel fájlban a mozaikszerû elrendezést, ott persze meg tudom csinálni amit írsz, de itt meg egyszerûen nincs ilyen gomb. 😞
Valószínû, hogy az elõzõ mentés elõtt elállítottad a megjelenítés méretét (mozaik elrendezést kértél, vagy az egérrel kisebbre állítottad a lapot). Mentéskor ez a beállítás is mentõdik a füzetben.
Okés...megvan...
Nem tetszik a fejlécben a mozaik elrendezés..... be van kapcsolva ??
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.
A munkalapom nem tölti ki a munkafelületet, hanem azon belül egy ablakban jelenik meg ha megnézed és azt kéne visszaállítani valahogy.
Itt látszik a problémám: http://i.minus.com/iSqYOc1EAJNGk.jpg
Ezt hogy tudnám visszaállítani?
1. Beolvasod a *.csv fájlt egy üres füzetbe.
2. Megnyitod a formátumot tartalmazó füzetet.
3. A beolvasott fájl adatait átmásolod a formátumos füzetbe, irányítottan, értékként.
5998847450742 ;Napgyöngye sv 2p 21-02147/06-1 ; 0.00;Ft
5998847450735 ;Napgyöngye sf 2p 21-07972/07-1 ; 0.00;Ft
5998847450735 ;NapGyöngye szf2p.21-06637/07-1 ; 0.00;Ft
5998847450728 ;Napgyöngye fv 2p 21-07972/07-3 ; 0.00;Ft
5998847450728 ;NapGyöngye fv2p.21-06445/07-2 ; 0.00;Ft
5998847450728 ;Napgyöngye fv 21-06637/07-5 ; 0.00;Ft
5998847450728 ;Napgyöngye fv 2p 21-06207/07-2 ; 0.00;Ft
Na körülbelül így kéne kinéznie. A gondok, hogy az elsõ két oszlopban eltérõ hosszú szövegek vannak. Ezért nem megy nekem
valahogy nem jön össze, <#falbav>#falbav> mivel a csv-ben mentett dolgoknak elveszik az excell formátuma.
ha valaki tud akkor kérem a segítségét
köszi
Azt hiszem ez így már jó lesz. 😊
Köszönöm még egyszer!
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
excelben solverrel, hogy kell beirni a képletet hogy a következõ eredményre jussak
828 = (2x276) + 276
Meg tudom oldani másként is csak érdekel a solveres része
eddig ez nem jött be 2x +y =828 😊 ... vagyis úgy csináltam hogy módositson 2 cellát, és a célnak meg a 828 adtam meg de amiket megadott nekem és ha összeadom õket se lesz meg a 828
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3