Excel kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Sziasztok!

norbre
hát lehet hogy mert késõ van, de nem értem amit leírtál 😊 fel tudnád tölteni valahová a táblázatot?

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Sziasztok!

A következõ problémára keresem a választ: Excel táblázatban készítek listát filmekrõl és sorozatokról. A névsorba beírt címeket használva további oszlopokat hoztam létre képletekkel (=A123), hogy más típusú listákat hozzak létre kivágással és beszúrással (epizód szám, korhatár, stb.) A probléma, hogy több helyen hozza a "következetlen képlet" jelzést, számomra minden láthetó ok nélkül. El lehet ezeket távolítani a "Hiba mellõzése" opció használata nélkül.
kabel15
Nagyon szépen köszönöm! 😊

BattleTag: kabel15#2672

norbre
bocsi:
=A1+7*7+2

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
ha a dátumod egy cellában van pl: A1-ben, ami dátum formátumú, akkor:
=A1+7*7*2

kabel15
Sziasztok!

Arra van valami képlet, hogy egy bizonyos dátumhoz adjon hozzá pontosan 7 hét 2 napot?
Szóval adott egy dárumom. 01.01.2014 és azt kéne hogy ebbõl csináljon akkor
21.02.2014 et.
Kerestem függvényt de nem vagyok egy nagy excel guru.

BattleTag: kabel15#2672

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni az alábbi excel feladatban: késedelmi kamatot szeretnék számolni lejárt számlák után, úgy, hogy mindig az aktuális jegybanki alapkamattal számoljon. Ha tehát egy számla befizetése már lejárt több mint 200 napja mondjuk, akkor mai naphoz képest vissza tudjam fejteni mikor/mennyi volt a jegybanki alapkamat (a 200 nap alatt) és ezt számlánként tudjam valahogy automatizálni.

Köszönöm
Itt igen lehagytam a zárójelt , elnézést😊
de a problem még mindig fönn áll
B3=1,7
C3=2,4 vagy 2,5
de csak a 2,5-nél lesz adat a F3 ba
Delila1
Nálam jó eredményt ad.
A kitett példában az A3+B3 zárójelben van, nem úgy, ahogy itt írtad.

Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.

Vesszõ van beállítva
De hát ez online felület..így független a Win beállitásaitól nem?
Újabb érdekesség a B5 -ben lévõ képlet:A3+C3/2
De..B3=1,7 C3=2,4 vagy B3=1,7 C3=2,5 mindkét esetben a B5 eredménye 2,1!!
Ám még is CSAK a C3=2,5 - nél ad eredményt a F3-ba
Delila1
A Windows beállításait nézd meg. Lehet, hogy tizedes pontot adtál meg, nem vesszõt a területi beállításoknál.

egész számokkal müködik
Tizedes számokkal van valami baja..
Akkorsemnem
Delila1
A B5 és az F3 is számformátumú legyen.

Számformátomú mind...még se akarja az igazságot..kezdem feladni 😊
Delila1
Az A9:A16 tartományban írd újra az adatokat, ott némelyik szöveg formátumú.

Így már jó. Köszönöm. Ha egy képletettel adok adatott a B5 be akkor miért nem müködik ujra...formátum hiba lehet?
Delila1
Nem volt jó a képlet, kijavítottam.

Ha jól csináltam szerkeszthetõvé tettem a munkalapot
http://sdrv.ms/1hd7Y2X
A jelen példában is a B5 cellában pont olyan érték van ami szerepel az A11 cellában...ezekkel sem müködik a képlet....
Delila1
Akkor kapod ezt az eredményt, ha a B5-be olyan értéket írsz, ami nem szerepel az A9:A16 tartományban. Ezt a hibát ki lehet küszöbölni, az általad használt verziótól függõen a ha(hibás(fkeres(B5;A9:B16;2;0));""), vagy a hahiba(fkeres(B5;A9:B16;2;0);"") függvénnyel.

#hiányzik
Delila1
Az F3 képlete
=fkeres(B5;A9:B16;2;0)

Delila1
Szívesen.

Ehhez szeretnék segítséget kérni
Hol a hiba? Az F3 cellában jelenjen meg a B9-16 cellákból adat, ha a B5 egyenlõ az A9-16 tartományban lévõ cellák valamelyikével.
https://skydrive.live.com/view.aspx?resid=A8E6F07A27780305!123&ithint=file%2c.xlsx&app=Excel&wdo=2&authkey=!ABuwEe3MnkDGWeg
Elvileg ez lenne a képlet =HA (B5=A16;"1";HA (B5=A15;"2";HA (B5=A14;"3";HA (B5=A13;"4";HA (B5=A12;"5";HA (B5=A11;"6";HA (B5=A10;"7";HA (B5=A9;"8") ) ) ) ) ) ) ) nem bírok rájönni hol nem megfelelõ a képlet..
wildstorm
Ez lesz az. Ezer hála! <#worship>

Delila1
Nézd meg a "Szövegbõl oszlopok" funkciót. Ezzel csak annyi a hiba, hogy a több szóból álló neveket (pl. Kossuth Lajos út) több oszlopba helyezi el, amiket utólag 1 cellába kell összefûznöd.

wildstorm
Lenne egy kérdésem. Van-e olyan funkciója az Excelnek ami egy cellát másolva szét tudja bontani azt és különbözõ cellákba beilleszti.
Pl.: Van egy cím:
1848 Budapest Kossuth tér 1.
Ez egy cellában van írva. Ezt másolom.
S a 1848 az irányítószám oszlopba kerül.
A Budapest a helység oszlopba kerül.
A Kossuth tér 1. a cím oszlopba kerül.

Ez megoldható valamilyen egyszerû megoldással?

Elõre is köszi!

Delila1
Örülök, hogy összejött, szívesen.

lalakov
Sikerült. Köszönöm szépen.<#worship>
Szia!
Találtam egy megoldást, ha nem is a legszebb, de célravezetõ:
ActiveSheet.Protect
Ekkor ugyebár nem illik felajánlani a szerkesztési lehetõséget a diagramon. Mûködik is, nem aktív a diagram...
Ha tudsz "szebb" megoldást, ne kímélj!
Köszi az eddigi törõdést,
Z.
Sajnos nem mûködik, pedig tetszett az ötlet. Továbbra is a diagram marad "kijelölve" és a menûsoron aktív a "diagrameszközök". Szerintem egy select vagy activate utasítás kellene, ami a lap hátterére vezetne. Persze ebben a ... office 13-ban semmi nincs a helyén.
lalakov
Még nem csináltam meg, nekem ehhez több idõ kell. :-D Ha nem fog sikerülni tudni fogsz róla. ;-) Köszönöm az érdeklõdést. <#worship>
Delila1
ActiveChart.Deselect

Szia!
Igazad van abban az esetben, ha a diagram egy excel munkalapon van. Ellenben ha a diagram helye új munkalap, akkor az egy "diagram lap" lesz, ahol nincsenek cellák. Kérdés hogy itt hogy lehet a diagram területén kívüli területre hivatkozni (cella itt ugyanis nincs).

Delila1
Szívesen. Sikerült?

bardocz
Lehetséges az, hogy word-be azért nem tudok bemásolni egy diagramot, mert túl sok adatból áll? 22-26000 soros fájlokból van. Pár pontból állót átmásoltam, nem volt vele gond. Meg olyanokat is már, amik olyan 16-20000 sorosak voltak.
lalakov
Köszönöm. 😊
Delila1
Arra figyelj, hogy a régi makróban a cella háttérszínére (interior.colorindex) vonatkozik a hivatkozás, a karakterek színére a font.colorindex kell.

Delila1
Egyszerûen adsz egy Select utasítást, ami a diagramon kívüli cellára mutat.
Pl. Range("A1").Select

lalakov
Azt hiszem Delila már 2010-ben leírtad egy másik fórumon. Majd az alapján megpróbálom megcsinálni. 😊
Bocsi, még az elõzõ kérdéshez: Ha a grafikon melletti szürke területre kattintok, akkor eltûnnek a "diagrameszközök" a menûsorból, és a felesleges, zavaró ikonok is a grafikonról. Ezt szeretném a makróban is elvégeztetni.
Z.
Sziasztok!
Megint szembe jött egy probléma: Excel munkalapra diagram helyezve, majd az adatainál egy egyszerû makro: "Sheets("GRAF_01").Select" Ennek hatására látszik a grafikon, de a "diagrameszközök" is, amire adott esetben semmi szükség. Hogyan tudnám ezt "kikapcsolni" ??
Z
lalakov
Vannak számaim A1:X1 között, pirosak és kékek. Y1-be csak a piros számokat szeretném összeadni. Lehetséges ez?
Delila1
Próbáld meg, hogy a makróidat a personalban tárolod.