Excel kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Kipróbáltam a pudingot...
Nos ez valóban csak az adott munkafüzetre, nem pedig az excel egészére érvényes. Azért köszi.
Ki a fene gondolta volna, hogy egy ikonkép megváltoztatása a XXI.sz-ban ilyen nehézkes, illetve lehetetlen. Ide jutott a Windows 3.1-es...
Z
Visszatérve az adott problémára: nekem az lett volna a "kényelmes" megoldás, ha mondjuk meg tudom keresni azt a 181 ikont, és átszerkesztem, a saját idétlenségeimnek megfelelõen, aztán használom folyamatosan.
Ha ilyesmit találtok, tudtok, szívesen veszem...
Köszi,
Z
Köszi, ez jónak tûnik. Bár hirtelen átfutva, ez mintha csak az adott munkafüzetben mûködne, nem az "egész" excelben. De majd jön a puding próbája...
joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Delila1
Éppen ez a bánatom, hogy nem lehet saját rajzokat rendelni az ikonokhoz. Ezt le is írtam: egy halom szépséges ikon közül választhatsz, amik közül egy sem utal a makróddal végrehajtható feladatra. A 2007-es verzió alattiaknál még rajzolhattunk.

Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.

Szép Jó Estét!
Köszi a gyors választ! De:
Ez így mind O.K. A leíásodban "Módosíás" az most "Átnevezés", ahol valóban lehet hozzá csatolni kb. 150-200 db ikon közül egyet. Nos én ezeket szeretném átszerkeszteni, vagy egy saját ikongyûjtemény daradjait hozzárendelhetõvé tenni. Ezt Te meg tudod tenni a 2010-es változatodban? Mondjuk tudsz a smile ikonnak sárgarépa orrot rajzolni? Tudom, hogy ez nem egy tipikus excel feladat, de az excel kezléséhez ít makrók kezeléséhez sok segíséget nyújtanának a tartalomra utaló, saját készíésû vagy átszerkesztett ikonok.
Üdv;
Z
Delila1
2013-as változatom nincs. Próbáld ki, hátha megegyezik a 2010-es változatéval.

A gyorselérésin legördíted a jobb szélén lévõ nyilat, "További parancsok". A megjelenõ panelen a "Választható parancsok helye"-nél kiválasztod a "Makró"-kat. Alatta megjelennek a füzetedben, és a personalodban lévõ makrók. Kiválasztás után a "Felvétel" gomb átmásolja a jobb oldaliakhoz (amik már szerepelnek a gyorselérésin). Itt kijelölve a makrót a "Módosítás" gomb segítségével egy halom szépséges ikon közül választhatsz – amik közül egy sem utal a makróddal végrehajtható feladatra. Lehet, hogy a 2013-asban rajzolhatsz saját ikonképet. Ezt a lehetõséget a régebbi verziók felajánlották.

Office 13 excellben a gyorselérésû eszköztárban lévõ ikonokat szeretném kicserélni, vagy módosíani, hogy a makróimhoz rendelve utaljon a tartalomra...
Ezidáig sehol sem kaptam rá választ.
Köszönettel:
Z
lalakov
Végre itt a 2013-ban nem kérdezi meg állandóan, csak egyszer, hogy engedélyezem-e egy adott lapnál a makrót, ami nagyon jó a 2007-es verzió után. Ha véletlenül rosszul nyomok az elsõ ilyen kérdésre, hol tudom ki/bekapcsolni a makró engedélyezését?
lalakov
A betûszínnél és a kitöltõszínnél meg lehet változtatni az Alapszínek sorát? Az Office 2003-ban mindig elõl voltak a kedvenc színeim, de a most megvett 2013-ban csak a További színek alatt tudom õket elérni.

Van olyan beállítási lehetõség ami pl. a Speciális beállításnál lévõ "Megjelenés szerinti pontosság beállítása" lehetõséget az összes dokumentumra alapértelmezetté tenné (meglévõk és újonnan létrehozottak?
Delila1
Feltételes formázást adnék az oszlopokra. Remélem, sikerül beszúrni a képeket. A C oszlop mindkét esetben piros háttért ad, a D akkor lesz színes, ha az ár az eredeti 10%-ára, vagy alá csökkent, az F pedig akkor, ha az élezések száma elérte, vagy meghaladta az 5-öt.

baaka
Sziasztok!

Hogyan tudnám megcsinálni azt, hogy azoknak a szerszámoknak a nevét és azonosítóját írja ki amelyek 5-nél többször voltak élezve VAGY a beszerzéskori áruk egytizedét érik? Irányított szûrõvel csinálom, de nem tudom, hogy lehetne kifejezni azt hogy az eredeti érték egytizedét éri már csak. Illetve hova írjam a szerszám és szerszám azonosító nevét(melyik cellába?),mert ugye vagy kapcsolat van ezért egymás alá raktam a feltételeket, de a szerszám, és szerszám azonosító melyik cellába kerüljön?

Továbbá azt megtudom csinálni, hogy az azonos szerszámazonosítójú szerszámok összértékét, szerszámtípusonként ábrázolja egybõl grafikonon(beszerzéskori ár alapján)??Vagy csináljak egy segédtáblát és abból csináljam meg a grafikont?

ITT az említett állomány:KÉP

lalakov
Köszönöm. 😊
norbre
attól függ melyik verzióban? 😊 nekem itt 2010 van, ott fájl/engedélyek.. a régebbiben már nem emlékszem

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

lalakov
Köszönöm. 😊 Hogyan kell levédeni az egész munkafüzetet? Korrektúra/Füzetvédelem?
norbre
ha elrejtesz egy lapot, aztán levéded az egész munkafüzetet, akkor nem lehet láthatóvá tenni az elrejtett lapokat

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

lalakov
Sziasztok!

Azt látom, hogy Lapfület el lehet rejteni, de jelszóval is lehet védeni? Azt szeretném, hogy akinek odaadom az csak bizonyos füleket lásson.
Delila1
Szívesen. Így már mûködik?

kabel15
Köszönöm szépen 😊

BattleTag: kabel15#2672

Delila1

kabel15
Azzal próbáltam. És részben mûködik is. A gond ott van mikor "A" lapon lévõ szám nem ugyan abban a sorban van mint "B" lapon. Szóval ha mondjuk ABC123 "A" oldalon 23. sorban van "B"-n pedig 24. ben akkor már nem jó :/

Delila1
Az FKERES függvényt nézd meg a súgóban, az illik legjobban ehhez a feladathoz.

kabel15
Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy van egy excelem, van benne 2 oldalam. Az elsõ oldalon szerepelnek számok, a 2. oldalon számok és hozzá tartozó darabszámok. Azt kéne megoldanom, hogy az elsõ oldalon szereplõ számot ha megtalálja a 2. oldalon akkor a darabszámot mellé írja az elsõ oldalon.
Ezt hogy tudnám megoldani?

Elõre is köszönöm.

lang14
kérdés:
ezt, hogyan kell átalakítani,
Sheets("másolandõ").copy Before:=Workbooks("idekellmasolni.xlsb").Sheets(1)

úgy, hogy a fájlnevet cellaértékbõl veszi. Mert ebbõl próbáltam kiindulni de nem nagyon megy. Mert ez megnyitja, ez tök jó. Köszi

On Error Resume Next
Dim excelFile As String
excelFile = Range("Q25")
Application.DisplayAlerts = False
Workbooks.Open "\c:dokumentumok" & excelFile

...Nyugi!Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezemből...

tényleg buta kérdés volt...

Range("G14:J10").Select
ActiveSheet.Shapes.AddChart.Select
With ActiveChart
.HasTitle = True
.ChartTitle.Text = ActiveSheet.Name
End With

Kérem nem leköpködni a primitívséget
Van több munkalapom, azokon "szabványos" módon makróval létrehozom az adatokat, majd a grafikonokat:

Range("G14:J10").Select
Range("G42:J17").Select

Miként lehet megoldani, hogy a grafikonok "Címe" a munkalap címe legyen?
(Esetleg a formázása a szövegnek, de az már a "luxus" kategória).

Köszönet!

Sziasztok!

Látom megy itt a makrozás rendesen 😊
Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki tudja, hogy néznének ki excelben a következõ makrók?

Worksheetet váltok ctrl+egérgörgõvel (mint a ctrl page up page down)
Tizedesjegy mutatás tolok odébb alt+egérgörgõvel (tehát page down, akkor 2 tizedes jegy, még egyet görgetek 3 tizedes jegy stb.)

Elõre is köszi!

http://csiri.blog.hu

lang14
Sub szín()
Dim r%, g%, b%
r% = Range("A1")
g% = Range("A2")
b% = Range("A3") '

ActiveSheet.Shapes.Range(Array("Rectangle 1")).Select
With Selection.ShapeRange.Fill
.Visible = msoTrue
.ForeColor.RGB = RGB(r%, g%, b%)
.Transparency = 0
.Solid
End With
End Sub

lang14
egy alakzat, teszem azt négyzet, színének rgb kdját meg lehet adni 3 cellába, hogy a makró onnan vegye az adatokat?

beírom a 3 színt, és start. A négyszet színét pedig arra állítja.

Már azt hittem ez valami speciális változó tipus amit nem ismerek.😊
Delila1
Szívesen.

Lusta voltam kiírni, hogy Dim usor As Integer, ehelyett elég az usor%.
Azt jelenti, hogy olyan, egész típusú számnak foglaltam helyet, ami -32768 és 32767 között van.

Köszönöm szépen, mûködik 😊
A %-jel mit jelent?
Delila1
Nem figyeltem.
A Range("A3:A" & usor%).SpecialCells(xlCellTypeConstants).EntireRow.Select
sor
Range("C3:C" & usor%).SpecialCells(xlCellTypeConstants).EntireRow.Select
helyesen.

Delila1
Sub NemUres()
Dim usor%
usor% = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Range("A3:A" & usor%).SpecialCells(xlCellTypeConstants).EntireRow.Select
End Sub

Ha nem a teljes sort akarod kijelölni, akkor hagyd ki az .EntireRow-t.

Köszi ez jó lesz, a rögzített makrót már tudom hasznosítani.
De volna még egy kérdésem:
Makróval szeretnék kijelölni több sort egy táblázatban de csak a harmadik sortól lefele és csak azokat amik a C-oszlopban nem üresek.
Delila1
Ha már kipróbáltad, makrórögzítéssel egy gombhoz, vagy gyorsbillentyûhöz rendelheted.

Ok. Köszi. Megnézem.
Delila1
Az általad használt verziótól függõen az irányított-, vagy speciális szûrés való erre, a súgóban megtalálod a mûködését. Mindegyik verzióban a "Más helyre másolja", és a "Csak az egyedi rekordok megjelenítése" opciókat alkalmazd.

Szia. köszi a gyors választ de nem erre gondoltam csak nem fogalmaztam meg elég jól a kérdést.
Például ha van egy ilyen oszlopod:

számok
1
2
1
3
2
4

És erre raksz egy autoszûrõt akkor a legördülõ listába ez lesz:
1
2
3
4

Nekem ez a lista kéne.
Delila1
Sub SzurtListaMasolasa()
Range("A1").Select
Selection.CurrentRegion.Select
Selection.SpecialCells(xlCellTypeVisible).Copy Sheets("Munka2").Range("A1")
End Sub

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy makróval hogyan tudom kigyüjteni egy autoszûrõ listájának elemeit mondjuk egy tömbbe?

elõre is köszönöm.
Delila1
Szívesen.

tigerbácsi
ohhh köszönöm! már mûködik így! :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Delila1
Be kell hívnod a Karaktertábla programot. Kiválasztod a Windsor betûkészletet (ha nincs, a http://best-font.com/font/WindsorBT1730.html címrõl letöltöd, és telepíted). Kijelölöd és másolod a kis hármast a 6. sorból.
Átlépsz az Excelbe, és megadod a C3 cella formátumát az egyéni formátumban:
0" m3", csak a három beírása helyett Ctrl+v-vel viszed be az elõbb másolt, kitevõben lévõ számjegyet.
Utána már csak a képletet kell megadnod az E3-ban, ami összeszorozza a C3 és D3 cellák értékét. Oda már formátum másolással is beviheted a C3 formátumát.

tigerbácsi
Sziasztok!

olyan kérdésem lenne, hogy tudom megoldani, hogy mondjuk az C oszlopban beírt adatok m^3 dimenzióban legyenek(köbméter)(a hármas felsõ indexben legyen)és utána számolni is tudjak vele.
pl.:
C3 -as cellába beírom a 2 ami úgy jelenik meg hogy ott a dimenzió. /2 m^3/
D3 -as cellába beírom 5-öt
E3-as cellában jelenjen meg a 10.

az excel 2010-es

elõre is köszönöm.

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Delila1
A lapodhoz kell rendelned az alábbi makrót (lapfülön jobb klikk, kód megjelenítése – ezzel bejutottál a VB szerkesztõbe, a jobb oldalon lévõ üres lapra másold be)

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 1 Then
Application.EnableEvents = False
Range(Target.Address) = Left(Target, 2) & "." & Mid(Target, 3, 2) & "." & Right(Target, 2)
Application.EnableEvents = True
End If
End Sub

Segítséget kérnék vagy tanácsot, ha valaki tud ilyet adni...<#hamm>

A problémám az, hogy egy adott táblázat elsõ (A) oszlopában lévõ számokat átírjak más formátumra illetve már beíráskor módosuljon. Konkrétan a következõképpen:

A beírást szeretném úgy megoldani, hogy ne kelljen közben az elválasztó pontokat kitenni, hanem az excel írja át. (Beírom 012236 >> excel javítja 01.22.36 -ra, legalábbis jó lenne <#confused>)

A táblázat többi oszlopa (B; C; D😉 már foglalt más adattal. Az automatikus javítás funkcóval én ezt nem tudtam megoldani, mert mindíg változóak a számjegyek.
Üdv mindenkinek!
Az alábbi problémám egyedi, vagy más is találkozott már vele?

Adott egy régebbi xls kiterjesztésû fálj, ami használva van 2010es Excelben. A formázásokhoz használt színek már az Office 2010-es "színpalettájából" származnak.
a fáljba cellákat (sorokat/tartományokat) szúrok be. Az Excel hibaüzenetet ad, amelyik kb. úgy hangzik, hogy kevés a memória... sajnos nem tudtam lementeni, de a lényeg, hogy még egy cellát sem enged beszúrni.
Fálj mentése innentõl nem lehetséges, csak az Excel összeomlásával zárható be. Ha volt biztonsági mentés és/vagy mentettél magad, nem ér semmit, a fálj újranyitáskor az elõzõ megnyitáskori állapotba áll vissza.
A fálj újranyitása esetén az Excel nem megbízható forrásúnak jelöli meg a fálj, de a továbblépés ad lehetõséget.
Ám itt jön a feketeleves: a teljes fálj elvesztette minden formázását. Szín, betûtípus, cellakeret, cellaformátum, oszlopszélesség. Mindent. a Dátumok helyett a klasszikus 42ezres szám, stb.
A cellák újra formázhatók persze, de mentés-újranyitás esetén (hibaüzenet nincs) újra elvesznek. Ez sehogy nem javítható. Úgy tûnik, hogy maga a fálj formázást tartalmazó része sérült meg.

Ezt nekem eddig 4-5 fáljom játszotta el. ))o:
Juci

Delila1
Szívesen.

Ez az e-mail címeken kívül arra is jó, mikor letöltesz egy linket Excelbe, amin hivatkozások vannak.

Szerintem is adhatnának a fejlesztõk választási lehetõséget, nem a felhasználóknak kellene utólag reszelgetni.
Engem az automatizmusukban az zavar, hogy a dátumokat alapból évszám nélkül hozza, pedig a dátum formátumban a hosszú megjelenést favorizálják. Minden esetben át kell állítanom.

Köszönöm! Ez tetszik és mûködik!
Az azonban egy idiotizmus, hogy ezt a lehetõséget a "PiciPuha" fejlesztõi nem rakták bele és ha [email protected] szerepel akkor kérdezés nélkül berakja a hiperlinket. Egyébként én azt szoktam csinálni, hogy választok egy nem használt szimbólumot, mondjuk: Ð és a bevitel végén használom a csere funkciót (Ctrl H) és átcseréltetem @-ra az összes elõbbi karaktert.
A makró azért is jobb, mivel bent maradhat a fájlban és ha utólag javítok, beírok, vagy csak azért visszateszi a hiperlinket, mert kimásoltam a mail címet, akkor egyszerûen lefuttatom a makrót és rendbe teszi.