2417
megoldást keresek erre a problémára
  • Roger6
    Ok. Mi a kérdés?
  • Feno22
    Sziasztok!

Egy excelből, ami tartalmaz sok oszlopot, szeretnék létrehozni több kisebb, megszűrt és megváltoztatott excelt.
    Az új excel függvényt, oszlop törlést, oszlop létrehozást, oszlop név módosítást is tartalmazna.
  • Roger6
    Köszönöm, egy fapados megoldással aztán sikerült végül megoldani!
  • Delila1
    Gondolom, ha számmá akarod alakítani az értékeket, számolni akarsz velük a továbbiakban. Cikkszám esetén ezt nem tartom valószínűnek. Ha mégis, a B1 cella képlete legyen =érték(A1)

A formátumot a vezető nullával az egyéni kategóriában adhatod meg, 0 ##0 formában. Ez az ezres csoportosítást is megadja.

Hogy ne szerepeljenek a cikkszámok kétszer, kijelölöd és másolod a B oszlopot, majd saját magára irányítottan beilleszted, értékként. Ezt végrehajtva törölheted az eredeti A oszlopot.
  • norbre
    na nekem ez működött:
    mondjuk az A oszlopban A1-től vannak ezek a cikkszámok:
    '02437'

B oszlop formátuma: Általános
    B1-be beírod ezt, és másolod lefelé amíg a cikkszámaid tartanak:
    =HELYETTE(A1;"'";"")

ekkor a B oszlopban idézőjelek nélküli szöveged lesz

majd kijelölöd a B oszlopot, másolás, és ugyanoda irányított beillesztés (értékeket)
  • Roger6
    A helyzet az, hogy ha manuálisan törlöm a "'" jelet, akkor működik, ha automatán törlöm cserével, akkor kiveszi a nullást az elejéről.
  • norbre
    hmm.. ha beírom amit megadtál cikkszámot, akkor működik.. ha bemásolom, akkor nem
  • Roger6
    Tehát még egyszer, idézem magam: "hiába szövegként van beillesztve"
  • norbre
    szövegre kell állítani a cellák tipusát
  • Roger6
    Tiszteletem!

Van egy kis gondom, kérnék némi segítséget. Excel táblázatban van 1.500 termék, amiből katalógus készül. Az első oszlopban a termék cikk száma szerepel, amelyet szeretnék átalakítani.

Egy cikkszám pl. így néz ki:
    '02437'

A gond az, hogy ha lecserélem a két db "'" jelet, akkor kiveszi a szám előtt szereplő nullást is, hiába szövegként van beillesztve. Tudtok erre valami megoldást?
  • norbre
    A nagy() függvény egy tartomány n. legnagyobb elemét adja vissza.
    Az "A" oszlopban van a számokat tartalmazó tartományom.. a "B" oszlopba beraktam az első 5 sorba ezt:
    =NAGY(A:A;SOR())
    .. ez rendre az A:A tartomány 1., 2., 3., 4., 5. legnagyobb elemét veszi ki, majd a C1 cellában pedig a:
    =SZUM(B:B)
    .. összeadja ezeket. Így megvan a lista első 5 legnagyobb értékének összege.
  • gergely1991
    Hirtelen a max() függvény jutott az eszembe.
    egy pill....nagy()??
  • norbre
    ehh.. már meg is találtam a kulcsot, a NAGY() függvényt ;)
    bocsi
  • norbre
    Üdv..

Van egy számsorom, amiből az 5legnagyobb számnak az összegét kellene kiszámolnom. Tud erre valami trükkös megoldást valaki simán képletekkel, makró nélkül?

köszi
  • fehera85
    Sziasztok. Van egy igen komplex program amit egy baratommal epitettunk fel. A program regel 4:30-kor inditjak majd, es kb 01:00-02:00 korul fogjak leallitani. Mivel a programhoz bejelentkezes szukseges, ahol eloszor a user jelentkezik be, majd pedig a program varakozik a dolgozok erkezesere, ahol belepteto kartyaval jelentkezik munkara. Ahogyan ez megtortent, attol fugg ennel a dolgozonal van e eszkoz amit korabban felvett, vagy sem, a program ugral modulbol modulba. A program nagyon jol mukodik, viszont a kovetkezo kerdes merult fel:
    Amikor a program kap egy olyan parancsot, hogy Userform1.show, aztan ugrik a Userform2-re, ahol ilyen olyan funkciokat vegeznek vele, a program ugrik egyik modulbol a masikba, de a modul nem fejezodik be. Nyilvan nem akarok egy "End" paranccsal kilepni a modulbol... Amikor vegre elerkezunk a nap vegehez akkor bezarjuk azt a bizonyos userformot, es akkor kezdi el befejezgetni a korabban felbehagyott modult.
    Ez hatassal lehet a program stabilitasara, vagy szerintetek nem kell aggodnom?

Elore is koszonom a valaszokat!
  • mukika36
    Egy kis kiegészítés... jóó, beleteszem ezt is. Eszembe sem jutott.

Köszi!!
  • Delila1
    A munkanapok feltételes formázásának a képlete: =DARABTELI(Munkanapok;A1)>0
  • Delila1
    Nem sikerült bevinni a képet, újra megpróbálom.

• Delila1
    Külön formával jelölheted az ünnepnapokat, és a ledolgozandó hétvégéket is.
    Két tartományt kell felvenned. Az egyik az évben előforduló ünnepnapokat tartalmazza, a másik a munkanappá kijelölt szombatokat.
    Az egyszerűség kedvéért az első tartománynak Unnepek, a másodiknak Munkanapok nevet adtam.

• mukika36
    Ú, de jó. Működik

KÖSZÖNÖM!
  • joebacsi
  • joebacsi
  • mukika36
    Sziasztok!

• norbre
    hát lehet hogy mert késő van, de nem értem amit leírtál :) fel tudnád tölteni valahová a táblázatot?
  • Főkukac
    Sziasztok!

A következő problémára keresem a választ: Excel táblázatban készítek listát filmekről és sorozatokról. A névsorba beírt címeket használva további oszlopokat hoztam létre képletekkel (=A123), hogy más típusú listákat hozzak létre kivágással és beszúrással (epizód szám, korhatár, stb.) A probléma, hogy több helyen hozza a "következetlen képlet" jelzést, számomra minden láthetó ok nélkül. El lehet ezeket távolítani a "Hiba mellőzése" opció használata nélkül.
  • kabel15
    Nagyon szépen köszönöm! :)
  • norbre
    bocsi:
    =A1+7*7+2
  • norbre
    ha a dátumod egy cellában van pl: A1-ben, ami dátum formátumú, akkor:
    =A1+7*7*2
  • kabel15
    Sziasztok!

Arra van valami képlet, hogy egy bizonyos dátumhoz adjon hozzá pontosan 7 hét 2 napot?
    Szóval adott egy dárumom. 01.01.2014 és azt kéne hogy ebből csináljon akkor
    21.02.2014 et.
    Kerestem függvényt de nem vagyok egy nagy excel guru.
  • aviz
    Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni az alábbi excel feladatban: késedelmi kamatot szeretnék számolni lejárt számlák után, úgy, hogy mindig az aktuális jegybanki alapkamattal számoljon. Ha tehát egy számla befizetése már lejárt több mint 200 napja mondjuk, akkor mai naphoz képest vissza tudjam fejteni mikor/mennyi volt a jegybanki alapkamat (a 200 nap alatt) és ezt számlánként tudjam valahogy automatizálni.

Köszönöm
  • onezoli
    Itt igen lehagytam a zárójelt , elnézést:)
    de a problem még mindig fönn áll
    B3=1,7
    C3=2,4 vagy 2,5
    de csak a 2,5-nél lesz adat a F3 ba
  • Delila1
    Nálam jó eredményt ad.
    A kitett példában az A3+B3 zárójelben van, nem úgy, ahogy itt írtad.
  • onezoli
    Vessző van beállítva
  • onezoli
    De hát ez online felület..így független a Win beállitásaitól nem?
    Újabb érdekesség a B5 -ben lévő képlet:A3+C3/2
    De..B3=1,7 C3=2,4 vagy B3=1,7 C3=2,5 mindkét esetben a B5 eredménye 2,1!!
    Ám még is CSAK a C3=2,5 - nél ad eredményt a F3-ba
  • Delila1
    A Windows beállításait nézd meg. Lehet, hogy tizedes pontot adtál meg, nem vesszőt a területi beállításoknál.
  • onezoli
    egész számokkal müködik
  • onezoli
    Tizedes számokkal van valami baja..
  • onezoli
    Akkorsemnem
  • Delila1
    A B5 és az F3 is számformátumú legyen.
  • onezoli
    Számformátomú mind...még se akarja az igazságot..kezdem feladni :)