14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • [NST]Cifu
  • narazzino
    szebbre gondoltam
  • tommmi
    EZ ha jól tudom a 407-es pilótafükéje. Higgyétek el ,hogy négy óra repülés nem egy álom ezzel a géppel!!
  • tommmi
    Antonov An-26(Curl)Zajos 1 jószág.

• 42nd Intruder
    valami szép...... :D
  • narazzino
    mondjon már valaki valalmi szépet
  • Siluro
    Köszi! :)
  • [NST]Cifu
    Hát teljes tolóerőnél, felszállásnák a bizony ennyire.

[center]

• [NST]Cifu
    Ha mindenképpen Szu-27SzK-ról akarsz képet, akkor zűrös sajnos az ügy. Ezeket tudom ajánlani:

Airliners.net
    Airliners.net - 2. keresés
    Aeronautics.ru

Esetleg még próbálkozhatsz a "J-11" keresőszóval, az ugyanis kínai licenc Szu-27SzK...
  • Kata
    Ekkorát kormolnak a B-52-esek?
  • Siluro
    Cifu! A Su-27SK ról tudsz adni nekem valami nagyfelbontású képet? Guglin már kerestem, de nem találtam olyan szépet 1024x768as vagy nagyobb méretben. Tudsz segíteni?
  • Papirzacsi
    No itt egy kép a V-22 paneljáról. Ez eloszlat mindenféle bugyuta ötletet a standby műszerekről.
    www.airliners.net/667247/L/
  • [NST]Cifu
    Tessék, erről beszéltem, megint méla csönd és hullaszag... :D

[center]

• [NST]Cifu
    Az anno volt. Azóta a dollár kicsivel kevesett ér. :D
    De amúgy még így is iszonyatosan drága jószág, ezért is kaptak vérszemet vele kapcsolatban a kongresszusi képviselők.
  • narazzino
    100 millió?? Úgy tudom egy F-117 is annyiba került anno a USAF-nak (de az is lehet hogy tévedek csak valahonnan régről így rémlik)
  • Papirzacsi
    Ha már Osprey, akkor egy kis videó róla.
  • [NST]Cifu
    Őőőőő...olyan altimétert, amely két mutatóval rendelkezik?
    [center]

Egy vitorlázógép műszerfala, az altiméter a bal alsó műszer
  • Papirzacsi
    Há én nem tom te ott hol látsz 2 pálcikát. Standby műszernek sose tesznek be hmű ellenörző műszert. Minek ellenőrizni ugyanis a hművet, ha még a levegőbe netudod tartani a gépet a megfelelő információk hiányában? Értelmetlen lenne ha olyan műszert tettek volna be.
    Szal mint minden gépen itt is 1 műhorizont, egy magasságmérő, és egy sebességmérő alkotja a standby műszereket.
  • Bucser
    zerintem a jobb felső az a hajtóműfordulatszámmérő (abból gondolom hogy 2 pálcika van benne) az alsó a magasságmérő a bal szélső pedig ugye értelemszerűen a műhorizont.
  • bgabor
    Télleg. Nem is vettem észre. Lehet hogy a harmadik valamilyen emelkedésisebesség mérő.
  • Kit--Kat
    C O R S A I R I I .
  • Siluro
    Na látom sokan vagytok repülés imádók, ide is jövök belepofázni a dolgokba :) Na azért nem feltétlenül, de már régóta olvasom a topciot. Kata, örülünk, hogy visszagyüttééé' :))
  • [NST]Cifu
    A műszerfal középső részének jobb oldalán azért felfedezhető egy műhorizont, egy magasságmérő és még egy műszer, amit nem tudok azonosítani, talán sebességmérő (sajna nincs nagyobb méretben meg a kép).
  • bgabor
    Nagyon szép a gép kabinja. Bár a backup műszereket nem látom sehol.
  • Kata
    Én sem. A fix keresztet használtam, ott legalább jobban ki lehetett számolni a golyóostor vonalát manőverezés közben.
  • [NST]Cifu
    Magával az alapelvel nekem sincs bajom, sőt! De a V-22 egy hihetettlenül zűrős fejlesztés végén jár elvileg, és az egyik hiba a másik után derül ki vele kapcsolatban. Egy csaknem 100 millió $-os gép esetén érthetően ez frusztráló jelenség...

Az USAF CV-22 gépe:

[center]

• bgabor
    Érdekes munkának hangzik. Úgy általában nagyon érdekesnek találom a mérnöki munkát, legyen szó akár egy épület vagy repülőgép létrehozásáról. Olyen terület, ahol aztán tényleg maradandót tud az ember alkotni. Persze nyilvánvalóan a te szakmán nem pontosan ez, de elég hasonló. Én is ilyesmit tanulnék legszívesebben, ha nem utáltam volna világéletemben a matematikát. Így marad nekem a joghallagás. :-)
    A májdagasztához annyit,(és ezzel be is fejezem) hogy ahogy mások is mondták,tényleg jó látni, hogy azért léteznek még értelmes nők kicsi országunkban.
    Na, májdagasztás off.

Amúgy jól emléxem, hogy te nyomultál rózsaszín P-51D-vel a Sturmovik topicban?
    :-) Egy "szakmai" jellegű (és picit offtopic)kérdés: a Mustangon a girostabilizált célkeresztet szoktad használni, vagy a fixet? (ugyebár Q gomb-al lehet kapcsolgatni) Szerinted melyik a jobb? (azért kérdezem mert sehogyem tudtam megszokni a gyrost)
  • bgabor
    Kösz a kimerítő elemzést. Nyilvánvalóan sok a probléma vele, de azért talán ez a gép a katonai helikopterek jövője. Én magam annyira eredeti konstrukciónak tartom, hogy még a tegernyi hibáját is hajlandó vagyok elnézni neki. És ahogy a hozzászólásodból kiderül, ezzel nem vagyok egyedül, a Marines is hasonló véleményen van. :-)
  • [NST]Cifu
    Lent finoman és erősen burkoltan arra céloztam, hogy az elöbb a topic "csak" azért támadt fel, hogy Katát cikizhessétek...

bgabor:
    A V-22 Osprey a valaha volt legzötyögősebb, legelhúzodóbb és az F/A-22 után a legdrágább katonai repülőgép program. Hogy sok a kritikusa az érthető. A billenőrotor valóban nagyon jó elképzelés, csak a megvalósítással vannak problémák, és nem is kicsik. A hidraulika rendszere problémás, mert a szokásosnál nagyobb nyomásút használnak, de a Block 1 gépek csővezetékei ezt nem nagyon bírják. Most legutóbb azért pattant ki a botrány, mert kiderült, hogy a rotorlapátok jégtelenítői nem felelnek meg az elvárásoknak, és a lapátokról a jég a hajtóműbe is kerülhet, így a felhőrepülést jelenleg megtiltották a gépeknek. A program kritikusai pedig azt kérik számon, hogy lehetséges, hogy mégis átengedték a gépet a teszteken, ha ilyen alapvető hiányosságokkal küzdenek még mindig. A tengerészgyalogság tesztelést felügyelő központját már korábban is sok vád érte, hogy egész egyszerűen azokat az elvárásokat, amelyeket a géppel szemben támasztottak, utólag szépen hozzáigazították a V-22-höz, így "nem probléma", hogy a V-22 raktere kisebb, mint a CH-46-é, hogy a gép nem tudja tartani az előre elvárt sebesség, hatótávolság és teherbírási normákat, stb. Sokan (végülis jogosan) fel vannak háborodva amiatt, hogy az eddig cirka 20 milliárd dollárt felemésztő program gyakorlatilag egy olyan gépet tudott csak produkálni, amely a mellett, hogy alig másfélszer gyorsabb, mint a helikopterek, kevesebb terhet és katonát vihet alig valamivel nagyobb távolságra, bonyolultabb és egyben drágább az üzemben tartása, ráadásul egyetlen V-22 áráért 6-7 hagyományos helikoptert lehet vásárolni...

[center]
    Noha még a V-22 sem bizonyított, a négyrotoros változat máris keresi a helyét...
  • narazzino
    én szívesen repülőznék, de nincs ötletem mit írjak. csak úgy sodródunk ide-oda, senki nem ír semmi jót...(azért senki ne vegye sértésnek)
  • Falconer
    Jaja, fel lehetne tünteni a modelliskola tanfolyam vagy mifene végzettség mellé, hogy SOTE hallgato, kicsit dobna a színvonalon.
  • Kata
    Hahó férfiak! Köszönöm a kedvességet, de repülőzzünk inkább. :) Az efféle beszélgetésnek is megvan a helye, és bár májhízlaló és napokig bírnám olvasni, azért mégiscsak muszáj rendre utasítanom ha már én vagyok a topikanyu. :)
  • Nyiri
    Ki mondta hogy szep no -> buta? :)
    Csak a misskata.hu sem a diplomarol szol. :)
  • Bucser
    Látod az általánosítás hogy (szép nő ---> buta) mekkora hülyeség mi?:D
  • Nyiri
    En azt hittem modell vagy es slussz
  • Kata
    De ehhez természetesen megkapjuk szinte a teljes orvosi képzést, járnunk kell műtétekre, boncolásokra is, csak mi később nem fogjuk már azt csinálni, de tudnunk kell, hogy működik az ember. Természetesen egy kórházakat vagy mentőautókat tervező embernek erre nem sok szüksége lesz, de ennek ellenére kötelező, mivel az én szakirányomban pl. kötelező.
  • Kata
    Az orvosmérnök orvosi egyetemre jár és embereket szerel. Az orvosmérnök műszaki egyetemre jár, és orvosi eljárásokat, műszereket, készülékeket fejleszt ki, ne adj isten orvosi épületeket, járműveket tervez. Ez függ az előképzettségtől. Ha pl. építész diplomája van, akkor egészségügyi épületeket fog tervezni, ha meg mondjuk biomérnöki mint nekem, akkor orvosi eljárásokat, anyagokat, műszereket fejleszt ill. kutat. Ezért posztgraduális képzés.
  • bgabor
    Bocs a hülye kérdésért, de az orvosmérnök miben különbözik az orvostól? Úgy általában, mivel foglalkozik egy orvosmérnök?
  • bgabor
    Nagyon szép ez a gép. Jól tudom hogy, néhány V-22 már szolgálatba is állt tesztüzem céljából? Amúgy az MV-22 a tengerészgyalogság verziója?
    Egyébként örülök, hogy a számos baleset ellenére a kongresszus nem szanálta a gépet, (Mint ahogy az sok gyönyörű géppel történt) és kitartottak amellett, hogy szolgálatba állítsák. Remélem a Navy is szolgálatbaállítja a hordozókon, mert ideje lenne már a régi konvencionális helikoptereiket felváltani.
  • [NST]Cifu
    Ha senki sem szól hozzá, akkor az lesz....

[center]
    MV-22 Cutaway