Excel kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Excel a 0 értéket HAMIS logikai értékként fogja fel. Nem kell külön megadni, hogy szorzat(H5:h16)>0. Ha nincs a tartományban 0 érték, akkor az =szorzat(H5:H16) 0-tól eltérõ számot eredményez. Mivel ez nem 0, IGAZ értékként kezeli az Excel, és a HA függvény IGAZ ágának megfelelõen az összeget adja eredményül.
Negatív értékekre is vonatkozik.
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.
Culram: Valamit akkor rosszul írtam, nekem SZUM-ra van szükségem. Átírtam a képleted azzal és így a tiéd is mûködik. <#worship>#worship>
Azaz jó ez a képlet is:
=HA(VAGY(SZUM(H5:H16)>0;SZUM(H18:H29)>0;SZUM(H32:H37)>0;SZUM(H39:H42)>0);SZUM(H5:H16)+SZUM(H18:H29)+SZUM(H32:H37)+SZUM(H39:H42);"")
És ez is:
=HA(VAGY(SZORZAT(H5:H16);SZORZAT(H18:H29);SZORZAT(H32:H37);SZORZAT(H39:H42));SZUM(H5:H16;H18:H29;H32:H37;H39:H42);"")
Köszönöm mindkettõtöknek.<#worship>#worship>
=HA(VAGY(SZORZAT(H5:H16);SZORZAT(H18:H29);SZORZAT(H32:H37);SZORZAT(H39:H42));SZUM(H5:H16;H18:H29;H32:H37;H39:H42);"")
Ez igazán a #1505-ös válasszal azonos, csak kicsit rövidebb formában van benne a SZUM függvény.
Helyesen
{=HA(SZORZAT(H5:H16;H18:H29;H32:H37;H39:H42);SZUM(H5:H16;H18:H29;H32:H37;H39:H42);"")}
Továbbra is tömbfüggvény, Shift+Ctrl+Enter-rel kell bevinni.
A SZORZAT azért mûködik a SZUM-mával ellentétben mert a tömbökben azt vizsgáltad hogy nagyobb e nullánál, és SZORZAT-tal ha ez egyik érték 0 a tömbben akkor a tömb értéke is nulla lesz. pl. 20*0=0 míg 20+0=20
képletben meg: =HA(20*0>0;IGAZ;HAMIS)
Azt meg szabad kérdeznem, hogy miért mûködik szorzattal és miért nem summával? Szeretném megérteni, hogy ne kelljen minden képletért beírnom, hogy magam is meg tudjam oldani. És jó lenne, ha a válasz olyan lenne, amit egy Excelt sosem tanult ember is megért. Elnézést ezért.
Delila1: Ha már fáradtál vele(köszönöm), megnéztem a te javaslatodat is, de nem mûködik, ha az adott tartományba beírok egy számot, ez a válasz fogad: #HIÁNYZIK
{=HA(VAGY(D5😄16>0;D18😄29>0;D32😄37>0;D39😄42>0);SZUM(D5😄16;D18😄29;D32😄37;D39😄42);"")}
Ez egy tömbképlet. Úgy viszed be, hogy a számok beírása után Shift+Ctrl+Enter-t adsz neki, az állítja elõ a kapcsos zárójelet.
Szorzatot használtam mert ha az egyik cella nulla a tömben akkor az eredmény nulla, ha a cella nagyobb mint nulla, akkor a tömb nagyobb lesz mint nulla.
Bár pontosan nem tudom hogy szeretnéd mûködtetni, mit szeretnél elérni.
=HA(VAGY(SZUM(D5😄16)>0;...
=HA(VAGY(ÁTLAG(D5😄16)>0;...
=HA(VAGY(D3>0;D4>0;D17>0;D30>0;D31>0;D38>0;D43>0;D44>0;D45>0;D46>0;D47>0;D48>0);D3+D4+D17+D30+D31+D38+D43+D44+D45+D46+D47+D48;"") Ez mûködik.
De ebben a formában sehogy sem megy:
=HA(VAGY(D5😄16>0;D18😄29>0;D32😄37>0;D39😄42>0);D5😄16+D18😄29+D32😄37+D39😄42;"")
Köszi!
A G2 képlete: =SZUMHATÖBB($B:$B;$T:$T;OSZLOP()-6;$D:$D;"*" & $F2 & "*")-SZUMHATÖBB($C:$C;$T:$T;OSZLOP()-6;$D:$D;"*" & $F2 & "*")
Ezt húzással másolhatod a G2:R7 tartományba.
A bevétel és kiadás pillanatnyi összegét nem érdemes a B, ill. C oszlopban elhelyezni. Most üres az E oszlop, oda beviheted. Pl. az E1 képlete: =RÉSZÖSSZEG(9;B:😎, E2-é pedig =RÉSZÖSSZEG(9;C:C). Az E1 formátuma az egyéni kategóriában: "Bevétel: "# ##0, az E2-é pedig "Kiadás: "# ##0.
Köszönöm szépen. De olyan megoldás szerinted nincs, amivel ilyen segédoszlopok nélkül meg lehetne oldani?
A szövegnek ténylegesen a tört vonal alatt és fölött kellene lennie, mint az írásban.
Tehát nem elég a "per" jel.
A szövegdobozzal meg az a gond, hogy ott írhatom úgy, hogy a felsõ alázúzott legyen, és akkor olyan, mintha törtvonal lenne végülis, de akkor az utána következõ szöveget nem tudom egy sorba ítni vele, csak az alsó vagy a felsõ sorba.
Sokkal csinosabb küllemû képleteket lehet elõállítani a Beszúrás | Szöveg | Objektum | Microsoft Equation segédprogrammal.
Lenne egy problémám. Az alábbi táblázatban csoportok szerint kellene összesítenem havonta. Ha csak egy csoport lenne, akkor jó, de így hogy a csoport mezõbe több csoport jelzõje is benne van vesszõvel elválasztva már nem tudom megoldani. Milyen képlettel lehetne számolni a G1:G7 majd a H1:H7 stb cellák értékét?
[/img]
Azt kéne megoldanom, hogy egy cellán belül legyen ábrázolva betû-szám kód törtvonal fölött és alatt, aztán mellette egyszerû szöveg.
Pl. Hkips/rt56; Kntr
2007-es verzióm van,már mindent megpróbáltam, de sehogy sikerült.
Egyáltalán hogy lehet olyan ábrázolást készítenie egy cellába, hogy tört vonal alá és fölé írhassak?
Állítólag volt itt egy kollega, akinek már sikerült, tehát nem lehetetlen. De mi nem találjuk a megoldást.
Elõre is köszi!
Tehát ez lesz neked =SZUM(F$32+H32).
Erre van valami tapasztalatod?
Nem tudom hogy van e hozzá valami köze. Korábban akartam hozzá makrót, de megtudtam egy részét anélkül is csinálni. Szóval töröltem a makrót de még mindig hivatkozik rá az elején. Hogy lehet ezt törölni úgy hogy ne kérje?
Ez a módszer arra is jó, hogy egy táblázatban ellenõrizd egy távoli cella változását.
Pl. a táblázat tetején mindig szeretnéd látni az azonos lap egy távoli (mondjuk AH1005) cellájának, vagy egy másik lapon lévõ cella aktuális értékét. Az alakzatot, vagy szövegdobozt a táblázat tetején helyezed el, és abban jeleníted meg a hivatkozást.
Eszembe se jutott hogy toljam õket hogy normálisan írják be.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 5 Then
If IsEmpty(Target) Or (Target.Value > 0.000694444 And Target.Value < 0.99930556) Then
Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = -4142
Else
Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 3
End If
End If
End Sub
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 5 Then
If IsEmpty(Target) Or (Target.Value > 0.000694444 And Target.Value < 0.99930556) Then
Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = -4142
Else
Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 3
End If
End If
End Sub
Ez a makró az E oszlopba bevitt értékeket figyeli. Hibás bevitel esetén a hátteret pirosra festi.
Az oszlop számát az If Target.Column = 5 Then sorban írhatod át.
Lehet e olyat csinálni hogy cella automatikus javítása.Konkrétan olyat van most hogy az oszlop órára van beállítva 7:20, de néha az adminisztrátor elüti 7.20-ra. Õt ez nem nagyon izgatja, de nálam a számításokat megszakítja. Tehát ez az "elütést" az excel felismeri és megfelelõ formátumra alakítja?
Persze minden totyiklátogatónak :-)
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Minden kedves fórumozónak BÚÉK!

=HA(darab!$D$1<osszesen!C4>osszesen!B4;suly!$D$49;"")
A darab!$D$1,osszesen!C4 és az osszesen!B4, mind egy-egy dátum. Azt akarom, akkor számoljon, ha darab!$D$1 a másik két dátum közé esik. Ezzel a képlettel akkor is számol ha csak az egyik feltételnek felel meg.
És most már bármit megtalálok.<#taps>#taps> Csak le kell nyomni az Alt-ot és megmutatja milyen parancsok vannak(ha valaki még nem tudta volna rajtam kívül).<#vigyor2>#vigyor2>
Alt M F
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Van esetleg erre is valami megoldás?
Bár próbáltam ezt is de nekem csak a háttérben lévõ sort rajzolta át ill oda tette a képet. Viszont akkor sem jött be ez a táblázat.
Így hogy a szélére kattintottam most már nekem is jó, köszi mindkettõtöknek.
Ez egy 2007 verzió, de ki tudja, lehet hogy valami sérült mikor telepítettem. Megpróbálok egy 2002es verziót is, hátha. Csak találjak hozzá kulcsot.
Kössz mégegyszer és Boldog ünnepeket.