2417
megoldást keresek erre a problémára
-
#1974 B40:D40 helyett: SZUM(B40:D40)
C40:E40 helyett: SZUM(C40:E40) -
#1973 Sziasztok!
Mi ebben a képletben a hiba? Illetve, hogyan kéne helyesen?
=HA((Q38=1);B40:D40;HA((Q38=2);C40:E40;"")) Ezt elfogadja: =HA((Q38=1);B40+C40+D40;HA((Q38=2);C40+D40+E40;"")) Vagy csak így lehetséges? -
angelv #1972 Sziasztok a segítségeteket kérném van 1 kis gondom az Excellel van 1 táblázatom amiben több száz sor és oszlop van adatokkal feltöltve ebből nekem ki kell szűrni 1 1 sor adatát de az adatok nem egymás mellett vannak a cellában -
sulthan #1971 Nekem nem csak akkor. Egyszerűen a kurzor pozíciójától függően változik a sebesség. Ha csak az excel munkalap fölött van akkor iszonyúan lassú. Ha valamilyen "nyomógomb" felett, vagy a munkalapfülek felett, akkor normálisnak tűnik. Mintha a vezérlés valahol elkalandozna, ha nem az előbb említett objektumok felett van a kurzor. Ennél az XP sokkal jobb volt :( -
#1970 nekem hasonlóan belassul ha megvan nyitva másik munkafüzet, de még nem jöttem rá miért -
sulthan #1969 Sziasztok!
Érdekes problémával találkoztam az excel 13 64bites verziónál. Egy viszonylag egyszerű kereső makro (munkalapról nyomógombbal indítva kb 20-22 sec alatt fut le. Ha viszont az egérkurzor a makró nyomógombja fölött van, vagy leviszem a munkalapfülek fölé, azonnal, azaz kb 2-3 sec alatt lefut. Más, nagyobb makrók esetében is tapasztaltam ezt a "lapfül fölé viszem a kurzort, akkor sokkal gyorsabb" módszert. Ilyenkor villog, meg alakot vált a kurzor, egyébként meg szépen "el van magával". Viszont kb tízszeres futásidő van, ha nem "piszkálom"...
Póbálkoztam screenupdate kikapcsolásával, DoEvents beiktatásával, de nem oldódott meg a probléma.
Tapasztalt valaki ilyet? Esetleg a hiba kiküszöbölésére valami ötlet?
Zoli -
mukika36 #1968 ECDL vizsgára felmerült két kérdésem: (2010-es excel !)
1.
A cellába írja annak a menüpontnak a nevét, amellyel a mentés funkcióját ellátó ikont tartalmazó ikonsor bekapcsolható!
2.
Oszlopdiagramnél hogy tudok megcserélni az oszlopok sorrendjét?
-
#1967 köszi, megvizslatom majd :) -
#1966 A YouTube-on Excel Array Formula címszóval találsz példákat. -
#1965 sosem hallottam róluk, új távlatokat nyit ez meg :D
-
#1964 Sajnos ezek a tömbfüggvények közel sem jönnek nekem olyan természetesen, mint pl. a szum. Pedig pontosan ilyen esetekre jó alkalmazni, mikor segédoszlopokat takaríthatunk meg vele. Nagy adathalmaznál kifejezzen jók, méretben és gyorsaságban is segíte(né)nek. -
#1963 egy mágus vagy, ma megint tanultam valamit :) köszi :) -
#1962 Beírod a képletet: =SZUM(A1:A3/B1:B3), majd Shift+Ctrl+Enter-rel viszed be. -
#1961 Igazából nem fontos a tört alak, uh a végeredmény is jó lenne..
Amit írtál azt kapcsos zárójellel kell érteni? Csak mert úgy nem akarja fvnek értelmezni, a nélkül pedig #ÉRTÉK! hibát ad :/ -
#1960 Ha nem fontos a tört alak, a {=SZUM(A1:A3/B1:B3)} tömbképlet megadja a 2,5 eredményt. -
#1959 1/2 + 3/3 + 2/2 => közös nevező 6 => 3/6 + 6/6 + 6/6 = 15/6 = 5/2
(0,5+1+1)=2,5 -
#1958 Most az én agyam nullázódott le.
Hogy is kaptad az 5 2, ill. a 15/6 értékeket? -
#1957 ohh.. köszi, ez a függvény eddig még kiesett a látókörömből :)
Viszont ez így nem teljesen az még amit én szeretnék elérni, mert azt ugyan nem írtam, de az A B oszlopokban tetszőleges számú adat lehet, így nem számoltathatok minden sor mellett..
Ha pl az alábbiak állnak fenn:
A B
---
1 2
3 3
2 2
.. valami hasonló eredményt szeretnék kapni
C D
---
5 2
(vagy a 15/6 is jó lenne)
-
#1956 A tört értékét feltételes formázással kiemelheted a példa szerinti A7:B10 tartományban. A képlet
=$A7>=$B7 -
#1955 -
#1954 Törtek kezelése -
#1953 üdv..
Törtek vannak szétbontva úgy, hogy az egyik oszlopban vannak a törtek számlálói, a másikban pedig a nevezői.
Van arra valami fügvénnyel megoldható, lehetőleg egyszerű (elegáns) módszer, hogy ezen törtek közös nevezőre hozása után kapott tört számlálója a számláló oszlop végére, a nevezője pedig a nevező oszlop végére kerüljön?
Btw az is elég lenne, ha azt ki tudnám számoltatni (plusz oszlop beiktatása nélkül), hogy a törtek összege kisebb vagy nagyobb vagy egyenlő mint 1..
Lehet hogy kézenfekvő, de nekem már nem forog az agyam most este :)
köszi -
#1952 szivesen ;) -
zenonn87 #1951 Köszi szépen! -
#1950 magyarán elvileg ezzel:
=HA(DARABTELI(H5:H12;">50")>0;)
.. ha igaz akkor 0-t ha hamis akkor HAMIS-t kapsz -
#1949 bár a súgóban benne van:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Érték_ha_igaz: Megadása nem kötelező. A keresett érték, ha a logikai_vizsgálat eredménye IGAZ. Ha például az argumentum értéke „Költségvetésen belül”, és a logikai_vizsgálat eredménye IGAZ, akkor a HA függvény a „Költségvetésen belül” szöveget jeleníti meg. Ha a logikai_vizsgálat IGAZ, és az érték_ha_igaz argumentum üresen van hagyva (tehát a logikai_vizsgálat argumentumot csak egy pontosvessző követi), a HA függvény visszatérési értéke 0 (nulla) lesz. Az IGAZ szó megjelenítéséhez használja az IGAZ logikai értéket az érték_ha_igaz argumentumban.
Érték_ha_hamis: Megadása nem kötelező. A keresett érték, ha a logikai_vizsgálat argumentum HAMIS eredményt ad vissza. Ha például az argumentum értéke „Költségvetésen kívül”, és a logikai_vizsgálat argumentum értéke HAMIS, akkor a HA függvény a „Költségvetésen kívül” szöveget adja vissza. Ha a logikai_vizsgálat eredménye HAMIS, és az érték_ha_hamis argumentum nincs megadva (azaz az érték_ha_igaz argumentum után nincs pontosvessző), a HA függvény a HAMIS logikai értéket adja vissza. Ha a logikai_vizsgálat HAMIS, és az érték_ha_hamis hiányzik (tehát a HA függvényben az érték_ha_igaz argumentum után nincs pontosvessző), a HA függvény visszatérési értéke 0 (nulla) lesz.
-
#1948 második kérdést passzolom, én mindig megadom mik legyenek a kimenetek -
#1947 =HA(DARABTELI(H5:H12;">50")>0;"YES";"NO")
? -
zenonn87 #1946 Hogy lehet megoldani a következő feladványt.
Ha a kijelölt cellák valamelyike az 50-nél nagyobb számot tartalmazza írd ki, hogy igaz.
=HA(DARABTELI(H5:H12;">50")>0;YES;NO)
Nekem ez nem működik -> #NÉV?
A másik. Elvileg nem kötelező megadni a kimeneteket, alapból kiírja, hogy igaz vagy hamis, de ha lehagyom a YES és NO-t, akkor hibaüzenetet dob föl erre a képletre: =HA(DARABTELI(H5:H12;">50")>0).Ez miért van?
Köszi! -
#1945 szivesen ;) -
mukika36 #1944 Köszönöm szépen norbre! -
#1943 vagy
=DARABTELI(A2:A10;">"&D1) -
#1942 =DARABTELI(A2:A10;">"&ÁTLAG(A2:A10)) -
mukika36 #1941 Hogy lehetne megoldani ezt képlettel, hogy abba számokat nem írok, hanem csak hivatkozok rá?
Nem a legjobban fogalmaztam meg a kérdést, de remélem értitek :D -
#1940 ok -
#1939 Jááááj, ne ilyenen akadj fent, hogy excelben van a termékleírás, mert ezen kívül van még 10 oszlop, amiben adat van, és a termékhez tartozik.
De már megoldottam. Kimásoltam TXT-ben, és TAB-ot raktam a kiszerelés elé, így visszamásolva már külön oszlopban van. -
#1938 a termékleírás excelben van?
mit jelent hoyg TAB-ot raksz? azt a szöveget hogy "TAB"? vagy egy TAB jelet?
csak mert van olyan funció h Szövegből oszlopot, és ott meg tudod határozni hogy milyen elválasztó karakternél válassza le az adatokat oszlopokra, pl TAB jelnél, vagy ; vagy , stb -
#1937 Ismét tiszteletem!
Van egy termékleírásom, amely mögé odakerült a kiszerelés is okosan. Nekem külön oszlopba kéne a kiszerelés. Szóval van olyan megoldás, hogy ahova mondjuk TAB-ot rakok, onnantól kezdve átpakolja a másik oszlopba az utána lévő szöveget? -
#1936 Indítod a makrórögzítést, mindent végrehajtasz, megállítod a rögzítést.
Előtte érdemes 2-3 alkalommal begyakorolni, hogy a makró ne tartalmazzon felesleges ide-oda kattintgatást. -
Feno22 #1935 Hogyan lehetne ezt úgy megcsinálni, hogy a végeredmény, vagyis a több excel tábla "egy gombnyomásra" létrejöjjön. Ne kelljen minden alkalommal (hetente 1-szer) mindig ugyanazt végig csinálni, ami kb 1 órás munka.