Excel kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kipróbáltam a pudingot...
Nos ez valóban csak az adott munkafüzetre, nem pedig az excel egészére érvényes. Azért köszi.
Ki a fene gondolta volna, hogy egy ikonkép megváltoztatása a XXI.sz-ban ilyen nehézkes, illetve lehetetlen. Ide jutott a Windows 3.1-es...
Z
Ha ilyesmit találtok, tudtok, szívesen veszem...
Köszi,
Z
http://www.rondebruin.nl/win/s2/win001.htm
http://www.rondebruin.nl/win/s2/win009.htm
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.
Köszi a gyors választ! De:
Ez így mind O.K. A leíásodban "Módosíás" az most "Átnevezés", ahol valóban lehet hozzá csatolni kb. 150-200 db ikon közül egyet. Nos én ezeket szeretném átszerkeszteni, vagy egy saját ikongyûjtemény daradjait hozzárendelhetõvé tenni. Ezt Te meg tudod tenni a 2010-es változatodban? Mondjuk tudsz a smile ikonnak sárgarépa orrot rajzolni? Tudom, hogy ez nem egy tipikus excel feladat, de az excel kezléséhez ít makrók kezeléséhez sok segíséget nyújtanának a tartalomra utaló, saját készíésû vagy átszerkesztett ikonok.
Üdv;
Z
A gyorselérésin legördíted a jobb szélén lévõ nyilat, "További parancsok". A megjelenõ panelen a "Választható parancsok helye"-nél kiválasztod a "Makró"-kat. Alatta megjelennek a füzetedben, és a personalodban lévõ makrók. Kiválasztás után a "Felvétel" gomb átmásolja a jobb oldaliakhoz (amik már szerepelnek a gyorselérésin). Itt kijelölve a makrót a "Módosítás" gomb segítségével egy halom szépséges ikon közül választhatsz – amik közül egy sem utal a makróddal végrehajtható feladatra. Lehet, hogy a 2013-asban rajzolhatsz saját ikonképet. Ezt a lehetõséget a régebbi verziók felajánlották.
Ezidáig sehol sem kaptam rá választ.
Köszönettel:
Z
Van olyan beállítási lehetõség ami pl. a Speciális beállításnál lévõ "Megjelenés szerinti pontosság beállítása" lehetõséget az összes dokumentumra alapértelmezetté tenné (meglévõk és újonnan létrehozottak?
Hogyan tudnám megcsinálni azt, hogy azoknak a szerszámoknak a nevét és azonosítóját írja ki amelyek 5-nél többször voltak élezve VAGY a beszerzéskori áruk egytizedét érik? Irányított szûrõvel csinálom, de nem tudom, hogy lehetne kifejezni azt hogy az eredeti érték egytizedét éri már csak. Illetve hova írjam a szerszám és szerszám azonosító nevét(melyik cellába?),mert ugye vagy kapcsolat van ezért egymás alá raktam a feltételeket, de a szerszám, és szerszám azonosító melyik cellába kerüljön?
Továbbá azt megtudom csinálni, hogy az azonos szerszámazonosítójú szerszámok összértékét, szerszámtípusonként ábrázolja egybõl grafikonon(beszerzéskori ár alapján)??Vagy csináljak egy segédtáblát és abból csináljam meg a grafikont?
ITT az említett állomány:KÉP
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Azt látom, hogy Lapfület el lehet rejteni, de jelszóval is lehet védeni? Azt szeretném, hogy akinek odaadom az csak bizonyos füleket lásson.
BattleTag: kabel15#2672
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy van egy excelem, van benne 2 oldalam. Az elsõ oldalon szerepelnek számok, a 2. oldalon számok és hozzá tartozó darabszámok. Azt kéne megoldanom, hogy az elsõ oldalon szereplõ számot ha megtalálja a 2. oldalon akkor a darabszámot mellé írja az elsõ oldalon.
Ezt hogy tudnám megoldani?
Elõre is köszönöm.
BattleTag: kabel15#2672
ezt, hogyan kell átalakítani,
Sheets("másolandõ").copy Before:=Workbooks("idekellmasolni.xlsb").Sheets(1)
úgy, hogy a fájlnevet cellaértékbõl veszi. Mert ebbõl próbáltam kiindulni de nem nagyon megy. Mert ez megnyitja, ez tök jó. Köszi
On Error Resume Next
Dim excelFile As String
excelFile = Range("Q25")
Application.DisplayAlerts = False
Workbooks.Open "\c:dokumentumok" & excelFile
...Nyugi!Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezemből...
Range("G14:J10").Select
ActiveSheet.Shapes.AddChart.Select
With ActiveChart
.HasTitle = True
.ChartTitle.Text = ActiveSheet.Name
End With
Van több munkalapom, azokon "szabványos" módon makróval létrehozom az adatokat, majd a grafikonokat:
Range("G14:J10").Select
Range("G42:J17").Select
Miként lehet megoldani, hogy a grafikonok "Címe" a munkalap címe legyen?
(Esetleg a formázása a szövegnek, de az már a "luxus" kategória).
Köszönet!
Látom megy itt a makrozás rendesen 😊
Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki tudja, hogy néznének ki excelben a következõ makrók?
Worksheetet váltok ctrl+egérgörgõvel (mint a ctrl page up page down)
Tizedesjegy mutatás tolok odébb alt+egérgörgõvel (tehát page down, akkor 2 tizedes jegy, még egyet görgetek 3 tizedes jegy stb.)
Elõre is köszi!
http://csiri.blog.hu
Dim r%, g%, b%
r% = Range("A1")
g% = Range("A2")
b% = Range("A3") '
ActiveSheet.Shapes.Range(Array("Rectangle 1")).Select
With Selection.ShapeRange.Fill
.Visible = msoTrue
.ForeColor.RGB = RGB(r%, g%, b%)
.Transparency = 0
.Solid
End With
End Sub
beírom a 3 színt, és start. A négyszet színét pedig arra állítja.
Lusta voltam kiírni, hogy Dim usor As Integer, ehelyett elég az usor%.
Azt jelenti, hogy olyan, egész típusú számnak foglaltam helyet, ami -32768 és 32767 között van.
A %-jel mit jelent?
A Range("A3:A" & usor%).SpecialCells(xlCellTypeConstants).EntireRow.Select
sor
Range("C3:C" & usor%).SpecialCells(xlCellTypeConstants).EntireRow.Select
helyesen.
Dim usor%
usor% = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Range("A3:A" & usor%).SpecialCells(xlCellTypeConstants).EntireRow.Select
End Sub
Ha nem a teljes sort akarod kijelölni, akkor hagyd ki az .EntireRow-t.
De volna még egy kérdésem:
Makróval szeretnék kijelölni több sort egy táblázatban de csak a harmadik sortól lefele és csak azokat amik a C-oszlopban nem üresek.
Például ha van egy ilyen oszlopod:
számok
1
2
1
3
2
4
És erre raksz egy autoszûrõt akkor a legördülõ listába ez lesz:
1
2
3
4
Nekem ez a lista kéne.
Range("A1").Select
Selection.CurrentRegion.Select
Selection.SpecialCells(xlCellTypeVisible).Copy Sheets("Munka2").Range("A1")
End Sub
Az lenne a kérdésem, hogy makróval hogyan tudom kigyüjteni egy autoszûrõ listájának elemeit mondjuk egy tömbbe?
elõre is köszönöm.
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Átlépsz az Excelbe, és megadod a C3 cella formátumát az egyéni formátumban:
0" m3", csak a három beírása helyett Ctrl+v-vel viszed be az elõbb másolt, kitevõben lévõ számjegyet.
Utána már csak a képletet kell megadnod az E3-ban, ami összeszorozza a C3 és D3 cellák értékét. Oda már formátum másolással is beviheted a C3 formátumát.
olyan kérdésem lenne, hogy tudom megoldani, hogy mondjuk az C oszlopban beírt adatok m^3 dimenzióban legyenek(köbméter)(a hármas felsõ indexben legyen)és utána számolni is tudjak vele.
pl.:
C3 -as cellába beírom a 2 ami úgy jelenik meg hogy ott a dimenzió. /2 m^3/
D3 -as cellába beírom 5-öt
E3-as cellában jelenjen meg a 10.
az excel 2010-es
elõre is köszönöm.
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 1 Then
Application.EnableEvents = False
Range(Target.Address) = Left(Target, 2) & "." & Mid(Target, 3, 2) & "." & Right(Target, 2)
Application.EnableEvents = True
End If
End Sub
A problémám az, hogy egy adott táblázat elsõ (A) oszlopában lévõ számokat átírjak más formátumra illetve már beíráskor módosuljon. Konkrétan a következõképpen:
A beírást szeretném úgy megoldani, hogy ne kelljen közben az elválasztó pontokat kitenni, hanem az excel írja át. (Beírom 012236 >> excel javítja 01.22.36 -ra, legalábbis jó lenne <#confused>#confused>)
A táblázat többi oszlopa (B; C; D😉 már foglalt más adattal. Az automatikus javítás funkcóval én ezt nem tudtam megoldani, mert mindíg változóak a számjegyek.
Az alábbi problémám egyedi, vagy más is találkozott már vele?
Adott egy régebbi xls kiterjesztésû fálj, ami használva van 2010es Excelben. A formázásokhoz használt színek már az Office 2010-es "színpalettájából" származnak.
a fáljba cellákat (sorokat/tartományokat) szúrok be. Az Excel hibaüzenetet ad, amelyik kb. úgy hangzik, hogy kevés a memória... sajnos nem tudtam lementeni, de a lényeg, hogy még egy cellát sem enged beszúrni.
Fálj mentése innentõl nem lehetséges, csak az Excel összeomlásával zárható be. Ha volt biztonsági mentés és/vagy mentettél magad, nem ér semmit, a fálj újranyitáskor az elõzõ megnyitáskori állapotba áll vissza.
A fálj újranyitása esetén az Excel nem megbízható forrásúnak jelöli meg a fálj, de a továbblépés ad lehetõséget.
Ám itt jön a feketeleves: a teljes fálj elvesztette minden formázását. Szín, betûtípus, cellakeret, cellaformátum, oszlopszélesség. Mindent. a Dátumok helyett a klasszikus 42ezres szám, stb.
A cellák újra formázhatók persze, de mentés-újranyitás esetén (hibaüzenet nincs) újra elvesznek. Ez sehogy nem javítható. Úgy tûnik, hogy maga a fálj formázást tartalmazó része sérült meg.
Ezt nekem eddig 4-5 fáljom játszotta el. ))o:
Juci
Ez az e-mail címeken kívül arra is jó, mikor letöltesz egy linket Excelbe, amin hivatkozások vannak.
Szerintem is adhatnának a fejlesztõk választási lehetõséget, nem a felhasználóknak kellene utólag reszelgetni.
Engem az automatizmusukban az zavar, hogy a dátumokat alapból évszám nélkül hozza, pedig a dátum formátumban a hosszú megjelenést favorizálják. Minden esetben át kell állítanom.
Az azonban egy idiotizmus, hogy ezt a lehetõséget a "PiciPuha" fejlesztõi nem rakták bele és ha [email protected] szerepel akkor kérdezés nélkül berakja a hiperlinket. Egyébként én azt szoktam csinálni, hogy választok egy nem használt szimbólumot, mondjuk: Ð és a bevitel végén használom a csere funkciót (Ctrl H) és átcseréltetem @-ra az összes elõbbi karaktert.
A makró azért is jobb, mivel bent maradhat a fájlban és ha utólag javítok, beírok, vagy csak azért visszateszi a hiperlinket, mert kimásoltam a mail címet, akkor egyszerûen lefuttatom a makrót és rendbe teszi.