Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
BTW, megint rá fogják fogni a topicra, hogy túl szexista, szóval némi anyag a szemnek:

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
[/cserf][/fülünyúl]
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Enyhénszólva szar
Aki ezért pénzt ad ki...
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
?!\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Olyanra vagyok kiváncs mint pl motor, sebesség, fegyverzet, vagy egyéb más.
Azokkal mi van, megmaradnak???
Miben különböznek a horgonkívül az anyahajós tesóktól??
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
F-8 'Crusader'
A-7 'Corsair II.'
Na a végére egy kis extra:
Convair F2Y/XF2-Y/YF-7 'Seadart' - a valódi tengeri vadászgép (szeretett volna lenni, de végül kudarc lett...):

És csak a F-14 tudja hordozni a világ legnagyobb hatótávolságú rakettáját.
Hogy szerencsétlen lenne az F/A-18? Ezt nem mondanám... Egy harci gépnél nem a kinézet a fõ szempont...
(és a Pentagonban most alaposan számba vesznek minden garast, lelõtték már a RAH-66 Comanche programot, folyamatosan kurtítják az F/A-22 programot és a többi...)
-Sokkal olcsóbban és egyszerûbben üzemeltethetõ (fele akkora egy repült óra költsége, mint az F-14D esetén)
-Sokkal modernebb elektronikával és radarral rendelkezik (APG-79 AESA)
-Sokkal nagyobb a fegyverterhelése, és sokkal több féle fegyvert vihet
Egyszerûen nem éri meg az F-14-el foglalkozni: azokra a feladatokra, amikre a haditengerészet használja/használná, az F/A-18E/F sokkal jobban és olcsóbban használható. Szvsz eddig is inkább érzelmi okokból tartották hadrendben a gépet, hiszen már évekkel ezelött, az A-6-al együtt ment volna nyugdíjba, még 1997-ben.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Olyan szerncsételn az a gép😞((
Tehát akkor kikéne cserélni a radarját a régieknek.
És az a 53 az még üzemben marad?
Miért nem újítják fel a sorozatot, új szériákkal??

A probléma az, hogy az F-14A és B gépek radarja egyszerûen nem rendelkezik földi üzemmóddal (lévén fel sem merült, hogy egyszer földi célok ellen fogják bevetni a gépeket), ezért igazából csak az 53db F-14D képes erre az APG-71 radarjaikkal, szóval gyakorlatilag ennyi gép alkalmas igazán a feladatra (és csak ezek a gépek képesek AIM-120 indítására)....
ilyennel repültem legutoljára

Noha tényleg hasonlítanak egymásra, azért nagyon-nagyon sok eltérés is van közöttük...
Ta-183, rövid törzs, erõsen hátranyúló függõleges vezérsík, annak tetején a "V" állású vízszintes vezérsík és kvázi középszárnyas elrendezés.
MiG-15, hosszabb törzs, középszárnyas elrendezés, meredekebb függleges vezérsík, és annak kb. 2/3-án elhelyezett vízszintes vezérsík.
La-168, vállszárnyas elrendezés, meredek függõleges vezérsík, csaknem a tetején az egyenesen álló vízszintes vezérsík.
A TU152 vagy hanyas medvebombázó ellen tervezték azt tom.

Kifejlesztés alatt értsd: hova rakjuk a vöröscsillagokat😊)
A mig jobb helyre tervezte😄
Az F-14 kvázi a nagy távolságra lévõ bombázókötelékek ellen készült, és arra tényleg tökéletes volt, de ilyen jellegû veszély nem fenyeget mostanság, viszont a hordozóknak minél több gépet kell szárazföld feletti bevetésre küldeni, ezért egy eredetileg (és kizárólag) légiharcra készült gép szinte felesleges (ezért is csinálták meg a "BombCat" felújító csomagot, hogy az F-14 szárazföldi célokat is támadhasson).
Neeeeeeeeeeeeeee!!!!

ettõl féltem, hogy mikor váltják le, mert már 34 évesek, de akkor kivédi meg a flottát, nincs még 1 ilyen gép a többi új rusnya ficsúr a nyomába se ér.....
Miért nem újítják fel a sorozatot és gyártanak 1 10000re szériát????

Ami a P-40-et illeti, a képen lévõ példány meg azon gépek közé tartozik, amely Kínában szolgált a II.VH alatt.
A legszebb, legkecsesebb gép ami ma is használatban van meg úgy összeségében is a No°1!
És a másik kedvenc, a színtén szép és kecses világégés2 évjáratú P40es.
Magadat már nem is sorolod közénk? 😊))
BTW Kit-Kat, akkor visszakérdezek: ismered ezt gépet? 😊)