2417
megoldást keresek erre a problémára
  • tigerbácsi
    Az bizony meglehet. nem értek ehhez sajnos.
  • tigerbácsi
    nem :-D
  • Delila1
    Az ottani fórummotor teszi lehetővé, szóval hiába keresném meg.
  • joebacsi
    Tudod mi az a PH fórum? :)
  • tigerbácsi
    Nem tudom hogy csinálhatták meg. szerintem keresd meg az ottani házigazdát. szerintem Ő tud majd mondani valami megoldást.
  • joebacsi
    Az direkt nincs benne, ez alapján azt nem nehéz megcsinálni, valamit azért dolgozz Te is :)
  • Delila1
    Készítettem egy egyszerű, de bővíthető UserFormos megoldást az adatfelviteledhez. Itt találod.
  • Elnora
    Igen, de pont az a cél. Két csoportnyi választógomb: 1. cég VAGY 2. cég (az elszámolás típusa) ÉS forint VAGY euro (az elsz. devizája).
    Eztlétre is tudom hozni, de a file következő megnyitásakor egy kalap alá veszi őket, és már csak a négy közül egyet választhatok. És erre nem jövök rá, hogy miért csinálja.
  • Delila1
    Ne a karakter, hanem a háttér színét állítsd be zöldre, pirosra.
  • Delila1
    Jelölőnégyzetet alkalmazz, ne választógombot. A nevük is mutatja, melyikkel mit csinálhatsz. A választókkal 1 valamit választhatsz, a jelölővel bejelölhetsz több tulajdonságot (szőke, magas, sportos).
  • czs1
    Ez így OK, de hogy lesz belőle piros színű szöveg, ha nincs az adott szám a listában?
  • Elnora
    Módosítom: nem kell makró futás sem, elég egy mentés-bezárás-újranyitás, és máris elszálltak a csoportjaim. )))o:
  • Elnora
    Sziasztok:
    egy lapon belül szükségem van kettő igen/nem választógombra, amik egymástól függetlenek.
    Ez az ürlap-vezérlőelem közül a választógombbal értem el. Már arra is sikerült rájönnöm, hogy ha csoportpanelbe teszem (először azt csinálom meg, és abba rakom bele) akkor föggetlenek lesznek. Ha nem, akkor összefügg a négy (egy választható csak belőle).
    Ez stimmel is. Viszont egy makró lefuttatása után (ami elméletileg semmit nem csinál vele, csak a munkalapot lejelszavazza - ez talán az egyetlen, ami vele releváns), hiába vannak csoportpanelben külön-külön, az excel összefűzi őket.
    Erre valami tipp?
    (ActiveX jobb lenne, de se régebbi office, se mac nem kezelte, szóval kiesett)
  • Delila1
    Köszönöm.

A PH fórumon megvalósították az értesítést.
  • tigerbácsi
    sajnos nem lehet. csak a kedvencek közé lehet berakni. semmi e-mail értesítés nem lehet igényelni. szerintem nagyon leterhelné a rendszerüket.
  • joebacsi
  • czs1
    Talán most sikerül beraknom a képet is :)

Kép1
  • czs1
    [IMG]Sziasztok!

Van egy számsorom, ami az A1-G1 terjedő tartományban van (első sor 7 eleme, A1=3, B1=85, C1=20,...G1=90), illetve adott egy K1 cellában lévő érték (K1=20).

Azt szeretném megvizsgálni, hogy a K1-ben lévő 20-as szám szerepel-e az A1-G1 tartományban, s ha igen, akkor a K1-ben lévő érték formátuma legyen pl. zöld színű, ha nem szerepel, akkor piros színű.

[IMG]http://kep-feltoltes.hu/share-AB0D_511BDCB2.html][/IMG]
  • Delila1
    Nincs mit.

Itt nem lehet valahol beállítani, hogy értesítést kapjak, ha válasz jött?
  • tigerbácsi
    köszi szépen. az is megoldás, ha a beírás előtt az oszlopot szövegként értelmezem, és 2010-es excel tud vele számolni.
    mégegyszer köszi szépen!
  • Delila1
    Nem tudom, miért teszi ezt, de a megoldás az
    =PLAFON(A1;0,0001)
    függvény, ahol az A1 cella tartalmazza a bemásolt számot.

Meg ne kérdezd, miért, csak próbálgattam, és ez adta a megfelelő értéket. Másik cellákba írtam egész számokat, és az összegük tizedes része így ,098 lett.
  • tigerbácsi
    nem jó akkor sem. a cellában ugyan mindig jó az érték, de a szerkeztősorban az fx mellett úgy sem jó.
  • mukika36
    cellaformázás-t akartam írni :)
  • mukika36
    tigerbácsi!

Ha cellaformásás/szám-on belül a tizedesjegyeket 3-ra állítod, az úgy nem lenne jó? (mert ha én így csinálom akkor marad a 48623,098, akkor is ha enter után visszakattintok a számot tartalmazó cellára)
  • tigerbácsi
    Igen érdekes. csak nagyon nem jó nekem. mert koordináták. ha átveszem másik programmal az adatokat akkor nem pontos érték jön át. ezért kellene megoldás rá. az excel pontosan számol bármely függvényt is használom rá. bár azt nem teszteltem, hogy makronál mit tesz. azért köszi a próbálkozást! :-)
  • joebacsi
    ez érdekes :)

csak akkor csinálja ha az egészek 32768 és 65536 között (2^15 és 2^16) vannak és .098 század van megadva

fogalmam sincs miért csinálja és a gyors guglizás sem segített
  • tigerbácsi
    Hello!

Ismét van egy problémám! 2007, 2010 ben is ugyanaz.

valamelyik cellába (mindegy melyik) beírom, hogy 48623,098.
    Entert ütök. visszamegyek a cellára és az fx mellett azt írja ki, hogy 48623,0979999999
    Ha ponttal írom a számot akkor viszont jó.
    mi lehet a gond?

Köszi szépen!
  • Delila1
    Szivi.
  • Bueno nacho
    Köszi, így már remek :)
  • Delila1
    A (C2:C10) elé a * jel helyett pontosvesszőt kell írnod.
  • Bueno nacho
    Sziasztok!

2003-as excelben SZUMHATÖBB alternatívájaként ezt a függvényt használtam:

=SZORZATÖSSZEG((A2:A10="FELTÉTEL1")*(B2:B10="FELTÉTEL2")*(C2:C10)),
    ahol A2:A10 és B2:B10 vizsgálandó tartományok, C2:C10 pedig az összegtartomány.

A függvény tökéletesen működik, egészen addig, amíg valamely vizsgált tartományban nem szerepel pl. "" tartalmú cella, vagy szám helyett üres cella van. Ilyenkor #ÉRTÉK!-et kapok.

Szerintetek van bármilyen mód megoldani, hogy ilyen esetekben is működőképes legyen? A 2003-as excel adott.
  • Delila1
    Próbáld meg, hogy az intézőben kijelölöd a fájlokat. Jobb klikk, nyomtatás.
  • horza
    anélkül, hogy megnyitnám...
  • norbre
    anélkül hogy megnyitnád? (azt nem tudom)
  • horza
    Egy problémám volna...
    Hogy lehet sok-sok excel táblázatból (file-ok) adott oldalakat kinyomtatni...
    Remélem érthető voltam.
  • mateos
    Sziasztok lenne egy kérdésem, hisz ezért vagyunk itt :).
    Tegyük hozzá, h nem vagyok nagy pro de próbáljuk, meg és megköszönném ha tudnátok segiteni.
    Egy központi szerveren van egy excel spreadsheet ahova különböző adatokat töltünk fel.
    A saját gépemre le van mentve egy ugyan olyan spreadsheet ahová én nap mint nap másolom be az adatokat. Azt szeretném, hogy minden hét végén én egy importtal bemásoljam ezeket az adatokat a szerveren lementett verzióra úgy, hogy mindig a legutóbbi row alá másolja be az adatokat!
    Lehetséges ez ?
    Eddig csak sima copy + paste as value val másolom be de nagyon para és macera igy

köszi a segitségeteket
  • lang14
    Sziasztok,
    tudok olyat csinálni, hogy egy excelből vágólapra másolt adatot (ezzel még magvagyok), egy adott txt-be másolja automatikusan az éppen futó makró, felülírva azt ami abban van?
  • Gyureszka
    Köszönöm szépen, meg is találtam :)
  • mukika36
    Feltételes formázás -> Csak az adott tartalmú cellák formázása
  • Gyureszka
    Sziasztok, olyan dolgot meg tudod-e valósítani, hogy ha egy cellában (pl. E4-ben) pozitív érték van, akkor a másik cellában (pl. D1) lévő adatok háttere zöldre váltson, de ha változik az E4-ben lévő érték negatívra akkor a D1 háttere váltson pirosra. Remélem valahogy lehetséges ezt automatizálni. Válaszaitokat előre is köszönöm!!!